Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@estachova ja som mala 23.1.2014 skoro 3miestne cislo a teraz mam 91-92 .. ale cez velku noc som sa vobec nedrzala, teraz sa zase napravam do kolaji .. najlepsie by bolo naozaj si niekde na stranke spocitat aspon tyzden co jes a co nie, mozno budes prekvapena, ze jes malo, alebo niektore jedla su silnejsie ako maju byt ... ja som napriklad mala rada ovsene vlocky s jablkom, mrkvou, medom, skoricou, pridala som si susene slivky a ked som to nahadzovala pocas jedenia do tabulky, tak mi skoro zabehlo 😀 zjedla som aj desiatovu a pomaly aj obedovu davku 😀 treba to skusit, su aj ine stranky, je to zaujimave si vypocitat ... ja pijem kazde rano 0,5 litra vody s citronom, ranajky vacsinou chlieb, kupujem slatinsky, to celozrnny chlieb, je nakrajany a 1 krajcek ma 30 g, k tomu natierku, teraz momentalne ficim na lucine pre deti a este som si z Ciech doniesla ine odrody luciny, co u nas som nevidela a k tomu kus zeleniny, kalerab, redkovky, salat, desiata ovocie, vacsinou jablko, 1/2 tvarohu a za hrst orechov, obed rozne, napriklad dnes grilovany pstruh, dusena brokolica a 2 zemiaky .. olovrant este neviem, kusok chleba s niecim a zelenina, vecer mam rukolu a syr, kupila som v Kauflande taky dobry na salat .. vsetky syry kupujem do 30 % tuku v susine, ine nie .. zo zaciatku som si robila tvarohove natierky, s tuniakom, so susenymi paradajkami, ale momentalne si davam pauzu, trosku sa sa ich objedla .. snazim sa dost pit, ovocie len doobeda, kazdy den zeleninu, a vecer nejem sacharidy ... ale ak Ti mozem poradit, fakt si to treba aspon par dni pocitat, potom uz budes vediet ci jest dost alebo malo .. @lorela je fakt odbornicka, vyzna sa, dobre vzdy poradi .. mne sa osvedcilo pocitanie, planovanie, zapisovanie 🙂
@rebeka7501 vitaj 😀 inak aj mne dost pomaha, ked mam chute a nutne si musim nieco dat, tak si spomeniem na kolegyne z roboty, co tu furt chudnu, a hned ma prejde chut .. musim to aj ja dokazat !! robis pekne veci, si sikulka 🙂
@hora_lka Ďakujem 🙂
Mňa keď prepadne vlčí hlad tak potom žerem - ale doslova. Nasledujú výčitky svedomia, potom sa utešujem, že sú aj tučnejší. A takto stále dookola.
Mne pred dvomi rokmi pomohla Dukanova diéta, schudla som cca 15 kg. Teraz balansujem + - 5-6 kg. Chýba mi pevná vôľa, možno motivácia.
@hora_lka No, zalyzovala - odtrpela... 😠 ...ja lyzujem druhy rok aj s cestou, takze mne vyhovuju modre a niektore cervene zjazdovky. Ale v Jasnej kvoli malo snehu ficala len jedna cervena s ciernym usekom a dve cierne. Cize zosuchala som sa trikrat a povedala si dost...zjazdovka bola fakt narocna, nepoznala som ju, miestami boli vydrate miesta, povyhadzovane kamene a kasovity sneh..cize to bolo viac utrpenie ako radost... 😠
Ale nevadi...uz zas buducu sezonu..
Inak hotel Junior v Jasnej prosim nikomu neodporucam...hrdia sa tam 3 *, ale jedna by tam bohato stacila.... 😖
@rebeka7501 no ja sa tiez niekedy neviem ovladat, ale podla mna ked mas chut na sladke, treba si dat, ale s mierou .. ja si tiez opakujem do zblbnutia, nesmies, nesmies, nesmies 😀 a niekedy to nestaci .. z Dukanovej som si piekla chleba, ale uz som o nej pocula aj zle veci, mojej kadernicke zacali padat vlasy, nechty sa jej lamali .. ja sa snazim jest vsetko, samozrejme okrem sladkosti, bielej muky, sladkych vod, jem aj chlieb, ale pocitam si kolko ho mozem zjest .. najdi si nieco pekne na oblecenie, mne to pomaha .. chcela som si kupit kozenu bundu na jar, to uz nestiham, ale na jesen bude nabeton 😀
@hora_lka Ved ano..len draheho musim usmernit, ten ma este stale zimny mod a taha ho to do Rakuska, ci Talianska niekde na ladovce lyzovat...ja uz zas zimu nestem... 😠
No, to je pekna motivacia, tie korcule... 😕 ..chuda kamoska...Ja tiez korcule ee, okrem ineho mam trochen problem s rovnovahou..takze ked aj bicykel, tak stacionarny... 😀
Ale zas na chalupe /mame taky horor v horach 😝 / zacali rast majovky...a obidvoch nas bavi zlinat po horach, takze kedze uz sa oteplilo, pohybu myslim bude az az...
A okrem toho, chcem sa vrhnut na kalanetiku..kedysi mi to fakt super spevnilo postavu...teraz, ked som kuk na svoje nohy a brucho..skoro som zaplakala..taku hroznu celulitidu som este nemala.... 😢
@hora_lka
@victory1 dievčatá, ja čo sa pohybu týka, po večeroch robím drepy a brušáky + niečo na ruky a dopadla som po pár dňoch tak že mi vyskočilo koleno ( už som to pred pár rokmi mala na lyžiach sa mi to stalo)...takže musím zase spomaliť aby som nezostala imobilna lebo musim fungovat , som sama s malou...Od začiatku týždňa opäť pomenej s jedlom tak sa aj lepšie cítim, bo tie rumové slivky v čoko boli síce lahodné ale figúre neprospešne 😀 O celulitide radšej ani nehovorím, ja ju mám strašnú ale to už dosť dlhú dobu, aj keď som mala o 10 kg menej...mám asi na nu predispozície...aj keď mama má 74 rokov a nohy stále pekné....
@biancaneve Tak ty zas snivas o rumovych slivkych v cokolade... 😀 😀 😀 ..prestan, ty pokusenie.... 😝 😀
No, ja teda oznamujem, ze ked som mala stehna tucnejsie, tak celulitida bola lepsia.... 😖
Ale myslim, ze je to otazka zivotospravy a pohybu...zivotospravu uz dodrziavame a pohybovat sa budeme..a rozhodne nebudeme vyhadzovat prachy na debilne kremy, ktore nepomahaju.... 😠
Ked sa tak nad tym zamyslam, tak najlepsie nohy som mala, ked som rotopedila 5x do tyzdna cca hodinu...no, len to som bola sama, bez chlapa a dieta bolo na internate v BA...takze som mala cez tyzden casuuu a casuuu len pre seba... 😔 ..ale zas boli ine starosti, nemenila by som. Takze mi nezostava ine, len si ten cas cez tyzden najst, aspon 3x do tyzdna a cez vikend sa ubehat po horach... 😝
A tvoje koleno sa uz umravnilo? 😠
@victory1 koleno je čerstvá záležitosť od predvčera....takže teraz len brušáky + ruky, malá mi ráta a cvičí so mnou, nepáčia sa jej drepy tak teraz nemusí ani ona 😀 nesnívam o slivkách v rume 🙂 , to len som apelovala na to ako som bola nedisciplinovaná aj s následkami... dnes na obed špenátový quische so šalátom, hmmm tiež veľká lahôdka.....len na olovrant som si nič nezobrala a zas budem hladná jak vlk, vrrr.
@lorela chcela som sa ťa spýtať aký máš názor na tie tmavé tenké chleby lisované celozrnné, vieš balené v tých štvorcových igelitoch, väčšinou nemecké...mne chutia, zjem na raňajky ( keď nemám slatinský) 1 kus...
@victory1 dievcata, musime si davat na seba pozor 🙂 nie sme uz najmladsie 😀 ja ked som videla vcera zafacovanu kamosku, tak mi aj do placu z nej bolo .. a to ma doma svokru, 2 deti a psa .. muza co sice donesie prachy domov ale tam sa moc neohreje .. tak maka a fici ako keby jej nic nebolo 🙄
ahojte konečne po sviatkoch ,mám o lilo viac ,....teda od včera makám 2x na den cvičím musím to dať rýchlo dolu ,aby som mala na konci mesiaca aspon 2 kg menej ...držte prsty 🙂
@rebeka7501 Aj tebe pekný deň a vitaj medzi nami dievčatami 🙂.
Nech sa ti krásne chudne!
@rebeka7501 K tomu vlčiemu hladu, ktorý spomínaš a rôzne diéty... Poradila by som ti komplexnú zmenu stravovania, taký jedálniček, ktorý bude síce nízkokalorický, ale pestrý a vyvážený (- predchádza vlčiemu hladu). Hlavne nie na určité časové obdobie, ale s menšími obmenami a prípadnými výnimkami ako sú sviatky, veľké oslavy, trvalí. Bez dobrého stravovacieho režimu sa totiž chudnúť nedá ani pri pravidelnej športovej aktivite. Úspech pri chudnutí je podmienený až 70 percentami úpravou stravy.
@biancaneve Ahojček 🙂
Neviem presne, ktoré tenké lisované chleby myslíš, len tuším. Treba prečítať zloženie a podľa toho sa zariadiť. Keby bolo vhodné, prečo nie... Keď sme pri suchom tenkom, aj ryžové polystyrény občas môžu byť 😉.
K tej celulitíde; bežne sa dočítame, že nie je "výsadou" ľudí trpiacich nadváhou alebo obezitou, ale že ňou trpia aj chudé ženy bez kilečka navyše. Je dôsledkom zlej životosprávy: nedostatočný pohyb, veľa živočíšneho tuku a cukru v strave, cigarety, alkohol... Ale nech mi niekto vysvetlí, prečo má na riťke celulitídu moja, v tom čase 2 ročná, dcérka? Ktorá vyrastá na veľmi zdravej strave, je živé striebro ustavične v pohybe a váhu má optimálnu? 😝 😀
(No dobre, tak dedičnosť. Ale nech je potom "tá dedičnosť" na prvom výsostnom mieste čo sa týka príčin vzniku celulitídy, heh.).
@estachova K tomu rozpisu jedla, čo si včera napísala:
Raňajky: pečivo, nátierka, 2ks šunky, ľadový šalát.
Dôležité je, aké pečivo. Malo by byť celozrnné alebo grahamové. Pri celozrnnom chlebe treba čítať zloženie, len ak je napísaná na 1. mieste celozrnná múka, a to aspoň 70%, tak chlieb JE naozaj celozrnný. V opačnom prípade je to len šikovný ťah výrobcu, ktorý obyčajnú bielu múku zafarbil karamelom alebo praženým sladom.
Nátierka - nebude nízkokalorická, však? Jedine, ak by bola tvoja vlastná z nízkokalorického tvarohu. Pri chudnutí iné nátierky nie sú vhodné, ani maslo (rastlinné nie je zdravé, a živočíšne je príliš kalorické). Chlieb alebo pečivo si môžeš pokvapkať panenským olejom (olivovým alebo avokádovým - tieto chutia dobre). Ku chlebu si môžeš dať tvrdý syr do 30% t.v.s. (ešte chudší je napr. Kleopatra, Pierko, okolo 9%).
Šunka - množstvo 2 plátky OK, ale hydinovej (morčacej prsnej najlepšie) alebo králičej.
Ľadový šalát OK, ale pridaj ešte paradajku, papriku, alebo uhorku, reďkovku.
Olovrant: jablko. Málo - pridaj napr. jogurt s lyžicou ovsených vločiek (nie musli, čisté vločky! - jemné) a pár kusov orechov nepražených, nesolených, napr. 3 ks vlašských, inokedy 5 lieskových a pod. Alebo semien, pr. ľanové mleté.
Obed: Čína z bistra? Dosť nevhodné, pretože ich kuchyňa (teda v našich podmienkach, nech som spravodlivá) je príliš mastná a slaná. 1 kopček ryže (aj keď bielej) OK.
(A nie je to kuracie mäso, to len tak do pléna 😅 😀 ).
@silvia0310 Len aby si si nevymakala svalovú hmotu... Čo je vlastne viac ako dobre 😉
No len na váhe by si nevidela to, čo by si vidieť chcela (samo, nie koncom mesiaca, to tak koncom roka, kým by svalová hmota zohrala svoju úlohu).
@estachova Denne príjem 5000 kJ je zbytočne nízky. Je vhodné pridať nejaké kilojoule.
Raňajky a obed môžeš mať cez 1000 kJ, desiatu, olovrant a večeru o niečo menej.
Na obed 1380 kJ môže byť, ale POZOR, je dôležité to, z čoho pochádzajú.
Taký fast food typu McDonald by nebol vhodný, ani keby si si z každého rožka dala troška 🙂 a do kopy by príjem tvoril len nejakých 800 kJ.
Žienky, a čo hovoríte na SUSHI? Práve ho dlabem... 😀
(V reštikách sú aj "dia" verzie bez cukru.).
@lorela ja nemôžem cítiť surovú rybu 🙄 urobené milujem....tiež mi je ťažko po mušliach ale možno preto že vždy sú urobené s trochou cesnaku a ten mi robí vojnu v žalúdku, kamoška mi hovorila že treba vybrať ten zelený "lúsok" čo je vnútri strúčika, že ten robí zle...

@victory1 tak je to uz len na tvojej dcere aby mu povedala - aha drahy, aky krasny vysportovany chlap, taky sa mi paci. aj ten dalsi pozri ake svaly a ziadne brucho. a ten tam ako rychle beha 😀 😀 😀