icon

Cambridge diéta

cica022
3. okt 2012

Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať

karinka6
10. mar 2014

@woman14 ahoj ja mam na ranajky kokteil a všetky chute striedam, na obed polievku a to všetky okrem paradajkovej a chilly a na večeru kašu buď jablko škorica alebo orechovu. A asi raz do týždňa miesto polievky si dam tyčinku.

katkamaj
10. mar 2014

co je to za dieta?

elenamarek
10. mar 2014

@99koalka99 ano musela som mala som anginu a vsetko islo von jaak som to vypila a mala som zle vysledky tak doktorka mi povedala nech to vysadim

elenamarek
10. mar 2014

@99koalka99 Vaha uz som mala dole 13kg ale uz mam spat 2,5kg 😝

99koalka99
10. mar 2014

@karinka6 ďakujem za tip ale v práci asi ťažko zoženiem teflónovú panvicu :D

Ja vstávam o 5:00, zvyknutá som bola raňajkovať do 6:00 lenže teraz s CD by to bol problém, keby som si mala už o 10-tej dať obed a o 14tej večeru...do večera by som určite nevydržala.
Takže raňajkujem v práci medzi 7-8, potom obed o 12 no a večeru tak o 17-18.
Kaše si robím na raňajky, polievky na obed a večeru al.polievka al. shake a snažím sa striedať lebo to po čase ozaj omrzia tie chute.
Ale cez víkendy to vždy porušim, aj včera napr. raňajky CD ale na obed som si dala morčasie a k tomu špenat.šalát. Nezbláznim sa. Nechcem aby sa mi stalo, že skončim s CD a potom naraz priberiem len preto, že prejdem na obyčajné normálne jedlo, nehovorím o hranolkoch, rezňoch a pod. toho som nejedávala ani predtým nejak extrémne veľa.

99koalka99
10. mar 2014

@elenamarek 2,5kg nie je až tak veľa, to sa spraví 🙂 Ale skôr sa bojím toho, že či sa potom keď sa prejde s CD na bežnú stravu či sa to všetko nevráti ☹
Lebo doteraz aj keď som to porušila (väčšinou) cez víkendy tak od pondelka som nabehla zasa na 3xCD a do stredy som mala zasa menšiu váhu a do piatku kedy chodím na kontroly som mala vždy - 2-3kg.

elenamarek
10. mar 2014

@99koalka99 ja si myslim ,ze nastane jojo efekt,ja som sice jedla ale nic sladke ziadny chleba a kcal do 500 a druhy tyzden do 800kcal a hlavne dietne a aj pitny režim som dodržiavala,len telo si hned zacne ukladat co sa da 😝

inylog
10. mar 2014

@elenamarek ahojky, mna napr.upozornila poradkyna,ze akonahle sa prestane s dietou, idu cca 2 kg naspat...mozno to je ono a uz by to nemalo skakat nahor

elenamarek
10. mar 2014

@inylog tak snad to uz pojde zase dole

maros313
Odpoveď bola odstránená
anes52
10. mar 2014

@woman14 ahoj, ja prvé týždne iba koktejly ráno a večer a na obed polievky, teraz už na večeru striedam koktej l a kaše, tyčinku som ešte nemala ale teraz si ju už kúpim, lebo niekedy keď som mimo domu alebo práce mám problém s prípravou a tyčinka by to vyriešila, myslím si že tá kombinácia je podľa chutí každého individuálne, ja napr. mám rada sladkosti, preto som si vybrala dve sladké a jedno slané jedlo,môžem povedať že mi sladké nechýba,nahradia mi to koktejly, skôr by som vymenila polievku za koktejl, ale aspoň raz za deň mám teplé jedlo, 🙂 zase som sa rozkecala, všetkým prajem úspešné chudnutie 😲

didietka
10. mar 2014

@elenamarek ja si myslim, ze jojo efekt nenastane, som na CD uz 2 mesiace, z toho prve 3 tyzdne 3xCD, potom 5 tyzdnov 2xCD a teraz 5. den 1xCD, vsetko moje jedlo zodpoveda zdravej strave, uplne sme zmenili doma jedalnicek a chudnem cca. 1-1,5 kg za tyzden +-. Je mi jasne, ze ak sa vratim k starym praktikam, tak sa vratim aj k starej vahe. Presne ako povedal maroš, po akejkolvek diete (aj po racionalnej strave) ak sa vratime k starej strave priberiem.
Ja osobne si myslim, ze nieje dobre byt ani dlho na 3xCD, a uprednostnujem postupne pridavanie zdravej stravy, ale to je samozrejme idividualne, kazdy si musi rozhodnut to svoje, co mu vyhovuje.

didietka
10. mar 2014

@erikahla neviem, ale mne sa ten prechod z 3 CD na normalnu stravu zda byt u teba nejak zhurta. Ozaj budes 10 tyzdnov len na 3xCD, myslim, ze to ani pravidla CD nedovoluju.

elenamarek
10. mar 2014

@didietka to mi je jasne ,ze nebudem jest kaloricke jedla,moja strava bola len chude mäsko na prírodno maximalne niaka zeleninka bez priloh,losos,2x jablko to bolo namiesto sladkeho aj kozy syr som jedla len s redkovkou fakt si strazim kcal

didietka
10. mar 2014

@elenamarek jasne, ale vies, skocila si z 3cd na beznu stravu, bez nejakeho prechodu, a aj v tej ich knihe je pisane, ze cca. 2 kg pojdu po diete hore.
Kazdopadne uvidime, ako sa nam bude darit po skonceni, ale baby mi to dame 🙂

elenamarek
10. mar 2014

@didietka hej musime to dat 😀

anes52
10. mar 2014

@didietka čaves baby, zase sa zapájam, lebo mi to nedá, mne na začiatku moja poradkyňa zdôrazňovala že ak by som sa kedykoľvek rozhodla ukončiť CD, musí to byť vždy postupne, nikdy nie naraz zo dňa na deň, mne sa to tiež zdá prirodzené 🙂

erikahla
11. mar 2014

@didietka Nie didietka, povedala mi, ze na CD by som mala byt max. 12 tyzdnov s tym, ze budem mat samozrejme kazdy 5. tyzden "extra" a potom po tych 12 tyzdnoch budem tyzden doplnat 2xCD + 1 jedlo, dalsi tyzden 1xCD + 2 jedla a potom uz "len" zdrava strava 4-5x denne. Asi som to predtym zle napisala. No a ak by som chcela dat este nejake dalsie kg dole, jednoducho si sama poviem, kedy chcem znova nabehnut na CD. Ak to bude o 2 mesiace alebo o pol roka, je to na mne.

99koalka99
11. mar 2014

ja napr. keď "zhreším" väčšinou je to tie víkendy teda.Tak raňajky mám vždy CD, a potom podľa toho či si dám na obed niečo al. na večeru tak podľa toho druhé mám tiež CD (pr. v nedelu som mala raňajky-večera CD, obed morčasie prsia so špenatom-šalatom,takže CD som na obed nemala)...nemala som k tomu ani ryžu ani zemiaky...
A od pondelka potom vždy nabieham na 3xCD a v utorok/stredu mám už ketózu.
Výčitky nemám, tráviť mi trávi dobre, pitný režím mám 3-4l tekutín denne (čistá voda,zelený al.biely čaj), kávu tak 1x denne...niekedy aj bez kávy, lebo nie som moc kávičkárka.

erikahla
11. mar 2014

Aj vy ste v priebehu diety mali pokusenie ukoncit to a zacat jednoducho so zdravou vyzivou a tak ako sa ma ? Ked sledujem niektore vysledky tu na MK, ked dievcata zmenili stravovanie a super sa im to podarilo ... Vsade zrazu vidim len zdrave recepty, ktore by som najradsej hned vyskusala ... a este ked si predstavim usetrene peniaze 😝 ... Piste, radte 😎

andreafa
11. mar 2014

@erikahla ja som 6.týždeň, a mám 6 kg dole a chcem skončiť koncom marca, kvôli peniazom 😒 A prejdem na zdravú stravu na báze proteínov, a budem rátať kalórie. Mám recepty z Dukanovej diéty a rozhodla som, sa, že si budem piecť zdravý chlebík, lebo to mi chýba najviac 🙂 A samozrejme treba cvičiť 😀 😀 (váhu mám celkom fajn teraz 66 kg a 170 cm, ale chcem dať na 60..)

erikahla
11. mar 2014

@andreafa Tak mat Tvoju vahu, som dalekoooo za vodoooou a este pri tej vyske. Ale samozrejme Ti budem drzat palce 😉

susu000
11. mar 2014

@andreafa presne tak a ten chlebík alebo zemlicky sú úžasné,fungujem na nich už asi rok.....paráda

karinka6
11. mar 2014

@99koalka99 prave preto že v robote je to zložitejšie si dávam kašu na večeru keď som už doma. večer mi zvykne byť zima od kedy som na CD takže ma kaša aj príjemne zohreje.

andreafa
11. mar 2014

@erikahla ďakujem, moja štandardná váha celý život je 57 -58 kg 😀 takže zhadzovať mám čo 😠 aj tebe držím palce. môžme do tej zdravej stravy ísť spolu a podporovať sa 😉
@susu000 a nie je to zložité na prípravu? Ty sa stravuješ podľa uja Dukana? 🙂

susu000
11. mar 2014

@andreafa viem,že to sem nepatrí,táto diskusia je o inom,ale odpoviem.Nie je to vôbec zložité,zmiesas pár surovín a pecies.....nestravujem sa celkom podľa dukana,ja nie som na take stravovanie,že to a to vtedy smies.....vylúčila som nateraz prílohy,chleba a múku.Ráno túto zemlicku alebo jogurt,potom kúsok ovocia,obed mäso so zeleninou a potom už len bielkoviny....funguje to super

andreafa
11. mar 2014

@susu000 ďakujem za odpoveď, presne tak si to aj ja predstavujem od apríla 🙂

susu000
11. mar 2014

@andreafa prečo až od apríla....šup sa hneď na to 🙂

andreafa
11. mar 2014

@susu000 ešte doberiem túto CD diétku, jedlo mám tak do konca mesiaca, potom, už nemám na to financie 😀

susu000
11. mar 2014

@andreafa je to fakt drahý špás.....jedlo sa má vychutnávať a nie praskove veci papat,žijeme len raz a chudnut sa dá aj príjemnejšie a zdravšie.A veľa pohybu.Rovnicu každý pozná,no málokto dodržuje,pretože stále hľadá tu ľahšiu a rýchlejšiu cestu......