icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

digysa
5. mar 2014

@lorela Zalezi aj podla toho, kde zijes. Ja som na Floride a v takej vlhosti a vo vecnom slnku si asi nikto na celej FLoride nebude pochlpipkavat teplu zbrndu....Keby som bola niekde v horach....tak zase namiesto teplej vody uz radsej teply caj...

Proste uz len to spojenie "tepla voda" mi nejako nechuti.... Este tak izbova teplota.... 🙂

silvia0310
5. mar 2014

kočky celkom isto 😀 😀 😀 útočím na mínus 10kg!!!! to sa mi nechce veriť 😎 😎 😎 cvičenie mám stále bokom ,pre kašeľ 😒 ale kilečká ubúdajú 😀 tak som šťastná 🙂))))))))ako malé decko .....držte prsty ...

takyna
autor
5. mar 2014

@lorela ak ta mozem poprosit , pozri sa na nase uspechy v chudnuti v tabulke dikes 🙂

takyna
autor
5. mar 2014

@digysa ja som pila jablcny ocot niekedy davnejsie, ziadny efekt , chudnutie uplne nijake....

dana_l
6. mar 2014

@digysa tak ja by som bola ta vadna, ja stale horuci caj pijem, je mi jedno aka je vonku teplota 😀

dana_l
6. mar 2014

@victory1 ked pises o prechadzkach. zila som na mallorke a nasi ma prisli pozriet. tak ze ich zoberiem na vylet, nielen tak do mesta ale prirodu pozriet. odparkovali sme auto ale potom si to museli odslapat hore - vyhlad po celom ostrove. nepovedali mi nic ale asi ma pre.. nali ze co som im to urobila, takto ich "uctit". 😀 😀 😀
a mam prihody aj so psom - robila som pre rodinu a ich stvornohy priatel mal par kg navyse ako sa o neho dobre starali. sem tam som ho zobrala na celodnovu turu. no po prichode domov (byvala som v inej dedine ako oni) som im volala nech si ho pridu zobrat. on chudak ani do auta uz nevladal vyskocit, co som ho tak zmorila 😀 😀 😀

digysa
6. mar 2014

@dana_l Ty si este na FLoride nebola, ze? Tak snivaj dalej... 😉 Vies o tom, ze v lete v ziadnej restauracii nemaju horuci caj v ponuke napojov?
Tu sa nepije horuci caj ani ked si chory...ale to musis zazit tie teploty, darmo ta budem presviedcat 😅

zitaje
6. mar 2014

@digysa ja inu muku ako celozrnnu ani nekupujem, a bublaninu bezne robim z celozrnnej muky. Je taka hutnejsia, nebude taka nadychana, ale my sme si zvykli. AJ palacinky peciem z takej muky 😉

Inak tepla voda je vec zvyku - Cinania bezne piju horucu prevarenu vodu, volaju to aj "biely caj" 😀 a nie je to vobec zle, je to skutocne vec pohladu. Ja som jeden cas tiez toto praktizovala, mne sa zda, ze ta tepla voda upokojuje travenie (ale nie spomaluje), na rozdiel od studenej vody napriklad.

Chybaju mi 2 roky, aby som splnala podmienku z nazvu temy, mozem sa zato pridat? 🙂

Ja hlavne musim ustat nejest vecer. Vsetko je to v hlave, je mi to jasne, ale o to tazsie sa s tym bojuje 😅

zitaje
6. mar 2014

@digysa jaj a este v horucave je svojim sposobom ovela logickejsie pit horuce napoje, nez studene - tym, ze do seba das nieco, co je teplejsie, nez teplota tela a okoliteho prostredia, telo sa hned zacne znutra ochladzovat 😉 Vobec to nie je take zle, ako by sa zdalo.
ALe uznavam, je to celkom filozoficka tema 😎

lorela
6. mar 2014

@takyna Pozrela som si, a...?

lorela
6. mar 2014

@zitaje Určite áno 🙂 , ja som si ešte tiež štyri krížiky neodškrtla 😉.

hasleerka
6. mar 2014

no ja som si už 4 krížiky škrtla ... ale v hlave to vôbec necítim ...

zitaje
6. mar 2014

@hasleerka ja to citim tiez viac na tele ako v hlave 😒

dana_l
6. mar 2014

@digysa ja som zila na mallorke, leto od aprila do oktobra, teploty 35c a vyssie. clovek sa osprchoval a len co sa utrel uz hned bol spoteny co bolo tak vlhko. a caje som pila 😉 😀

takyna
autor
6. mar 2014

@lorela len ci je to dobre, ci sme v norme ziadny extrem

lorela
6. mar 2014

@takyna Ak môžem, tak len všeobecne. Pár žienok ide veľmi pekne, ostatné, hlavne teda tie vyššie váhové kategórie trošku zaostávajú, ten úbytok váhy by mohol byť o ničo väčší.
- Čo však neznamená menej jesť, práve naopak, väčšinou som z jedálničkov trošku šokovaná, ako málo a nevyvážene sa niektoré žienky stravujú.

biancaneve
6. mar 2014

@lorela o akých tabuľkách je reč prosím? Ja už mám pred 4 rokmi zaškrtnuté 40 ale tiež sa tak necítim, asi to bude tým malým dieťaťom 🙂 vďaka bohu 😀
@hasleerka

biancaneve
6. mar 2014

@silvia0310 ty si na Dukanovej alebo iná forma?

biancaneve
6. mar 2014

@hora_lka ciao, musím si dať asi prestávku s tvarohovými nátierkami, jednu už dnes vyhodím, so sušenými paradajkami, je tam od nedele a tak som sa nechcela dostať do tohto štádia, že mi polezú krkom :((( ty ako??

lorela
6. mar 2014

@biancaneve V súkromnej skupine, ktorú založila, myslím, takyna je tabuľka - prehľad koľko kto schudol z členov za 1 mesiac.

biancaneve
6. mar 2014

@lorela jááj, ja nie som v súkromke..ja vo verejnej iba 😀

digysa
6. mar 2014

@lorela No nebudem sem pisat ziadne detaily z nasej skupiny. ale, vsimla som si ten dotaz o nevyvazenej strave. A napadla ma ta zelenima....som si pozerala tie posledne 4 jedalnicky a musim povedat, ze ja jem rozhodne viac zeleniny ako tam tie popisy tych jedalnickov zo vcera.

Napr. vcera som mala na obed rajcinovy salat (rajcina, cibula, olivovy olej, nejake korenie a 40g mozarella cerstvy syr)
A na veceru som mala grilovanu zeleninu so steakom (asparagus,karfiol, mrkva a ruzickovy kel)

Ale na druhej strane, radsej si dam viac masa, ako zeleniny.....zelenina ta zasiti iba na urcitu dobu a maso ma zasiti ovela viac. Predsa len byt stale hladny nie je nic pozitivne...
Dat si 100g zeleniny je velmi malo. (mam to uz odmerane) To su tak 4 susta.
Ale dat si 100g masa ma zasiti ovela viac...

Co na to hovoris?

Samozrejme v ziadnom pripade nechcem tvrdit, ze by sa zelenina nemala jest.

lorela
6. mar 2014

@digysa V skupinke si hlavne nedovolím komentovať jedálničky, pokiaľ ma o to niekto nepožiada. Len výnimočne, a tebe včera som do toho kafrala, lebo sme si tu písali a nejako som sa doplietla... 🤐

Nielen zelenina v nich väčšinou chýba, ale aj ovocie a hlavne tým najväčším strašiakom sú sacharidy (zložené) a zdravé tuky. Preto je väčšina z nich nevyvážená. Postráda základné živiny, prepotrebné ku správnemu fungovaniu nášho organizmu a dokonca prepotrebné aj pri chudnutí.

Čo sa týka zeleniny, opakujem sa, ale podľa môjho názoru má veľký význam pri chudnutí. Na raňajky stačí spomínaných 100g, rovnako aj na olovrant, večera a obed môže byť po 200 - 250g. To sú slušné porcie a kaloricky veľmi priaznivé. Zvlášť, ak časť tej zeleniny tvoria zelené listy 🙂.
Pocit sýtosti z nej môže byť individuálny; mňa osobne zelenina veľmi zasýti a raňajkový chlieb, ani obed či večeru si bez nej neviem predstaviť. Pre mňa rozhodne ide o chudobnejší chuťový zážitok bez zeleniny 🙂.

Bielkoviny, ako hovoríš, majú tiež dobrú zasycovaciu schopnosť.

victory1
6. mar 2014

@lorela No a dnes som pohybom aj pokracovala....nieze by ma to bavilo, ale mala som paradne zaparkovane auto, tak mi to bolo luto ist na nom a potom kruzit po celom Trencine, aby som mala kde zaparkovat... 😝
Problem mam s obuvou..v lodickach ma chladi a cizmy mam zvnutra chlpate, tak neviem, co mam nosit.... 😠
..no, chlapa som po 3dnoch horucky dokopala k lekarovi, ma zapal hornych dychacich ciest, dostal antibiotika na 10 dni...takze nervaci doma 😠 ..On je totiz hyperaktivny "lesny" clovek, ktoreho ide doma porazit, obzvlast, ked byvame v panelaku. ..no, ale kedze je bez teploty, tak ho cez vikend pojdem vyvencit na chalupu /nech mi nezblbne🙂/....no a nech mi je vdacny... 😀 😀 😀
..on vyrastal v horach, cele dni ako decko sa motal s dedkom po lese, preto na tie prechadzky a turistiku skor nahana on mna ako ja jeho... 😝

victory1
6. mar 2014

@digysa ..veru sa oneeee na jablkovy ocot... 😠 .par rokov dozadu bol tu taky boom, tak ja samozrejme nenazrata, kupila som 2 litrove flase...uz neviem kolko lyzic sa malo kydnut do vody, kydla som, s tym, ze mi to smrdelo, tak som rychlo vypila asi tri deci tej "malinofky"....samo, ze ma naplo...a dalej si domysli....nezelam nikomu blit jablkovy ocot.... 😔

victory1
6. mar 2014

@dana_l 😀 😀 😀 ale ved vasi ako bonus mali ten uzasny vyhlad!

..ale s tym psom si to prehnala, ved mohol schudnut..popripade zdochnut... 😝 😉

victory1
6. mar 2014

@zitaje , @lorela....tsss, soplacky! 😝 😀 😀 😀 ..sak tu budem ako dochodkyna so svojou sedmickou za stvorkou... 😢 😕

victory1
6. mar 2014

Ufff! Moje baby v praci nabehli na Paleo dietu.....hovori vam to niektorej nieco? 😕

silvia0310
6. mar 2014

@biancaneve nie som na žiadnej predpísanej diete 😀 to by som ja nedala ,jem pravidelne ,pijem vela vody ,a vynechané sladkosti ...doobeda ovocie ...po obede už lôen zelenina a mäso ,ryby ..jogurty ,syry ...na čo mám kedy chuť ....

digysa
6. mar 2014

@lorela Tak ja mam potom denne ovela viac zeleniny, ako odporucas....
Napr. dnes rano mam pripraveny kalerab na desiatu- 120g (jeden kalerabik, ani sa nezda.....)

Na obed mam uz pripravene zbytky zo vcera-steak a grilovanu zeleninu zo vcera:
asparagus
ruzickovy kel
karfiol
mrkva
(taky ruzickovy kel, ked postavis na vahu, to je delo 😕 ale zdravy je vraj riadne ) Takze tam mam min. 300 gramov.

Na veceru si dam urcite opat rajcinovo-paprikovy salat s cibulou (a to bude viac ako 200g- ale tesi ma, ze rajcina/cibula/zelena paprika ma dost malo kalorii, preto si mozem dat vacsiu davku ako 200g)

Na zajtra som si kupila spenat...... na salat.

Este k tym vyvazenym ranajkma, o ktorych pises- pre mna su ranajky- jogurt, cerealie s mliekom, cottage cheese, banan, nejaka miska ovocia s ovsennymi vlockami........a vajicka len cez vikened (cez tyzden nestihame)

Ja typicke slovenske ranajky ako su: chleba, rozky, parky, rozne pomazanky, sunka, prazenica a pod nejedavam uz roky...... tam ta zelenina patri.....

Ale hadam mi nechces tvrdit, ze k cerealiam s jogurtom si mam dat zeleninu 😅 Chapes, co myslim...