Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@bradley15 Ja som schopná v nákupnom centre stráviť aj trištvrte dňa, a inak tomu nebolo ani teraz. Keďs teda idem, prelustrujem naozaj všetko. Od oblečenia, cez bižu a parfumy až po knihy. (Ale nie som nákupná maniačka, pestujúca "obchodnú turistiku", hehe, takéto pomenovanie by ma priam urazilo 😀.).
Ale teraz sa nedalo obísť tie zľavy - Zara, Beneton, Pandora 🙂.
@bradley15
@lorela ja bezne korculujem 2 hodiny vkuse,ale idem len lezernym tempom, viac ako 700kcal nespalim...ale teraz bolo teplo a bolo to klzisko vodove, kopec ludi...necitila som sa tam prijemne, tak som to po hodke vzdala a doma sa dorazila
@lorela zato clovek vymyslel az moc "TOHO", co nadvahu sposobuje a je to nasa chyba ze sme tomu podlahli. Nebyt toho, nemuselo by byt tolko obeznych ludi
dobré ránko všetkým 🙂 baby mne váha stojí už týžden na tej 95 😒 sem tam skočí na 94,5 ale viac na 95 sa drží,,,,stravujem sa správne aj pohyb som pridala ,no čakám noje dni ,môže to byť tým ,normálne som zúfala ....napíšte prosím vaše skúsenosti ako to máte vy pred svojími dnami ,od začiatku februara sú to 3 kg dole ,ale posledný týžden stagnujem ,neviem prečo ?? 😎
@skallka Ležérne tempo je na chudnutie výborné, také, pri ktorom sa nazadýchaš - nelapeš po dychu.
To máš úplnú pravdu. A čo mi je asi najviac ľúto, keď vidím 2 - 3, 6 ročné deti obézne ☹. Zlé stravovacie návyky im vštepujú už rodičia a boj s nadbytočnými kilogramami sa im s dosť veľkou pravdepodobnosťou stane trvalým v budúcnosti. Len málo je takých detičiek, ktoré v detstve trpeli nadváhou, a v dospelosti ju už nepoznajú. To je smutné.
@silvia0310 Hlavu horeeeeee, na 100% je to blížiacimi sa "dňami" 😉.
@hora_lka no čo mamina si všimla zmenu?? určite áno.. 🙂 a pomazánka super, že? ja sm si urobila druhú várku, tak postupne odjedám...
@lorela ahoj , lorelka, daj nejaký tip ešte na pomazánky z tvarohu, lebo tá so sušenými je výborná len sa jej nechcem objesť, už som si spravila 2x...nenapadá ma nič...a veľmi mi to chutí len tak na paprike surovej alebo zelere stonkovom, ten som sa naučila jesť v Taliansku, tam ho jedia dosť ...ja som korčuľovala aj v sobotu a nedeľu, cca 1,5 hodiny/deň takže som spokojná 😀 malej to už ide výborne, teším sa...dnes ráno ledva oči otvorila a pýta sa ma: " kedy pojdeme zase koučuuovať???"
@silvia0310 urcite je to tym, po kramoch bude dole aj kilo a pol 😉
@biancaneve vsimla si, ze jem inak ako ostatni, robila som pecenu cervenu repu, ta mala uspech, a mne to velmi chuti, takze som ju jedla k masu, nejedla som prilohu .. ale asi to na mne zatial nevidno, lebo ine nekomentovala ... ja to citim na rifliach, su mi volnejsie ... pomazanka je skvela, urobila som z celeho tvarohu, tak mam na 3 dni urcite
@skallka preco som si myslela, ze si bola na kolieskovych 🙂 ???? ja mam vyhodu, ze si mozem kolieskove obut doma v garazi a hned som na hradzi, nemusim sa nikde v terene prezuvat, prejdem nejakych 30 km, podla toho, ci je velky vietor, niekedy byva strasny, ze clovek ma pocit, ze stoji na mieste 🙂 vtedy to "spaluje"
@lorela dnes som tu zistila, ze jedna kolegyna 1 den v mesiaci pije len vodu .. aky mas na to nazor?
u nej je to ale teda dost zle, lebo vypije max 1,5 litra za cely den, teda v tento vodny den, normalne nevypije ani liter, ja vypijem skoro raz tolko normalne , kolko by som potom vypila, keby som za cely den pila len vodu
@biancaneve Milá bianca, obávam sa, že viac receptov ti už nenapíšem. U mňa aj tak vedie klasika - mäkký tvaroh + červená mletá paprika + cibuľka, alebo len tvaroh s nasekanou pažítkou. Ja mám rada, v podstate, veľmi jednoduché chute - málozložkové 🙂.
Na chlebík mám rada aj cottage syr, príchuť horčica s cibuľou alebo šunka a chren sú celkom chutné.
@skallka No to si viem predstaviť, podobne ako s behom - veeeeľmi pomaličky 😀.
Ale zase na druhej strane, chudne sa pri akomkoľvek pohybe, či skôr prospešný je každý pohyb v akomkoľvek tepovom pásme. To už len keby sme chceli veľmi "vyšperkovať", tak pri tom pomalšom sa prednostne pália tuky, ale nikdy, že "len tuky", tak čo?! 🙂
@hora_lka odporuca sa dokonca nie jeden den v mesiaci, ale jeden den v tyzdni
http://www.bbc.com/future/story/20120815-dont-e...
ak niekto nevydrzi uplnu hladovku, moze pit ovocne, zeleninove stavy. Voda je prilis tazka na zaludok, zvlast pri dlhotrvajucejsich postoch, ovocne caje miesto toho su fajn.
@biancaneve neviem ci sa tu spominala natierka s tuniakom, aj ta bola veeelmi dobra 🙂
@hora_lka Tak ja dokážem hladovať pekne dlho, nie 1 deň, nie 3 (samozrejme, týka sa dáááávnej minulosti). Preto z vlastnej skúsenosti; žiaden efekt. Z dlhodobého hľadiska ani na chudnutie, ani zdravie ako také. Proste nie som zástancom "očistných kúr", nech trvajú jeden deň alebo jeden mesiac. Z jednoduchého dôvodu, ktorý som už dávnejšie písala.
Ale nikomu jeho názor neberiem 😉 Ja už svoj mám overený.
@hora_lka pamätám si, ale nejde mi nejako dokopy tvaroh s tuniakom...
Kocenky zdravim, dnes len kuk, zas som spismi zavalena.... 😠
Priznavam sa ku vsetkemu, ak treba aj k tomu, ze som kedysi s Leninom robila nastenku... 😕 ..proste vikend bol katastrofa..ani nechcem byt podrobna, jednoducho dnes restart a zacinam odznovu...urcite veci ma rozhadzali, tak som zas ja do seba vsetko nahadzala...nsr...denie ma uz preslo, aj vycitky, tak oddnes!
Dnes sprisneny rezim: biely jogurt + banan, 10 deka sunky + dve maxi redkovky biele, kalerab, hrst kesu s acidkom a na veceru light zeleninova polievka bude.... 😠
@lorela Tvoj nazor na proteinove tycinky? ..prosim...
@biancaneve mne to chutilo, vyskusaj kusok
Dobre ranko damy 🙂 ako sa Vam vcera darilo? ja som zatial velmi spokojna, tento tyzden bez problemov zvladam stravovanie, uz som si zvykla na presne casy a myslim, ze telo reaguje pozitivne a to mam dokonca pred svojimi dnami a zatial som nevyjedla ziadne zasoby sladkosti doma a vaha ide dole... v piatok rano napisem vysledky, neviem sa dockat 🙂 som rada, ze som vymakla tuto skupinu a lorela ma takto nadherne motivovala 🙂 vdaka 🙂
@victory1 Proteínové tyčinky pri chudnutí veru áno, ale kvalitné, zo športových obchodov (tzv. low carb, vyšší podiel bielkovín a nízky cukru).
Zložením sú totiž niekde celkom inde ako ich lacnejšie náhrady, ktoré môžeme vidieť v drogériách alebo na pultoch či pri pokladniach už takmer každých potravín.
Vhodné sú namiesto jedného jedla (napr. na cestách). Je potrebné zapiť ich veľkým pohárom vody!

@skallka Óóóó, však úplná paráda, vyše 1,5 hodky aktivít. A tiež si myslím, že aj s tým jedným prehreškom - nič sa nedeje 😉.
Mmm, možno škoda, ale človek zatiaľ nevynašiel nič, čo by za neho chudlo alebo udržalo dosiahnutú hmotnosť. Tak ako so všetkým... Aj toto si musíme "krvopotne" oddrieť a zaslúžiť.