icon

Chudnem a nechudnem

iwkac
2. apr 2016

Ahojte mamičky,ja som už zúfalá.Zhruba 5 týždňov nejem biele,pečivo,chlieb,sladkosti,koláče,proste nič od múky a sladkého,takisto ani nič s olejom,maslom,Začala som zdravšie jesť,jogurty,zelenina,ovocie,ovsené vločky atd.Cvičím dva razy do týždňa,cca vždy jednu hodinu.Vody a zeleného čaju vypijem na hektoliktre.Jediné čo som si na sebe všimla je,že mi spadlo trošku brucho,ale nič viac.Ziadne kilá dolu.Je možné,že nechudnem,pretože mám v sebe skrytú chorobu štítnej žlazy,či je za tým niečo iné???Poradte mi prosím Vás.Nemôžem vyzerať v 37-mich rokoch ako slon,po dvoch deťoch....... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Dakujem za každú odpoved......

mamanikka
6. apr 2016
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

@timea7 podla mna vela bab a zien ma tento blok ze si mysli cim viacej bude jest tak tym viacej bude priberat.. ale vsak papat treba ak vydavame energiu

anaku
6. apr 2016

@multimatka ahoj nevies poradit kde sa mozem dozvediet o tomto style stravovania viac pripadne co si manzel studoval? Pod cim hladat a pod. Celkom ma to zaujalo. Dakujem

zara1357
Autor odpoveď zmazal
evkafekete
6. apr 2016
Používateľ evkafekete je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evkafekete.

@anaku to aký štýl stravovania, prosím ťa?

anaku
6. apr 2016

@evkafekete co pisala dnes @multimatka prispevky 10:09 a 15:25☺

multimatka
6. apr 2016

@anaku opytam sa manzela a dam vediet. nie je to celkom to, co linkla @eeffka , lebo moj muz nevylucil sacharidy tak drasticky. jedava aj ryzu, aj cestoviny, aj celozrnny chlieb

eeffka
6. apr 2016

@multimatka no ocividne nevies o co ide, nizkosacharidova neznamena nulove sacharidy.... treba citat s porozumenim... je to presne ono, teraz su rozne modne variacie "keto", "dukan" , "cambridge", "nupo"...vsetko na jedno kopyto sa drzi v podstate popisaneho principu

anaku
6. apr 2016

@multimatka ok dakujem

multimatka
6. apr 2016

@eeffka skus bez osobnych invektiv. citat s porozumenim viem velmi dobre. precitala som si clanok, na ktory si sem zavesila link. a tam sa spominaju povolene sacharidy len v podobe zeleniny, minimum ovocia a obcas nejaka obilnina. moj muz jedava ovocie kazdy den, k tomu okrem zemiakov vsetko to, co v tom clanku vylucili. preto hovorim, ze jeho strava nie je celkom typicka nizkosacharidova dieta, ale iba nieco na jej sposob. chcelo by to z tvojej strany citanie s porozumenim...

mibi41
6. apr 2016

@zibi mozem i ja poprosit pridat,mam 168 cm a 73 kg :(

lucijja
7. apr 2016

@timea7 tak to si trafila presne...máš pravdu, mám strach z vačšieho množstva jedla. Na obed by som zjedla aj z polievky aj druhé, ale nedám si oboje, lebo sa bojím. Na druhej strane, aj keď si dám len jedno. Mám dosť, niekedy aj dosť, že až až... je to začarovaný kruh. Ale včera som na teba myslela, lebo som si u našich dala grilovanú klobásku. 😀 A hoci už bolo 18:00 dala som si knej aj krajček chlebíka (síce iba ražného, kde 70% sú semienka, ale dala 🤐 😀 ) k tomu kopec zeleniny a dnes pôjdem na rýchlu chôdzu. Istý čas teraz budem robiť len to, mám to najradšej. 🙂

timea7
7. apr 2016

@lucijja potom ale klameš sama seba, tvoj príjem nie je dostatočný, čo som tvrdila od samého začiatku a tvoje telo to berie, ako stav núdze, tak šetrí a kg nepustí, môžeš robiť, čo chceš. Síce si na spomínanej stránke bola, ale nezobrala si si overené rady k srdcu, asi ten strach bol silnejší, ako ty. Tam je nespočetne veľa krát toto spomenuté, ak zvýšiš príjem, telo nebude mať dôvod držať zásoby. Keď toto v sebe prekonáš, kg pôjdu dolu. Čo sa týka tej klobásy a chleba večer - raz za čas ti to nemôže nijako ublížiť. Stres z toho, že z klobásy priberieš je horší, ako skonzumovanie tej klobásy. Čo sa týka obedov, spomínala som, že si známa polievky doma varila, nie so zápražkou, zahustené rozmixovanou zeleninou, zemiakom, strukovinové, aj vývar a chudla aj tak, jedla aj jedno aj druhé, sacharidy aj na večeru. Jej možno najviac pomohla zmena v myslení, po množstve diét si povedala, kašlem na to, ide sa stravovať zdravo, ak schudnem schudnem, ak nie nie. A išlo to, aj keď sa jej chudnutie pár krát zastavilo, prečo, netuší, neriešila to, nestresovala, pokračovala ďalej. Teraz v 60. vyzerá lepšie, ako keď mala 50. A ešte niečo ti napíšem, často sa vyskytujem v spoločnosti mužov, častejšie, ako v spoločnosti žien, vieš aké ženy idú mužom najviac na nervy, ak sme niekde ako partia spolu? Ktoré riešia každé sústo, ktoré dajú do úst, či im to nepridá o 200g viac na váhe, či je to v súlade s ich životným štýlom....oni sa už nedokážu prirodzene tešiť zo života, lebo každú sekundu dňa myslia na to, čo môžu skonzumovať a čo nie. Neskĺzni do tejto polohy, buď rada, že ťa manžel miluje takú, aká si, venuj viac priestoru niečomu inému ako snahe schudnúť, uvoľníš sa a kg pôjdu dolu. Držím palce!

angie099
7. apr 2016

@zibi môžem poprosiť pridaš ma potrebujem rady ale hlavne motiváciu ..... mam 168cm 78 kg

lucijja
7. apr 2016

@timea7 keď som sa stravovala podľa tej stránky, tak som to dodržiavala na 100%, Aj množstvá jedla. bola som namotivovaná, teraz to určite pôjde, ale naozaj, hoci som si stravu skladala poriadne, podľa kalkulačky tak to množstvo bolo pre mňa proste veľa... začala som pomaličky priberať, ešte som si vravela, že je to normálne na začiatok...ale keď som mala po 3-4 mesiacoch stále viac (nevravím že zásadne, možno tie 2-3kg) tak som si pomyslela, že to asi nie je pre moje telo to pravé orechové. A bolo pre mňa veľmi demotivujúce ako to na tej stránke všetkým funguje a mne nie. A jedálniček som mávala dobrý, preberala som ho tam s babami a všetko ok.
A čo sa týka toho jedla a báb ktoré to riešia tak tam našťastie nie som. 🙂 Na akcie ako grilovačky a pod. si akurát donesiem svoj chlieb ražný, aby som nejedla biely, ale inak sa nestresujem. 🙂 Tie ženy čo spomínaš sú pre mňa také sliepkoidné. 😀 A bolo by smiešne pri mojej váhe riešiť či z niečoho náhodou nepriberiem 10dkg... 😀 😀 fuu, tam našťastie nie som a myslím, že v mojom veku a potom, čím som prešla/prechádzam ani nebudem. Ja radšej zadriem, že nie som tučná, že som taká krásna až to kypí. 😀

timea7
7. apr 2016

@lucijja občas som pozerala program Jste to, co jíte, aj keď úbytok váhy u ľudí v tomto programe sa mi zdá príliš veľký, ale zase chudnú z vysokých váh, najmenej schudla pani, ktorá mala celoživotný strach, že z väčšieho množstva jedla priberie. Celý život hladovala a aj tak bola tučná. Znižovala si aj odporúčané porcie, nedokázala to v sebe potlačiť, možno by jej pomohol nejaký psychoterapeut.

lucijja
7. apr 2016

@timea7 aj ja si nejakého najmem...ale trošku si ma nakopla. Idem sa zase pokúšať zmieriť so sebou. A upratať si vzťah medzi jedlom a mnou. 😉

multimatka
7. apr 2016

@anaku tak som to prezistila a teraz budem za mudru 🙂 manzel sa riadi radami trenera profesionalnych cyklistov, ktory sa vola Joe Friel a napisal okrem inych aj knihu "Treningova biblia pre cyklistu" http://www.velopress.com/books/the-cyclists-tra... v nej pise aj o uprave stravovania.

Nielen, ze to nie je nizkosacharidova dieta, ono to nie je ziadna dieta, len upraveny pomer zloziek stravy podla toho, ci je v obdobi treningov alebo pretekania. Stravu pre netreningove obdobie moze dodrziavat nesportovec vlastne po cely rok. Vtedy ma ziviny upravene v pomere: tuky 45%, sacharidy 35%, bielkoviny 25% a vlaknina 5%ˇ. (V sutaznom obdobi si profi sportovci znizia percento tukov a trochu zvysia percento sacharidov).

Princip muzovho chudnutia je v tom, ze si kazde rano alebo vecer predtym nachysta stravu na cely den do malych krabiciek (energia na cely den 6000kJ) teda ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera a niekedy si da doma aj druhu "veceru" - podla toho, ci ma zachovany pomer zloziek stravy. Okrem toho nic neje. Ziadne zobkanie sprostosti medzi jedlami. V dodrziavani tohto stravovania mu pomaha aplikacia v mobile "Kaloricke tabulky", kde si zada, co bude jest a ono mu to vypocita, ake tam ma jednotlive percenta zloziek stravy. on si to potom upravi, aby mu to sedelo - nieco uberie, ine prida.

Vyzera to komplikovane, ale asi je to len o zvyku. Po troch mesiacoch to uz vie aj z hlavy coho kolko... Takze tak 🙂

anaku
7. apr 2016

@multimatka ano s domacou krabickovkou ( kniha aleny dolezalovej,rozpisy na 5000kj pre zenu) mam uz skusenosti. Aj s kalorickymi tabulkami😊. Len tym pomerom zivin som sa zatial nejak nezaoberala. Tak dakujem pekne za ochotu a za podrobny rozpis a prajem pekny den.

zibi
7. apr 2016

@angie099 ahoj ked tam je od BMI 30 podmienka

mb269
7. apr 2016

ked nechudnes znamená to ze mas stale vyssi kaloricky prijem ako vydaj energie. cvicit musis castejsie.

angie099
7. apr 2016

@zibi to som nevedela ...... Ďakujem

zibi
7. apr 2016

@angie099 v poho. 😉

evittam
8. apr 2016

@mb269 Dovolím si oponovať - ani to nie je celkom pravda..... 😉 Ona môže cvičiť dosť ale málo je .....Ako som už napísala ja napríklad ak cvičím pravidelne 3x do týždňa, dodržiavam kalorický príjem a všetko tak na váhe dokonca priberiem....A ak napríklad týždeň-dva necvičím, dám si aj niečo čo by som nemala, tak tie kg idú naspäť dole....Ja viem, že to nie sú tuky tie kg a preto to neriešim. Už som si zvykla na to, že si dám raz za týždeň "cheat day" a funguje to. 😉

mb269
8. apr 2016

@evittam neviem aku ma stravu, precitam si poobede prispevky

mb269
8. apr 2016

No ani nebolo treba citat vsetko hned na prvej strane pises ze nejes ryzu ani zemiaky a pat krat denne ti vadí jest.
naše telo je ako krb napriklad :D ked do teho pravidelne pridavame drevo horí, ked prestaneme pridavat drevo zacne len tliet az vyhasne. to znamena ze musíš jest v pravidelných intervaloch aby krb . telo stále spalovalo , nesmie sa spomalit, takze každé tri hodiny jest malé porcie jedál ktoré obsahuju komplexné sacharidy - ryza , bielkoviny, a omega tuky. Ryzu by si mala jest prave preto lebo je to komplexny sacharid s pomalym uvolnovaním cukrov kde sa ti uvolnuje cukor do krvi este niekolko hodín po konzumácii. Medzi jedlami - olovrant desiata je fajn ryzový chlieb ako nahrada ryze.
Styri jedla denne by mali pozostavat zo sacharidov, piate jedlo vecera iba bielkoviny (kura, morča, ryby ) a ryza. vtedy bude telo spalovat tuky v spánku lebo na strávenie 1g bielkoviny telo potrebuje 7 joulou a tie cerpa z tukov. Mliecne vyrobky ooooobmedz o dost. raz za tyzden na zaciatok. Na stiepenie mliecnej bielkoviny potrebujeme enzým laktázu a ta sa vytráca po treťom roku zivota. moze ta naduvat, mozes mat migreny, a tuku sa nezbavís lebo mliecne vyrobky maju najvyssi inzulinovy index zo vsetkych potravín.. glykemicky index je nieco ine. inzulinovy je dolezitejsi lebo podzaludkova zlaza zacne enormne reagovat na mliecnu bielkovinu a vyšupne ti ho riadne hore cim tlací tuky do buniek.
Taky zaklad stravy je : ryža, zemiaky, cetoviny z tvrdej psenice, ovsene vlocky, pohanka
bielkoviny : kuracie, morcacie, chude bravcove, hovadzie, ryby, vajcia, obcas aj syr
tuky : rybací olej, olivový olej, kokosový
vela vela zeleniny, ovocie doobeda
Co sa tyka stitnej zlazy kolko mcq euthyroxu musis brat denne ? Ja striedam 50 a 100 a necitim ze by ma stitna obmedzovala. Bohuzial si meriam denne aj cukor, a budu mi vyberat aj zlcinik - vsetko vdaka zlej strave ked som bola pubertacka. Teraz 30 rocna koza uz viem ako som si znicila organizmus.

lkll
8. apr 2016

Ahoj nerob si stoho nič žiadne choroby mas v sebe vela vody lebo vela pijes je to normalne pred kramami este ti vaha aj viac ukaze tak este skus figuran caj pôsoby mierne laxativne pi ho rano na obed a vecer budes mat krce v brusku a prezenie ta ale schudnes . Aj ja som tak isto skoro len na zelenine žijem a nie anie schudnút tak teraz som si kupila figuran caj.😊

timea7
8. apr 2016

@evittam presne to som chcela napísať aj ja. Zďaleka nie všetci,ktorí sú tuční, sa prejedajú.

mb269
8. apr 2016

@lkll caj tuky nespaluje, to ze sa z neho dokakas ta len odvodní

nicollettka
8. apr 2016

@ikii to je aky caj? a tomu veris ze ti pomoze schudnut?