Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@lorela fuuha, tak tomu sa hovori den blbec. My sme minule tiez tak nakupili a doma nam chybala sunka 😠
Ja som uz od vcera bola nervozna, lebo ma cakala kontrola v praci (vyhrazali sa nam dokonca vazenim, ak sa najdu pochybenia), tak som rano rozmyslala, ci si nevziat so sebou aj zubnu kefku. Ale uz to mam za sebou, vsetko je ok, tak mi odlahlo. 😝
@zabinka podla mna sa to pohne dalej, len musime vytrvat, dodrziavat to sme zacali .. ja sa snazim aj s pitnym rezimom, uz som si zvykla na ranajsi pohar teplej vody s citronom, pred 2 tyzdnami som krcila tvar, lebo mi to bolo kysle a to som tam mala len polku citrona, teraz uz v pohode vypijem s celym citronom .. musime byt trpezlive, co je teda pre mna straaaasne tazke
@hora_lka no ta trpezlivost je dolezita a asi kazda z nas je nedockava. Ja tiez 😵 Ale zaroven som aj odhodlana. Minule mi syn povedal, ze uz som trochu schudla, tak ma to velmi povzbudilo. Na tu vodu s citronom rano som si zvykla aj ja, ale stale dostanem do seba len 3 dcl. Ale tak pred 3 tyzdnami som za cely den vypila 2 kavy a mozno jeden pohar vody, prip. caju. Dnes dam kazdy den urcite 1,5l zvycajne aj 2l. A to je pre mna pokrok. A tesi ma aj to, ze ked deti alebo mm vytahuju nieco sladke, prip. si pytaju uvarit nejaku dobrotku, ktora nie je najzdravsia a ja ju milujem, dokazem bez vacsieho sebazaprenia si to nedat. 😵
Takze hlavu hore a vydrzat, urcite sa to pohne tym spravnym smerom 😉 🙂
@hora_lka zlaty je, to je take mile 😉 Moje deti ma podporuju, ale zaroven dokazu byt velmi kriticke. A este mam radost z toho, ze tym, ze som zacala kupovat a pouzivat viac zeleniny, nenapadne to pridavam aj ostatnym do jedalnicka a chuti im to. Starsi syn donedavna okrem rajcin nezjedol asi ziadnu zeleninu, minule si na veceru vypytal salat, prip. mozarelu s rajcinkami. Takze moja zmena v stravovani ma dobry vplyv aj na ostatnych. Sice po krocikoch, ale ide to.
@hora_lka
Jo, buď trpezlivejšia! 😉 Rada číslo 1 a rada číslo 2 znie; neváž sa každý deň. Váž sa jedenkrát do týždňa, napr. vždy v sobotu ráno.
Za mesiac 4 kilá - v absolútnom poriadku!
Jedálniček vyzerá byť veľmi dobrý, a neodhalila som v ňom nič zásadného, čo by mohlo brzdiť chudnutie. Akurát skús jesť viac zeleniny, na obed 200g, mäska 100g - 150 maximum (váha hotového). Večera až do 250 g zeleniny. Obed pripravuješ ako? Keď na tuku, tak len KL olivového oleja (alebo kokosového, 100% slnečnicového).
Aha, a ovocko, pomelo je riadny glóbus 😀, myslím, že polovica je veľa. Ovocie môžeš aj 2x denne, ale len v množstve 100 - 150g (no to je enem pár bobúľ hrozna, alebo stredné jablko, pomaranč).
@zabinka no moja dcéra ( 4 r.) keď sa ma pýtala prečo si nedám ešte tortu, tak som jej povedala, že sa snažím mať menšie bruško a ona mi hovorí " takáto bud´, takáto si dobuá.." 🙂
@zabinka jaaj tak keby sa mne podarilo ho prinutit jest trosku viac zeleniny, to by bol moj najvacsi uspech .. on sa jej vyhyba, v lete mozno trochu viac, zje paradajky, ale inak nic .. este aj ked si kupi kebab alebo mekac, tak z toho povybera kapustu, ze mu to tam vadi .. neviem ako ho presvedcit ☹
@biancaneve jeejda, to je mile od nej 🙂 a ver jej, nie je nad upromnost dietata ..
@lorela si ma potesila, ze si nenasla zasadne chyby, snazim sa si vsetko vazit, zapisovat, a drzat sa minimalne tych 5000 kJ denne, ale je to problem naplnit .. akurat desiatujem, mam tu jablko, 70 g tvarohu a 10 g orechov, ked to dam do tabulky, tak mi vychadza ze je to 862 kJ, mala by som nieco pridat, co? viem ze jablko nie, tvaroh alebo orechy? dakujem dakujem za pripomienky, nebudem sa vazit, skusim to vydrzat .. ked si dusim zeleninu, tak len na vode, k masu pridam trosku oleja, nabuduce odmeriam lyzickou .. robila som si cervenu repu a tam ide 5 lyzic olivoveho oleja, ja som dala 3, ale asi aj to bolo nadlimit, ze? pomelo skresem, ale ja ho tak velmi luuuubim jest 🙂
@hora_lka Áno, 5000 kJ je naozaj denné minimum.
Tvarohu môžeš 100g, trošku ti to podvihne energiu. Desiata a olovrant môžu byť kaloricky slabšie, silnejšie, teda nad 1000 kJ - raňajky a obed. Keď si dáš na obed prílohu, napr. varený zemiak, celozrnnú ryžu, "dobehneš" ten menší deficit z desiatej.
Už vážiš potraviny dosť, nemusíš aj na kávové lyžičky si rátať, to som napísala len orientačne, aby sme vedeli, o akých množstvách sa bavíme 😉.
Aj ja mám pomelo veeeeľmi rada, šupku dávam preč a jem len dužinu, mňam!
@hora_lka
@lorela baby, celý týždeň mi je tak divne, ťažko, zle...a dnes som zistila, že zo zeleného čaju, mám v robote taký 1l džbán, ten som vždy dala 1x doobeda, 1x poobede...ale už včera mi bolo na vracanie, a dnes tiež..kolegyňa mi hovorila, že zelený čaj je ťažký, tak už viem aspoň, už je vyhodený, fuj... 😠
@hora_lka ja si miešam trochu jogurtu, trocha jemného tvarohu, zmixujem a minule som si dala doňho kúsky ananásu inokedy bobule hrozna, to mám ako dezert...musím ešte skúsiť ten jogurt s kávou, len keď ja instantnú nepijem, je len presso...to ja nevážim potraviny, ty tak poctivo, ano sa nevážim lebo viem, že mne to ide pomaly a nechcem byť smutná a sklamaná 😖
@biancaneve verim Ti, lebo ja tiez zeleny caj nemozem a nie vsetky ovocne pijem, z niektorych mam kyselinu, teraz tu mam momentalne od LOYD slivky a skorica, ten je super ...
@hora_lka ovocné čaje moc nemusím, najviac mi " sadol" bazový od Teekanne, vrátim sa k nemu veru...
@biancaneve no ja jogurty nejem, co je skoda, lebo mam malo moznosti co jest na desiatu a olovrant, neviem preco, ale od detstva nejem nic co ma bielu farbu, teda okrem syrov, tie mozem .. teraz teda len sem tam a to bud pierko alebo kleopatru .. celkom ma to planovanie a vazenie bavi, zatial a podstatne je, ze nie som hladna, keby som bola hladna a este ani vaha nesla dole, tak by som bola sklamana a mozno by som to nechala tak .. nasla som doma knihu, a prva veta co tam bola, tak bola ze chudnutie je vazenie .. ale casom uz viem niektore veci odhadnut, chlieb je presne 30 g, tak je nakrajany, tvaroh je vanicka 180 g, takze tiez si viem cca priblizne nalozit, ale zo zaciatku som aj pre zaujimavost vazila aj jablko, kalerab .. cez vikend ked mam cas si, tak si povazim 🙂
@biancaneve ten som este nemala, vyskusam aj ja, tento mi uz dochadza 🙂
@hora_lka Ja musím mať tvaroh alebo biely jogurt každý deň, niekedy aj - aj 😀. Milujem všetko, čo je s tvarohom. Diétne, aj nediétne. A tvarohové zákusky s ovocím na piškótovom ceste... Ani nehovorím! Juj, aký som pokušiteľ! 🤐 Dobre, ale aj celozrnné cestoviny s tvarohom šmrcnutým jogurtom a nasekanou pažítkou, mňam.
Žeby presne? Trefa do pomela? 🙂 Priznávam bez mučenia, že voľakedy dávno som si všetko vážila niekoľko mesiacov, tak aký taký odhad mať budem. Asi ako s bicyklovaním, to človek nezabudne, keď sa raz naučí.
Ja z čajov práve ten ovocný sáčkový nemôžem. Pridávajú tam niečo, čo ma doslova škrabe v hrdle, a čo je horšie, ovocný čaj mi ani neuhasí smäd. Aj tak za ním musím vychlemtať pohár vody 😀. Ale moja "chuťovečka" je šálka, dve zeleného sypaného čaju. Ten pijem takmer každý deň. Je zdravý, a voľakedy mi imponovalo, že aj mierne zvyšuje metabolizmus.
@lorela no vidíš, sto ľudí sto chutí...ja zo zeleného čaju zomieram od bolesti...
@biancaneve Ale ak čítam dobre, že si ho vypila 2l... To by som umrela aj ja.
@ninarigova jednoducho musim nabrat odvahu a konecne sa dat do toho,ach jaj,dufam ze sa mi to uz podari,aj ked zacnem pondelkom nevydrzim 😒 ked vidim ako dokazu ine zeny zhodit krasne kilecka musim sa spametat a zacat so sebou nieco robit,nic ine mi neostava 🙂
@lorela Dakujem...sice az po dvoch dňoch..ale bola som zas na cestach. Proteinove tycinky som si kupila na benzinke, ale tie mi sezrala dcera, vcera som si kupila v Zdravej vyzive kesu tycinku s organickym ovocim.bez pridaneho cukru, bez lepku, bez mlieka, 100% bio. Zlozenie 52% ovocia a zvysok kesu...ale to zas nie je proteinova tycinka.
Inak, to som nevedela, ze proteinove sa maju zapijat vodou... 😕

@silvia0310 Ved to je super,ked to ide dolu same 🙂 Je to 2 tyzdnovka musim vsak upozornit ze ti stiahne zaludok a nemas potom chutky na mega davky 🙂 Dietu mozes opakovat kazdy mesiac.V mojom pripade bola opakovana 4 krat a nepriberala som spet.Teraz chodim do fitka kazdy 2 den,a kazdy 2 den cvicim doma pohybove aktivity.S 86KG SOM ZISLA NA 64KG V PRIEBEHU 1 ROKA,SOM STASTNA JAK BLSKA 😀