Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@silvia0310 aj ja som nakopnuta a velmi sa tesim, ze vaha klesa .. sme na tom teraz vahovo rovnako, rano som mala 95 a tuuuuuzobne cakam na 94 .. stale sa prehovaram na cvicenie, ale zatial sa mi to nepodarilo 🙂
v sobotu mame oslavu, ale uz som si vymyslela, co budem jest, aby som prilis nezhresila ... mama ma nevidela hadam aj mesiac, tak som zvedava ci si vsimne .. lebo ked ma niekto vidi kazdy den, tak ta zmena vidno nie je..
@silvia0310 no paraaaada .. klesa to 🙂 ja mam vahu len na 0,5 kg, takze desatiny nevidim
@biancaneve ale to vobec nevadi, ak nebude dramaticky pokles, podla mna treba chudnut pomalsie aby to bolo trvale .. ale ked dodrziavas spravne zasady, tak ubytok na vahe bude, o tom som presvedcena a mozno aj Ty budes "kukat" neveriacky na vahu 🙂 ved das potom vediet
Krabie tyčinky obsahujú cukor, tak bacha na ne, nie každý deň 😉
Tiež mám jeden výborný recept na šalát s krabími tyčkami a aj jeho diétnu verziu:
Nach se páčí (nach žrú 😀 - to mám od jednej malej milej starenky).
Krabie tyčinky nakrájame na malé kocky (vraj by sa mali tepelne upraviť, ja som to teda ešte nerobila). Zrelé avokádo prekrojíme na polovicu, vydlabeme a malé kúsky prihodím do misky ku tyčinkám. Pridáme tatarskú omáčku pól na pól s bielym jogurtom, ďalej nadrobno nasekanú cibuľu (nešetríme) a čierne alebo biele korenie, morskú soľ. Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky na niekoľko hodín odstáť. Podávame vo "vydlabanej lodičke" z avokáda alebo v sklenených pohároch na stopke.
A diétnejšia verzia:
Krabie tyčinky na kocky a trochu avokáda premiešame s bielym jogurtom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, biele korenie a soľ. Necháme odstáť aspoň hodinku, dve, aby sa chute prepojili (ak sa vôbec podarí odolať 🙂).
@biancaneve Joj, ty si mi unikla, aj tebe prajem pekné ránko a ešte krajší deň! 🙂
Krasny dnik vam aj ja prajem vsetkym 🙂 Ja dnes konecne v praci bez sluzobky, tak snad sa mi lepsie podari dodrzat pitny rezim a aj jedenie. Zial, vcera som si doma nic nepripravila, takze budem musiet nieco improvizovat. Poradite?
@lorela vyzera to super, urcite vyskusa, mozno aj dnes vecer, alebo si spravim pomazanku a budem mat na desiatu .. inak ficim na pomazankach s tvarom, co sme sa bavili o par stran spat a je to super .. su vyborne, skusam pridavat vselico aj olivy napriklad, korenie .. este chcem vyskusat sosovicu alebo fazulu
@zabinka
Improvizovať sa dá, ojojój! 😉
Takmer každá reštika/jedáleň má grilované kura, stiahneš kožu, 1 kopček ryže (nie je síce natural, ale preto je len jeden), príp. varené zemiaky polovičnú porciu bez masla a zeleninový šalát koooopec (alebo anglickú zeleninu). Vývar bez rezancov môže byť.
Alebo kuracie/morčacie na prírodno so zemiakmi a zelenina.
Alebo zeleninový šalát so syrom, grécky, tuším, alebo s vajíčkom z Mekáča 😀.
Alebo kurátko grilované (zase kožu preč) a zeleninu majú v Billa, v Tesco (len tá mrazená zelenina a ryža bývajú katastrofálne mastné, tak by som skôr volila hotové nakrájané šaláty z čerstvej zeleniny z regálu (ľadový, paradajka, paprika, mrkva a pod.).
@hora_lka určite bude mama vidieť, veď 5 kg to je vidno, pokiaľ nemáš 120 kg 🙂 čo nemáš...no musím, však nemôžem zostať medzi vami v hanbe, ve´d práve preto to skupinové chudnutie je motivujúcejšie 🙂
@lorela lorelka moja, a teším sa, že aj v Bille majú Slatinský ten správny 🙂 lebo mám Billu bližšie, včera som opäť hodila do košíka. V týchto dňoch mám ale čierne myšlienky na sladké lebo hormóny nepustia...včera som si dala celozrnky brusienky priznávam, ale sú výborné 🙂
@lorela dakujem 😉 "Mekac" mam tu pod nosom, tiez som nad tym salatom uvazovala. Do restiky nepojdem, som sama a samej sa mi do restiky nechce. 😅
Ten tvaroj je vyborny, pomazanku som este stale ziadnu nespravila, ale minule som vecerala tvaroch s vlasskymi orechami a bol vynikajuci. 😵
😉 ja by som sa chcela opytat lorely, ci je ten slatinsky chlebik menej kaloricky, ked ho strcim do hriankovaca... na moj vkus je trochu nahrubo nakrajany, a tym hriankovacom by sa mi aj trochu splostil 🙂
@hora_lka ja som ho ranajkovala vcera s platkom syra a uhorkou 😉
Dnes som si spravila ovsene vlocky s jablckom a skoricou. Na desiatu som si dala mandarinku, no a obed vyriesim asi v mekaci. 😀 Na olovrant si dam asi orechy a na veceru rozmyslam nad cottage cheesom so zeleninou. Deti si nakazali spagety, tak sebe musim urobit veceru zvlast.
Ked som si precitala moj predchadzajuci prispevok, tak som sa zhrozila... som ale dala tomu slovencinovi 😕 😝
@hora_lka ani ja necvičím ,teda aby som bola presná ,ked som vonku v AT necvičím ,nedá sa mi tu ...ale ked prídem domov skúsim zase ten orbitrek 😀 no kondička po dvoch týždnoch bude na figu neviem či vydržím 10 minut ...
@zabinka ja zboznujem ryby a mozem ich jest aj dookola. ja som ten typ, co vydrzi jest nieco aj rok, ak mam take obdobie 🙂 ja si zajtra kupim v Lidli chladeneho lososa, tam maju take akurat kusky, nie velke, ze mi to vyjde akurat na 2 obedy, len to ugrilujem, citronik a zeleninovy salat... to budem mat v piatok a sobotu na obed... celkom ma to zacalo bavit takto dopredu planovat jedlo. asi je to lepsie, lebo predtym som prisla domov a vydzobala som celu chladnicku.... 😝
@bradley15 presne toto funguje aj u mna. Ked mam naplanovane, co budem varit, tak to ide lahko a bavi ma to. Ale ked mi nevyjde cas, tak len spekulujem a potom by som vedela zjest aj slona.
Ja ryby az tak nemusim, ale snazim sa ich zaradovat do jedalnicka, nakolko su zdrave. Taktiez nie som velky kamarat s kapustou, ale tiez ju jedavam, lebo si poviem, ze musim a hotovo. Najradsej mam obdobie, kedy uz mam vsetku zeleninu zo svojej zahrady a nemusim nic kupovat. Mne tato "zimna" zelenina vobec nechuti, este tak mrazena moze byt, ale tie paradajky, co teraz predavaju, to mi vobec nechuti. 😖
@hora_lka Tak to ja zas pomazankove maslo zboznujem - Banovecke pomazankove s jogurtom... 😝 ..ale je tucne 😔 .no, ale zas menej ako tatarka...to ja som uplne chora za tatarkou..by som ju zrala aj na chleba... 😠
No, ale ma to vyhodu taku, ze ked nejem teraz tatarku, tak nejem ani pizzu ani nic vyprazane..lebo mi to bez tatarky nechuti... 😵 ..Jednoducha pomoc pre mna, vylucit tatarku a hned sa zdravo stravujem... 😀
@lorela To som si vsimla, ze krabie tycky obsahuju cukor... ☹ ...tak len vynimocne...no... S tym avokadom to vyskusam....
..inak, ja mam akosi toho tvarohu uz plne zuby... 😔 ..musim si dat pauzu...
Dnes si na veceru spravim zeleninovu polievku...na olivaci /troske, fakt 😉 / oprazim na kolieska nakrajany por, pridam mrkvu, petrzlen, karfiol, hrasok, a ruzickovy kel /ten uplne milujem/ a opekam, kym nepusti zelenina trosku stavu, pridam vegetu, zalejem vodou, cca 20 minut povarim. A takato vopred trosku oprazena je mnam, podstatne lepsia ako len ked supnem zeleninu do vyvaru.... 😎
@bradley15 😀 😀 😀 ..ty si ako ja....ked sa do niecoho "zazeriem", tak to tiez furt dokolecka jem, kym sa mi to nezhnusi...momentalne mi hrabe z mozzarely... 😎
..ale u mna to je aj tym, ze teda nemam bohvieaku fantaziu, co sa varenia tyka...a v podstate to varenie faaaakt nemusim... 😔
@victory1 mňaaam, také polievky zbožňujem...aké jednoduché a chutné 🙂

@lorela
@hora_lka aj vám dobré ránko ,svieti slniečko a moja váha dnes ráno na mna žmurkala že 94,9 no neviem či sa nepokazila 🙂 😀 😀 😀