icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

zitaje
8. mar 2014

Dnes som zase zalomila s malym o pol osmej vecer a zobudila som sa tot o stvrtej - takto ani nie je take tazke v noci nevyjedat 😀
Inak mala som nejake nedisciplinovane dva dni a hned ma zacala obchadzat akasi anginozna choroba, do kelu. Takze musim zacat znova klasiku - ZIADNE blbosti a co najviac ovozelu.
Ja sa uz tak tesim na leto, ked bude vsetko rast! Ja mam rada aj take zvratenosti 😀 ako zihlavove smoothie s jablkom a citronovou stavou. Len nech uz zacne zihlava rast. To je fajn, ked sa clovek tesi aj z buriny, ze? 😎
Este by sme mohli cez vikend vybehnut natrhat si medvedi cesnak
@digysa este teoreticky divina... ale my sa snazime mat vsetko maso domace, v obchode kupujem vynimocne, prave kvoli tomu svinstvu vsetkemu...

clari
8. mar 2014

tak bevit chlebik kupeny, nasla som uz aj slatinsky, na ranajky bol teda bevit s rybacou pomazankou, vyborny je, mnam 😉 Desiata pomaranc, obed rizoto s kuracim maskom. Vam sa ako dari ?

victory1
10. mar 2014

@lorela Paleo sa stravuje kamoska, ale preto, ze jej skoro v 50-ke zistili celiakiu + kopec potravinovych alergii a po niektorych potravinach mala tazkosti, ale tie sa netestuju.. Cize ona nedietuje, ale zacala jest najskor len chude maso + zeleninu + olivac, po mesiaci si supla jogurt, ked jej z neho bolo ok, tak na dalsi den syr. Z toho jej bolo zle, tak syr dozivotne vylucila zo svojho stravovanie.
No, nechcem to obhajovat, ale na vylucenie toho, co organizmu nerobi dobre, je to celkom fajn riesenie. No a ona ma ako bonus par kil dolu. 😉 ..citi sa dobre, odpuchli jej klby, nie je unavena...
Ale nie je to ako Dukanka, tu je zakladom stravovania zelenina...Dukanka je uplne na hlavu, lebo tak furt zeres iba maso, zeleninu obmedzene a tvoje oblicky sa potom chytaju za hlavu... 😝

victory1
10. mar 2014

@lorela Drahul uz nie je chudacik...uz mu je lepsie, len sa kaslom dusi....ale teraz pre zmenu hrdlo, teda skor hltan a hrtan boli mna... 😠 ..teda celkovo mi je dost na houby...takze do dietnej stravy pridavam cecko, theraflu, caje a strepsils... 😖

victory1
10. mar 2014

@zitaje ...tak ja som zihlavu zatial pouzila len na vlasy.... 😀 ..no a fajn.... 😉

victory1
10. mar 2014

@clari Ja som slatinsky celozrnny kupila v piatok, supla do mraziaka, ze dnes rano idem ako na hotove....a chleba nikde, dcera s fajerom ho v sobotu "zvecerali".... 😠 ..tej ho tak treba, ked ma 50 kil aj s kanadami... 😠

lorela
10. mar 2014

@digysa
Pekný deň 🙂

Ryby, rybky, rybičky - u nás čerstvo chytené síce nehrozia, ale už pár rokov sa aspoň orientujem na tie vylovené priamo z mora a nie rybích fariem.
S ostatným mäsom máme to šťastie - možnosť kupovať domáce. Rovnako aj vajíčka.
Veru, je veľmi veľa nekvalitného tovaru na slovenskom trhu. Ale dá sa z toho vyberať niekedy aspoň to menšie zlo.

lorela
10. mar 2014

@victory1 Keď sú tam zdravotné obmedzenia, samozrejme. Ale tak potom paleo diéta alebo diéta pre celiakov? 🙂
Každý si môže nájsť svoj štýl stravovania, ktorý mu vyhovuje. Ak pri ňom vytrvá celý život (zhruba), ak je to štýl, ktorým prospieva svojmu zdraviu a psychike, tak nech sa páči 😉

Ojoj, tak to ma mrzí, v takom peknom počasí, keď sa cítiš mizerne. A čo tak Paralen alebo Nurofen? Zabŕdam hnusne, odpusť, do témy horúcich nápojov a ich mnoooožstva cukru, ktoré obsahujú.
V každom prípade, skoré uzdravenie ti želám!

lorela
10. mar 2014

@victory1
@zitaje
Ja keby som si dala žihľavu, tak mi je koniec; hrdlo v ohni a hlava ako koleno 😀.
Žiaľ.

victory1
10. mar 2014

@lorela No ved ja to prestudujem...a mozno prejdem na septolette a paralen...to je bez cukru..no..Ale v nedelu som vychadzala len z domacich zasob... 😔

Mas pravdu, pocasie je fantastikus..ale ono mi to je v podstate jedno, aj tak som cely den na zadku v kancelarii... ☹

S tou paleo stravou som aj ja na vazkach..moj ex je alergolog a ked sme sa rozpravali, tak mi to vcelku odporucil, ale nie z titulu diety, ale vylucenia alergenov...a mne fakt z niektorych potravin je blbě...

victory1
10. mar 2014

@lorela Ale ta zihlava je fakt super na vlasy...sparis to a vlaznou zihlavovou vodou si oplachnes vlasy po umyti...su pevnejsie, leskle... 😉

lorela
10. mar 2014

@victory1 Na moje vlasy určite nie; mám alergiu na všetky byliny a buriny atď. a v čase, keď som o tom ešte nevedela, pripravovala som si aj odvar zo žihľavy. Na vlasy aj na pitie. A straaaašne mi padali vlasy, a na dotyk boli hrozné hroznééé.
Čím som staršia, tým väčšie problémy mám v tejto súvislosti. Momentálne riešim problém, že sa budem musieť vzdať po pár rokoch aj tých pár bio a eko kozmetických výrobkov, ktoré používam a paradoxne aj príbuzných hypoalergénnych, a prejsť na "čistú chémiu".

victory1
10. mar 2014

@lorela hm....tiez by ti mozno prospelo nejake testovanie, co by vyselektovalo byliny, co ti skodia a ktore mozes... 😉
Ja mam akosi prirodzeny odpor k chemii, narozdiel od mojej dcery, ktora vsetky prirodne pripravky povazuje za placebo...typicke doktorske ditko! 😠

lorela
10. mar 2014

@victory1 Už ho mám za sebou, alergia na všetko zelené (aj nevkvitnúce, aj ihličnaté), ale neprikladám tomu veľkú váhu. Možno chyba. Zelene v byte mám dostatok 😀 a aj často chodievam do prírody a behám po rozkvitnutých lúkach 😀.
Len teraz tá alergia, či skôr precitlivelosť na kozmetiku ma akosi dostala... Prednedávnom som si kúpila Eucerin, celú sadu, čo ani nie je prírodná kozmetika, a mám hlavu v smútku, poputuje do koša. Chvááálabohu! Dekoratívka zatiaľ v pohode, kechlím sa ostošesť! 🙂
... a placebo neplacebo, u mňa zvíťazil fakt, že po Alverde sprcháčoch mám po 3 rokoch používania pokožku ako detská prdelka. Predtým, s bežne dostupnými značkami v drogérke, som na seba musela patlať a mazať ešte litre krémov po sprche.

fitzuzka
10. mar 2014

@zitaje
To s tou žihlavou som nevedela rada robím smoothie zatial som robila len pomarančové a banánové
http://biostrava.zarucene.sk/pomarancove-smoothie/

s tou žihlavou je dobrý napad je to veľmi zdravá rastlina , a citron chuť zakryje ? alebo je tam cítiť chuť žihlavy ?

clari
10. mar 2014

Babule,co hovorite na plesnivy syr ? Ja som kupila Rival, vynikajuci, mala som ho na obed so šunkou, zeleninou a chlebikom....Nie je ale velmi tucny pri diete?

victory1
10. mar 2014

@lorela ..ajajaaaaj! No, esteze si na zeleno vymalovala... 😉 No nist, padam domov liecit sa.... 😖

lorela
10. mar 2014

@victory1 Nie nie, steny enem na bielo, ale pomerne veľa kvetín mám v byte.
Skoré uzdravenie!

lorela
10. mar 2014

@clari Áno, pre svoj obsah živočíšneho tuku je plesňový syr nevhodný pri chudnutí.
Vhodné sú iba nízkotučné tvrdé syry do 30% t.v.s., napr. Kleopatra, Pierko, Eidam 30%.

lorela
11. mar 2014

@clari Teda nie pre obsah živočíšneho tuku, ale pre "vysoký" obsah živ. tuku, a tým pádom aj vyššiu kalorickú hodnotu 😉.

victory1
11. mar 2014

@lorela Dakujemky....vcera teplota 37,1..cize nist, kychla som asi 85x, ale ten hltan, ci hrtan ma boli este viac...tak mi doktor po telefone naordinoval strepfen. Ci ma cukor alebo nie, je mi asi uz jedno...mam pocit, akoby som detsku drevenu kocku prehltla... 😠

Inak, ked sme sa o tych vlasoch bavili, mne sa po 40-ke uplne zmenili ...vzdy sa mi mastili, a mala som ich rovne ako stena. Teraz mam vlasy suche az tak, ze na ne pouzivam kremy a olej a zacali sa mi vlnit...neuveritelne... 😝

2novybyt
11. mar 2014

Zdravim vsetky damy, urcite mate pravdu, ze v 40tke sa chudne tazsie, ako v mladsom veku. Ak by ste mali zaujem pridat ku chudnutiu aj cvicenie, samozrejme prisposobene veku a moznostiam kazdej z nas, pridte do nasho Fitklubu na Jiraskovej ulici c. 3 v Cikcak centre v Petrzalke. Sme skupina zien rozneho veku, ktore sa dali dokopy, aby sa trochu rozhybali a zhodili nejake to kilecko. Po cviceni si vzdy dame vyzivny, nizkokaloricky, regeneracny kokteil, ktory nam nahradi veceru a vyzivi unavene svaly. Pokecame o zivote, zdravej vyzive a navzajom sa podporujeme v nasich cieloch. Cvicime 2x tyzdnenne, v utorok o 18:00 hod. a vo stvrtok o 19:00 hod. Jedna hodina stoji 3 Eura. Ak by ste chceli prist, ohlaste sa prosim na tel. c. 0907 466 294. To preto, aby sme mali dost kokteilu pre vsetkych 🙂.

lorela
11. mar 2014

@victory1 Prajem, aby ti liek rýchlo zaúčinkoval na boľavé hrdlo. To vie poriadne potrápiť.

Tiež mám suché vlasy, paradoxne neznášajú olej, aspoň zo dva, ktoré som si dávala na ešte mokré konce vlasoví. Lepšie znášam olejové zábaly pred umytím, zatiaľ som len na začiatku, a tak som zvedavá, aký výsledok bude po rôčku 😉.

biancaneve
11. mar 2014

@lorela lorel, bola som dnes v bille lebo nemáme nič v chladničke, som po črevnej viróze, ktorú doniesla malá zo škôlky a moje hrozivé zistenie, že v bille to nejako prestavali a zbavili sa slatinského chleba!!! Nechápem, všetko dobré sa zmietne pod koberec!! Tesco mám od ruky tak neviem ako to budem riešiť...Ináč druhý deň už nejem skoro nič, nakoľko môj žalúdok nič neprijme ale dcéra už je v poriadku a musela som kvôli nej niečo kúpiť. Nič mi nevonia , dokonca ani moja milovaná kávička ☹

lorela
11. mar 2014

@biancaneve Ooooch, ďalší maród? To je mrzuté. Skoré uzdravenie!

Ešte ten Bevit - originálna receptúra (síce v Billa asi nie) ale vždy sú k mání 🙂 grahamové rožky, niekedy grahamový toastový chlieb.

hasleerka
11. mar 2014

babule prosím radte???? som kúpila v lidli panenský extra virgin olivový olej ... kedysi mi kámoš povedal že ho môžem používať na varenie, dnes mi zase kámoška povedala že panenský je len na studenú ... tak už som z toho blbá...

ajka20
12. mar 2014

@lorela lorelka čo hovoríš na kokosový olej?

lorela
13. mar 2014

@hasleerka Kámoška má pravdu, na tepelnú úpravu v žiadnom prípade, naopak, škodlivý by bol. A ešte aj veľká škoda, zničiť v ňom všetky pre zdravie prospešné látky.
Panenské, čiže lisované za studena sú priam studnicou zdravia a určené len na studenú kuchyňu.
Môžeš nimi pokvapkať akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny, pridávať ho môžeš aj do domácich zdravých drezingov a pomazánok, alebo pokvapkať chlieb namiesto masla.
Do zeleninových šalátov sa priam pýta, pretože vitamíny A, D, E, K sú rozpustné len v tukoch - vstrebateľné v organizme len za ich asistencie 😉.

lorela
13. mar 2014

@ajka20 Ajuška, kalorický ako všetky ale zdravýýýýý! 🙂
Zhodou okolností som si ho minulý týždeň kúpila, ale ten bez vône a kokosovej chuti. Pretože klasický kokosový olej mi v jedle nevyhovoval.

hasleerka
13. mar 2014

@lorela a ktorý olivový olej b bol dobrý na varenie????