Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
Aj ja prajem všetkým krásny deň 🙂
No u mňa víkend tiež nebola žiadna výhra, ale zase to nebolo ani až také zlé. Keďže mal syn narodeniny, tak obe staré mamy napiekli torty, pagáčiky a iné lákadlá. Ale odolala som, len zo svokrinej torty som si kúsok musela dať ... ona ich robí také fantastické 😵 A včera večer po celom dni na cestách som veru opäť zožrala jeden kúsok. Inak sa snažím dodržiavať pravidelnú stravu, celkom sa to dá. Váha pomaličky klesá, ale zdá sa mi, že dosť pomaly. Ale aspoňže klesá ....
Pokiaľ vám biele jogurty občas lezú krkom alebo nemáte po ruke ovocie, ovsené vločky, orechy, ste v práci a potrebujete niečo rýchle na prípravu, toť:
Kávový jogurt: Priamo do kelímku s bielym jogurtom pridáme pól kávovej lyžičky alebo len špičku lyžičky instantnej kávy a miešame, pokiaľ sa nerozpustí. Hneď konzumujeme 🙂.
Citrónový: Postup pozri vyššie, ale s pár kvapkami citróna 😀.
Môžeme, ale nemusíme dosladiť troškou nízkokalorického sladidla (Xylitol).
P.S.: Kávový je môj favorit, pretože si myslím, že chuť je prekvapivo skvostnejšia ako kupovaného kávového jogurtu.
@bradley15 Ďakujem, pekné ráno aj tebe! 🙂
Mimochodom, mne takéto počasie vôbec neuberá na nálade. Mám rada dážď, mám rada sychravé počasie, mám rada aj jeseň...
Z Lidla chlieb som ešte nedržala v ruke, je na ňom napísané zloženie? Ak nie, celozrnný chlieb to nie je (za to dám aj ruku do ohňa). Ak je, dá sa vygoogliť ten chlieb? Má nejaký názov?
@ninarigova ahoj to si mala tu 2 tyzdnovu dietu kde sa zacina pondelok a je sa tam tam tuniak.kuracinka atd?ak nie je to ta co mam ja prosim daj tu tvoju 🙂 vdaka
@lorela uz som to nasla: je to chlieb celozrnný žitný Rivercote http://www.kaloricketabulky.cz/celozrnny-zitny-...
@lorela ked nebude uplne koser, tak ho nebudem kupovat ani domov, aby ma nelakalo ho jest... to je najjednoduchsie. lebo ak ho kupim, urcite neodolam... mam plny mrazak bevitu a slatinskeho, takze pohoda... vytahujem po jednom 🙂 prave dnes mi zacali dni a vobec som sa nerozozrala, az mi je to divne 🙂 idealne je, ked som "rozbehana" a nemam cas rozmyslat nad blbostami. teraz take obdobie mam: praca, rodina, pes a mam skuskove.... 😉
@lorela ahoj, čo hovoríš na tvarohovú nátierku s vajcom?? Samozrejme so žĺtkom aj keď veim, že tam je najviac tuku ale zase no...
@biancaneve Domáca? Môže byť, síce trošku veľa bielkovín na jeden šup, no ale predpokladám, že na jeden, dva chlebíky sa aj tak veľa pomazánky nezmestí 😉.
@lorela domáca jasné...a ja na chlebík si ich nedávam, na papriku a stonkový zeler si dám a 🙂 odkusujem...s pocitom, že mám delenú stravu
@andrea314 Ahoj Moja zacina pondelkom takto Rano kava cierna.Obed 1 cerealny rozok,2 vajicka na tvrdo.Vecera1 kuraci stejk s dusenou zeleninou. 🙂
@andrea314 Je rozpisana na tejto stranke c.2.
@ninarigova neviem nie som odborník ,ale je to dieta na dva týždne a potom ??? ak sa vrátiš k normálnej strave priberieš naspäť ,radšej enšie a pravidelné porcie zdravého jedla podla mna ...ja takto idem už od 11.januara a mám 8 kg dolu ,no jem všetko okrem sladkostí a chleba som možno za ten celý čas zjedla polovicu...a kilá idu pomaly aj cm ubudaju,,,,dieta je začarovaný kruh ...ale to je môj názor ...
@ninarigova tuto istu dietu mam aj ja ,pred 4 rokmi som pri nej schudla 20kg a vzapeti som ostala tehotna 🙂 a po porode nie a nie schudnut 😒
krásne ránko všetkým 😀 dnes som už odmakala pol hodinku 20 min orbitrk a 1é min cvičenie ,a večer jillien ,som zvedava či to dám 😉
ja som rano dala 30 min spinning a trochu cvicenia s jednoruckami na ruky, nech mi to tam neovisa 🙂 predsa len po styridsiatke su tie ruky vselijake a predsa len este v lete chceme nosit tielka-tricka 🙂
@biancaneve Pekný deň,
či na zeleninu alebo chlieb, nie viac ako 100g pomazánky 🙂.
@bradley15 Dobré ránko aj tebe.
Veľký potlesk 🙂 s malililinkatou poznámočkou, prepáč; trošku uber z tempa, aby si nechudla prirýchlo, lebo o to pravdepodobnejší bude jojo efekt. ... Aby sa ti ľahšie dosiahnutá váha udržiavala.
Ideálne tempo chudnutia je cca 0,5 - 1 kg za týždeň, čiže 2 - 4 kg za mesiac.
Pri vysokej nadváhe/obezite (+ 25 - 50kg) môže byť úbytok telesnej hmotnosti v prvých týždňoch väčší, cca 8kg za mesiac, telo sa totiž zbavuje okrem tuku aj prebytočnej vody, preto ten vyšší úbytok na váhe.
Pri miernej nadváhe je lepšie nižšie tempo chudnutia.
Krásny dník prajem 🙂
@hora_lka aj mne nejako vaha stagnuje, dala som dole 2 kg a dost. Ale ja asi tusim, cim to bude. Ked som na cestach, malokedy stiham desiatu, ani pitny rezim nedodrziavam ako by sa patrilo .... 😖 Inak sa snazim jest zdravo, len nie je to celkom pravidelne. Ked nemam cestu, tak je to fajn, ale teraz mam zrovna take obdobie, ze neviem, co skor. A vyzera, ze do polovice marca ani nebude lepsie. 😒 Ale aj tak som odhodlana vydrzat, ved raz sa to dole pohne.
@hora_lka Krásny deň! 🙂
Už dávno som nečítala tvoj jedálniček, možno ješ primálo, alebo naopak, síce si upravila stravu v prospech zdravšej, menej kalorickej, ale množstvo môže byť priveľké na jednu porciu.
A ako dlho vlastne chudneš a koľko sa ti podarilo za ten čas schudnúť? Koľko stagnuješ, ako často sa vážiš?
Mmmm, keď si tu tak prajeme ten pekný deň, snáď bude aj môj 🙂, lebo ráno bolo otrasné; v obchode som zabudla polovicu zaplateného nákupu, keď som sa o pól hodku vrátila, samozrejme, po nákupe ani chýru ani slychu nezostalo.
Čo som v taške dovliekla, to tam radšej mohlo zostať 😀. Šunka hydinová len so 63% mäsa, zato 6 éčok a sójové mlieko s cukrom (akosi po ránu neviem čítať?).
A plánovaná dovolenka, ktorú sme mali tráviť v krásnom prostredí hôr - zrušená 😒 .
@andrea314 Ano aj ja som dala dole 20kg,plus teraz ficim vo fitku na spevnenie.S 86 na 64 kg mam strasnu radost 🙂 Zomna to islo opacne po porode.Nastartovala sa mi metabolizmus a uz nemam chutky na mega davky.
@lorela zacala som 23.1.2014 a zatial som isla dole 4 kg, minuly tyzden to bolo viac, ale cez vikend som jedla viac ako bolo treba aj sladke som si dopriala .. snazim sa doplnat ku kazdemu jednu, hlavne teda na ranajky zeleninu, ovocie jem len doobeda .. napisem vcerajsok:
R: slatinsky chlieb 30 g, nizkotucny roztieratelny syr, posypane pazitkou, kalerab a orechy
olo: 1/2 pomelo, 50 g tofu orieskove s mandlami
obed: 100 g dusena zelenina, 150 g kuracie maso
olov: chlieb slatinsky 30 g, pomazanka tvaroh so susenymi paradajkami, mrkva, cervena paprika
vecera: kusok kurata a trochu zeleniny, co ostalo, nevazila som
dnes som mala na ranajky: 2 platky sunky detskej asi 30 g, morcacej, platok syru Pierko, ten mal 18 g, redkovky 7 ks, kalerab + chlieb slatinsky 1 krajcek
vazim sa kazde rano, stale si hovorim, ze nesmiem, ale neviem sa to odnaucit ☹
mala by som sa prinutit cvicit, zatial stale len prechadzkujem rano z niv do apolla, co su 2 zastavky mhd a po robote spat na autobus
budem rada za akukolvek pripomienku .. musim sa naucit byt trpezlivejsia, ale je to tazke

Všetkým pekné ráno a hor sa do nového dňa!
Prípadné výčitky, alebo ešte ich pozostatky rýchlo hodiť za hlavu a smelo vykročiť vpred!
(Nerobila som aj ja nástenky s Leninom? Hmm, robila, robila! 🙂).