Sú slúchadlá nebezpečné pre bezpečnosť chodcov?
Prajem pekny den. Dnes sa mi stala vec, z ktorej ma este teraz trochu mrazi.
Isla som po chodniku a predomnou prechadzal chalan so sluchadlami v usiach. Vobec nevnimali okolie, neotocil sa ani ked na neho niekto zatrubil a pri prechode cez cestu ho skoro zachytilo auto. Nastastie sa nic nestalo, ale chybalo fakt malo.
Nechcem mudrovat, sama si obcas pustim hudbu alebo podcast. Len mam pocit, ze niektori ludia sa so sluchadlami uplne odpoja od sveta.
Tiez ste si to vsimli? Tusim aj nejaka smrtelna nehoda kvôli sluchadlam bola. Budte prosim opatrni.
Sú 3 stupne mladého idiota:
1. Kapucňa na hlave aj pri vedeni motoroveho vozidla
2. Mobil drzi pred sebou, cumi do neho a rozprava sa
3. Sluchadla zaštopľované v ušiach cely den
Taky clovek absolutne nevnima, nereaguje, len sa caka kym skonci pod autom, električkou a vlakom a ze sa uz take pripady stali, su to jednoducho hlupáci, príroda ich preriedi...
Mne sa stalo niečo iné. Išlo dosť áut, takže autá z jednej strany stáli v kolóne, naša strana išla. A ako sme išli, zrazu pomedzi autá vybehlo dieťa (6r možno) na neviem, či odrážadle alebo bicykli a otecko šiel až za ním, ani sa nepozrel naším smerom, že z tejto strany sa autá hýbu. A hlavne, mal najprv on nakuknúť pomedzi autá, či je bezpečné ísť cez cestu. A nie, že najprv šlo dieťa na odrážadle/bicykli a pri ňom išlo ešte ďalšie dieťa. Ale ani sa nepozrel naším smerom. Ja som normálne nechápala, ako môže ísť takto, že ohrozí životy svojich detí.
Slúchadlá nie sú nebezpečné, nebezpeční sú ľudia, ktorí ich nezodpovedne používajú
Ano, su nebezpecne. Moje deti maju sluchadla vonku zakazane. Pustila som ich par takych masakrovych videi. A budem im to pustat a pripominat pravidelne.
Ja takto vidim denne prechadzat cez cestu aj mladych aj starych, so sluchadlami aj bez. Takze nemyslim, ze sluchadla znizuju bezpecnost.
Pamätám si, že som ako pubertálne decko šla so slúchadlami na max hlasitosť po vedľajšej ceste za obchodom a nevnímala okolie. Nepočula som ako na mňa trúbi dodávka a šofér sa rozhodol dať mi výchovnú. Jemne spomalil a šiel tak blízko, aby mi zrkadlom lízol bok hlavy. V podstate mi autom jednu vlepil 😀 Neskutočne som sa zľakla a ucho ma bolelo snáď ešte mesiac po tom. No, ale naučil ma dávať pozor. Svojim deťom slúchadlá v premávke zakazujem.
Ano, mne skocila pod auto mlada baba, z nicoho nic, sla po chodniku a asi sa jej nechcelo prejst okolo naproti iducemu chalanovi. Proste vosla na cestu! Ledva som to ubrzdila a vrchol bol, ze ona ani len netusila, ze som zastala 20cm od nej. Skoro som sa pototo od soku. Nechapem, ako mozu byt taki lahostajni. A iny pribeh - stala som na cervenej a z auta pozeram, ako sa cez 4 pruhy rutia elektrokolobezky s asi 8 rocnymi chalanmi. Jeden s nich mal na nej asi 5 rocnu sestru. Cez cestu presli, ale ledva ubrzdili pred elektrickou, ktora uz mala zelenu. Nechapem tych rodicov, co toto dovolia.
@anonym_autor nie len na ceste ale aj bezkyne v lese co vobec nevedia co sa deje okolo

casto sa mi stava,ze na prechod vojde clovek so sluchadlami bez toho,aby vobec otocil hlavu,ci nejde auto...a rovnako obcas vozim syna ku SŠ a tam tie decka so sluchadlami sa pustaju cez cestu bez obzretia a pritom tam nie je,ani prechod