Chcem byť fit do leta 2015
Milé maminy. Ja idem do toho určite. ale bola by som rada, ak by sa pridali maminky, ktoré to s cvičením a s chudnutím myslia vážne a chceli by sa pridať... Spolu nám to pôjde ľahšie 🙂 Teda mne určite veľmi pomôže hlavne psychicky... Ja potrebujem dať dole tých 15-20kg. Takže? Kto do toho pôjde so mnou?
@lucianka222 pls aj mna pridaj. Ja tiez potrebujem dat dole asi 10 kg. Ake teda sladkosti a pecivo su moja slabost 🙂
@lucianka222 aj ja prosim o pridanie
@lucianka222 ahojky, dnes som vas tu nasla tak mozes aj mna pridat, ja potrebujem dat dole 20 kg, moj ciel je 60 - 65 kg 🙂
@ivka976 moja je 10.02. to je pekná zhoda, takže robíte jednu veľkú narodeninovú párty? 🙂)) ja si myslím, že pokiaľ je strava vyvážená, tak by tá chuť na sladkosti mala aspoň do určitej miery ustúpiť. ale samozrejme, pokiaľ ich nemáš na očiach. aj ja jem aj prílohy, aj chleba, ale iba do takej 14-15. potom už nie je dobré jesť sacharidy, takže večer si dávam len nejaké mäsko prípadne vajíčka so zeleninou. čítala som, že keď už poobede a večer neješ žiadne sacharidy, telo v noci nemá čo spaľovať a preto spaľuje tvoje vlastné tuky. znie to celkom logicky 🙂
@najmama tuším aj môj kolega držala tú 90-dňovku. to je to, kde sa striedajú štyri rôzne dni, jeden horší ako druhý? 🙂 tak na to by som sa nedala, pre mňa je to strašne obmedzujúce. neviem si predstaviť, že by som prišla niekam na návštevu, alebo išla niekam s mužom a nič by som si nedala, lebo mám ovocný deň. a hlavne, raz sa tých 90 dní skončí a čo potom? zase len musíš prejsť na klasickú zdravú stravu s 5-6 porciami denne. obdivujem ťa, že si to vydržala. a dala si to celé? koľko si schudla?
@mia501 ale veď nikde nie je napísané, že musíš chleba/pečivo vylúčiť úplne. naopak, keď drasticky obmedzíš sacharidy, nebudeš mať energiu, budeš unavená a budeš mať strašnú chuť na sladké. a skončí to tým, že v lepšom prípade "spakuješ" dve čokolády, v horšom prípade niekde odpadneš (poznám taký prípad - výsledok dukanovej diéty). na raňajky si kľudne daj pečivo (celozrnné) alebo ovsené vločky, na obed ako prílohu kľudne ryžu / zemiaky / cestoviny (v rozumnom množstve) a po obede už sacharidy nejedz. a uvidíš ako to pôjde dole 🙂
@mia501 a ješ na raňajky dosť? lebo keď áno, nemala by si mať chuť na sladké doobeda vôbec. ja si dám čierny chleba väčšinou s domácou lučinou (alebo inou nátierkou), k tomu kus tvrdého syra a trocha chudej šunky (pri chudnutí treba jesť čo najviac bielkovín, oveľa viac ako keď človek nechudne, aby sa nestrácali svaly 🙂) a kopu zeleniny. tá zelenina ku každému jedlu je super vec, naplní ti to žalúdok a nepotrebuješ potom takú veľkú porciu. no a večer mávam chuť na sladké aj ja, ale myslím si, že to je o zvyku, to je už len taká psychická závislosť 🙂 keď už nepomáha nič iné, tak si umyjem zuby a potom ma to spoľahlivo prejde 🙂))
@adkat13 musim sa priznat,ze zjem 1 rozok so sunkou a suchou salamou alebo syreckom a dost, pred tym samozrejme pohar, dva cistej vody.............ono vecer ani nemusi byt sladke ale ked mame doma chrumky tak konec , ale vcera som vydrzala, isla som do kuchyne po nieco dobre ale na pahu som sa otocila 😀
@mia501 tak ak ti môžem poradiť, tak radšej vymeň tú salámu za chudú šunku, tej môžeš zjesť 3x toľko, a vyjde to kaloricky rovnako 🙂 a keďže jej zješ 3x toľko, určite ťa nasýti viac a prijmeš aj viac bielkovín. a rožok vymeň za nejaký sýty celozrnný chlebík a uvidíš, že celé doobedie si na jedlo ani nespomenieš 🙂 ja si kupujem taký balený slnečnicový v LIDL-i, stojí tuším 0,79€ a vydrží mi 10 dní. je taký sýty, že viac ako krajček do seba jednoducho nedostanem 🙂
@adkat13 10 dni? a to sa nespravi na tom pliesen alebo co? no kazdopadne vyskusam aj ja !!! inak ja doobeda so stravou ani nemam problem, naranajkujem sa, zozeriem hned sladke 😀 a vydrzim v pohode, najhorsie je poobede a este teraz som brala duphaston tak to som mala strasnu zravku po nom, uz neberiem a normalne citim ovela mensiu potrebu jest a mensiu potrebu na sladke, dnes chut na sladke napr nemam vobec ...teda zatial 😀
@mia501 mám ho v chladničke, to je taký typ chleba, ktorému to neublíži, taký viac menej semienkový. myslím si, že po ňom chuť na sladké nebudeš mať, a ak tak len takú zo zvyku 🙂 a aj cvičíš? ja som začala ☹(( je to hrôza, ale som rada, že som sa do toho dokopala, bez toho to už po tridsiatke ide ťažko ☹
@adkat13 tak sa budem ovladam, musim teda no, a co vecerias?......cvicila som minule a prestala som ale zacnem zase.... ja som cvicila jillian michaelas 30DS ale stale som skoncila uz pri prvom levely, raz ma strasne zacali boliet lytka a potom uz ani neviem preco...ty co cvicis? ja rozmyslam aj nad posilkou
@lucianka222 poprosim pridat aj mna
Baby pridavam sa k vam. Mam 170 cm. Vzdy som vazila tak 58-60 kil. Pri prvom tehu som pribrala 22kil. A vobec nesli dole. Potom sa mi podarilo schudnut 7kil. Ale prislo druhe tehu. V siestom mesiaci sme v januari o babatko prisli. A to som pribrala 5kil do toho siesteho mesiaca. Ja som aj zacala cvicit ale kedze som bola zase po cisarskom dost som mala bolesti. Aj behat som zacala a musela som prestat. Uz je to 8mesiacov co sa to stalo. Tak sa chcem zase rozhybat. Potrebujem ale nakopnut a podporit. Chcem dat dole 15 kil. Budem rada ak ma k sebe prijmete 🙂 uz sa sama sebe nepacim takze je cas na zmenu 🙂
@adkat13 dala som to takmer celé(ale úbytok na váhe pribl. 3kg), ale posledný mesiac, som už moc nedodržiavala, bolo to naozaj jednotvárne a obmedzujúce a 3 porcie žalostne málo..... ovocné raňajky pre mňa boli totálne nevyhovujúce, potrebujem jogurt.... samozrejme tie 3 kilá už mám dávno naspäť....iný príklad z 90 dnovky... moja svagriná to dala asi pred 3 rokmi celé schudla veľa, ale aj veľa vážila..... no ujo jojo ju dobehol.... je zase späť kde začala
Ahojte, pridavam sa, mam 75 kg, do leta potrebujem dat aspon 10 kg dole. Permanentku do fitka mam kupenu, budući tyzden zacinam cvicit. No, s tou stravou to bude tazsie, stale dost kojim a som staaale hladna 😖
@ivka976 ja som to takisto pribrala, ale na 90 dnovke som schudla málo a zloženie stravy bolo pre mňa nevyhovujúce, pokazila som si to čo som niekoľko mesiacov budovala, vlani som mala 90 kg.... potom som sa zaťala a začala som zo zdravou stravou.... prázdniny a potom skoro do Vianoce, no ale Vianoce... nejaký koláč, kačka, rezeň a pod. potom výčitky tak som sa dala nahovoriť na tú blbu 90 dnovku, lebo koleginku mám rada a ve dvou se to táhne líp, doteraz si nadávame do blbých....
@najmama no mne ta strava tiez nevyhovovala musela som varit na dvakrat lebo detom to nechutilo a pri malom drobcovi som to ani niekedy nestihala tak som to potom vzdala ,no cez tie Vianoce to tiez je riadne pokusenie budeme mat co odolavat ak budeme este chudnut ,,,neboj teraz sa do toho dostaneme a urcite sa nastartuje aj chudnutie🙂))a smiem sa ta este nieco opytat nie si nahodou z Oscadnice? 🙂
@mia501 ak nemám navarené nič "vhodné" večeriavam podobne, ako na raňajky - šunka, syr, vajčka a kopa paradajok, uhoriek, šalátu... ak mám tak aj kúsok večerného bielkovinového chlebíka (chlieb bez sacharidov, vhodný aj navečer). alebo cottage, tvaroh... no a ak stíham variť, tak akékoľvek mäso na prírodno (samozrejme nie bôčik 🙂) so surovou (alebo varenou, pečenou) zeleninou. tiež cvičím jillian 30DS, pred chvíľou odcvičený 8. deň. mňa to strašne chytilo, napriek tomu, že som totálna lemra, a doteraz som nikdy nič (okrem jogy) necvičila. bolelo ma všetko, hlavne prvé štyri dni, ale lepší sa to 🙂 nad posilkou som nerozmýšľala, nemám pri malej na to čas, ale myslím, že by to ani nebavilo ☹(( jillian mi zatiaľ 100%-ne vyhovuje 🙂))

@lucianka222