icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

silvia0310
22. mar 2014

@hasleerka tebe to ako ide ?? verím že pomaly smerom na dol ,dáme to všetky 😎 😉

danculik44
22. mar 2014

🙂

biancaneve
23. mar 2014

@silvia0310 vynikajúci výsledok !!! ja sa budem tešiť keď uvidím zase o 2 kg menej, dnes sa vážim ale až na obed u našich, tam je moja "verná 20 ročná " váha...

silvia0310
23. mar 2014

@biancaneve ako si dopadla u vašich pri vážení ?? pevne verím že dobre 😉

biancaneve
24. mar 2014

@silvia0310 ja mám menej pozitívne výsledky - za necelé 2 mesiace - 3 kg, nevadí do leta chcem ešte 3 kg dať dole.Ja mám na začiatku síce 7 ale pri nej by som mala ešte radšej krajšie číslo, ale mám menej ako pred tehotenstvom...bolo by hádam dole aj viac kg ale ja si dávam tie horké čokolády s 70 %ˇa viac kakaa,takže nediétujem až nejako ortodoxne, ja vlastne nediétujem len som upravila stravu aj podľa lorelkiných odporúčaní 🙂

hasleerka
24. mar 2014

@silvia0310 no ja za tie dva mesiace len 6 kg ... ale tak ja som spokojná aj za to, nakoľko necvičím, len som trošku upravila stravu a obmedzila sladké ... ale teraz začne byť teplejšie, tak vytiahnem bike ...

lorela
24. mar 2014

@victory1 Tady, tady! 😎

Pekne pozdravujem 🙂

victory1
24. mar 2014

@davita A tak suseda! Parada! 😉 😀 ..no caaaau! 😀 ..Ale asi moc osohu zo mna mat nebudes, lebo ja vobec netusim, kde v TN varia nieco zdrave...a kde je Bulgur, ani netusim..no... 😔 ..relativne zdrave sa snazim objednat hocikde, teda naposledy v AVK - losos s grilovanou zeleninou a bol fantastikus... 😎

victory1
24. mar 2014

@silvia0310 Si macher! Congratulation!!! 😉

victory1
24. mar 2014

@lorela Aaaa, nazdar! Nevyparila si.... 😝 😉 ..sice, ty si uz tusim schudla, tak nist nedrzis..ci?

victory1
24. mar 2014

Inak zeny, po styroch dnoch ma prestala boliet hlava!!! Az taka paraaada! 😎

lorela
24. mar 2014

Zatúlaná sa prinavrátila... 😉, nevyparila a je tu komplet v neporušenom obale a s obsahom nezmeneným! háááha

Pekný začiatok týždňa všetkým želám.

Vidím tu nejaké úspechy, 3 - 6 kíl za dva mesiace je veľmi pekný, ba čo viac, "zdravý", výsledok!
A tiež, že ste debatili na tému optimálnej pulzovej frekvencie na spaľovanie tuku.

Nuž, tak vedzme, že pri každej pohybovej aktivite sa spaľuje tuk a cukor.
Ide len o to, v akom pomere. Sú aktivity vhodnejšie na chudnutie (aeróbne) a aktivity vhodnejšie na kondíciu a silu (anaeróbne).
Tie na chudnutie, aeróbne, sú také, pri ktorých telo potrebuje dostatok kyslíku na to, aby mohlo spaľovať tuk. Čiže aktivity, pri ktorých sa nezadýchame a dokážeme plynulo rozprávať 🙂; pri nižšej pulzovej frekvencii vykonávame pohyb dlhodobejší a menej namáhavý. Schválne, vyskúšajte si pri bicyklovaní, korčuľovaní, plávaní a pod. povedať plynulých pár viet 😉 - je to tzv. talk test. Odporúčané trvanie 60 - 90 minút.
Ďalší, jednoduchý a najpoužívanejší vzorec na výpočet je (220 - vek) x 0,7 (srdce by malo pracovať na 70% zo svojho maxima).
Inak, akokoľvek sa budeme hýbať, či pôjdeme na túru, alebo na bicák, alebo doma na steperi, či veľké upratovanie a kopanie v záhrade, vždy budeme spaľovať tuk a popri tom chudnúť. No bez úpravy stravy to nepôjde...
Čo naozaj neodporúčam vyslovene na chudnutie, je posilňovňa (anaeróbna aktivitka). Existuje síce tzv. kruhový tréning vhodný pri chudnutí, no aj tak...

lorela
24. mar 2014

@victory1 Ja že sa nedržím? Ja furt, držím sa a niečoho stále! 😀

victory1
24. mar 2014

@lorela Sak drzis..zatial aspon tejto diskusie.... 😝

..prave som sa fajn vyvadila s klientkou...tolko sprostych slov na detailny popis nemam, to by sa aj monitor cervenal... 😠

lorela
24. mar 2014

@victory1 ... no rozhodne! 😉

Ale daaaaj, sak nech je trochu vzrúša... hehe.

victory1
24. mar 2014

@lorela ...krava mi oznamila , ze je nespokojna s mojimi zamestnacami..naco som je povedala, ze ved to mozete, ale to nezaklada skutocnost, ze mate pravdu...a uz to jelo ... 😝 😠

..ale to len na okraj...vsetky sa tu chvalia kilami..a mne sa za tie dva nakapane tyzdne podarilo schudnut 3,7 kila... 😀 ...aspon cosi bolo pozitivne na tej chorobe... 😝

lorela
24. mar 2014

@victory1
Parádička, 3,7 kilečka.
Síce to bude aj vodička, kilo sa môže vrátiť, ale neva, ten úbytok tam proste je! 😉

victory1
24. mar 2014

@lorela Diiikis..no, vodicka, nevodicka...v gatoch sa mi uz lepsie dycha, aj ked su tesne po oprati... 😉

..hm a mam uz aj motivaciu...draha dcera sa rozhodla, ze sa chce v auguste vydavat... 😔

lorela
24. mar 2014

@victory1 Krásna motivácia 🙂

diskutujuci
24. mar 2014

ahojte dievcata, ale nezabudakte, ze sa muzom pacia zeny, ktore niesu anorekticky a ked budete takto uspesne chudnut, najdu si plnsie zienky 🙂)))
pozdravujem a prosim nehnevajte sa 🙂))

victory1
24. mar 2014

@lorela Zial nemam ten pocit...je to cele moc komplikovane... 😢

lorela
24. mar 2014

@diskutujuci Ahoj.
Myslím, teda som presvedčená, že nikto tu netúži byť anorektičkou, a ani tam nesmeruje.

Pozdravujem a maj pekný deň 🙂

lorela
24. mar 2014

@victory1 Ajééje! 😒
Prečo by veci bežali bezproblémovo, keď môžu byť komplikované, však?

diskutujuci
24. mar 2014

@lorela presne tak preto ti smailici 🙂) viem ze ked ma clovek menej toho na sebe je slobodnejsi, aj sa ma radsej a ked sa mu to podari vylici mnozstvo endorfinov
tak teda beriem spat a chudnite dievcata 🙂)

lorela
24. mar 2014

@diskutujuci Vieš? 😉

diskutujuci
24. mar 2014

@lorela co mam vediet? 🙂 vidim ze som aj nechapavy 🙂

lorela
24. mar 2014

@diskutujuci Ale nie 😉
Či máš osobnú skúsenosť, keď píšeš, že VIEŠ, ako je človek bez nadbytočných kíl slobodnejší a má sa radšej...

diskutujuci
24. mar 2014

@lorela jasne, ved som minule zhadzoval 3 kila 🙂) najlepsia je rychla chodza pravidelne a sspon hodinu bez zastavovania, su aj ine moznosti chudnutia, ale toto je slusna stranka 🙂)

lorela
24. mar 2014

@diskutujuci Estetické 3 kilečká? Ale aj za tie gratulka 😉

diskutujuci
24. mar 2014

@lorela dakujem a kvoli tebe dam dnes este jedno dole 🙂)