Chcem schudnúť, no vždy mi to vydrží len pár dní
Prosím Vás maminky som po pôrode už pomaly 2 roky a nie nie schudnúť.. skôr priberám, aj keď sa niekedy snažím tak mi to vydrží len par dnii... ako to dokazat aby mi to vydrzalo a aby som schudla na moje vysnivane kilecka? 🙂
Ja som na to podobne. Príde ťažší deň a hneď zle jem. Sacharidy mi robia problém. Ako ich vylúčim, je to super, ale som hladná, dúfam, že to po dlhšom čase vydrží. Jaj
povedala by som ak to má byť trvalé hlavne nemôžeš "chudnúť" ale brať to ako trvalú zmenu životného štýlu, žiadne prudké hladu plné hladovky. normálne zdravo pozvolna, 5krát denne zdravé jedlo žiadne sladkosti-ak vyhodíš cukor úplne, nebudeš mať na ne chuť. prihodiť trocha športu a byť trpezlivá čím pomalšie sa chudne, tým lepšie- zdravšie bez jojo efektu, ak dáš kilo za mesiac buď spokojná 🙂
@katizz hlavne si spomen, ako si sa stravovala voa svojom zivote, ked si mala tie vysnivane kila, co si zvykla jest, pit, plus pohyb, cele je to o tom, ze aj klobasu si mozes dat, aj cokoladu, len musis vediet ako kedy, kolko a byt hlavne v pohode, odmena v podobe ubytku na vahe sa dostavi, odmen sa, vzdy peknym kuskom oblecenia alebo obuvi, pekna motivacia..., drzim palce, sama viem, co to je. Hlavne sila vôle, pozitivne naladenie sa v každom jednom dni, lebo kazdy je dolezity a kazdy den mozes dokazat pre seba urobit krok vpred.
@katizz momentálne držím tiež dietu za mes som schudla 8kg. Ešte ma čaká ďalších 20kg ale tiež som to mala ako ty pár dní som sa držala a zase som sa rozjedla🙄..
Ja som si povedala dost a to som nemala extrémnu obezitu iba pár kil navyse.... Naštudovala som si čo mozem a zmenila som jedálniček, v krátkosti sacharidy jem iba na obed, vecer iba bielkoviny....zeleninu, šaláty, tuniaka, kurací steak, nizkotucne syry, cestoviny som vymenila za celozrne, ryzu za pseno....kila idu dole, nehladujem a cítim sa super a cvičím každý deň podľa videí na YouTube
@emma_932 už sme 3
Treba zmenit styl stravovania za zdravsi miesto drzania diet. Chvilu to bude lakat, ale po case ti ten junk food ani nebude chutit a najma sa po nom asi ani nebudes dobre citit. Teda aspon ja to tak mam, ze mi jr po tazkom alebo moc sladkom zle. Xacala by som najprv pridanim co najvisc zeleniny k beznej strave co zvyknes jest. Napr nesla by som hned do tortury ziadne pečivo, ale napr ja som si miesto 3 krajcov chleba so sunkou syrom
Dala jeden a zvysok doplnila cerstbou zeleninou, redkovky paradsjky uhorky paprika, hocico. Na desiatu idealne dake ovocko, obed podobným stylom ako ranajky. Dost sa mi osvedčili vselijake sote a ciny a thajske atd lde vies dat vela zeleniny... A ked dojde chut na sladké, horalky a pod by som zamenila za zmesy orieskov a suseneho ovocia. ZO zaciatku mozno nezjes menej kalorii, ale zacnes si zvykat na zdravsiu stravu, postupne napr znizis množstvo suseneho ovocia v snacku atd. A na vecerne vyzierky odporucam umyt zuby a dat si zuvacku nech prezuvas. Jasne, zo zaciatku budes mat stale asi chut, ale to si relatívne rychlo zvyknes. Hlavne ai od zaciatku nezakazuj vsetko. A najhoršie bude, ak yo budes vnimat ako zakaz, treba to brat ako zmenu k lepsiemu/zdravsiemu/krajsiemu ja.
Ešte posledna vec, skus zaradiť do pitneho rezimu vela zeleneho caju, znizuje chut na sladke a podporuje spalovanie. Len nie moc na vecer, obsahuje tein.
Ja som začala minulý mesiac s nutrifood drinkami a zatiaľ 8 kg za mesiac aj zadok a boky idú pekne dole.
@zuzana1408 A ako sa stravujes? Cvičis?
@saslavka73 3 x za deň pijem drink a popritom 1x jedlo (kur.mäso, ryby, cottage syr...) a zelenú a bielu zeleninu môžem jesť neobmedzene.necvicim vôbec.
@zuzana1408 A čo ti dáva ten nutridrink? Však to zjesť aj v strave. Ja som si myslela že to je na to keď niekto nemôže klasickú stravu, prípadne potrebuje živiny po operácii a pod.😲 Či zle tomu rozumiem.
@saslavka73 prakticky všetky živiny čo by si mala v jedle a je tam veľa bielkovín a tým keď to piješ tak sa telo dostane do ketozy a vtedy začne spalo ať tuky z tela. Jato tiež neviem nejako veľmi vysvetliť lebo naozaj som iba klient . Skúste si kuknúť Nutrifood aj na FB a tam to je pekné rozpísané. Na mne to funguje a to som už toho vyskúšala predtým všetko možné.
Na to aby sa telo dostalo do ketozy nestaci len pit nejake drinky, je to celkom narocne na sledovanie. Najma ak clovek len zacina "s dietou". Ja by som odporucila si pozriet teda low carb stravovanie. Co sa mne ale celkom osvedcilo je v podstate delena strava. Clovek si nemusi zakazovat az tolko potravin, len teda nejest maso s cukrami, bud maso plus zelenina alebo prilohy ako zemiaky, cestoviny, ryza atd plus zelenina. Vela zeleniny. Ono aj dost zavisi komu co vyhovuje aj zo zdravotneho hladiska, napr manzelobi vyhovuje ketoza, mne je vsak po tolkom mase a tuku zle. Prekysluje mi to organizmus, nerobí mi to dobre na ekzemy. Ja skor plant based. Takze neexistuje ani jedina spravna odpoved, ktory druh stravovania je naj, treba poskusat. V jednom sa vsak vsetky zhodnu a to vylucit alebo co najviac obmedzit jednoduche cukry, o horalkach atd nehovoriac
Ja som po druhom porode 9 mesiacov nevedela dat dole 5kg, co mi vadilo, s Macingovou som za mesiac a pol este v lepsej forme ako pred prvym porodom, plna energie, nechce sa mi spat cez den, vsetko stiham a co je naj, ma tam jedalnicek, takze som nakupila na tri dni potraviny a vedela presne co varim, deti jedia s manzelom to iste a este dalsi bonus, citelne to vidim aj co sa tyka peňaženky, omnoho viac penazi nam zostava na účte... Takze za mna obrovsky palec hore
Ahoj, ja som pocas porodu pribrala 24kg.. som 4 mesiace po sekcii a presne tak isto som zacinala chudnut aj ja.. od zajtra a vydrzim, nakupila som vzdy vsetko zdrave a po dvoch dnoch uz sladke, vyprazane atd., ved to poznas. Snazila som sa cvicit aj doma, no vzdy som bola niecim vyrusena a popravde, nechcelo sa mi. Zadychcana, tucna, vsade vsetko vytrcalo a pri pohlade na ostatnych chudych ludi mi bolo do placu, naozaj. Tak som si povedala dost, nasla som si najblizsie fitko a cvicim s trenerom, spravil mi aj jedalnicek a poviem ti, nelutujem! Vedela som, ze len takto zacnem so sebou nieco robit, pretoze sa nebudem tam pred nim hanbit, ze chudak cvici so mnou cely mesiac a ja by som nic neschudla 😀 Strasne ma to nastartovalo, neviem si predstavit uz necvicit. Strava bola na zaciatku taka, ze som neverila, ze to dam. Teraz nemam problem, nejem sladke ani pecivo, vela zeleniny s masom, ryby ale jasne, dam si med do kavy a raz do tyzdna si dam bielkovinovy chlebik. Raz do tyzdna takisto zemiaky, no vidim na sebe zmenu a hlavne vladzem 🙏 Da sa to len si musis povedat idem a zatat sa.. ja som to uz tiez vzdavala, ale je dobre pocut ´schudla sí´ a v lete sa bez vycitiek obliect do plaviek. Vzdy si to hovorim a trener ma motivuje, sama doma by som to nedala. Vela stastia a odhodlanie 💪
@matik3110 súhlasím, ja som tiež začala cvičiť pod dohľadom trénera,) dala som dole 20 kg, a vôbec neľutujem že som si ho priplatila, tréner motivuje, poradí, základ je pravidelná strava a žiadna dieta,, len zmena životného štýlu, jest správne potraviny v správnom čase a ide to dole super,
@katizz - mozem ti doporucit vyživovu poradkynu Evku Petrovičovu je na F..booku, som nadabila na nu nahodne, robi 30 dnove vyzvy, kde si naštartujes svoju mysel aj telo do formy, uprava stravy , vela zdravych sladkych maškrt, cviky 10 minutove...oplati sa.... vytvorila komunitu Superlady - komunita, kde je vela zien, pridavaju rozne jedla, sladkosti, kolace, podporuju sa navzajom, Evka tam nataca aj videa.... Tak skus ... neolutujes.
Ja som teraz držala detox.. Môžem len odporučiť, síce som aj zaplatila viac ale je to na 3 mesiace. Dala som dole 7kg.

Bude to znieť ako totálne klise, ale chudnutie začína v hlave. Pokiaľ si hlave nepovieš reálne dôvody a ciele, budeš ešte veľakrát začínať a končiť a ľutovať sa, že si to zase nedokázala. Ja som si sedavým stresovým zamestnaním zaobstarala +20 kg. Veľakrát som zacala, veľakrát prestala po prvej prekážke, vždy boli dovody a hlúpe výhovorky. Začala som chudnúť 7.1. január ukážkový, potom prišla jedna choroba, teraz druhá, ale vieš čo? Ja to tentokrát nevzdám. Váha mi sice neubudla, ale ani som nepribrala. Až vyzdravieť, navrhnem tam, kde som skončila a nič a nikto ma nezvedie zo správnej cesty.