icon

Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012

mucilienka
9. dec 2011

Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...

ivettka74
15. máj 2013

@zobacik12 Ma 7% tuku... tak bolo napisane na obale...a nizkotucny syr sa povazuje syr do 30% podla mojich info 😀 cize ked si mam vybrat nech to uz aspon chuti ako tak 😎

ivettka74
15. máj 2013

@daniette ja len ze nemas co lutovat 😀

daniette
15. máj 2013

@ivettka74 Tak aspoň ho nemusím hľadať, vďaka 🙂 A tento syr si už niekde videla alebo jedla? http://www.syrydumbier.sk/product/sk/light

ivettka74
15. máj 2013

@daniette fiha ten vyzerá super ako čítam...veru ešte som ho nemala a pytala si sa naň niekde uz? Ja zajtra asi skočím do kaufu a opýtam sa či ho nemajú...ty si vlastne v ktorej fáze detoxu? 😉

daniette
15. máj 2013

Zatiaľ som ho neobjavila. U nás v TO ťažko.Ja som detox mala v januári, teraz som si dala druhý detox, ale poviem ti pravdu, že som to nejako tento týždeň pokazila, ale zajtra sa chcem opäť naštartovať 🙂

daniette
15. máj 2013

@ivettka74 Na jednej stránke som sa dočítala, že by ho mali mať v Hypernove. A ty si v ktorej fáze detoxu?

ivettka74
15. máj 2013

@daniette Tak ty uz druhy detox? Co si nevydrzala ked si porusila? ako si zvladla ten prvy ? Kolko si schudla? ja som momentalne v tretom tyzdni a vcera som sa vazila tak som mala len o slabe kilecko menej a na obvodoch zatial nic necitim ☹ neviem co to...U teba to tiez bolo tak ze si nechudla hned???

daniette
15. máj 2013

@ivettka74 Prvý detox som zvládla dobre, dolu som dala 5-6 kg. Aj obvody sa mi zmenšili 🙂 Ale pri prvom detoxe som aj cvičila každý deň. Teraz som v cvičení poľavila - chodím aj do záhrady a pod. No vypekala som zákusky, robila slané torty... A odváž sa až na konci detoxu, je to tak lepšie 🙂

ivettka74
15. máj 2013

@daniette Ach ved ja viem ze by som mala az na konci detoxu ale nedalo mi...tak to super ze si dala dole tolko...a mimo detox sa stravujes podla pravidiel z knihy??

daniette
16. máj 2013

Prvé dva mesiace som dodržiavala pravidlá z knihy, ale cez Veľkú noc sa to nedalo. Preto som išla na ďalší detox 🙂

jennyfer25
16. máj 2013

@ivettka74 ja si myslím, že ti to ide pomaly preto, lebo más malo tuku. neni to nahodou tak??? 🙂 ten kto ma viac, tak sa aj rychlejsie tratí....ja som včera ukončila prvý týžden a cítim, ze trosku cm je dolu a aj necele kilečko...ale vaha to je klam. naozaj zavisi kedy a a ko sa vážiš...aj tie centimetre ja neviem presne ako som sa merala pred tym...aj si to poznačím a o par dní uz neviem ako to bolo
@daniette ty si z TO??

daniette
16. máj 2013

@jennyfer25 Áno, dom z TO.

daniette
16. máj 2013

@jennyfer25 Áno, som z TO 🙂

jennyfer25
16. máj 2013

@daniette jej tak to sme potom dve z TO 😎 ja som mala dnes na obed cestoviny s kalerábom....fuuu tak som sa navalala....normalne fučím...inak p. Tonka niekde v knihe spomína, že spravne jedlo je to, po ktorom nie sme ospalý, ale ja som aj po tomto jedle obcas ospala...ako napríklad teraz. nie je to az taký extrem, ako po rezni, ale predsa...🙂

daniette
16. máj 2013

@jennyfer25 No ja veru nie som ospalá, od rána som bola v záhrade, prišla som domov o 11 hod. 🙂

jennyfer25
16. máj 2013

@daniette ja mam sedavu pracu....to je iné

daniette
16. máj 2013

@jennyfer25 Ja som v roku 2006-2007 tiež mala sedavú prácu a vtedy som schudla zo 73 kg na 60 kg. Všetko sa dá, ale musí byť pevná vôľa. Ale vtedy som nepoznala detox. Mňa záhrada baví - to je môj oddych, relax 🙂

ivettka74
16. máj 2013

@jennyfer25 Juj moja zlata keby si tak mala pravdu...ale tuku mam este dost..Ja si skor myslim ze to je tym ze cez tehu som pribrala cez 20kg a potom som v priebehu roka dala dole 30 dost prisnym rezimom stravovania...Teraz mozno moje telo iba doplna vsetky ziviny ktore mi pocas toho roka chybali...neviem...Ved uvidim detox dokoncim a potom by som sa chcela stravovat podla semaforu, resp delenou stravou...Je super ze ty si po prvom tyzdni dala dole uz nejake cm, to je ohromna motivacia do dalsich tyzdnov vsak? 😉

jennyfer25
17. máj 2013

@ivettka74 aha, tak može to byt aj tak, že ti chýbaju ziviny...mineraly, vitamíny.....neboj, doplníš to a pojde to aj z teba dolu. ja som nedrzala ziadnu dietu od mojich 16-tich rokov. jedla som to, čo si telo ziadalo. tehotenstvo ma trochu zdeformovalo. dnes rano som si musela opasok zapnut o 1 dierku menej 🙂 ano je to super motivacia. len mam problem so stolicou...nejde to tak ako by malo.... 😒

daniette
17. máj 2013

@jennyfer25 Ak máš problém so stolicou - zápchou, tak skús:

Sušené slivky
Sú úžasným liekom proti zápche. Kúpené si pred konzumáciou poumývajte, aby ste odstránili oxid siričitý, ktorým môžu byť
ošetrené. Hrsť skonzumovaných sliviek zapite aspoň dvomi-tromi pohármi vody. Naviaže sa na nestráviteľnú vlákninu v nich, a tak zväčšia svoj objem. Z črevného obsahu sa vytvorí väčšia mäkšia masa, ktorá naštartuje vyprázdňovanie.

Ľanové semienka
Jednu až dve lyžice semienok zamiešajte do jogurtu, neskôr zapite dvomi pohármi vody a potom už len čakajte. Výsledok sa dostaví, ľan je nabitý vlákninou. Protizápchovým prostriedkom je aj lyžica tekvicového, slnečnicového či olivového oleja ráno nalačno. Aj v nich sa nachádzajú látky, ktoré môžu črevami pohnúť.

Voda z kyslej kapusty
Kyslá kapusta aj voda z nej prinášajú rovnaký účinok. Kyslé prostredie podráždi črevo, upraví mikroflóru a všetko sa na dobré obráti.

marykaha
17. máj 2013

No žienky, tak ja mám dnes štvrtý deň a konečne už prestávam mať tú obrovskú chuť na sladké, začína sa to lámať 😎 dnešok považujem za zatiaľ naj super deň-mrkvový perkelt a večera cuketa, mňam 😀

klingacicka
17. máj 2013

@jennyfer25 ja som mala tie cestoviny s kalerabom dnes alebo boli fakt fantastické, ale ničoho sa tak nebojím ako toho boršču 😝 a ten má čaká dnes večer 🙂

caly8
17. máj 2013

tak ja vám pridám moje výsledky aby vás to neodradilo, tie ktoré s tým len začínate 😝 😀
pred 28-kou som mala 73,5 kg 😠 po detoxe 68 kg 🙂 ja som velice spokojná a najviac čo ma tešííí, že to jedlo mi chutí .. pijem prevarenú vodu zo zázvorom a vyžmýkam tam citron .. na ranajky väčšinou ovocie ... na obed sa idem zabiť za kuracím karbonátkom so zelerom :D ale dnes som napr. robila kuracinku s bazalkou čo je recept v knihe a k tomu struky fazuľové a mrkvu .. cvikľa mi oveľa viac chutí nevarená ( aj ked by ma zaujímalo či teda tá varená nemá nejaký väčší účinok ale bo čo ked ju tak uvádza v receptoch) ..teraz sa už nestravujem podla rozpisu v tabuľke ale jem na čo mám chuť ..váha sa zatiaľ drží a ide aj pomaly dole .. som nesmierne rada, že som sa na to dala lebo je to fakt chutné všetko a účinné 🙂

ivettka74
17. máj 2013

@jennyfer25 aj ty mas problém so stolicou? Ja tiež...niekedy aj dva dni proste nejdem...vraj to môže byt toľkou vlákninou niekedy má opačný účinok...človek by povedal že po toľkej vode to pôjde ľavou zadnou...ach jo mas to super že od 16 tich si nemusela držat diéty...moje jediné obdobie kedy som nedržala diétu bolo tehu...mimo toho stále niečo resp.stále nejaké obmedzovanie, ja mám strašnú predispozíciu priberať ☹
Inak skvele s tým opaskom ja vidím aj naaa mojej mame ako chudne...ale tak snáď keď sa takto budem stravovať dlhodoboniečo uz len dole dám 😀

jennyfer25
17. máj 2013

@ivettka74 nie ze som nemusela držať diety, ale nikdy som sa na ne neodhodlala. ja totiz odsudzujem diety a hladovanie. vzdy príde jojoefekt a cely zivot dietovat, to nie je moja partia. mamina tiez chudne tak rovnomerne, ze zo vsade po troske? neboj aj tebe to príde určite...jedna holka písla, ze jej to zabralo az po 28 cke pri semaforovom stravovaní. @marykaha ja som mala tiez 4 den najlepsí. teda rano som sa cítila fakt uzasne, tak zdravo, lahká...no super, ale potom bola tá oslava a sup hned som to porusila. 😀 @klingacicka tie cestoviny boli fakt super, ale ten boršč najsamsuper...to bolo zatial s cuketou moje najchutnejsie jedlo...ja som si ten boršč posypala trochu syrom , chutí to skoro ako rajcinková polievka...mnamky. uz sa nan zase tesím... 😀
@caly8 aj obcas papkas podla starych zvykov?? myslím ci dodrzuješ aj ten pomer 5:2 dva dni papat čo chcem hoc aj rezen s ryzou.... 😵 aj ked mi zatial nič také nechutí...nechápem to, ja čo som nemohla byt bez maska co i len den...ked bol nahodou post tak som čakala do pol noci, aby som si mohla dat kolečko sunky, alebo salamy....a teraz??? sa sama divím

jennyfer25
17. máj 2013

@ivettka74 a zabudla som na tu stolicu...nechapem to, ja som nikdy nemala s tým problem....posledné 2 mesiace to islo viac tazšie ako lahšie...no a pri 28 cke to uz duplom skoro nic nejde zo mna...včera ma tak naduvalo...no brutus

ivettka74
17. máj 2013

@jennyfer25 Nooo mama chudne najviac z tých partií z ktorých to najmenej potrebuje..to sú nohy a boky..ale chudne aj z brucha..len asi trochu pomalšie...Nooo uvidím čo to povie keď skončím detox a pôjdem na semafor...s tou zápchou,u mňa to je také že jeden deň stále lietam na wc a druhý ledva niečo vyjde tretí nejdem vôbec a tak...akože brucho nemám nejak nafúknuté ale aj tak...vieš ako sa hovorí ako sa ráno vy.....taký mas deň keď mám byt neslušná 😀

caly8
17. máj 2013

@jennyfer25 vôbec ani mna nepotiahne za takým, ze by som mala potrebu vyzierat 🙂 ja by som tie dva dni riešila len z pohodlnosti, ze by som nemusela sebe variť zvlášť 🙂

rachel978
17. máj 2013

Neviete mi poradiť. Mám pár otázok.

Mám českú verziu a 17deň sú varené jahly, čo to je?
a 18 deň je vačená červená repa+tuniak+cibula, tiež neviem čo to je.
Nemám tu napísane ako sa robia zelerové hranolky, aký je postup?
a dusené kuracie stehná, aký je postup?

zgurkaa
17. máj 2013

@rachel978 podla mna varene jahly su pseno. A 18. den je varena cvikla +tuniak+cibula
zelerove hranolky som robila na olivovom oleji, ktory som osolila a dala som do neho zeler nakrajany na hranolceky. ale ak su zelerove hranolky s dusenymi stehnami, to som robievala tak ze som do janskej misy dala na spodok zeler nakrajany na kocky bez oleja a na to som dala stehna posolene a cele som to zakryla alobalom na 40 minut sup do rury a potom po odokryti som to este piekla 5-10 minut. Stehna pekne pustili stavu do zeleru a mnamky mnam. 😉 🙂