icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

victory1
20. feb 2014

@biancaneve pomazanky su superne aj na kalerab..a mna teda kalerab riadne zasyti....aj ked kaiserka chuti lepsie... 😔 😝

victory1
20. feb 2014

Nikde, nikto......ničto... 😀 ..idem este popodpisovat dake papiere a padam z prace...bolia ma uz tyzden vajecniky, asi som zas prechladla, nebo co ☹ ..tak padam si dat horucu vanu a dohladat nejake caje...
Krasny stihly vecer, damy! 😉

silvia0310
21. feb 2014

krásne ránko všetkým 😀 moja váha stojíííííasi poletí von oknom 😀 😀 😀

bradley15
21. feb 2014

@lorela budem na to mysliet, ja som mala skor pocit, ze by som mohla dat do toho viac, lebo by som potrebovala dat do poriadku hlavne zadok a stehna... ja som kedysi aktivne lyzovala a prave pri priberani mi to ide hlavne tam a samozrejme najpomalsie dole... len sa neviem donutit pravidelne cvicit na tieto partie a vyzeraju najhorsie 🙂

lorela
21. feb 2014

Dobré ránko všetkým!... A to sa nám pekne zvíkendieva 🙂

zabinka
21. feb 2014

Dobre ranko 🙂

zabinka
21. feb 2014

Tak ako sa drzite?
Ja som vcera na veceru spravila zapekanu brokolicu so zemiakmi, a mam dnes obed. Priznam sa vsak, ze som si dala aj na veceru, aj ked tam boli zemiaky. Ale len trosku. A dnes na ranajky som mala 2 PL ovsenych vlociek s jogurtom, skoricou a susenymi brusnicami.

lorela
21. feb 2014

@bradley15 Asi ťa trošku poteším, cvikmi zameranými na problémové partie z nich neschudneš, ale cvičením ich spevníš alebo vytvaruješ.
Ono to tak nefunguje. Selektívne sa chudnúť nedá. Telo samo rozhoduje, kde prednostne uloží tuk (geneticky daný typ postavy, tzv. somatotyp ektomorf, endomorf, mezomorf. Alebo známejšie, typ postavy jablko, hruška 🙂.).
A telo samo rozhoduje, odkiaľ ten tuk pôjde dole. Ako si správne napísala, "problémové partie" - na nich sa tuk ukladá prednostne, a keďže je ho tam najviac, úbytok je menej viditeľný a trvá dlhšie.

Zhruba 70% úspechu pri chudnutí je v úprave stravy.
Úpravou stravy schudneš (a je geneticky podmienené, odkaľ bude ubúdať tuk rýchlejšie, niekomu je vidieť prvé schudnuté kilá v tvári, inému na bruchu, ďalšiemu ako prvé vidno na stehnách).
Chudnutie podporíme cvičením. A endorfíny podporia nás 😉.
Niektoré pohybové aktivity sú vhodnejšie na chudnutie ako ostatné; sú to tzv. aeróbne aktivity (aero = vzduch - telo má dostatok kyslíku na spaľovanie tuku). Aeróbne aktivity sú napr. beh, bicykel, korčule, plávanie, rýchla chôdza, aerobik, tenis. Všetko v miernom až strednom tempe.
Tie ďalšie sú tzv. anaeróbne aktivity (svaly pracujú na kyslíkový dlh, telo prednostne spaľuje cukry a nie tuky) - sú také, pri ktorých spevňuješ, tvaruješ postavu, rozvíjaš objem svalovej hmoty. Je to napr. posilňovanie, šprint, spinning, zumba.

Zhrniem: pr.: Potrebujem schudnúť cca 15kíl, moje problémové partie sú veľké bruško a hrubé stehná. Tu sa mi ukladá najviac tuku.
1. Upravím stravu v prospech nízkokalorickej, pravidelnej a vyváženej stravy 5x denne + pitný režim. Tak, aby som chudla zhruba 2 - 4kg za mesiac (pri obezite až do 8kg za mesiac na začiatku). Príjem cca 5500 - 6000 kJ/deň.
2. Začnem 3 - 4x do týždňa cvičiť aeróbne aktivity (napr. aerobik alebo plávanie). Budem chudnúť rýchlejšie. Najprv uvidím úbytok hmotnosti tam, kde je najmenej uloženého tuku, čiže tvár, ruky (tam, kde nepotrebujem, hehe). Ale raz, konečne, dôjde aj k viditeľnému úbytku na problémových partiách - bruško, zadok (prídu na rad ako posledné, keďže je tam najviac uloženého tuku).
3. Hmotnosť mám priam tabuľkovú, viac chudnúť nepotrebujem a nechcem, no stále som nespokojná so svojimi telesnými proporciami a postavou.
4. Začnem si postavu spevňovať anaeróbnymi aktivitami (začnem posilňovať, s činkami alebo so záťažou vlastného tela). Telo nemám mľandravé, začnú sa mi pekne tvarovať a rysovať svaly na rukách, ramenách, bruchu. Zadok mám pevnejší. Je vidieť trošku svalíky, pretože ich nezakrýva vrstva tuku nad nimi.
5. Mám pevnú postavu, miestami vidieť svaly, no stále som "hrubšia" v mojich problémových partiách - stehnách a zadku. Zameriam sa na vrhnú polovicu tela, aby som opticky a proporčne vyvážila svoj vizuál 🙂.

Kto sa dočítal až sem, má výbornú výdrž, a tým pádom určite aj výbornú výdrž na boj s kilogramami! 😀

lorela
21. feb 2014

@zabinka Juuuj, na zapekanú brokolicu sa chystám už dlho, len ju vždy zabudnem kúpiť.

zabinka
21. feb 2014

@lorela my ju mame velmi radi, okrem mojho mladsieho syna .... ten radsej neveceral a isiel spat 😖 Starsi nie je doma, tak som si pochutila aspon ja s manzelom. 😵 Ja rozmyslam, ze ju skusim dopestovat v zahrade, nech nemusime kupovat. Tento rok sa chystam na viacero experimentov, tak uvidime.

lorela
21. feb 2014

@zabinka U nás by muž nedal brokolicu do úst ani za milión. On je najhorší prípad, čo som kedy zažila a videla čo do konzumácie ovocia a zeleniny. Nuž, ale takéto stravovacie návyky majú v rodine, čo sa dá robiť.
Ja zbožňujem zapekanú brokolicu a dcérka brokolicovú polievku. Dokonca sa uspokojím len s brokolicou poliatou bielym jogurtom 🙂.
Hmmm, keď raz budem veľká, vypadnem z mesta a budem mať rodinný dom so záhradou, isto si nájdem kúsok na pestovanie zeleniny a nejakého ovocia 😉.

bradley15
21. feb 2014

@lorela docitala, docitala, ku koncu som sa uz usmievala, lebo som si samu seba predstavovala, ze by mi bolo trochu vidiet svaliky 🙂 trochu na tych ramenach, brusku, zadku a stehnach 🙂 ale do maja by som tam mohla hadam nieco objavit 🙂 Krasne si to napisala... toto si budem asi motivacne citat kazde rano 🙂

lorela
21. feb 2014

@bradley15 Keď ťa to bude inšpirovať, budem len rada 🙂.

Ja som si, pre zmenu, predstavila a spomenula na svoju najlepšiu životnú, hehe, formu a sranda je, že som si to vtedy vôbec neuvedomovala a tým pádom sa z toho ani netešila 😖. Ešte raz sa tam dopracovať (vidieť Rím 🙂) a môžem umrieť 😀.

zabinka
21. feb 2014

@lorela tak to moj muz zje vsetko co jeho nezje. A starsi syn tiez, len to moje mladsie dieta je v jedeni jeden horor. Uz sa desim leta, ked sa da do kratasov, tak nas niekto urcite nahlasi na socialku, ze mu nedavame jest 😀 😀

lorela
21. feb 2014

@zabinka Môj je vyberavý ako malé dieťa. Alebo z iného uhla pohľadu - na prstoch sa dajú spočítať jedlá, ktoré dá do úst. A začína to haluškami, slaninou, klobásou... 😅. Nadváha žiadna, alebo len minimálna, zato nechcem vidieť jeho zdravotnú kartu o 15 rokov...

ninarigova
21. feb 2014

@andrea314 Vsak prave je to len o odhodlani.Ja som rodila minuli rok v January a vlete ma manzel zobral na kupalisko,skoro ma slak trafil taaaak som sa hanbila.Neviem preco prave po 4 dietati ma to chytilo,ale jednoznacne chcem zmenu. 😀

andrea314
21. feb 2014

@ninarigova musim sa uz aj ja odhodlat a zacat so sebou nieco robit,lebo uz sa citim na figu a najhorsie je ze nic neobleciem,katastrofa 😉

bradley15
21. feb 2014

s tym oblecenim je to najhorsie, lebo ja ked som pribrata, nemach chut si ist ani nic kupit a pripadam si ako sud... ale naopak, ked tie kila ubudaju, hned funguje google a vykukam, kde co maju pekne 🙂
Dievcata, prajem Vam prijemny vikend, malo prejedania, vela pohybu 🙂

zabinka
21. feb 2014

@lorela ale aj ostatne zienky. Zajtra sa chystame na ples a chcela by som nieco upiect. Neviete mi poradit nieco take, co by som mohla aj ja, resp. nejake zdravsie mlsnoty?

lorela
21. feb 2014

@zabinka Konkrétne "čo" upiecť ti síce neporadím, ale menšie zlo sú zákusky z piškótového cesta, s tvarohovými plnkami namiesto maslových/krémových a s ovocím.
S menšou dávkou cukru, príp. aspoň so zdravším sladidlom, ako napr. med a hnedý cukor. Tekvicové, mrkvové koláče, v ktorých nikto ani nespozná, že chodili okolo zeleniny, sú tiež vhodné 😉.

lorela
21. feb 2014

Všetkým pekný víkend,
a ešte pár dní po ňom "sa neuvidíme". Tak nech sa vám dobre darí, milé žienky! 😎

ajka20
21. feb 2014

@lorela 🙂 nebudem vyzvedať, ale kam ideš ? 🙂 oddýchni si od nás pa pa pa 😲

silvia0310
21. feb 2014

tak krásny víkend všetkým 😀 ja budem makať na sebe 😎 manžel mi kúpil činky 😲 ešte mi volal aké i má zobrať či 1kg alebo 1,5 kg ,lebo kilové sa mu zdali ľahké 🙂 vraj budem mať na valentína ,ked sme neboli spolu 😎 😎 😎 no o vám poviem taký je život vraj sebestačných žien 😉

biancaneve
23. feb 2014

@lorela asi prázdninuješ, tak si uži. Po vyše mesiaci som sa s obavami postavila na váhu, vzhľadom na moje pomalé chudnutie, a boli dole 2 kg, to som nebola na záchode 3 dni lebo mám s tým problémy...tak sa veľmi teším a pokračujem. Možno by bolo aj viac dole ale ja si dám aj víno aj čokoládu horkú, takže pomaličky...ale výlučne slatinský chlieb len ráno a nech žijú tvarohové nátierky 🙂 ďakujem za rady ..

hasleerka
24. feb 2014

ahoj žienky ... tiež sa mi už prehupla 40-tka ... a moja váha sa prehupla do takého čísla, že som si povedala dosť, musím niečo so sebou robiť ... zatial som len mierne upravila stravu ... ale išlo za mesiac dole 4kg ... tento týždeň nabieham cvičiť zumbu ... dúfam že s vami mi to pôjde lepšie...

silvia0310
24. feb 2014

@hasleerka tak ťa vítam medzi nami 40+++ každá z nás zápasí so svojou "mini" váhou ,ale veríme že prídu aj výsledky 😀 😀 😀 a za mesiac je to krásne mínus 4kg

victory1
24. feb 2014

Krasny pondelok....teda , ak sa o pondelku da povedat , ze je krasny, ze ano... 😠 Som rozlietana ako sarkan...dnes po uradoch, zajtra sluzobne do Budapesti, v stredu sa pridem kuk, ako sa vam dari...a vo stvrtok opat vikend Hohe Tatra...milacik ma narodeniny, tak ich ideme oslavit na lyziach...jupiiii! 😎

victory1
24. feb 2014

Dnes ma kolegyna pochvalila, ze som schudla...ze aspon 4 kila...no a rit Palovu.... 😠

silvia0310
24. feb 2014

@victory1 mohla si ísť z objemu ak cvičíš a váha ide pomalšie , 😀 😀 😀

zabinka
24. feb 2014

@victory1 ved to je super, ze to vidno. Vaha je v takomto pripade menej dolezita, dolezite su cm 😉 Len tak pekne dalej 😉
Ja sa veru nemam cim chvalit. Doteraz som sa celkom pekne drzala, ale tento vikend sme boli na plese a nejako som sa rozozrala. Nejedla som vela, ale jedno cez druhe. Schvalne som este upiekla take ovsene susienky, aby som mala z coho vytahovat, ale nepomohlo. Radsej som si dala slane pagaciky - ale ked boli take vyborneee. No a dnes mi to vaha spocitala, samozrejme isla hore 😠 No co uz, idem dalej. Deti sme vcera odniesli mamine, tak hadam bude viac casu, chcela by som zacat cvicit. Uvidime, ci sa na to odhodlam. 😅