Cambridge diéta
Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať
No schudla som sedem kil za tri a pol tyzdna, vahu mam teraz 95 a budem sa vazit az za dva tyzdne. No a u mna to bolo docela vtipne, ja som sa dlho nevazila a ta vaha ma uplne dostala, oblecenie nosim 44, a niekedy aj 42 haha, tak som sa uplne zhrozila, najlepsie bolo, ze pred dietou ma vazila lekarka a povedala mi, ze mam 91, no a ja som po prvych dvoch tyzdnoch CD isla na vazenie a zistila som, ze mam 98 😲 , tak som len zistila, ze lekarka bola slepa a dala mi odesat menej, som tomu nemohla ani uverit. Ale chcem ist na 75, viem, ze vtedy som mala taku zensku postavu a peknu, som ale myslela, ze mam tak 88, no a ja 100 🙂)
Ale poviem Vam, ze dnes som to uz prehnala, proste som potrebovala nejaky volny den, tak som pozrala toho dost uz 😔 , no tak som si dala uz morcacie varene, kalerab a hermelin - ale pokracujem stale, len som nejak potrebovala polavit, prisla na mna kriza.
Vcera som si citala na FB skusenost jedneho pana a jeho manzelky s CD a konkretne s pobockou v Medissime. Ak chcete, precitajte si to. Inak musim povedat, ze co sa tyka pristupu, ten pan ma pravdu. Podla mna ich cielom je len predat. Mne sa rovnako ich pristup nepaci, ani to, ze su tam prezlecene za sestricky, co nadobuda mylny dojem, ze nimi skutocne su, co nie su. Takisto sa mi stalo, ze na jednej kontrole mi kazala nieco, za co ma na druhej sprdla, ze som urobila.
No a mala som dost casu nad tym celym premyslat, takze som sa rozhodla, ze sice CD budem aj nadalej drzat, aj ked som ocakavala lepsie vysledky (za 3 mesiace som schudla 16 kil, hoci dietu dodrziavam, uprimne dala som sa na to pod vplyvom reklamy, kde pani tvrdila, ze za 4 mesiace schudla 40...), ale pocas extra tyzdna budem jest normalny obed, teda aj sacharidy. Nemyslim si, ze je dobre, pocas tak dlheho obdobia byt bez sacharidov, u mna uz stvrt roka. To pre telo nebude dobre a myslim, ze si tym mozem uskodit.
Takze tolko moje ranne uvahy 🙂
@lenkaz357 Ja som tiez citala toho pana na FB, skor ma zarazila este ina vec. Som si vsimla, ze schudol 17 kil, schudol to od 03.12 do 17.01, co je dost. Lenze aj napriek tomu, ze bol v ketoze, tak tuk bol len devat, 4 kila bola voda a zbytok bol svaly, co som teda cakala, ze pri ketoze by sa stat nemalo, ze tych svalov je dost. U mna je to tak, ze ta moja terapeutka sa nehra na ziadnu odbornicku, je to zenska, ktora ma aj nejake kozmeticke studio, nerobila mi ziadne merania, len sa u nej vazim. Da mi vzdy jedlo, a ja som za desat minut prec, chodim tam raz za dva tyzdne, teraz idem za tri.
Ja zase som premyslala o atkinsonovej diete, pretoze som si vyskusala, ze mi pecivo ani chlieb nechuti. Ale myslim, ze na druhej strane sa mi dari udrziavat odstup od sladkeho vdaka CD tycinkam a koktailom. Ale podla mna sa riad tym, co je dobre pre Teba, je jasne, ze sacharidy potrebujes, mozno by nebola zla ta fazova dieta, podobna jak CKD, ze napriklad pat dni mat bez sacharidov a dva dni sacharidove bomby, aby si doplnila energiu. Ono ale ja prave myslim, ze ked vydrzis bez tych sacharidov, ze je to vdaka tym CD jedlam, inak by si to nevydrzala mozno. Ale mas pravdu, po troch mesiacoch je to dost, ja som citala diskusiu o atkinsone a tam ked sa zastavi chudnutie, oni zacnu jest tie sacharidy a potom ked zas prestanu, tak sa to rozbehne, ono organizmus je kazdy iny.Spocitaj si kolko by si mala jest kalorii je to 26 na kilogram vahy a ked ides pod to, musis chudnut.
@vynona no ja uvidim ako to bude dalej pokracovat, lebo najviac som schudla prvy mesiac, ale teraz to uz vobec tak rychlo nejde. Preto chcem skusit tie sacharidy. Atkinsonovu dietu nepoznam, pocula som o nej, ale nepoznam ako funguje 🙂 Inak tuto ma tiez len odvazia, len na tej vstupnej kontrole ma aj odmerali, potom uz nie. Som tam tiez vybavena za 5 minut. Ja som viacej chudla, ked som dodrziavala zasady, ktore spomina Miro Vesely (pise o tom stranke aj tej pan), lenze moj problem bol, ze ma nebavilo si kazdy den varit a vazit 🙂 Ale to u mna fungovalo viac ako CD, zial leniva som...
Inak on schudol naozaj vela, lenze chlapi chudnu rychlejsie.
@lenkaz357 no to chapem, samozrejme vyvazena strava je najlepsia, lenze to ide pomaly a ja potrebujem nejaky sok na zaciatku zhodit viac a potom si to udrzat tou vyvazenou stravou.a to podla mna urobi jedine to, ze je to bez cukrov. Inak ta AD je zalozena na principe ziadne uhlovovany, prave si precitavam diskusiu, kde ju nejake baby drzia a vidim, ze tam maju neskutocne vysledky, jedine, co je, ze ta dieta je povazovana za nezdravu, lebo je zalozena na bielkovinach a tukoch len a zo zaciatku ziadna zelenina, ani ovocie, to ale aj CD, lenze v CD su tie vitaminy vsetky zastupene, pri tej AD ich proste nemas.Ale ja by som sa nou len inspirovala, neze uplne nula sachrov. To ale az schudnem teraz tak patnast, dam si za ciel 80-85 s touto CD (aj ked ju porusujem, pretoze tie bielkoviny jedavam, kupila som si aj syr ale s 0 sach.), ale citim, ze zatial vaha ide dolu, ale som vykopnuta z ketozy, lenze nebude si ju uz merat a stresovat sa nou, myslim, ze ma z nej vyhadzuje kava a tie jejich sladke tycinky. Ale prijem KCAL mam do 1000 vzdy a ja pri mojej vahe by som mala prijimat 2600, takze to musi ist dolu. A myslim aj, ze s tym jedlom, co jedavam to potom nebude pre organizmus taky sok a nebude sa tak priberat potom. Len so sachrami musim opatrne potom. Ja to teraz drzim teda odo dnes zacinam siesty tyzden a chcem vydrzat tak 12 tyzdnov takto a uvidim, co to s vahou urobi. Ked dosiahnem tych 80-85, tak polavim a mozno nabehnem na system 2 dni sachre a 5 dni bez. Ale je fakt, ze CD mi pomohla o tom ziadna.
No a na vazenie som leniva tiez, som od rana do vecera v praci a nemam na to naladu, takze u CD sa nemusim o nic starat. Maso si len uvarim a ziadne ine varenie, tak mne to takto vyhovuje. Zatial.
@vynona ja na tu ketozu kaslem tiez 🙂 zatial som ju mala vzdy na kontrole, okrem poslednej, ked som mala extra tyzden. doma som si to nikdy nemerala. Ale pokracujem, rada by som schudla este nejakych 20, uvidim ako to pojde teraz. Neviem aky syr jedavas, ale vacsina tvrdych syr nema sacharidy, ci? Pozrela som, co mame doma v chladnicke, tak napr. Zott Bayerntaler Light (biel.34, sach.0, tuky 13, kj 1244), Leerdammer light (b.30, s.0,5, t.17, kj 1140) a kleopatra light 13% (b.33, s.1, t.13, kj 900). Takze vsetky tieto su ok, maju dost bielkovin. A ja pocas extra tyzdna jedavam Zottarelu light (b.19, s.1, t.8,5, kj 655).
Ratala som si ten prijem podla teba, ze by to malo byt 26 na vahu, tak mi to vyslo do 2400 kcal. A jedavam do 500 (aspon podla toho, co je na tych sackoch). Tak by som mala chudnut raketovym tempom a akosi to tak nejde :( Ale nebudem sa stresovat, tento tyzden idem na kontrolu, uvidim kolko som schudla za 2 tyzdne.
@lenkaz357 niekedy ale chybaju aj tuky podla mna, ja ked kupujem syr, pozeram na kalorie a sacharidy, mam teraz doma syr, ktory som si kupila dnes, zjedla som polovicu, ma 0 sach. a 30% tukov, je to na baze hermelinu a vola sa Roucoulons, ma 125 gr, dala som si polovicu s kalerabom. Potom mam este tvrdy syr eidam a ten ma tiez nula sachrov, podla mna moze byt tucnejsi ale musis ubrat gramaz. Este existuje hodnota bazalnej spotreby na den a tych kalorii je potom menej, najdi si BRM vypocitat na googli a mne vyslo, ze by som mala jest 1692 kcal na den max, jem do 1000. Je zaujimave, ze nechudnes, ale niekedy si organizmus na tu ketozu zvykne a uz z tukov neubera, neviem, nemalo by to stat, mozno si daj nejaku sacharidovu bombu parkrat za sebou a potom to uplne uber. Ono mozno pri malo kaloriach sa ten organizmus prisposobi a potom mu ten prijem staci a tuky si drzi na horsie casy. Je to ale fakt otrava, ked nechudnes. Ja by som fakt skusila rozstartovat ten metabilizmus. Mozno sa Ti to len zda a mozno drzis len vodu, skus pit viac, pridaj pol litra. Ja idem az za dva tyzdne.
@vynona no ja som to uz urobila tak, ze aby som sa nejako nastartovala, dala som si minuly tyzden, ked som mala extra tyzden aj palacinky, tak sa to trocha zacalo hybat. Pijem 3 litre vody, to je zatial moje maximum, viac som este nedala. Mozno ked bude teplejsie, teraz v zime toho viac nevypijem :( A dnes som sa nastvala, tak som si dala na obed k CD polievke 2 kusky z bonboniery 🙂 Ja sa velmi nevyznam v tych hodnotach, co by kolko malo obsahovat, pozerala som na hodnoty, ked som si vazila potraviny kedysi. Vtedy som si pomocou excelu ratala bielkoviny, sacharidy, tuky a KJ. Tak viem, ze som kupovala co sa tyka syrov kleopatru, lebo tam slo o bielkoviny a este jeden, ale neviem si spomenut na nazov. A casto som pila biele acidko.
@lenkaz357 skus si dat jeden den na ranajky normalnu celozrnnu bagetu, na obed cestoviny a vecer uz len maso. Podla mna to by Ti mohlo pomoct, urob to aj na druhy den, daj ryzu a zemiaky. Daj si aj kolac alebo nieco. Neboj nechcem, aby si pribrala, ale myslim, ze by Ti to pomohlo rozhybat ten organizmus, on rychlo z tych curkov vsetko vezme a zacne blaznit, potom mu to zase vezmi. Myslim, ze by sa to malo pohnut, skus tie dlhsie sacharidy. Ja by som to teda aspon takto urobila. Teraz myslim, ze stale este idem dolu, ale po dvoch mesiacoch jak mas Ty sa mi to moze stat tiez. Preto radsej mam aj vyssi ten kaloricky prijem, ja myslim, ze neschudnes viac, ked obmedzis uplne tie kalorie, staci ked mas vacsi ten bazalny vydaj. Mozno by si mala zvysit aj kalorie, najprv priberies, ale to bude voda, a potom zacnes ist dolu.
@vynona uvidim ako to bude do dalsej kontroly, kolko som schudla za 2 tyzdne, idem vo stvrtok, to este vydrzim tych 5 dni a potom sa rozhodnem co dalej. ci fakt zacnem k tej diete jest aspon zeleninu alebo co. mam pocit, ze sa to zacalo hybat. ja som bola teraz aj v dost velkom strese, prisla som o pracu, takze som doma a to mi moc na nalade nepridava. ale sranda je, ze cez vianoce som sa tyzden napchavala kolacmi a schudla som 🙂
Ahojte, ja som tiež na CD. Držím ju zatiaľ 2 týždne a mám dole 4 kg. Uvidíme ako to pôjde ďalej, chcem potiahnuť celý mesiac a potom sa rozhodnem čo ďalej. Babenky chcela by som si prečítať ten príspevok toho pána na FB o CD, ale nie som na FB moc zbehlá. Mohli by ste mi dať link kde by som to našla? Ď.
@lenkaz357 ja asi po skonceni CD nabehnem na toho atkonsona, dava mi to zmysel a tie baby maju fakt dobre vysledky. Proste organizmus asi fakt nevie pracovat dohromady so sachrami a s tukmi, ked mu das ale lent tuky a bielkoviny, tak to krasne spracovava a neuklada. Ked tak si pozri diskusiu:
@vynona diky, skusim to prestudovat 🙂 moja sestra je chuda, ale stale vymysla, tak teraz fici na dukanovej diete, viem, ze aj s tou dosahuju dobre vysledky. Ja by som rada pokracovala v tejto CD a potom uz si to len udrzat niecim zdravym 🙂 Rano mi vaha ukazala minus 2 kila za tyzden, tak sa to hybe 🙂
baby musím sa pochváliť dnes mám 38. deň a mám -11 kg som taká šťastnáááá 🙂
Babenky, chcem sa vás spýtať, či mávate pri držaní tejto diety pocit, že je vám chladno, studené ruky a nohy.
Ahojte, dnes som začala CD, držte mi palce 🙂
ja sa zatiaľ držím, ale nie je to ľahké, dúfam že čoraz rýchlejšie sa dostaví výsledok, už sa teším 😀
Ahoj všem,
mám dole 22kg ( 3,5 měsíce s CD ) a před sebou posledních 8kg.S CD jsem moc spokojená.Nepřidávám si žádné maso a samozřejmě ani sýr,mléko atp.Princip je být stále ve stavu keto a pokud přidáváte jídlo, kde jsou sacharidy ,tak tělo je zblblé a má problém se do ketózy dostat.Také není možné si myslet, že váha jde dolů pravidelně...Je úplně normální , že se i týden na váze nic neděje , přesto na cm výsledky jsou a hubnutí pokračuje .Poslední příspěvky tady hodně řešíte zařazování sacharidových dnů atp.Samozřejmě je to věc každé a je mnoho diet jak zhubnout , jen mi přišlo , že možná chcete mít větší výsledky než lze reálně mít.Také jsem si myslela , že budu hubnout 10kg měsíčně a byla trochu zklamaná , že to je "jen" 6kg , ale ve výsledku je to ohromné a i vlastně relativně rychlé hubnutí.Když to nebudete porušovat, tak váha dolů půjde.
To, že není chuť na sladké není tím , že jsou koktejly a tyčinky chuťově sladké a zaženou vám chuť na sladké , jak tady některé píšete.Na sladké není chuť právě proto , že tělo je v keto stavu , tedy díky proteinům a nízkému obsahu sacharidů v přípravcích.Neměly byste chuť na sladké i kdyby jste jedly jen polévky CD. A proto je také mnohem těžší dodržovat dietu typu např. sacharidových vln , protože je těžší udržet ty chutě na uzdě.
Maso atp. bych přidávala až ve chvíli , kdy budete chtít váhu stabilizovat , určitě tedy ne pokud chcete ještě hubnout 10 a více kg.Tedy pokud stojíte o to váhu zredukovat pomocí CD co nejrychleji , protože v mase a nízkotučných sýrech sice proteiny jsou , ale jsou tam i tuky a celková kalorická hodnota denního jídla se zvedá a hubnutí se zpomaluje.To samé mléko do kávy atp.
Jasně , každá ať dělá podle svého...
Já jsem s CD maximálně spokojená.Celé je to chytře vymyšlené , ohromné je , že se zachová svalové hmota , která většinou při jiných dietách mizí dřív než tuk.Také složení je vyvážené , vždyť jste si určitě každá všimla , že se nedostavuje podráždění a takové to vnitřní napětí , jaké je známo u jiných diet.Vím že to není levná záležitost , ale k těm kg navíc jsme také zadarmo nepřišly , že 🙂
Někdo tady psal , že tělo si vytváří cukr z bílkovin ( z jídla ) ...To je podle mě nesmysl.Princip keto stavu je , že dodáním bílkovin v jídelníčku a minimálním příjmu sacharidů je tělo nuceno sáhnout do svých takových zásob a ty přetvořit na energii ...Proto hubneme a ještě máme energii na celý den.A svaly jsou chráněny dostatečným množstvím bílkovin.
Ať se vám všem daří.Ahoj.
No ja som presla na Atkinsonovu dietu, je to bez hladu a prijem kalorii moze byt vyssi a chudnete. Najprv som sice nieco nabrala, pretoze tou zmenou som zadrziavala vodu, ale teraz po tyzdni uz zacinam zase chudnut, mozem jest vsetko okrem sacharidov, tych je uplna nula. CD mi pomohla v tom, ze mi nechyba pecivo a schudla som prve kilogrami, ale myslim, ze pri tom nizkom prijme kalorii ten jojo efekt bude neodvratny, pokial naozaj niekto nedodrzi velice opatrny nabeh na normalnu stravu. Vsimla som si to na tom Atkinsonovi, ked som zacala jest podla toho, tak aj ked si davam sach. 0, tak kvoli prijmu kalorii, ktory je teraz vyssi som automaticky naberala, mozno aj dve tri kila, teraz uz sa to ustalilo a kila idu zase dolu. Myslim, ze aj jojo efekt bude mensi s touto dietou. CD som drzala sest tyzdnov a mam dolu z toho nieco okolo 8 kil, je to ok, ale jak hovorim, Atkinson je daleko lepsi. Dokonca si mozte urobit aj bezsacharidovy chleba alebo kolac podla tych receptov. Jem kolko chcem a proste chudnem. Rozhodla som sa tak preto, lebo tie tycinky ma proste vyhadzovali z ketozy, teraz mam tak silnu ketozu, ktoru som nemala u CD nikdy. Mozem jest maso aj tucnejsie syry, zaklad su tuky a bielkoviny, aby telo spalovalo len tuky a netvorilo si sacharidy same z cistych bielkovin. Tuky by mali byt radsej zdrave, rybi atd....alebo si dat lyzicku olivoveho oleja.
Je jasne, co je stav ketozy, takze Agropa tomu tu vsetci rozumeju, ale obavam sa, ze naozaj pri CD ani nejde neschudnut pri tomto prijme kalorii, lenze myslim, ze ked si nedas pozor, tak do troch mesiacov budes mat svoje kila naspat zo vsetkeho, co si das navyse. Mne stacil tyzden a par kil zo zhodenych z CD uz bolo hore a to som sa nejak neprejedala, len proste zvysila normalne kalorie. Pri Atkinse je povolenych sach. 0 max. 20 v prvej faze, ktore vezmete zo zeleniny, ale jedalnicek je pestry a upravite si ho podla seba. Drzim palce vsetkym, co drzia CD, ale na ten jojo efekt fakt bacha. Poradkyne maju za ulohu to hlavne predat, mne tu teraz zostali asi na dva tyzdne CD vybobky, ale mozno ich niekedy vyuzijem, ked budem pomaly tie sacharidy pridavat, ale na atkinsa je ich tam az moc = 44 gr. a to mna osobne z ketozy vyhadzovalo. Teraz ju mam skoro fialovu, takze vsetko je tak jak ma, nehladujem, jedavam dost casto, tak snad to pojde.

@almavija no kupila som ju v predajni kava caj, maju tam rozne druhy prave, ale je to trochu drahsie, ja som si kupila 200 gr za 160 korun, ale este som si do tej kavy dala trochu CD koktailu a je to fakt dobre, akurat je to jak turecka kava, takze su tam zrnka, ale to si mozes cez sitko precedit. No Tofu je vyborne, je to nahrada za mase a ma malo tuku, ziadnu laktozu ani sacharidy, podla mna je to dobra nahrada. Cottage ja moc nejedavam, ale nejaka laktoza tam bude.