icon

Chôdza 10 tisíc krokov denne

soulmaya
28. apr 2025

Ahojte. Je tu niekto, kto takouto chodzou schudol? Mozete sa podelit o skusenosti? Kolko a za kolko ste schudli. Pripadne nejaky typ alebo radu. Ja som s tym prednedavnom zacala. Pozdravuje MAJKA

ivangeline
28. apr 2025

Tak mne pomáhalo ale 20tis krokov a raz za týždeň posilňovňa či beh/turistika.

dominikakoll
28. apr 2025

@soulmaya ak denne robíš cca 2-3000 a zvýši na 10, tak máš šancu schodnut. Ale daj si do rúk wolkingove palice k tomu. Ja som tak schodla za 2 mesiace 10 kg. Ale každý deň som aj pol hodinu cvičila, skôr ale len taký strečing. Plus úprava stravy.

martinkatinka
28. apr 2025

No ja som mala aj 15 000 a nastastie som nechudla 🙈

wolf_
28. apr 2025

Každý deň mávam nad 10 tis krokov. Ale viem, že pre niekoho to vyžaduje námahu. Sama som mala obdobie v živote, v ktorom ak som chcela 10 tis za deň, tak som musela na to myslieť a vyslovene pre to niečo urobiť.
Za mňa... Čo sa týka chudnutia, tak podstatná je aj strava, a teda kalorický deficit. To je alfa a omega. Nestačí sa len hýbať... Ale aj dobre jesť, pitný režim apod. A úprimne, 10 tis krokov za deň považujem za dosť malú aktivitu na to, aby sa to nejak viac odzrkadlilo na postave (v prípade že sa nebavíme o nejakej morbídnej obezite alebo iných extrémnych prípadoch)... Hýbať sa je skvelé. Rozhodne neodhováram od cieľa aspoň 10 tis krokov denne, ALE za efektívnejšie považujem nejaký cielený pohyb. Hoc rýchlu chôdzu, pomalý beh alebo nejaký tréning, silový, HIIT, šport, tanec, čokoľvek... V podstate taký cielený pohyb bude trvať aj menej času ako sa len hnať za krokmi a zároveň bude efektívnejší.

katarinaba
28. apr 2025

10000 krokov je reklamny trik. Prvorada je strava a kaloricky deficit. Ak budes jest menej kalorii ako potrebujes, tak budes chudnut. Ak k tomu pridas akykolvek pohyb, budes chudnut viac/rychlejsie. Je to jednoducha matematika:
Na normalne fungovanie tvojho tela pocas dna potrebujes 1000 kalorii. Aby si chudla, musis prijat menej, povedzme 800 kalorii. Ked si schopna to dosiahnut upravou stravy, chudnes. Ak k tomuto prodas 3000 krokov, kedy spalis 100 kalorii, tvoj vysledny deficit bude 300, co ma za nasledok vacsie chudnutie. Ak urobis 100000 krokov a spalis 350 kalorii, vies aky to ma vysledok. Alebo budes chodit preto, lebo nie si schopna upravou stravy dosiahnut deficit 200 kalorii, iba 150, tak tym 50tim pomozes spalenim kalorii chodzou, cvicenim, behom a pod.
Z toho vidis aj sama - kaloricky deficit je to, co sposobuje chudnutie. Kazdy ma svoj metabolizmus, svoje potreby. Teoreticky ak by si len zjedla malicko - 500 kalorii, tak nemusis chodit. Ale to uz by bolo zas nezdrave, malo by to dopad na zakladne fungovanie organizmu. Preto je pocitanie kalorii dolezite. Urcitu energiu musis prijat len preto, aby si vladala vstat z postele.
Chodzou telo spaluje skor tuky, behom zas cukry.
Ale pozor - nic take ako schudnut z brucha neexistuje. Chudnes z celeho tela, nie len z jednej casti. Tiez pozor na prijem zivin - vsetky su dolezite - aj tuky, aj sacharidy, vlaknina a bielkoviny. Hlavne bielkoviny si straz, aby ti neubudala svalova hmota. Stiahni si kaloricke tabulky, pomozu.
Cisla som pisala len ako priklad! Nie je to skutocny pocet.

pikachu999
28. apr 2025

@soulmaya posielam ti pre zaujímavosť tento článok

natalka13
28. apr 2025

Brucho krokami nespravis.

chestnut
28. apr 2025

Nie je 10k krokov a 10k krokov, zalezi ci to clovek spravi pocas celeho dna spolu alebo sustredenou rychlou chodzou na 1x

niki35
28. apr 2025

@soulmaya ja som schudla takouto chôdzou 11kg. 10 000 krokov tak za 1h 15m , rýchla chôdza cca 5/6 krát v týždni.
Aby som to upresnila,nerobila som to tak ,aby som mala dokopy 10tisic za celý deň aj s chodením niekde do obchodu alebo v práci atď, ale aby som čisto len na prechádzke urobila 10tisic.
Stravu som nemenila vôbec a nijak som sa neobmedzovala, ale dávala som si pozor aby som sa neprejedala, menšie porcie.
Neviem aký máš plán a ako rýchlo chceš schudnúť, ale bohužiaľ prechádzkami hneď tak rýchlo neschudneš. Je to dlhší proces a skôr by som povedala že by si si to mala do svojho denného programu zaradiť ako "tvoj životný štýl" a byť trpezlivá. Ide to ale pomalšie. Ja som ani nemala plán schudnúť len som si proste vymyslela takú aktivitu že budem každý večer chodiť na takúto prechádzku lebo mám sedavé zamestnanie + vyvetramnsi hlavu, myšlienky, do toho nejaká hudba alebo podcast som si pustila nejakú popritom aby mi zbehol čas. Po cca 2 rokoch takéhoto chodenia som sa odvážila (nezvyknem sa vážiť vôbec kašlem na to koľko presne vážim) lebo som si všimla aj na oblečení že mi je väčšie a videla som nejaky pokrok a bola som prekvapená že bolo dole 11kg. Keď som začala chodiť mala som 72kg. Neskôr som k tomu pridala aj inú pohybovú aktivitu ktorá ma baví a striedam to s prechádzkami. Za mňa môžem odporučiť ale musíš byť naozaj trpezlivá a nemať taký cieľ že za mesiac vďaka prechádzkam veľa schudneš. To sa nestane. Musí to byť tvoj životný štýl a ono to pôjde. Pomaly ďalej zájdeš.

zmrzlinka8
28. apr 2025

@soulmaya mám sedavé zamestnanie. schudla som tak 10 kg za dva a pol mesiaca. plus úprava stravy. 10.000 krokov denne. niekedy viac, niekedy menej.

a ešte dávnejšie som mala také, že som chodila rýchlou chôdzou hodinu a pol denne. nepočítala som kroky. no tak nejak to zodpovedá. tiež som schudla cca 10 kg a cítila som sa super.

elenajezova
29. apr 2025

Ja som rýchlou chôdzou schudla za päť mesiacov zo 70 kilov na 55 kilov pri výške 167 cm. Sú to už tri roky a držím si to. Samozrejme aj stravu som musela upraviť. A 10000 krokov denne len takým vychádzkovým tempom ...podľa mňa a mojich skuseností to nie je na schudnutie. Musí to byť rýchla chôdza aspoň päť až šesť kilometrov za hodinu. Moja osobná skúsenosť.

simona92101
29. apr 2025

@soulmaya som na materskej,mam 3 male deti.denne bezne nachodim okolo 15000 krokov.zaradila som vsak 3x tyzdenne aj silovy trening,bud v posilke alebo doma,obcas na biku aspon 10km a ide to.hlavne treba mat kal.deficit,vyratat denny prijem.samotnou chodzou neschudnes,ale je to dobry start

taktotedanie
29. apr 2025
@soulmaya

@nin12345 ja mam sedave povolanie a nikdy by som tolko krokov nedosiahla

@soulmaya 10000 je bazal, zaklad co sa akoze odporuca ale ze by si len tym schudla to nie
Schudnes s kalorickym deficitom nie prejdenim 10 000 krokov

7miriam77
29. apr 2025

Ja som minulý rok začala chodiť peši do práce a z práce rýchlochôdzou, za deň je to cca 120 minút a prejdem cez 10 tisíc krokov....od minulého mája som schudla 6 kg a nemenila som ani stravu ani nič. Váha mi postupne sama ide dole...mala som 65...teraz mám 59.5 kg

7miriam77
29. apr 2025

Dnes do práce

ivec16
29. apr 2025

ja mavam priemer 5 km niektory den viac iny menej… cize niekedy urobim nad 10 tis krokov niekedy menej… pri chudnuti ci chceme ci nie, najviac zavazi co a kolko si nakladame na tanier… ale pre tvoje fyzicke zdravie a kondiciu je to urcite dobry a nenarocny zCiatok

mane01
29. apr 2025

@soulmaya ako zaciatok je to fajn… ale je to len zaklad. Ja mam sedave zamestnanie a tolko krokov urobim v priemere za den. Lebo chcem. Vedome idem po schodoch miesto vytahu, mhd namiesto auta. Do obchodu peso atd. Ale je to skor taky pohyb, ze absolutne minimum, aby som nepriberala. Lebo vazne sa dnes hybeme velmi malo. Najma my co sedime za kompom. Ale urcite do toho chod, povzbudi ta to k dalsiemu pohybu.

nelka93
29. apr 2025

Kroky ti k schudnutiu z brucha nepomôžu. Tam je priorita strava. Píšeš ze ju nemáš zlu, to znamená co? Co jedavas?

akvi
29. apr 2025

@soulmaya samotnou chôdzou podľa mňa neschudnes, akurát sa unavis a môže sa stať, že viac zješ. A urobiť 10tis. krokov denne je veľmi neefektívny spôsob chudnutia. Oveľa lepšie je denne prejsť trebárs 5km v tempe, v ktorom máš spravnu chudnucu tepovku.

soulmaya
autor
29. apr 2025
@wolf_

Každý deň mávam nad 10 tis krokov. Ale viem, že pre niekoho to vyžaduje námahu. Sama som mala obdobie v živote, v ktorom ak som chcela 10 tis za deň, tak som musela na to myslieť a vyslovene pre to niečo urobiť.
Za mňa... Čo sa týka chudnutia, tak podstatná je aj strava, a teda kalorický deficit. To je alfa a omega. Nestačí sa len hýbať... Ale aj dobre jesť, pitný režim apod. A úprimne, 10 tis krokov za deň považujem za dosť malú aktivitu na to, aby sa to nejak viac odzrkadlilo na postave (v prípade že sa nebavíme o nejakej morbídnej obezite alebo iných extrémnych prípadoch)... Hýbať sa je skvelé. Rozhodne neodhováram od cieľa aspoň 10 tis krokov denne, ALE za efektívnejšie považujem nejaký cielený pohyb. Hoc rýchlu chôdzu, pomalý beh alebo nejaký tréning, silový, HIIT, šport, tanec, čokoľvek... V podstate taký cielený pohyb bude trvať aj menej času ako sa len hnať za krokmi a zároveň bude efektívnejší.

@wolf_ tych mojich 10 tisic krokov je u mna mienene, ako rychla chodza. ziadne prechadzky. ja som velmi rychla, mam dlhe stihle nohy a pomaly chodit neviem a ked to beriem sportovo, tak idem rychle bez prestavky 1,5 hodinu min

soulmaya
autor
29. apr 2025
@katarinaba

10000 krokov je reklamny trik. Prvorada je strava a kaloricky deficit. Ak budes jest menej kalorii ako potrebujes, tak budes chudnut. Ak k tomu pridas akykolvek pohyb, budes chudnut viac/rychlejsie. Je to jednoducha matematika:
Na normalne fungovanie tvojho tela pocas dna potrebujes 1000 kalorii. Aby si chudla, musis prijat menej, povedzme 800 kalorii. Ked si schopna to dosiahnut upravou stravy, chudnes. Ak k tomuto prodas 3000 krokov, kedy spalis 100 kalorii, tvoj vysledny deficit bude 300, co ma za nasledok vacsie chudnutie. Ak urobis 100000 krokov a spalis 350 kalorii, vies aky to ma vysledok. Alebo budes chodit preto, lebo nie si schopna upravou stravy dosiahnut deficit 200 kalorii, iba 150, tak tym 50tim pomozes spalenim kalorii chodzou, cvicenim, behom a pod.
Z toho vidis aj sama - kaloricky deficit je to, co sposobuje chudnutie. Kazdy ma svoj metabolizmus, svoje potreby. Teoreticky ak by si len zjedla malicko - 500 kalorii, tak nemusis chodit. Ale to uz by bolo zas nezdrave, malo by to dopad na zakladne fungovanie organizmu. Preto je pocitanie kalorii dolezite. Urcitu energiu musis prijat len preto, aby si vladala vstat z postele.
Chodzou telo spaluje skor tuky, behom zas cukry.
Ale pozor - nic take ako schudnut z brucha neexistuje. Chudnes z celeho tela, nie len z jednej casti. Tiez pozor na prijem zivin - vsetky su dolezite - aj tuky, aj sacharidy, vlaknina a bielkoviny. Hlavne bielkoviny si straz, aby ti neubudala svalova hmota. Stiahni si kaloricke tabulky, pomozu.
Cisla som pisala len ako priklad! Nie je to skutocny pocet.

@katarinaba dakujem. kazdeho koho som sa spytala na schudnutie z brucha, (trenerov) odpovedali tiez ako ty ale dodali aj, ze na brucho najlespie 10 tisic krokov denne.

soulmaya
autor
29. apr 2025
@chestnut

Nie je 10k krokov a 10k krokov, zalezi ci to clovek spravi pocas celeho dna spolu alebo sustredenou rychlou chodzou na 1x

@chestnut ano, ja to robim sustredenou rychlo chodzou naraz. min 1,5 hodiny

soulmaya
autor
29. apr 2025
@niki35

@soulmaya ja som schudla takouto chôdzou 11kg. 10 000 krokov tak za 1h 15m , rýchla chôdza cca 5/6 krát v týždni.
Aby som to upresnila,nerobila som to tak ,aby som mala dokopy 10tisic za celý deň aj s chodením niekde do obchodu alebo v práci atď, ale aby som čisto len na prechádzke urobila 10tisic.
Stravu som nemenila vôbec a nijak som sa neobmedzovala, ale dávala som si pozor aby som sa neprejedala, menšie porcie.
Neviem aký máš plán a ako rýchlo chceš schudnúť, ale bohužiaľ prechádzkami hneď tak rýchlo neschudneš. Je to dlhší proces a skôr by som povedala že by si si to mala do svojho denného programu zaradiť ako "tvoj životný štýl" a byť trpezlivá. Ide to ale pomalšie. Ja som ani nemala plán schudnúť len som si proste vymyslela takú aktivitu že budem každý večer chodiť na takúto prechádzku lebo mám sedavé zamestnanie + vyvetramnsi hlavu, myšlienky, do toho nejaká hudba alebo podcast som si pustila nejakú popritom aby mi zbehol čas. Po cca 2 rokoch takéhoto chodenia som sa odvážila (nezvyknem sa vážiť vôbec kašlem na to koľko presne vážim) lebo som si všimla aj na oblečení že mi je väčšie a videla som nejaky pokrok a bola som prekvapená že bolo dole 11kg. Keď som začala chodiť mala som 72kg. Neskôr som k tomu pridala aj inú pohybovú aktivitu ktorá ma baví a striedam to s prechádzkami. Za mňa môžem odporučiť ale musíš byť naozaj trpezlivá a nemať taký cieľ že za mesiac vďaka prechádzkam veľa schudneš. To sa nestane. Musí to byť tvoj životný štýl a ono to pôjde. Pomaly ďalej zájdeš.

@niki35 vdaka, rozumiem, co pises, ale ja sa vobec neprechadzam. Ja idem o pol piatej z prace, prezleciem sa a idem 1,5 hod rychlu chodzu bez prestavky.

biglovemom
29. apr 2025

Ja man bezne ja den 14-18km, ale problem s bruchom mam aj tak i ked zase nie mega.
Brucho - sa robi v kuchyni plus brusaky.

Ale chôdza a rychla je super 👍

soulmaya
autor
29. apr 2025
@nelka93

Kroky ti k schudnutiu z brucha nepomôžu. Tam je priorita strava. Píšeš ze ju nemáš zlu, to znamená co? Co jedavas?

@nelka93 no, snazim sa nejest muku, kravske mlieko. snazim sa prilohy vymenit za zeleninu a mäso nie tak casto, vysadit sladke...

nelka93
29. apr 2025
@soulmaya

@nelka93 no, snazim sa nejest muku, kravske mlieko. snazim sa prilohy vymenit za zeleninu a mäso nie tak casto, vysadit sladke...

@soulmaya mäso je dôležité, jedine ak máš teda dostatok bielkovin z iných zdrojov

purple_wolf
29. apr 2025

10 tisic ktokov je tak hodina, hodina 20 chodze, nie je to raketova veda ... zeby si z toho vyslovene svhudla to nie, musis byt v kalorickom deficite a mozes sediet na gauci a nemusis nikam chodit

veronikaa221
29. apr 2025

Áno plus som cvičila 2x denne po 45min . doma z videí na YouTube a schudla som 12kg za cca 3-4mesiace .pomohol aj spaľovac od mokranovaj /elemfit /

petus998
30. apr 2025

@soulmaya s tým neschudnes 10tisic krokov cca je denne minimum. Teda aspoň pre mňa 80%hra rolu strava.