Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@biancaneve no ja mám 7 ročnú a veru vôbec sa na ten vek necítim...
@lorela neviem v com pridat jedalnicek napr dnes
R: 2 celoz.chleby slatinske , tvar.syr 2ks, polka uhorky salatovej
D: banan
O: miska mensia hlivove rizoto-zlozenie hrst ryze basmati, na bio oliv.oleji cibulka zaprazena, a hlivy
a hlavka mensia karfiolu-neodolala som 🙂 mu
O: 2ks tvrdy syr
V: na cibulke brav.masko mensia porcia salat zeleny jogurt dresing
Driapem sa na 80-tkovu metu ale nejdem sa k nej predriapat... 😖 😠
Na novahiciach obliekam 40-tku velkost v niektorych strihoch, aj si vsimlo okolie , ze som schudla ale vaha je stale desiva 😝
Zredukovala som porcie jedla na minimum toho co som doposial bola roky zvyknuta.jest.., inak to neviem spravit aby som chudla , lebo momentalne som s pohybom -cvicenim na minime 🙂
ahojte kočky,
som sem zabludila.................mám dotaz,prosím vás,kde všade sa dá kúpiť ten slatinský chlieb?
som obehla u nás tesco,kaufland a nikde nemali,ešte tu máme jednotu ,tak tam som nebola.
ďakujeeeem 🙂
@digysa Zelenina v množstve aké opisuješ je len mierne prekročené optimum, nijak extra. Odporúča sa cca 500g zeleniny denne rozložených v 4 porciách. Ovocia 1 - 2 porcie po 100 - 150g.
Chápem, čo myslíš "sladké" raňajky, t.j. ovsené vločky s jogurtom a ovockom sú OK, výživovo totiž ovocie supluje zeleninu (len o niečo viac cukru, pochopiteľne).
Aj ja 🙂 mávam cez týždeň "slané" raňajky: chlieb + šunka + syr + zelenina, 1x praženica (3 vajíčka z toho len jedno žĺtko) a cez víkend "sladké".
@takyna Milá takyna, redukovať jedlo na minimum je najzákernejší funebrák pre chudnutie.
(Inak napísané; spomalí sa metabolizmus a paradoxne, pri konzumovaní len minima jedla, nebudeš chudnúť alebo len veľmi pomaly. Telo sa naučí šetriť prijatou energiou a robiť si zásoby na horšie časy - takto si ho vytrénuješ! Pri nízkom príjme jedla, dáš si jablko, za iných okolností by si ho telo ani nevšimlo, no vyhladované telo si z neho uchmatne maximum a uloží do tuku, nech má zásoby v čase tvojho hladomoru 😖.).
Raňajky: Tvar. syr je tvarohový? Občas, ale vhodnejší by bol nízkotučný, najlepšie tvrdé syry do 30% t.v.s. (napr. Pierko, Kleopatra, Eidam 30%). Ostatné OK.
Desiata: Málo. A neodporúčam samotné ovocie. Rýchle sacharidy (fruktóza) by bolo vhodné "spomaliť" bielkovinouˇ- znížiť glykemický index. Takže banán + biely jogurt + pár kusov (4ks) vlašské alebo lieskové, natural orechy, mandle).
Obed: Ryže menej, zeleniny viac 😉, všetok tuk spolu max. kávová lyžička. Posypať rizoto môžeš nastrúhaným tvrdým nízkotučným syrom.
Olovrant: Zase málo - aspoň zeleninu k tomu. Inokedy môžeš aj ´polovicu graham rožka al. krajec chleba s acidkom, vajíčkom, cottage syrom, tofu + zelenina.
Večera: Bravčové mäsko je mastné. Nemyslím, viditeľne mastné. Ale mäso samo o sebe. Keď už, tak radšej na obed. Na večeru hydina alebo zajac, ryba. Na pare, na vode, na prírodno. Pokvapkaj panenským olejom radšej zeleninu. Veľa zeleniny. Bez príloh. Dressing, pokiaľ nie je tvoj domáci, bude mať až prekvapivo veeeľa nekvalitného tuku.
P:S: Tvoja váha nie je vôbec desivá 😉. A 40-tky nohavice? Veď to je paráda parádna! (Ty budeš asi ten typ postavy - užšia v páse, väčšie boky a stehná?).
ahojte, som chudnuca 40, az teraz som vas tu nasla a tak sa pridavam. Mam dotaz - chocapic s mliekom asi nie je prilis vhodny, ze? Myslim na ranajky... Dakujeeem 😉
Ech, nákypy nie 😀 ale nákupy ešte áno.
@lorela dakujem za koment 🙂 vzdy inspirativny pre mna 😉
upresnujem-syr tvar. t o bol ten mascarpone
Vecera viem...ale muz robil bravcove stehno velmi pikantne to mam rada 🙂 trosku maska bolo, a zel.salat, dresing taky jeho , biely jogurt-macsarpone, tiez uplne , ze nic kalorickeho
Postavicka u mna praveze, prsia velke - brucho, chude nohy 🙂
@clari No áno, dojedanie po deťoch vie byť veľmi zákerné 😉.
Čo sa týka chleba/pečiva, všade to tu píšem, takže si na to už pravdepodobne narazila: celozrnné pečivo u nás, na SK, neexistuje. Ani keď sa tak volá. Ani keď sa volá cereálne nerovná sa celozrnné.
U nás je celozrnný, a teda vhodný pri chudnutí, len chlieb Slatinský celozrnný a Bevit originálna receptúra. Z pečiva len grahamové rožky. Existuje ešte grahamový toast. A to je všetko.
A ešte raňajkové ovsené vločky (ktoré si, takisto, nemožno zamieňať s musli, ani s cereáliami a pod. Proste len "ovsené vločky" napísané na obale.).
@lorela Ale teda mam dostatocny prijem zeleniny, aj ked ho v ranajkach nepouzivam?
Napr. vcera som mala velmi vela zeleniny na veceru,lebo som nestihla urobit slubenu rybu.
Dnes asi urobim krevety. Mam chut na morske prisery.... 🙂
Inac ja prave naopak- cez tyzden sladke a na vikend slane- lebo mam cas to vsetko pripravit.....vajicka, sunku, zeleninku nakrajat.......a tak.
@digysa Zváženie je na tebe 🙂
Keď si spätne vybavím tvoj jedálniček, zelenina bola na obed a večeru. Ešte by som minimálne na raňajky pridala. Alebo na desiatu. Cottage cheese chutí skvelo aj s paradajkami, napríklad. Resp. na paradajkách a ľadovom šaláte 😉. A keby si takúto desiatu prehodila s ovocným olovrantom (ovocie skôr doobeda), bolo by to fajn.
Aj ja by som si dala morské príšery. A, tuším, máme doma žraloka, to je riadna morská príšera, hor sa na ňu! 🙂
@lorela Na desiatu dokazem dat zeleninu.........ale zeleninove ranajky len pocas vikendu. Ja vstavam prilis skoro a chystam detom ranajky, obedy a mne obed a desiatu do roboty.....To za 45 min nestihnem. A vstavat este skorej ak vstavam tak to u mna nehrozi.
Takze budem sa aspon cez ten vikend hodit zeleninu rano.
Áno, hovorí. Jasne počujem v diaľke: "Som nová módna vlna", a ja dodávam, ktorá sa pár rôčkov udrží a tu zdrží, kým obletí svet a zarobí na pár vydaniach pár autorom, a potom zmizne tak, ako mnohé pred ňou.
Ostatne, nič prelomové, čo tu ešte nebolo. Nízky príjem sacharidov a zvýšený príjem tuku a bielkovín tu už bol dáááávno, len s inými názvami. Posledne, a ešte stále živá Dukanovka 😉. Medzi naturálnymi bodybuildermi večné CKD atď. atď.
Ale tentokrát, tentokrát to máme servírované v obale pravekej histórie. Óóó, aké tajomné a vzrušujúce... Požiť si ako pračlovek síce len 30, ale zdravých silných rokov a zomrieť mlád 😀.
@lorela dnes som mala na desiatu cottage so 4 cherry paradajkami a 2 mrkvami, mňaam.. 🙂 cottage môžem každý deň. Zajtra mám na pláne na obed robiť zubáča na masle s dusenou zeleninou a ja si dám ešte k tomu čerstvú zeleninu a paradajkovú polievku. Ryby zbožňujem!!
@lorela mascarpone sa mi zdá dost mastné a kalorické nie? Mne to nechutí, cítim tam ten tuk...
@biancaneve A ja už cottage nemôžem každý deň. Ja už som sa ho prejedla 😀.
Ryby sú chutné a zdravé. Na môj žalúdok - toť záhada - veľmi ťažké. Mne po nich býva často zle. Ale nevzdávam sa a stále skúšam, či nebude prelomoví mesiac, heh. Jedine losos a sushi môžem kedykoľvek kdekoľvek.
@biancaneve Áno, je.
Všetkým krásny víkend, užite si ho a oddýchnite zároveň! 🙂
@lorela aj tebe, naber nové sily na ďalšie poradenstvo, nedáme ti vydýchnuť 😀
@lorela Tak to ti nezavidim, ze mas problem s rybami. Pre mna su to jedno z najzdravsich prisunov proteinu. Taktiez ich kupujem cerstvo chytene, cize ziadne farmarske ryby ale ulovene v mori, nemrazene, kde mam istotu, ze ziadne hormony a ine blbosti v nich nie su.
S kuratom, morkou, bravcovym a hovadzim si nikdy nemoze byt clovek isty............bohuzial. 😔

@lorela ahoj chcela by som sa opýtať,ako je to so strukovinami,mám rada šošovicu kedy papat? na obed či večeru?ja nepočítam kalorie len menšie porcie šak vieš 🙂