icon

Ako zvládať kilá navyše počas tehotenstva?

Dnes o 16:17

Ahojte,tie čo ste tehu prvý krát ako to prosím zvládáte s tými kilami navyše ? 🙈ja som momentálne 32tt pribrala som už pár kíl ,ani sa radšej nestaviam už na váhu lebo mi je z toho do plaču,cítim sa ako hroch 🤦🏻‍♀️aj keď chodíme niekde tak sa radšej ani nechcem fotiť ..vôbec sa mi na seba nepozerá dobre …boli sme aj na dovolenke a radšej som sa ani nefotila,úplne som mala taký zlý pocit aj na bratovej svadbe,že celá rodina sa vypytovala koľko som pribrala,že vidieť na tvári a neviem čo ešte,veľmi zle som sa cítila..celý život som mala 55kg a teraz je zomňa úplne iná žena 🥲

anonym_045763
Dnes o 16:29

Ved si tehotná nie tučná

anonym_bc2798
Dnes o 16:29

Hlavne, že si aj s dieťaťom v poriadku. Tieto depky z kg sú úplne trapne

januska12323
Dnes o 16:32

@anonym_autor si predsa tehotná a musíš pribrať aby bolo dieťa aj ty zdravé.

anonym_8f8fcf
Dnes o 16:34

Akoze si cakala, ze aj tenotna budes mas 55 kg?

autor
Dnes o 16:41

Nie to som určite nečakala 🙂 len som nečakala že priberiem toľko a budem mať všade celulitídu 🙂

januska12323
Dnes o 16:52

Už len pár týždňov a môžeš začať pracovať na postave. Neovplyvníš ako priberieš ani keby si chcela.

anonym_571c71
Dnes o 17:11

@anonym_autor ja som momentáne v 27tt a pribrala som od zaciatku tehotenstva 5kg 😁. Alw celulitidu mam aj ja

anonym_30cf97
Dnes o 17:17

Ci si prvy raz, ci piaty raz tehotna, je jedno. Priberies furt. Ja mam to stastie, ze nemam ani jednu striu nikde po 5 detoch. Prave mam tu tyzdnoveho novorodenca. Otehotnela som s vahou 70 kg pri vyske 152 cm, celkovo som mala 78, ked som sla rodit. Ale...Ked som cakala druhe dieta, tak z 55 kg som sa dostala aj tak na 75. Tak usudzujem, ze pre mna je optimum do tych 75, vsetky deti okolo 3 kg, teda do 3 kg mali. Moje telo je takto nastavene a tak som to prijala. Celulitida, tukove vankuse, aj vsetko taketo, je uplne nepodstatne, patri to k tehotenstvu a treba sa s tym vyrovnat. Ovela horsie su rozne zdravotne komplikacie, ja som mala vysoky tlak, ktory sa mi drzal krasne na liecbe, az tyzden pred terminom mi jednorazovo vyskocil, navysili davku lieku a pre istotu rychlo vyvolavacka. A potom zacnes riesit papanie a priberanie babatka, ci ma zltacku a ako silnu, potom Ti zahlasi doktorka, ze nasli nejaku nebezpecnu bakteriu v usku. Potom riesis seba, lebo mas tlak na porazku a lieky nezaberaju,...Priklady davam...A potom Ti tieto veci okolo vahy a vyzoru pridu uplne ze nepodstatne. Po porode budes mat zas cas sa dat dokopy, aj postavu zmenit. Teraz to je vsetko o hormonoch. Nieco sa potom bude dat zmenit a nejake zmeny ostanu. Ale to je aj taka ta dan za materstvo a treba to vediet prijat. U mna napriklad ostali velke prsia bez ohladu na vahu, rozsirena panva, schudnut mozem, ale ta sirka tam uz ostane...

anonym_2136bb
Dnes o 17:36

@anonym_autor prežívaš hormonálne úzkosti. Počas tehotenstva telo často zadržuje vodu opúchajú nohy, ruky... po pôrode sa to upraví 🙂
Priprav sa, že po pôrode ťa čaká baby blues má to skoro každá žena. Potom užívaj magnézium a jedz výživnú stravu dáš sa rýchlejšie dokopy psychicky aj fyzicky.

anonym_7aa4a1
Dnes o 17:45

@anonym_autor ja som tiez zacinala na 55kg, v 13tt som mala +6 ktore v druhom trimestri som zhodila na +2 (zatial som 20tt). Zhodila som bez snahy chudnutia len v prvom som sa kvoli komplikaciam nemohla velmi hybat tak isli kila rychlo hore + psychika z toho a casto sladkosti, slane v 2.trimestri som pridala prechadzky, zacala zdravsie jest a islo to same. Co tym chcem povedat, ze tych +6 pre mna bol extrem strasne tazko sa mi hybalo a citila som sa ako slon aj ked brucho bolo ovela mensie, teraz paradoxne sa citim aj s bruchom lahka ako pred tehu. Takze planujem do konca tehu ak sa podari pribrat max 6-8kg, viac urcite nezvladnem nie len psychicky ale najma fyzicky. Ale tiez uz velmi sa seba pohlad nedavam ked sa vidim v zrkadle aka som velka alebo pri sedeni, no hovorim si, ze po porode sa cim skor vratim spat na moj rezim minimalne prechadzky a pojde to dole. Ale predstava, zeby som isla niekam k moru do plaviek neexistuje uz od zaciatku leta, rovnako fotky, takze viem sa vcitit do toho co prezivas, mne pomaha v hlave si pripominat, kolko mesiacov (pre teba len tyzdnov), kym kila pojdu naspat dole.

anonym_c1d355
Dnes o 18:03

Mala som 175cm-62 kg pred tehotenstvom
Ja som pribrala cez 20 kg,ved kedy inokedy si to môžem dovoliť, keď nie tehotná 😅 áno už to nebolo moc ok
Ale aj ked som bola hroch,v tehotenstve mi bolo dosť zle,tak pre mňa bola odmena, že bábo bolo zdravé a ten pocit, že je vo mne a v bezpečí, som sa cítila najkrajšie ,no jedine fyzicka nevladnost je nič moc😅

anonym_65807f
Dnes o 18:37

Prepac, uprimne:
Keby si mala rok po porode a stale 20kg navyse, mam depky. Ale toto co riesis - sprostosti.

anonym_506efa
Dnes o 18:44

Uprimne....otras, co riesis

curlie
Dnes o 18:44

@anonym_autor zlatko, porodíš a za chvíľu budeš tam kde si bola, uvidíš. Ja som tiež "50 kilová", šla som rodiť skoro 80kg 😁 prešli 2 mesiace a som ešte chudšia ako som bola, a to len starostlivosť o bábätko a všetko ostatné okolo. Aj celulitída nie je taká viditeľná ako bola v tehu. Buď k sebe láskavá, tvoje telo vyrába zdravé dieťa ❤️🫂 Z rečí si nič nerob, veľa vypovedajú o tom kto ich hovorí, nie o tebe 😊

purple_wolf
Dnes o 18:51

neporovnavaj sa s instagramovymi opicami... ako sibe ti? nosis pod srdcom tldieta a teba trapia malichernosti ako kila navyse?? to ries ked sa dieta stabilizuje a nie teraz.. ako chces chudnut ked musis dista donosit?? sa spamataj

katka_1102
Dnes o 19:03

@anonym_autor Ahoj. Som v tom s tebou....som 27tt a cítim sa tak zle,veľká,nemám si co obliecť,úplne som z toho frustrovana.... začali sa mi robiť kŕčové žily, malý ma tlači.... akože je pekne čakať bábo,ale to,ako sa cítim....ako vorvan...

autor
Dnes o 19:32
@katka_1102

@anonym_autor Ahoj. Som v tom s tebou....som 27tt a cítim sa tak zle,veľká,nemám si co obliecť,úplne som z toho frustrovana.... začali sa mi robiť kŕčové žily, malý ma tlači.... akože je pekne čakať bábo,ale to,ako sa cítim....ako vorvan...

@katka_1102 presne,tak isto🙈

anonym_7fc1ca
Dnes o 19:59

začínala som na váhe 51 kg. Pribrala som 16 kg. Bábo som kojila, o 3 m som mala pôvodnú váhu a potom ešte menej.

katka_1102
Dnes o 20:15
@anonym_autor

@katka_1102 presne,tak isto🙈

@anonym_autor Držím palce. Musíme to vydržať. Ja sa uz teším na moje nove prsia v budúcnosti 🤣 Chxela som ich tohto roku,ale musia počkať;) Uz teraz sa teším,ako sa vrátim späť do svojho tela.

euka210
Dnes o 21:05

@anonym_autor ved si tehotna, len samotne dieta, voda, placenta je 5kg. Netusim kolko si pribrala, ze mas z toho mindraky...40kg? Ja som pri prvom nabrala 20kg, vyzerala som normalne, do roka bola na svojej vahe. tehulky su predsa pekné ❤️

anonym_8156e6
Dnes o 21:15

@anonym_autor Ale ved cakas dieta! Kazda musi pribrat! Pocas porodu nieco zhodis a casom aj ten zvysok.

anonym_23cf4f
Dnes o 22:14

Ja ti uplne rozumiem a chapem tvoje pocity- citila som sa uplne rovnako. Pred tehotenstvom som mala 50kg, pri synovi som pribrala 8kg, pri dcere 12kg. Tiez som si pripadala ako chodiaca komoda 🤣 ale pre tvoju utechu- Ked chces byt mamou a porodit tak proste ano priberies aj ked nechces a postava sa ti zmeni. ALE potom pride den D, porodis, das sa fyzicky dokopy a ak budes chciet urobis max preto, aby si si aj pri dietati dala do poriadku postavu a udrziavala si si ju. Mam dve deti tak viem o com hovorim. Momentalne mam 49kg, upravene prsia a citim sa viac sexi ako pred detmi 🤣 Da sa to a vyjde ti to ked budes sama chciet a nezmeni ti tuto myslienku ani dieta, ktore bude uz na svete. Kazdopadne maj teraz co najviac pohybu, neprejedaj sa a vsetko ohladom postavy ries po porode 🙂 Drzim ti moc palce