icon

Beh na verejnosti: Riešenia pri vytrubovaní áut

19. nov 2023

Stáva sa vám, že keď behate niekde pri ceste, tak ma vás vytrubujú nejakí somári? Žijeme na dedine a behávam pri ceste na tráve, pretože tu nemám poriadne ako chodníky. Každý jeden raz sa mi stane že na mňa nejaký človek zatrúbil. A teraz nemyslím ľudí, ktorých poznám, to by sa dalo ešte brať ako pozdrav, ale cudzích ľudí. Mne je to v podstate jedno, občas im ukážem prostredník na pozdrav, ale povedala som to medzi rečou mužovi, že sa občas vyľakám. On na to, že či mi robí dobre sa takto ukazovať v obtiahnutých leginach. Normálne som ostala v p* z toho čo mi povedal. Tak som na neho vybehla, že v čom mam podľa neho behavat, či si nemám dať náhodou vrece na seba a teraz sa nebavíme. Dosť ma tento incident sklamal, netušila som, že má taký spiatočnícky názor. Ešte to potom otočil, že ja vlastne ani nemám pre čo iné chodiť behať, lebo mam postavu dobrú (prečo asi). Ani nečakam že mi tu niečo poradíte, len som sa prišla posťažvať, že môj muž je občas chuj 😃

miadi
19. nov 2023

@annm81 prostrednik mà len jedno vysvetlenie to trubenie mas viac moznosti. Ja pri ceste nebeham nikde nepotrebujem dychat vypari aut. Nepovazujem to za extra zdrave hobby . Tak co ti mam povedat ? Ze autorka mà doma chuj@ a okolo pri ceste mà kopec dalsich .. to bude riesenie? Navrhla som jej nech beha po luke nebude nikto trubit . Kedze beha po trave - beh pri ceste sa robi koli tomu hladkemu povrchu cesty . V jej pripade to nema zmysel . Tak moze behat hocikde.

annm81
19. nov 2023

@miadi Tak ale to je snáď jej vec, keď chce behať pri ceste. Možno kašle na zdravie a ide jej len o sexy postavu. To je čisto len jej vec. Ty a ďalšie ste prišli s tvrdením, že šoféri trúbia, lebo im prekáža na cestách, lebo ju chcú upozorniť atď. Realita je taká, že ženy na Slovensku sú bežne terčom verbálnych útokov, ale ako je vidieť, mnohým ženám to nevadí...

pribinak
19. nov 2023

@annm81 fakt nechápeš? Ani len nie si ochotná pripustiť že na ňu trúbia lebo ohrozuje premávku?
Fakt is myslíš že každý kto trúbi je hotový a spotený z jej rite?

Tak potom nie je o com debatovať

bloger
19. nov 2023

U nás v obci tiež chodia baby behávať. A je to také pekné. Robia niečo pre svoje zdravie. A zároveň je aj čo obdivovať. Pokiaľ neobmedzuješ premávku nemajú dôvod trúbiť. A ked tak väčšinou sa chcú predvádzať. A súhlasím, že zatrúbiť niekomu za zadkom nie je najpríjemnejšie.

annm81
19. nov 2023

@pribinak Aj ty si môžeš prečítať tie články vyššie, ak ti teda moja osobná skúsenosť s obťažovaním, ako anonymnej diskutérky, nestačí.

alienkami
19. nov 2023

Po ktorej strane cesty behávaš? Tipujem pravú. V tom prípade sa nemôžeš čudovať, že na teba trúbia. Zrejme ťa chcú upozorniť, že sa k tebe blížia, aby si náhodou nezmenila smer, alebo sa im fakt páči výhľad na tvoje pozadie (čo je, pri všetkej úcte, menej pravdepodobné).
Ak by si behala po ľavej strane, oproti idúce autá by ťa nemali vystrašiť - keďže ich vidíš. Aj oni budú mať menej dôvodov na teba trúbiť. A reflexné prvky sú samozrejmosťou.
K mužovi - možno to myslel ako kompliment, možno trošku žiarli... Kto vie? Chlapi občas niečo tresnú, a pritom to vôbec tak nemyslia

autor
19. nov 2023

Nečítala som všetko, ale dosť ste sa točili okolo toto, že nie je bezpečne behať pri ceste. Tak ono ke to tak, že ke cesta, garád a za tým behám asi este dva metre, takže ohrozila by som jedine tak zľaknutého jeleňa. A ja neviem teda, ak vám príde niekomu milé že po vás niekto vytrubuje, tak neviem. Nemyslím si, že som nejaká sexy kočka vyumelkovaná. Som úplne normálna mladá žena, ktorá sa o seba stará, vytrubovanie, vypiskovanie či pokrikovanie na kohokoľvek mi príde nechutne c akejkoľvek situácii.

pribinak
19. nov 2023

@annm81 ja neviem, žijem v Ba, chodím korčuľovať, nehodnotim sa ako miss, ale vymakanú postavu vcelku mam.
Nikto na mna nevytrubuje, nevypiskuje, čo ja viem…. asi volím lepšie trate - trasy ako autorka

Nehovorím že sa nemôže stat že niekto trúbením neocení jej rit, ale keďže sa to deje často, skôr bude problém v trase ako v riti

Jej problém je celkom ľahko riešiteľný, dať si na legíny kratase. Hotovo

autor
19. nov 2023

A teda ešte len tak pre dotvorenie obrázku, keď som žila v meste a behala po chodníkoch, stavalo sa mi to tiež a rovnakú skúsenosť ma každá žena s ktorou som sa o tom rozprávala. Takže nie je to o bezpečnosti na ceste. Nie som samovrah aby som behala nejak blízko aút

misters
Odpoveď bola odstránená
autor
19. nov 2023

@misters behám po tráve😂😂 fakt dosť ďaleko na to aby ma niekto zrazil, by to musel urobiť naschval

diewcatqoo
19. nov 2023

A nemate nejake prasne cesty za dedinou? Ja si obcas tiez chodim zabehat, ked som u nasich na dedine, ale nechodim behat po asfaltke, kde jazdia auta (necitila by som sa bezpecne, nerada dycham smrad z vyfukov, ked som zadychana a nerada beham na verejnosti, takze idem tam, kde je predpoklad, ze stretnem minimum ludi). Neverim, ze nemate ziadnu takuto cestu, napr. okolo rieky, pod lesom a pod.

valeria_h
19. nov 2023

No Vy, ktoré tu útočíte na autorku, že nech si nemyslí, že trúbia lebo je sexy...poviem Vám novinku.. Po mne trúbia aj sa otáčajú lebo som sexy 😜 A nie, nenamýšľam si to.
@autorka Od ženských sa podpory nedočkáš, len Ťa zhodia. Behávaj ďalej a muža radšej nekomentujem.

tramtada31
19. nov 2023

A nemôže sa niekto zľaknúť, že zrazu zbadá niečo hýbajúce sa v tráve a preto trúbi? Ako tiež by som volila len kolecka pri dome na vasej ulici, alebo si kúpiť stroj, či chodit do posilky. Okrem toho, že je to nebezpečne, tak to nie je ani moc zdrave.

nyphadora
19. nov 2023

Skor ma napadlo ci mas reflexne prvky resp. svetlo, mozno len koli tomu trubia, a prostrednik sa naozaj nezkazuje🙈 radsej ignoruj.

ndrag
19. nov 2023

Omg, toto co tu za sproste, obvinovacske nazory citam? Aj keby chodila behat v mini-pidi kratasoch a sportovej podprsenke (ahojte, tesi ma, ja tak behavam cele leto, rovnako ako moj bezecky okruh zien) tak po nej nemaju chlapi co vypiskovat!!! Ake kratase na leginach? To naozaj? Tie co ju obvinujete ste sucastou problemu. Za dalsie - cesta. Ano, moze si behat PRI ceste kolko chce, je to jej vec. Taktiez nema kto po nej co trubit! Pokial ide po ceste - protismer, reflexne oblecenie a osvetlena. Tiez nema po nej kto co trubit! Trubit po nej mozu akurat ked tak vbehne tam kde nema. Ste tu ako v minulom storoci poniektore. Nechcela by som byt na mieste vasich deti.

lenkakravcova
19. nov 2023

Behať sa dá aj v teplákoch, nie iba v legínach vs. vo vreci.
Alebo si dať dlhšie tričko tuniku na tie legíny a je po probléme.

annm81
19. nov 2023

@pribinak Tak sa možno stačí zamyslieť nad tým, že keď chodíš behať v rámci Bratislavy a to na miesta, kde je 1. veľa ľudí, 2. sú to miesta, kde sa koncentrujú športovci, môže to byť úplne iné, ako behať po okrajovej štvrti mesta, po lesnej ceste, alebo po dedine. Autorka asi nemá možnosť ísť medzi davy korculiarov na hrádzi.

heni79
19. nov 2023

@annm81 Fuj, muž bez trička a v trenírkach tlačiaci fúrik je trauma mojej mladosti. Áno, mám proti nim stále výhrady. 😳

2006_1211
19. nov 2023

Skus behať niekde inde a nie pri ceste a skus si dat na seba tepláky a voľnú mikinu a aj ty aj tvoj muž môžte byt spokojný na teba nebudú trubit a on nebude mať na co žiarliť

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
matullienka
19. nov 2023

Vieš čo ja k tým bežcom dodám, že behať po tme aj keď si osvetlená je čistá blbosť ak nemáš s celovkou na hlave tak určite netreba kvôli tvojmu zadku. Dnes som takého bežca/ bežkyňu stretla, po tme nevidím či je to muž alebo žena a vytrvalo svietis tou celovkou oproti idúcim šoférom do očí tak buď rada, že len trubia. Lebo ja som mala dnes tomu dotyčné mu chuť víťaziť keď som kvôli nemu išla totálne na slepo.

sovica
19. nov 2023

@annm81 Nehrotíš to už do extrému? Však @autorku nikto nenapáda slovne ani fyzicky, nikto jej nedáva neslušné návrhy, nikto na ňu nepokrikuje oplzlé komentáre..., len pár vodičov zatrúbi. A čo jej zdvihnutý prostredník? To už je v poriadku?

annm81
19. nov 2023

@sovica Nehrotím. Reagujem na komentáre diskutujúcich, ktorí sú predvedčení, že autorka je vinná za to, že na ňu neustále vytrubujú... "choď behať do lesa ", "oni ťa len upozorňujú", nebojíš sa, že niekto, kto na teba vytrubuje a ty na neho reaguješ gestom, nech si trhne, ti dá po papuli?", "prečo beháš v smogu, keď je to nezdravé"... no a tvoje "buď rada, že vytrubujú a si pre nich kosť" tomu nasadilo korunu...

mariska1989
19. nov 2023

No ak legíny tak v tom má baba ktorá má ten zadok dobrý tak ho má ešte lepší . A cudzí no to sa dá čakať .nereagovala by som na trúbenie vôbec lebo ako sa hovorí podľa hvyzdu spoznaš pizdu 🤣 a tvoj chlap no ťažko povedať akým tónom to povedal aj . Možno ho to štve že chodíš v legínach behať 😬 alby mu povedala kúp mi bežecký pás a budem v tých obtiahnutých legínach behať doma

joannita
Autor odpoveď zmazal
joannita
19. nov 2023

Autorka, stava sa mi to pomerne casto a to ani nebeham, len napriklad prechadzam popri ceste alebo po meste. Niektori este aj stiahnu okienko a pokrykuju. A nie nepokrykuju ze im zavadziam a ohrozujem premavku (ako tu niektori tvrdia a co ma teda fakt rozosmialo 😂) ale pokryjuju ze by ma napriklad pretiahli, alebo ci idem s nimi, alebo ze som sexy. Nic prijemne no. Ale neriesim to uz nejak, niekedy mi to aj lichoti, kedze uz mam po 40tke 😂

nepic
20. nov 2023

Ja ako chlap čo sa nebojí hocičoho by som bol opatrný s tým prostredníkom,lebo nie všade máš kamery a nie vždy a všade máš ľudí okolo, ktorí ti môžu pomôcť. A tiež mám kamarátov a znamych,ktorým je naozaj jedno či schytá ďalšiu podmienku za napadnutie a ublíženie na zdraví,aj to samozrejme len pokiaľ sa mu to vôbec dokáže.

sovica
20. nov 2023

@annm81 Prosím, nevytŕhaj veci z kontextu. Lebo ja som vôbec nenapísala "buď rada, že vytrubujú a si pre nich kosť", napísala som "...môžu výstražne zatrúbiť, že "pozor, blíži sa auto, nevbehni mi pod kolesá" alebo je to obdivné zatrúbenie, že "kočka, vyzeráš dobre"... Nerobme z toho Me Too, autorku trúbením nikto fyzicky ani slovne neobťažuje, nikto nesťahuje okienko a nedáva jej návrhy a nehovorí oplzlé reči. Ak si teda autorka myslí, že trúbia preto, že má na sebe legíny, tak nech na to nereaguje a beží ďalej. Prípadne nech si dá slúchadlá, ak je teda bezpečne ďaleko od cesty a trúbenie ju obťažovať nebude. Ale budem sa opakovať, zdvihnutý prostredník nie je odpoveď. Ak je dáma, stačí, že si svoje o šoférovi pomyslí a prst nechá pekne schovaný v dlani.
A vlastne neviem, čo autorka od tejto diskusie čakala. Napíše, že je jej v podstate jedno, že na ňu vytrubujú, že im ukáže prostredník. Nahnevaná bola hlavne na manžela, lebo nezdieľal s ňou jej frustráciu. A keď už hovoríme o dámach... Hneď v úvodnom texte autorky som našla pár invektív🙈

lujza123
21. nov 2023

Nebeham pri ceste takže nestáva.

Ale ked vybehnem z domu mám len dve možnosti, budto lesná cesta prudko hore do kopca alebo klasická cesta okolo dedinskej krčmy kde sedia všetci miestni dedkovia, pripití a veeelmi vtipní

Takže behávam tie kopce 😂🙄