Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@silvia0310 vynikajúci výsledok !!! ja sa budem tešiť keď uvidím zase o 2 kg menej, dnes sa vážim ale až na obed u našich, tam je moja "verná 20 ročná " váha...
@silvia0310 ja mám menej pozitívne výsledky - za necelé 2 mesiace - 3 kg, nevadí do leta chcem ešte 3 kg dať dole.Ja mám na začiatku síce 7 ale pri nej by som mala ešte radšej krajšie číslo, ale mám menej ako pred tehotenstvom...bolo by hádam dole aj viac kg ale ja si dávam tie horké čokolády s 70 %ˇa viac kakaa,takže nediétujem až nejako ortodoxne, ja vlastne nediétujem len som upravila stravu aj podľa lorelkiných odporúčaní 🙂
@silvia0310 no ja za tie dva mesiace len 6 kg ... ale tak ja som spokojná aj za to, nakoľko necvičím, len som trošku upravila stravu a obmedzila sladké ... ale teraz začne byť teplejšie, tak vytiahnem bike ...
@davita A tak suseda! Parada! 😉 😀 ..no caaaau! 😀 ..Ale asi moc osohu zo mna mat nebudes, lebo ja vobec netusim, kde v TN varia nieco zdrave...a kde je Bulgur, ani netusim..no... 😔 ..relativne zdrave sa snazim objednat hocikde, teda naposledy v AVK - losos s grilovanou zeleninou a bol fantastikus... 😎
Zatúlaná sa prinavrátila... 😉, nevyparila a je tu komplet v neporušenom obale a s obsahom nezmeneným! háááha
Pekný začiatok týždňa všetkým želám.
Vidím tu nejaké úspechy, 3 - 6 kíl za dva mesiace je veľmi pekný, ba čo viac, "zdravý", výsledok!
A tiež, že ste debatili na tému optimálnej pulzovej frekvencie na spaľovanie tuku.
Nuž, tak vedzme, že pri každej pohybovej aktivite sa spaľuje tuk a cukor.
Ide len o to, v akom pomere. Sú aktivity vhodnejšie na chudnutie (aeróbne) a aktivity vhodnejšie na kondíciu a silu (anaeróbne).
Tie na chudnutie, aeróbne, sú také, pri ktorých telo potrebuje dostatok kyslíku na to, aby mohlo spaľovať tuk. Čiže aktivity, pri ktorých sa nezadýchame a dokážeme plynulo rozprávať 🙂; pri nižšej pulzovej frekvencii vykonávame pohyb dlhodobejší a menej namáhavý. Schválne, vyskúšajte si pri bicyklovaní, korčuľovaní, plávaní a pod. povedať plynulých pár viet 😉 - je to tzv. talk test. Odporúčané trvanie 60 - 90 minút.
Ďalší, jednoduchý a najpoužívanejší vzorec na výpočet je (220 - vek) x 0,7 (srdce by malo pracovať na 70% zo svojho maxima).
Inak, akokoľvek sa budeme hýbať, či pôjdeme na túru, alebo na bicák, alebo doma na steperi, či veľké upratovanie a kopanie v záhrade, vždy budeme spaľovať tuk a popri tom chudnúť. No bez úpravy stravy to nepôjde...
Čo naozaj neodporúčam vyslovene na chudnutie, je posilňovňa (anaeróbna aktivitka). Existuje síce tzv. kruhový tréning vhodný pri chudnutí, no aj tak...
@lorela ...krava mi oznamila , ze je nespokojna s mojimi zamestnacami..naco som je povedala, ze ved to mozete, ale to nezaklada skutocnost, ze mate pravdu...a uz to jelo ... 😝 😠
..ale to len na okraj...vsetky sa tu chvalia kilami..a mne sa za tie dva nakapane tyzdne podarilo schudnut 3,7 kila... 😀 ...aspon cosi bolo pozitivne na tej chorobe... 😝
ahojte dievcata, ale nezabudakte, ze sa muzom pacia zeny, ktore niesu anorekticky a ked budete takto uspesne chudnut, najdu si plnsie zienky 🙂)))
pozdravujem a prosim nehnevajte sa 🙂))
@diskutujuci Ahoj.
Myslím, teda som presvedčená, že nikto tu netúži byť anorektičkou, a ani tam nesmeruje.
Pozdravujem a maj pekný deň 🙂
@lorela presne tak preto ti smailici 🙂) viem ze ked ma clovek menej toho na sebe je slobodnejsi, aj sa ma radsej a ked sa mu to podari vylici mnozstvo endorfinov
tak teda beriem spat a chudnite dievcata 🙂)
@diskutujuci Ale nie 😉
Či máš osobnú skúsenosť, keď píšeš, že VIEŠ, ako je človek bez nadbytočných kíl slobodnejší a má sa radšej...
@lorela jasne, ved som minule zhadzoval 3 kila 🙂) najlepsia je rychla chodza pravidelne a sspon hodinu bez zastavovania, su aj ine moznosti chudnutia, ale toto je slusna stranka 🙂)

@hasleerka tebe to ako ide ?? verím že pomaly smerom na dol ,dáme to všetky 😎 😉