Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
ahoj,
jesť 5x denne, malé porcie, grapefruit a trpezlivost 😉
@lorela inak chcela som sa ta take nieco este spytat, aky ty mas nahlad na take tie zenske campy alebo ako by som to nazvala .....take nieco ze zavrieme sa na hotel v peknom prostredi, nejake cvicenia z krorych sa ulejeme alebo ich odflakame, nejake prijemne procedury ako masaze a skraslovacie aktivity to ano a 5 x akoze dietna strava a popoludni kavicka a 3 torticky a klebety kto s kym, za tazke prach, tak toto nemyslim
....skor nieco v prirode, nejake cvicenia a relaxacne techniky a skupinka ludi sa vzajomne inspiruje a vymeni si nove info .... ohladom stravy, pohybu, mozno kurzov a tak .... sledujes toto? aky mas na take "stretnutie" nazor? bola si na takom? vies nieco odporucit???
ja totiz stale niekde vzadu v hlave mam taku predstavu 😀 o odmene 🙂 ... som velmi rada s rodinkou, ale viem si predstavit 2 dni bez nasich s ludmi s rovnakou temou ....
@lorela jojojo ... nepopieram,stevia je chutovo ... no ako to kulantne napisat .... ina a s nizsim uspechom oblubenosti preto ja ju pouzivam v skrytej forme v mucnikoch a pudingoch a pod, kde prevazuje ina vyraznejsia chut ....a melasu davam za trest za lyzicku v sobotu, deti ma urcite budu dozivotne milovat za to 🙂
@davita Pokiaľ ti po niečom takom srdce piští, tak si práve vhodný kandidát na pobyt, o akom píšeš 🙂 .
Pokiaľ si správne vyberieš, prinesie ti informácie a poznatky ako sa správne stravovať, ako cvičiť a prínosom môžu byť aj skúsenosti ostatných účastníkov. Spojenie príjemného s užitočným, viem si predstaviť.
Avšak, myslím, že dva dni sú málo. Aspoň jeden týždeň.
Ale nedisponujem informáciami o takýchto pobytoch. No verím, že existujú 😉
Welness pobyty - tých je neúrekom, ale predpokladám, že si mala na mysli skôr niečo zameraná na redukciu hmotnosti, zdravé stravovanie.
@lorela no jasne, keby si mala taku vedomost a skusenost, tak napis mne, ja som uz pozerala vselico,a ked vyradim wellness klasika a to co som popisala 🙂 ze nechcem, tak zrazu nie je velmi co vyberat .... ale este dlho pozerat budem, lebo ma to byt moja odmena ... 🙂 sa musim este posnazit ..... nemyslim, ze tameticky by malo ist o redukciu, skor o zdravy zivot, stravu, recepty, ja neviem co vsetko .... no ja som nasla tak eale velmi uzsko specializovane = celiaticke a podla inych diagnoz ....
babulky kto by chcel trosku inspiracie na "ine" potraviny a receptiky z nich .... nech sa paci http://www.babickinazahrada.sk/babickinazahrada...
@lorela včera som bola v Bille a kúpila som si zavináča, strašnú chuť som dostala, bože až mi sliny tiekli, jak závislák včera 😒 zjedla som ale bez cibule, z tej by som trpela celú noc, čo myslíš, čistý zavináčik, tukovo prijateľný ? Bez chleba len mäso...
@lorela O tej studenej vode som pocula aj ja........... Preto nechapem, preco sa tu propaguje tepla voda hned rano.
Citam vsade (aspon tu v USA), ze pitim studenej vody vydas viac energie, ako ked pijes izbovu teplotu.
Druha vec, ktoru potvrdzujem je stiplave pokrmy. Tiez tu je dost velky rozruch o tom, ze ked pouzivas prirodzene stiplave pripravky, ako stiplave chilli papriky, alebo rozne vytazky zo stiplavych jalopeno paprik a ochutis si tym jedlo, tak to nie iba zrychli metabolizmus ale tak isto aj zlepsuje travenie.
Prave som si kupila tabasco (nekaloricke, prirodzene dochucovadlo jedla, taka mala flasticka s vytazkom stiplavych paprik....staci par kvapiek na akekolvek jedlo)
A este som sa chcela spytat na ten Jablkovy ocot- vraj velmi zdrava vec (nie iba pre chudnucich). Co ty na to? Ten som tiez zacala pit -tak 2 pohare vody s octom denne.
no teplú vodu s citronom pijem každé ráno ...
čo sa týka toho cukru, videla som trstinový v lidli,,, myslíte že je dobrý ... a že ho môžem dávať aj do pečenia ...
Pekný slnečný deň všetkým! 🙂
@biancaneve Odmysliac, že je v sladkokyslom náleve (cukor), tak je zavináč celkom kaloricky prijateľný. So zeleninou ešte viac.
Juj, ale zjesť ho bez chleba by pre mňa znamenalo malú smrť! 😀
no dievčence blíži sa mi druhý mesiac, tak som dnes len tak skočila na váhu .. zatial -5kg dole...
Hlasim navrat z Hohe Tatra... 😝 ...cez den 8 stupnov, travicka sa uz pomaly zelena, vtaciky spievaju, ale zjazdovky zasnezene boli... 😉 Poobede sme lyzovali viac po lade a kasicke ako po snehu, ale "jsem citove uspokojen".... 😎
Ja ok, ale drahul je od nedele daky nakapany a vieme, ze muzska smrtelna choroba na 6 pismen je SOPLIK...tak vcul kmitam okolo chuuudatka s cajikmi a paralenmi... ☹ 😔
No a telo som zas sokovala normalnou stravou... 😠 ...a uz je take vysokovane, ze kila sa ma drzia ako kliest... a @lorela...svaly to nebudu, fakt... 😔
...tak opat startujem a slusne sa spravam...
😎
@digysa Teplá voda - jej význam, ráno nalačno spočíva práve a akurát v tom, že: 1. Pre organizmus to nie je až taký "šok" ako studená voda hneď po zobudení na prázdny žalúdok (čo však nevylučuje, že mnohým ľuďom studená voda nerobí žiaden problém, ani pocitový). 2. Ľahšie a rýchlejšie vyprázdňovanie... A, áno, 🙂, keď sa následne človek postaví na váhu (lebo sa odporúča vážiť ráno pred raňajkami a po použití WC), tak váži menej.
Iný vplyv na chudnutie pitie teplej vody nemá. V nadväznosti na môj príspevok o "zrýchlení metabolizmu" má mierny vplyv na chudnutie práve studená voda.
Nie, jablčný ocot - presnejšie pitie jablkového octu zriedeného vo vode nemá takmer žiaden vplyv na chudnutie a už vôbec to nie je zdravé. (Minimálny vplyv spočíva v tom, že vypitý pred jedlom mierne znižuje glykemický index skonzumovaného jedla tak, ako ktorákoľvek iná kyslá potravina, alebo tvrdšie uvarené cestoviny, ryža a pod., GI tiež znižuje zelenina - písala som o tom o pár stránok pred.).
Navyše, z dlhodobého hľadiska môže spôsobiť zdravotné problémy (moja vlastná skúsenosť + skúsenosti ďalších, ktorý sa so mnou podelili o svoj "zážitok s jablčným octom").
...a kedze neviem inym sposobom zarabat peniaze, idem makat...poobede si vas pridem skontrolovat... 😉
@victory1 Viktory, vitaj späť a naspäť! 🙂
Nie je dôležité, koľkokrát začínaš, ale že vôbec začínaš 😉, by som vnímala ako určitú časť úspechu, hehe.
Keďže "smrteľne" chorý manžel si vyžaduje intenzívnu opateru - skoky, výskoky a obskoky, bude tvoj reštart hneď zhurta obohatený pohybom! S pokrikom zdar! Nazdar! sa teším na ďalšie tvoje riadky! 😀
P.S.: Chodievate do Tater na lyžovačky, alebo aj letnú turistiku?
@lorela Kontrola spojeniaaa 😀 Idem normalne, ze peso vybavovat pracovne veci do mesta..a teda musim kmitat, o 14.00 musim byt naspat...no, normalne, ze pohyb! 😔 😀
Hej, hej..som tusim vecny zaciatocnik.... 😠 ..o lazara sa az tak nestaram, ale teda uz by mohol zmiernit svoje kaslajuce a vzdychajuce prejavy, som vcelku dooost nevyspata... 😠 ..tak , ale aby som nebola svina, fakt mu to prepuklo, fakt, ze je chory, vcera mal aj 38 teplotu... 😠
...chodievame aj na turistiku, ale taku light.../aby sme si "nevošoupali nožičky🙂/ ...su to skor prechadzky po magistrale a tak. Aj ked drahul ma na jednej prechadzke fakt ustval, isli sme zo Skalnateho plesa dolu po magistrale na Hrebienok, potom elektrickou na Strbske pleso, tam hore a dolu Solisko a zabili sme to vraj "pohodovou prechadzkou" na Popradske pleso....myslela som, ze zdochnem...topanky som mala odspodku urcite uplne zerave.... 😠
@victory1 No prosím, začínaš pekne krásne aj s pohybom 😉
Mužík nech sa čím skôr uzdraví, aby sa mohol, naoplátku, zase trošku postarať on o teba.
Jáááj, čo by som ja dala za to, keby mal ten môj aspoň kulinček zmyslu pre turistiku. Čo turistiku, dlhšie prechádzky. Čo dlhšie prechádzky, proste len prechádzky 😠 😀.

@davita Ja volím okrem tých zdravých (najmä pre dcérku) pre seba skôr nízkoenergetické, ako si napísala - stéviu. Mám vyskúšané hádam všetky jej formy, ale tá chuť mi nevyhovuje. Zavrhla som ju, potvoru 😝. Uprednostňujem xylitol.
A melasu znesiem iba do kávy.