Cambridge diéta
Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať
@lukelu
@tiper24 A co rikate na ty sacharidove vlny nebo cyklickou ketogenni? Co tam nekdo popisoval, stridaji se vysoke tuky a vysoke sacharidy? Vsechno plnotucne, oskvarky, klobasky a pak naopak zmrzlina, piskoty a samozrejme i zelenina atd.... No zni to uzasne. Ale vzdyt to obsahuje hromadu kalorii. Jak to muze fungovat?
@werunkah princip je ale v naozaj nizkych sacharidoch. Teraz napriklad len pri troch sackoch mas cca 50-60g sacharidov a pri cyklickej keto by si mala byt pod 30 g. Idealne okolo 20. Kalorie mas teda najma z tuku, no ako som pisala vyssie, tuk sa na sacharid nezmeni a pokial bude telo v ketoze, co pri takej vyske sacharidov bude, bude cerpat iba z tukov, pokial neprekrocis kriticku hranicu tukov v tele, potom uz zacne papat bielkoviny. Ale k tomu mame my bezni ludia veelmi daleko 🙂
pri chudnuti by sa malo ist mierne pod bazalny metabolizmus 🙂
pri 10 km chodzi som spalil 700 kalorii, 2800 kj 🙂
@werunkah no bazal.metabolizmus Je to množstvo energie, ktoré organizmus potrebuje minúť pre základné životné funkcie a pochody v organizme (dýchanie, trávenie, regulovanie telesnej teploty a pod.) za úplného telesného aj duševného pokoja, bez pohybu, v spánku. Pod túto hodnotu by si nemala ísť.
Tak keď budem mať vlny pod 50,100,150,200,budem sa držať aby som nešla pod bazál.Tak to bude vyzerať asi takto:pod 50 sacharidov,B: 98,T: 131,Vláknina 28
100 sacharidov ,B: 90,T: 60,Vláknina 28
150 sacharidov,B: 80,T: 42,Vláknina 28
200 sacharidov,B: 60,T: 28,vláknina 28
Sacharidy majú 4 Kcal
Bielkoviny 4 Kcal
Tuky 9 Kcal
to nie je tyranie 😀😀 ked chcem nejak vyzerat nemozem take jest a popravde ma to za vyprazanym syrom ani nelaka a to predtym som ho mal aj 2-3 za mesiac 😀😀

2 tyzdne som bez sladkostí, ide ma roztrhnut 😀😀😀