Beh na verejnosti: Riešenia pri vytrubovaní áut
Stáva sa vám, že keď behate niekde pri ceste, tak ma vás vytrubujú nejakí somári? Žijeme na dedine a behávam pri ceste na tráve, pretože tu nemám poriadne ako chodníky. Každý jeden raz sa mi stane že na mňa nejaký človek zatrúbil. A teraz nemyslím ľudí, ktorých poznám, to by sa dalo ešte brať ako pozdrav, ale cudzích ľudí. Mne je to v podstate jedno, občas im ukážem prostredník na pozdrav, ale povedala som to medzi rečou mužovi, že sa občas vyľakám. On na to, že či mi robí dobre sa takto ukazovať v obtiahnutých leginach. Normálne som ostala v p* z toho čo mi povedal. Tak som na neho vybehla, že v čom mam podľa neho behavat, či si nemám dať náhodou vrece na seba a teraz sa nebavíme. Dosť ma tento incident sklamal, netušila som, že má taký spiatočnícky názor. Ešte to potom otočil, že ja vlastne ani nemám pre čo iné chodiť behať, lebo mam postavu dobrú (prečo asi). Ani nečakam že mi tu niečo poradíte, len som sa prišla posťažvať, že môj muž je občas chuj 😃
@gelifil v lese by som sa bála
Ukazujes prostredník? To sa nebojíš? To už radšej chod behať do toho lesa
Aby sa ti nestalo, že niekto vystúpi z autá a dá Ti poriadnu facku za ten prostredník
Tvoj muž……no comment
@pribinak zbytocne to hroti ona aj jej muz...🤷
V 'klasickej' dedine sa mi to stavalo stale 😅 a ano, tvoj muz je obcas ch*j.
@barbora0308 presne
Obaja ste rovnakí, ti tiež netusis čo je slušne správanie a tvoj muž tiež nie, si podajte ruky
@monsterablue inak hej, pani si mozno mysli, ze je sexy v leginach a pritom na nu sofer iba nadava, ze co tu pobehuje na ceste v ciernom v hmle bez reflexnych prvkov 😅
Nevsimaj si ich, nic viac ako dlhorocna bezkyna poradit neviem. Ja som mala jednu dobu normalne az reflex, ze som si odplula smerom k pokrikujucemu, aj to pomahalo, lebo vela z nich sa az zahambila. Uz sa to snazim nerobit, lebo sa mi to zda na druhej strane nebezpecne... Nikdy nevies, co za debila stretnes. Skus nejake open-ear sluchadka a sustred sa na hudbu, prestanes to tolko vnimat. 👍
Mala som na sebe tepláky a vytrubovali.
Netreba si ich vôbec všímať, nereaguj.
@autorka No, ak beháš pri ceste, aj keď už na trávnatej časti, tak Ti môžu výstražne zatrúbiť, že "pozor, blíži sa auto, nevbehni mi pod kolesá" alebo je to obdivné zatrúbenie, že "kočka, vyzeráš dobre".
Však Ťa nikto neobťažuje. Buď rada, že vyzeráš dobre a dajú Ti zatrúbením vedieť, že si "kosť" alebo Ťa upozornia, aby nedošlo k nehode. Prostredník by som neukázala nikomu a už vôbec nie na verejnosti.
...a manžel len jednoducho žiarli. Spracuj to všetko v sebe a behaj ďalej, bez toho, aby Ťa trúbenie šoférov pohoršovalo a iritovalo. Odosobni sa a nevšímaj si to.
Ked behas po trave tak to nema zmysel behat pri ceste zbytocne len dychas smog aut. Mozes kludne behat niekde po luke. Ak je tam uzka cesta bez cyklistickej casti a hnet je tam trava vedla cesty .. tak trubia Lebo ti chcu nsznacit ze behas moc blizko cesty a vystavujes sa nebezpecenstvu. Nemyslim ze trubia koli leginam. Ten prostrednik nie je naj reakcia,
Mozno maju iba strach, ze nepocujes a vbehnes do cesty … kedajake neosvetlene, ozrate alebo inak nenormalne osoby pobehuju okolo cesty a nikto nechce mat nejaku “babiku” rozplesknutu na kapote. Mozes to brat ako polichotenie tvojej krase … ale pohorsivat sa … niekto Ti da vediet aby si mu neskoncila do cesty a ty mu ukazes prostrednik .. asi zapochybuje o tvojom IQ
Pre všetky, čo si myslia, že jej vytrubujú preto, že ohrozuje premávku: keby behala v lese alebo po chodníkoch mimo ciest, tak na ňu síce nebudú trúbiť, ale každý tretí muž- sedlácky buran si neodpustí písknuť na ňu a pridať nejaký nechutný komentár. Kým sa jej ani na ženskom fóre nedostane podpory, ale každý bude hľadať dôvod, prečo si za to môže sama, tak sa z tohoto mentálneho stredoveku nedostaneme. Škoda. Autorka, úprimne, nechcela by som ani za nič muža, čo by ma takto ponižoval... predpokladám, že na mužovi, čo bez trička tlači po dedine fúrik, nevidí nič opovrhnutiahodné.
Podľa mňa tiež nie je uplne ok behať po ceste....ok ak niekto niekam ide a nie je chodník, ale beh je niečo pre zdravie....a to mi teda so smogom z áut nejde do kopy....
A teraz príde sklamanie.
To trúbenie nebude tvojimi legínami ( btw, aké iné legíny ešte sú okrem obtiahnutých ? )
To bude tým, že beháš pri ceste.
Aby si náhodou niekomu nevbehla pod kolesá.
Ja behávam na dedine - po dedine, po uličkách, za dedinou v lese.
O prostredníku pomlčím.
To svedčí o tvojej inteligencii.
@annm81 to trúbenie nemusí byt vôbec reakcia na jej rit
Ale reakcia že bezi po nevhodnej ceste
A asi potrebuje ťažiť, že niekto vystúpi a za ten prostredník zinkasuje, to bude mizno šofér otec, ktorý má doma rodinu, chodí do prace a posledné po com túži je, zraziť bežkynu na ceste
@annm81 ale prosim ta nikto jej nedava vinu za to ze trubia. Ved to mozu byt zeny polka z tych co trubia, Nie je vsetko “ sediacky buran.” My sme mali cez covid bazenik pred domom Boli sme tam v plavkach a ked sli okolo kamiony trubili najprv sme s mamou mysleli ze na nas a potom nam docvaklo ze to len zdravia suseda v dome oproti- je kamionista.
@pribinak Trúbenie, popiskovanie, sprosté poznámky sú vcelku štandardná vec, s ktorou sa športujúce ženy na Slovensku stretavajú... stačí sa prebehnúť kolečko okolo hocktorej stavby a človek pochopí. Tak ako legíny nie sú dôvod, prečo by muži mali dávať najavo svoj primitivizmus, tak prostredník nie je dôvod, aby od niekoho "zinkasovala". Či to už sme na urovni Ruska, kde budeme zo sebou nosiť v aute baseballové pálky, keď nás niekto vytrúbi na križovatke?
Na ceste kde ťa môže zraziť auto sa nebojíš ale behať v lese kde ledva niekoho/niečo stretneš sa bojíš? Áno tvoj muž je buran.
a všetko vytrubuju muži hej? lebo ak zavadzias tak mne by bolo ozaj uprdele či behas hola, proste zmizni 🤦
@miadi Chápeš časovú následnosť príčiny a dôsledku? Keď niekomu len tak z roztopaše bude ukazovať prostredník, tak sa asi nik nebude diviť, že na ňu budú trubiť, že? Už tu nebudeme čítať, že ona len preventívne upozorňuje šoférov, aby boli opatrní. Toto je jednoducho typická východoeurópsko-balkánska mentalita, kde sa muži nedokážu ovládat. Na tú istú ženu už za hranicami v Rakúsku nebude trúbiť nik.
@pribinak čo si idem svoje? Že tieto prejavy k ženám sú na Slovensku úplne bežné? Veď si to skús tak, ako som spomínala- daj si legíny a obehni si nejakú stavbu v nejakom menšom meste. Ak na legíny nemáš postavu, zavolaj vyšportovanej kamoške a choďte spolu - či ti bude príjemné počúvať, ako na teba piskajú a pokrikujú, či by si im nevyfajčila, alebo či sa môžu pohrať s tvojimi kozami (tento slovník používam úmyselne, ako ukážku toho, čo si pravdepodobne vypočuješ
@annm81 Ja zijem v kanade . Ked Niekto zatrubi na bezca pri ceste nie je to pre to ze mà leginy ci je to zena ci muz .. ale Preto ze je zla viditelnost a bežec nema reflexnu vestu. Tym trubenim sa vodic snazi upozornit ze sa bezec vystavuje nebezpecenstvu ze ho Niekto zrazi. Nie koli tomu ze mà obtiahnutu rit. Tak si viem predstavit ze trubia na nu ked tam je uzka cesta. Leginy nosi kazda druha vyse 20r .
@miadi len tak zo srandy som si skúsila vygoogliť, či som len ja taká divná, alebo sa nájde ešte aspoň jedna Slovenka s podobnými skúsenosťami. Tak čo mi napr. našlo:
https://refresher.sk/131461-Cumel-na-mna-chcel-...
Alebo https://zena.sme.sk/c/22427799/bezkyna-viem-ryc...
Som si istá, že ak by som tomu venovala viac ako desať sekúnd googlenia, tak isto nájdem ďalšie podobné skúsenosti žien na Slovensku.

behaj v lese