icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

delphineta
6. feb 2014

@monyccka že by som to skusila?pači sa mi to,nic drasticke

zabinka
6. feb 2014

Ahojte zienky. 🙂 Ja vas ani poriadne nestiham, mam teraz naval roboty. Ale ked najdem chvilu casu, dam si aj ja odobrit svoj jedalnicek. @lorela mozem Ta aj ja poprosit? Vidim, ze mas super prehlad a si strasne zlata. Vopred dakujem 🙂 😉

lorela
6. feb 2014

@davita Áno, "naše dni". Extra by som ich, popri chudnutí, neriešila.
Len treba vziať do úvahy fakt, ako si napísala, že organizmus pár dní pred, a ešte aj v deň začatia menštruácie, príp. deň po (individuálne) zadržiava vodu, preto nie je vhodné sa v tieto dni vážiť. Kvôli určitej demotivácii, pretože zadržaná voda môže spôsobiť, že ručička na váhe ukáže o 2 - 3kg viac.
Avšak metabolizmus je v týchto dňoch rýchlejší, takže ak odoláme chutiam, môže to mať, naopak, po skončení menštruácie priaznivé účinky na našu hmotnosť. Niektoré dámy pociťujú počas svojich dní neodolateľnú chuť na sladké (poznám veľa tých, ktoré proste musia zbaštiť celú čokoládu pred svojimi dňami). Pri chudnutí radím, kto sa chce vyhnúť neodolateľnej chuti na sladké, je potrebné mierne navýšiť príjem sacharidov. Napríklad si dopriať jednu porciu ovsených vločiek s jogurtom a ovocím navyše a k obedu o kopček ryže viac 😉.
Supervízor 😀

lorela
6. feb 2014

@bradley15 No nie je nič lepšie, ako dobre sa naladiť na chudnutie, pociťovať ešte aj radosť a mať pozitívny prístup 😉, takže držím palce, nech ti čo najdlhšie výdrží.
Aha, čiže zelerové hranolky sú kóšer.
K bielkovinám; keď ich máš dostatočný príjem zo stravy, nie sú potrebné suplementy. Kvalitné bielkoviny sú najmä v bielom mäse, vo vaječných bielkach a tvarohu. Tvaroh je výnimočný ešte aj tým, že je bohatým zdrojom kazeínu a pomalých bielkovín. Výnimočný pred spaním, hlavne pre tých, ktorý cvičia (tvarujú postavu posilňovacími cvičeniami). Plne nahradí proteínový suplement. Konkrétne v tvojom prípade, keďže jogurty, tvarohy eee ee 😉, by som to aj celkom zvažovala. Na desiatu proteínový nápoj (kvalitný zo športového obchodu, s nízkym podielom sacharidov).
Za máličko, ja pomáham vám, vy mne 😉

lorela
6. feb 2014

@zuzka2xx Ale kdeže, desivých, len proste pár kíl navyše. Každý sme nejaký. A aj žena s nadváhou môže a je príťažlivá, očarujúca, sympatická, hlavne žiadne komplexy ale vážiť si samú seba a mať kusisko sebavedomia! 😉
Ako sa stravuješ, ako jedávaš? Máš za sebou zopár diet?

lorela
6. feb 2014

@stresmenka Ahoj, pre teba platí to isté, čo som písala pre zuzka2xx, hlavu hore, je to len nadváha, nič neriešiteľné a nič také, pre čo by sa mal človek cítiť nebodaj menejcenný. Niekto je nosatý, niekto bruchatý, niekto je bezcharakterný, niekto zlý - a to sú tí, ktorým sa chce človek vyhnúť a vlastne utekať čo najďalej a nikdy ani nestretnúť. Hlavu hore a patričné sebavedomie, prosím 😉

K jedálničku: Jedávaš málo, nemala by si vynechávať sacharidy (chlieb, pečivo, prílohy, ovsené vločky, hlavne doobeda a na obed). Pravdepodobne máš spomalený metabolizmus. Zrejme sama máš ten pocit, že: Neješ, diétuješ, a predsa nechudneš...
Medzi raňajkami a obedom je veľký časopriestor 🙂, a aj keď to nie je viac ako 4 hodiny (čo je maximum), aj tak ti odporúčam zaradiť ešte desiatu.
Raňajky, 7:30 hod: Načo sa trápiť tými "sucharinamy" (ak ti chutia, niekedy si ich daj, ale nemusíš). Kľudne si pochutnaj na mäkkom voňavom chlebíku a pečive ALE správne vybranom. Čiže Slatinský celozrnný chlieb alebo Bevit - originálna receptúra (jediné naozaj celozrnné chleby na slovenskom trhu) a môžeš tiež grahamový rohlík alebo grahamový toast. Keby si predsa len chcela tie "tvoje", tak knackebrot kupuj celozrnný a polystyrén ryžový. Cottage dobre (väčšiu polovicu kelímka, nie celý zjesť) , suchú salámu nejedávaj, ale hydinovú alebo králičiu šunku. Zelenina.
Desiata 9. - 9.30 hod: Ovocie s jogurtom alebo tvarohom. Alebo k jogurtu a ovseným vločkám ovocie. Alebo jogurt s orechmi, nejakými semienkami. Nesmú byť pražené ani solené. Alebo len 1ks ovocia (hrsť) niekedy môžeš tiež.
Obed 11.00 hod: Neodporúčam oddelenú stravu. Odporúčam varené zemiaky ako prílohu, príp. z domu uvarené celozrnné cestoviny, natural ryžu, ak to nie je možné, tak jeden krajec celozrnného chleba alebo graham rohlík. Množstvo príloh = do dlane/ jeden kopček ryže/ jeden zemiak. Mäso na prírodno. Alebo kura, ale bez kože. Vyhýbaj sa omáčkam a vyprážaným jedlám. ZELENINA - veľká porcia surovej, alobo mrazenej - varenej/na pare. Polievky tiež neodporúčam - kupované z reštiky bývajú plné tuku a múky. Vývar bez rezancov, len so zeleninou môžeš.
Olovrant 14.30: Ovocko. Dobre. 🙂
Večera 17.30: Dobre.
A! Teraz zmena, 2 - 3 hodiny pred spaním ešte jedno ľahké jedlo, večera 2, tipujem medzi 19. - 19.30 hod: zelenina s bielkovinou, alebo len čistý biely jogrut, čistý tvaroh (cca 100g).
Pitný režim fajn. Držím palce! 🙂

lorela
6. feb 2014

Žienky, ja sa budem celá blišťať, keď ma toľko tou "zlatou" častujete 😀

@zabinka Takže sem s tým jedálničkom a koľko by si chcela schudnúť, resp. tvoja váha.

hora_lka
6. feb 2014

@lorela ahoj citam co si pisala stresmenka, ja mam na obed dusenu zeleniu 250 g + pangasius 110 g + syr pierko 7% 30 g = 1271 kJ mam pridat este nieco? 1 zemiak alebo ryzu? diky
poznas paradajkovu alebo lososovu pomazanku od firmy TOPPO? kupovala som v Lidli

lorela
6. feb 2014

@hora_lka Áno, pridaj jeden zemiak alebo 2 menšie kopčeky ryže a vynechaj syr. Resp. ak je to práve tá "mňamôtka" na pangasiovy, tak si daj z ryby o niečo menej.
Nie, nepoznám konkrétne tieto, ale v pomazánkach vo všeobecnosti býva hora nekvalitných stužených tukov. A vlastne tie rastlinné, ktoré tam sú, sú tiež na houby. Ale skús sa orientovať podľa zloženia, čo je v ňom napísané, príp. sem s ním.

hora_lka
6. feb 2014

@lorela ok urobim to tak, ze pridam ryzu, ten syr som tam pridala preto, aby som doplnila do poctu kJ, nie nie je na rybe, mam ho zvlast, este som ho vazila aby bolo presne 30 g 😀 na desiatu som mala kamutovy chlebicek, tak som ho postrasila tou pomazankou, ale uz som vyhodila kelimok a nepojdem ho hrabat do kosa 🙂 ked pojdem do LIDLa tak pozriem, ale urcite to nie je to "prave orechove" .. uz som si nasla na vareche.sk recept na domacu paprikovo - paradajkovu natierku, tu si mozem urobit ako ja chcem

skallka
6. feb 2014

pozeram ze ten Slatinsky chlebik predava Billa ... takze nic, lebo najblizsia je vyse 20km od nas...ale Bevit pozriem, vyraba Penam, myslim ze v kauflande ho mavaju.

Ja kupujem cerstvy chlieb(velakrat este teply v miestnej pekarni), bojim sa @lorela napisat ze celozrny, ale teda vyzera najvieryhodnejsie zo vsetkych 😀 .
Kedze nie je baleny, neviem ake ma zlozenie...myslis ze v predajni su povinni mi to zlozenie ukazat ked si ho vypytam?

hora_lka
6. feb 2014

@skallka myslim, ze by nemali mat problem s tym, aby povedali, co do toho chlebu dali 🙂 ak si tam zakaznicka, co ju uz poznaju, tak snad povedia 🙂 a mozno je to aj ich povinnost, to neviem

lorela
6. feb 2014

@hora_lka Jo, doma sa dajú urobiť fantastické pomazánky, ja milujem tvarohové, viem, nič pre teba. Teraz mi napadá, výborná je aj z opečených paprík, s cesnakom a octom. Pomazánky úžasne šetria čas, keď si nemôžeš dovoliť niečo vo veľkom pripravovať alebo variť 😉.

lorela
6. feb 2014

@skallka A vidíš, ja som ho v Billa ani raz nekupovala, kupujeme ho v Tesco. Skús tam. Ten Bevit je skoro všade, myslím, že akurát v Billa nie 😉.

Bojim, bojim? Bojim, bojim! Tuchy máš správne, nebude celozrnný. 🤐
Predávajúci neviem, ale výrobca je povinný ti zloženie poskytnúť, resp. na dožiadanie tomu predajcovi. Ale nie je to zbytočné 😀? Nebude celozrnný, bude max. ražný s praženým sladom.

hora_lka
6. feb 2014

@lorela tvaroh ked je na slano urobeny, to zjem, napriklad tuniakovu pomazanku robim s tvarohom, ked si robim iba pre seba, tak robim len s tvarohom .. nezjem tvaroh ked je na sladko, s ovocim, rozmixovany, to nie .. takze tuniak, tvaroh, mlada cibulka moze byt? 🙂 super, uz aj si to pisem do zajtrajsieho planu 🙂

stresmenka
6. feb 2014

@lorela ja nejake komplexi nemam ale ked idem na kupko s 5 rocnim synom nach s nim ide mater a nie tulen 🙂))))

Dakujem velmi pekne za radu si zlata, ze nam takto radis budem sa snazit dodrziavat to a asi si budem varit doma lebo tam kde chodim na obed varia dobre ale urcite ide muka. Ja mam problem s travenim a beriem aj lieky na reflux
Na ten sa liecim uz 25 rokov 🙂 tak hoc co zjest nemozem.
No a ten sport je u mna na nulovom bode ☹ Leniva som?? Nestiham??? Sama neviem

lorela
6. feb 2014

@hora_lka Noooo, normálne mám radosť z teba a tvarohu! 😉 Tvarohové domáce pomazánky sú tiež bašta!

stresmenka
6. feb 2014

@lorela este mi povedz ci tie chlebiky kupim v nejakom hypermarkete alebo kde ho hladat lebo tu som sa s takym nazvom nestretla ☹

lorela
6. feb 2014

@stresmenka 🙂 🙂 🙂 Juj, či som sa z chuti zasmiala! Ale, čo chceš, tuleň je veľmi milučké stvoreniatko.

Nikomu to nehovor, ale čo sa týka pohybu pri chudnutí, síce výrazne prospeje, ale nie je nevyhnutný. Síce ťažšie, prísnejšie si treba strážiť stravu a nevýnimkovať, ale ide to. Psssst! 😎

Pokiaľ máš nejaké zdravotné problémy, a keby sa nebodaj zhoršili počas chudnutia, mala by si to určite konzultovať s lekárom.

lorela
6. feb 2014

@stresmenka Teraz som to písala skalke, ale takto: Slatinský dostaneš hlavne v Tesco a Bevit - originálna receptúra takmer všade, aj v menších potravinách, okrem Billa. Grahamové rohlíky všade a grahamový toastový chlieb je takmer vždy k dostaniu tiež v Tesco.

hora_lka
6. feb 2014

@lorela tesiiim sa aj ja 🙂 ze dokazem si nieco nove vymysliet na jedenie .. a co cicerova pomazanka, alebo sosovicova? len to zmixujem s cibulou a tuniakom alebo varenym vajickom? tusim ma to zacina bavit toto planovanie .. ked mam dopredu plan a viem co budem jest, je to v pohode, ale ked som hladna a zacnem riesit co do ust, tak to dopadne katastrofalne .. inac posledne dni hladna teda nie som, vaha klesla o 0,5 kg, , musim si zakazat sa kazdy den vazit ..

stresmenka
6. feb 2014

@lorela sak aj ja som mile stvoreniatko kym ma niekto nena....e 🙂))))) dakujem dnes pozriem

limet178
6. feb 2014

Ahojte 🙂...chudnutie a priberanie je biochemický proces tela, ktorému treba rozumieť. Ale nedá sa to popísať jednou vetou.
Napr. prehnaná chuť na sladké je nedostatok správnej výživy, málo minerálov, v tomto prípade málo chrómu...ale nielen to, keďže všetko so všetkým súvisí a každá akcia vyvoláva na určitej úrovni reakciu

lorela
6. feb 2014

@hora_lka V rozumnom množstve, na raňajky alebo na desiatu móóóže byť k tomu veľká kápia, viem si predstaviť mmmm 🙂.
Veľmi dobre, ísť na to takto systematicky; plánovať, prípadne si aj pripraviť jedlo deň dopredu.
Mne sa osvedčilo váženie raz týždenne, vždy v sobotu hneď po zobudení a WC-ku.

lorela
6. feb 2014

@stresmenka Nepochybujem 😉
Tak nech máš šťastnú ruku. Alebo vieš čo? Nech na ten chlebík každodenný natrafíš až v nejakom treťom obchode; a máš vybavený pohyb, dve muhy jednou ranou 😎.

zabinka
6. feb 2014

@lorela a mozes hodit nejake tipy na tie pomazanky?
No a tot moj jedlanicek.
R: 6:30 ovsene vlocky zaliate horucou vodou s trochou bieleho jogurtu, lyžicka medu, trochu skorice. Ked stiham, pridam aj kusok jablcka. Alebo domaci chlebik ( kombinacia spaldova muka, celozrnna muka, prip. razna muka a semiacka) so syrom (maslom) a platkom sunky + zelenina
D: cca 9:30 - ovocie (najcastejsi pomaranc, mandarinka, kiwi). V lete to bude pestrejsie, zahrada to isti...
O: 12:30 kuskus s tofu a a zeleninou oprazene na kokosovom oleji a udusene, príp. kuracie prsia na pare s trochou ryze natural, prip. parenym zemiakom
Ol: moj problem. Zvacsa nestiham a ani neviem, co. Ovocie uz nechcem, je sladke.
V : striedam kur. prsia so zeleninou, prip. cottage cheese s vajickom, sunkou a zeleninou
Obedy si pripravujem doma, pitny rezim - tot moj problem, ale snazim sa dostat do seba tie 2 l vody s citronom alebo len cistej, sem tam k tomu nejaky caj. Rano nalacno vypijem 3 dcl teplej vody s citronom. Pocas dna 2 kavy s mliekom bez cukru.
S rozmanitostou jedal to u mna este nie je slavne, len sa ucim.
Mam 164 cm, aktualne 73 kg, ciel - tych 60 kg.

hora_lka
6. feb 2014

@lorela samozrejme v rozumnom mnozstve, ale mozem chlieb k tomu? samozrejme tiez v len kusok, kapia ma nenapadla a vidis, doma mame zavarenu 🙂

marlene
6. feb 2014

no moj jedalnicek dnes:

kava s mliekom ,kalerab
joghurt so orechami
ryba dusena,rukola salat s rajcinami a mozarellou s olejom ,ochuteny bylinkami
olovrant si dam asi jeden rohlik a na veceru planujem grilovany baklazan s cukinou.

ja by som potrebobvala tiez nejake tipy co varit,lebo ked nemam plan a prepadne ma hlad,tak zjem co mi pride pod ruku-z coho vychadza uplne logicky ,ze nemam pevnu volu! 😠

lorela
6. feb 2014

@hora_lka Jasan, aj chlieb. 1 - 2 krajce, podľa veľkosti.
Myslela som čerstvú kápiu, ale aj zaváraná môže občas byť. Ale keď je to tá celá olejová, prosím, nechať stiecť alebo opláchnuť trošku pod vodou 😅.

hora_lka
6. feb 2014

@lorela a sakraaa 😀 jasne ze ziva musi byt ... tak taku poruke momentalne nemam, tak vyuzijem tu z pohara, poumyvam ju 😀 och na dnes uz asi skoncim s bavenim sa o jedle, uz nebudem otravovat 😝