icon

Boj s nadváhou

brona13
28. apr 2016

Ahojte všetci. Mám veľký problém. Som vydatá a mám dve deti. Vždy som bola plnšej postavy váha sa mi kolísala 75-80kg, ale počas druhého tehotenstva som pribrala 28kg. Od kedy som porodila druhé dieťa sa neviem zbaviť nadbytočných kíl. Poraďte mi prosím ako schudnem. Budem vďačná za každú radu / typ. Už som z toho unavená a keď sa pozriem do zrkadla, tak sa mi chce plakať. Už sa tam radšej ani nepozerám.....

Strana
z3
sazumak
9. máj 2016

Ja sa tiež pripájam k diskusii, žiadne tabletky Ti nepomôžu ( mám odskúšané v mladosti) Len zdravá strava, pohyb a kg pôjdu dole. Ja som vysadila hlavne pečivo, múku a sladkosti, začala piť veľa tekutín, jesť zeleninu a schudla asi 17-18kg. Cvičila som málo, ja priberám hlavne z liekov, ktoré beriem. A tou úpravou stravy som schudla aj na bruchu, nemala som také ani v mladosti 🙂 Vyhladila sa celulitída...takže všetko je to len a len o strave. Držím palce a za tie peniaze, čo by si si nakúpila tabletky, tak si kúp radšej zeleninu alebo niečo na seba 🙂 Ja som nestíhala obmieňať šatník, šlo to dole jedna radosť 🙂

vretenica12
9. máj 2016

Ono baby dobre radia, ale darmo radia. Kazdy clovek na to musi prist sam, ze hluposti ako kokteily s kukuricnym skorob, cukrom a stuzenym tukom, rozne zarucene tabletky na spalovanie tukov a podobne veci nezaberaju. Mozno na chvilu oklamu telo, ale viac mu vsak v konecnom dosledku ublizia. VYdrzia to par dni, mzono tyzdnov, schudnu hlavne vodu a svaly, naberu vsetko po nejakom case aj s pridavkom, potom budu vyplakavat, ze su tucne a nemozu za to, ze nechudnu, to ich metabolizmus, to inzulinova rezistencia, to vajecniky, to stitna zlaza......Kazdy si to musi uvedomit raz sam. Niekto skor, niekto neskor, niekto nikdy......Snad si to zakladatelka tejto temy uvedomi co najskor. Mne je jasne, ze poctiva zmena stravy a spravne cvicenie pride ako ta tazsia cesta, ale v konecnom dosledku je jednoduchsia 🙂. Viem o com hovorim. Ja som mala 100kg a to som ani nerodila. Sprosto som sa vyzrala....

brona13
autor
11. máj 2016

@mirunkad Dakujem za rady v bududcnosti urcite vyskusam🙂

mish81
11. máj 2016

Ja ti napisem, ako som na to isla ja 🙂 V tehotenstve sa na mna nalepilo 29 kil, cize tiez som s tym vsemozne bojovala, skusala to rozne. Aktualne som 8 mesiacov po porode a 23 kil mam uz dole. V prvom rade treba mat na pamati, ze ak chces redukovat vahu, musi byt vydaj vyssi ako prijem. To znamena, ze ak nemas dostatok fyzickeho pohybu (myslim tym cielene cvicenie a spalovanie kalorii), treba ubrat stravu. Hlavny zabijak su sacharidy (cukor, zemiaky, ryza, cestoviny, chlieb, ovocie). Ak prijmes denne do 100g sacharidov, neexistuje, ze tyzdenne nepojde 0,5-1 kilo dole (samozrejme necakaj zazraky na pockanie, je to dlhodoby proces). Lenze ako to spocitat ze? Mne na zaciatku pomohla stranka www.kaloricketabulky.cz. A aby som nezabudla, jest 5xdenne. Zaciatky su narocne, ale ak pojdu prve kila dole, tak ta to namotivuje a zvyknes si. Ja si vzdy poviem, ze mam moznost volby. Bud chcem jest sacharidy, alebo byt stihla 🙂

Strana
z3