Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@ivinka77 Drzala som to kazdy mesiac po tych 2 tyzdnoch.Prvy krat 5kg,potom 3,7,3kg.Ak je odhodlanie ide to.A hlavne si vsimni ze hned po prvej kure sa ti stiahne zaludok a nebudes mat chut na mega porcie.Teraz chodim do fitka na posilnenie svalov.Dcerka mis chudla 2,1kg ona ale ma s coho ma nadvahu 15 rokov a 86 no terza 84kg je stastna jak blcha.Ona nedrzala tu dietu zacala ale nevydrzala.Ja za ten tyzden vo fitku 0,5kg.A co sa tyka tej zeleniny ta neni obmedzena daj si kolko chces. 😉 😉
@ninarigova dakujem velmi pekne za rady... dnes som zacala, tak uvidime... 83,2 som mala rano nalacno a vycikana 🙂 tak o tyzden snad uvidim aspon 80tku 🙂 hehe
@lorela tak zhodnotenie dňa : R 1 graham rožok syr 7% tuku 2 ks šunka obloha paradajka ,paprika, D Jabko, O 2 dcl šošovicova polievka so zeleninou, 1 a pol, graham rožok šunka šalát hlávkový /na obed sme mali halušky so syrokrémom tak som radšej zvolila menšie zlo? / Ol jabko a teraz som odcvičila 40 min Jill a dala som si asi 5 ks vlašské orechy .. Pitný režim ráno na lačno voda , čaj, káva bez cukru a poobede druhá do teraz počas dňa 2L vody .Čo ty na to? 😝
Ahojte,chcem sa pridat k Vam,som tiez 40-tka a mam problem z nadvahou.Som dost vysoka tak to ani hned nepadne do oci 😉 .Mam 175 a vahu 85.Na gympli som mala 58 a potom sa to ustalilo na 65 a tak az do porodu ...totizto po porode som to dotiahla na tu 85 asi ked maly ,mal dva roky.Lenze mi si vacsinou myslime ze sa to v nasom veku neda ale ja som sa presvedcila ze sa to da!Tiez mam to spalovanie o nicom,chudnem iba ked nejem takmer nic a to doslova a do pismena.Na ziadne diety nie som,neznasam stereotyp ani len na tyzden!Totizto diety typu kazdy den to iste na ranajky....nooo uz len na ranajky mi staci 😠
Mam rada pestru stravu a citala som vselijaku literaturu na temu zdrava vyziva a zdrava vyziva na 100 sopsobov. 😎 🙄
A viem presne ako a co mam jest aby som schudla aj bez hladovky...a to ZDRAVO!Lenze u mna je to odhodlanie na bode mrazu ☹
Spominala som ze sa to da... hmm ale ako...to urcite nebude typ na chudnutie iba pre zajimavost vam napisem!
V decembri 2011 som mala hrozne obdobie a moj syncek mal 3,5 ja teda tych 85kg !Do konca februara 2012 som mala 15kg menej ale to zo stresov a proste som do seba nic nedostala!Ale dievcence ten vysledok!Ja som myslela ze zdochnem od stastia!Ta postavicka to som tak nevyzerala ani ked som mala65!!!Inac od marca sa mi zivot zmenil k dobremu a prestalo zle obdobie...ale postavicku som drzala zubami nechtami ,prislo leto a proste vsetko na mne sedelo ako uliate...moja najlepsia kamoska zirala ked som dosla(byvali sme v rozlicnych statoch)...ze tak krasne nohy som este nikdy nemala...to fakt nechapem ale aj ked som bola prutik nohy boli silne...ziadne ze skarede iba take stehniska! 😀
Ale po tom schudnuti tie nohy krasne tenke a na podpedkoch ....osemnastky mohli ist do prdele 😀
No a udrzala som si tu postavicku vise roka.Potom som stretla zivotnu lasku a vydala som sa ....uz som rok v manzelstve a 85kg znovu na krku... ☹
Toto mi je prve manzelstvo,bola som slobodna mamicka,
Moj manzel bol slobodny a beztetny ked som si ho brala a planujeme este babo ...tak to s tou dietou neviem kde skonci 😒
Rada som si vas precitala...a v iducom prispevku hodim chudnutie podla mna(ale ine 🙂 ...zdrave a bez hladu)...dnes som zacala prvy den...ale viem dobre ze to funguje aj na mna...vydrzala som raz 2 tyzdne a 4 kg dole...ale som hrozne nedisciplinovana co sa tyka jedla ...no teraz som sa fakt zatla a som rada ze budem mat vo Vas podporu.Chudnime spolu... 😉 ak do leta nebude babo bude aspon krasna postavicka 😝
Takze zo vsetkeho som co som precitala som si urobila vycuc a posnazim sa upne jednoducho to podat. 🙂
Pocas dna musite mat 5x jedlo a to ranajky desiata obed olovrant a vecera.Na ranajky chlebik samozrejme zdravy ,ja jedavam slnecnicovy a natierky podla vyberu rozne syrove su najvhodnejsie(bielkoviny) na to kludne sunka kuracia alebo morcacia a moze byt v konecnom pripade aj bravcova.K tomu zeleninu(ja na ranajky najradsej papriku baburu cervenu a este k tomu moze byt caj bylinkovy alebo jogure zakysanka...ale su ti rozne variacie...mozu byt aj ovsene vlocky s ovocim kto je na sladke ja osobne nie som a sladke vobec nemusim.Moze byt aj vajicko akokolvek a le zeleninka tam byt musi.Chleba si mozete dopriat aj dva!
Na desiaty zasadne ovocie akekolvek.Na obed skor cestoviny,ryza ,kus kus,ochutit sa to da rozne hlavne vsetko mozne a nemozne len nie bielkovyny(lebo cestovina a pod.sa na veceru vobec nehodi a preto radsej na obed.Olovrant jogurt alebo dake bielkoviny kludne aj s chlebikom ale iba tolko kolko olovrant predstavuje ni sa prejedat.Vecera najneskorsie o 19h ja ju praktizujem na 18 h a zasadne bielkoviny(kurca ryba cokolvek a k tomu iba salat.Po 18 h sa neje NIC...iba caj voda a ak ste veeelmi hladne jablko mrkva.To je cela mudrost 😀
Obmeny sa daju robit tu naozaj rozne!
Dajte to na fantaziju!
Napriklad moj prvy den diety dnes!
Moj syn miluje chlieb vo vajicku tak som ten slnecnicovy urobila a k tomu bylinkovy caj a redkovku(syncek to mal bez redkovky z kecupom 🙂
desiata trosku hrozna
obed spagety semolinove a omacka bola olivovy olej na to cesnak iba kym zavonia hned do toho sup paradajky a bazalku,spestrila som si to syrom bola to mnamka.Olovrant sme preskocili neskoro sme obedovali.
Veceru som mala kuracie stehienka a kedze mi zostala omacka na spagety v tom som ich marinovala a upiekla a k tomu salatik zo zelenej fazule.To sme trochu pretiahli bolo to o pol siedmej no nic nehrozi
Takze co vy na to? 😀
@ajka20
Raňajky - ukážkové! 🙂
Desiata - dobre.
Obed - improvizácia fajn, ale pridala by som viac šalátu (nejaký mix, hlávkový, paprika, reďkovka... a ten olivový olej). Alebo, teraz v zime, môže byť aj mrazená. A tuším správne, že polievka bola zahustená múkou a tukom? Na to veľký pozor, môže mať viac kalórií ako by si človek myslel. Na obed máš jedlo z domu alebo chodíš na obedy?
Olovrant - jablko, alebo aj niečo sýtejšie ( jablko + jogurt, jablko + tvrdý syr do 30% t.v.s., graham + vajíčko + zelenina, gragam + acidko + zelenina a pod.)
Po cvičení (do hodiny) si daj tvaroh (80 - 100g) s tými orechmi a pár hrozienok (do 10ks) - ono to má svoj vplyv práve na to cvičenie - svaly, doplnenie glykogénu a tak.
Večera? Tuniak vo vlastnej šťave a porcia zeleniny.
@briketa ooo, vždy rada čítam tvoje príspevky, spravia mi dobrú náladu 🙂 ako aj dnes ráno, včera ma malá vytočila do nepríčetna, stratila zlatú náušnicu len preto že nedovolila aby som jej zapla a tak to aj dopadlo...no nič, bude si zarastené ucho riešiť už ako dospelá. Ale tieto udalosti ma tak dokážu vytočiť, že už nemám chuť ani na jedlo, takže aspoň na niečo dobré...
@lorela tak ja robím v školskej jedálni, obedy musím platiť takže ak máme niečo také ,ako včera nesiem si z domu, áno tá polievka bola s múkou a tukom , nabudúce odoberiem aspoň bez múky? toho tuku v tej polievke je minimum tie normy sú chudobné na tuky 😀 problém je v tom , že sa mi zmenili dosť chute a poobede už nepociťujem hlad tak preto včera len to jabko a po cvičení tie orechy , ale dám si poradiť a dotlačím sa 😀 😀 😀 díííky krásne zatiaľ papa
@ajka20 A, tak to si rovno pri zdroji 🙂 , myslím, že čosi si dokážeš z toho vybrať, napr. odobrať z polievky alebo maj donesené z domu pre každý prípad. Deň, dva v chladničke vydrží. Cottage syry, jogurty, tvarohy môžeš mať predpripravené na dni, kedy sa nebude dať vybrať 😝.
Netvrdím, že máš jesť na silu, ale vynechávať jedlo je kontraproduktívne, pretože, ako som už písala, spomalí proces chudnutia. Niečo malé, hoci len biely jogurt si daj.
Alebo si môžeš podľa chuti robievať tvarohové pomazánky (nízkotučný tvaroh + všeličo, trebárs len bylinky, cibuľka a mletá paprika), zoberieš do roboty, k tomu kúsok celozrnného chleba a kusisko papriky a máš! 😉
Baby a vazite sa?
Ja sa odvazim asi az v nedelu, lebo nechcem stratit motivaciu.
Dnes som "ranajkovala" o 11,00 - orechy, par cucoriedok a kozi syr, obed - salat(zelene listy, cervena paprika, redkovky, zelena cibula, avokado, tuniak, trocha struhaneho parmezanu a pohar vina.
Olovrant asi nebude
Vecera-budu 2 vajicka s trochou serrano sunky a dusena zelenina
@lorela najlepsia alternativa je urcite serrano/prosciutto, komu vadi ten tuk naokolo, jednoducho ho odreze, ale je to 100% maso.
Co som pozerala varene sunky, tak maju od 1,6 do 4,5 % tuku, takze to takisto nie je az tak vela, len treba citat etikety. Ja uz sa citanim velmi nezaoberam, len ked je nieco nove na trhu, lebo kupujem stale tie iste vyrobky, ktore mam uz davno prestudovane
@ivinka77 Ahoj moja chudnes? Ja som mala v den porodu pred 7 mesiacmi 97kg a po 4 mesiacoch 70kg. Teraz oscilujem medzi 68-69kg popri vyske 174cm a este chcem dat dole 3-4kg.
Vsetko je to zial o strave a cviceni, ziadny iny zazrak neexistuje. Tiez mam presny jedalnicek ako pisu baby, co najviac bielkovin a minimum cestovin, vlociek, ryze, zemiakov a ziadne sladkosti - len sem-tam 🙂 a vecer mam tycinku, ktora plnohodnotne nahradza jedno jedlo a obsahuje presnu davku sacharidov, tukov, atd. a tu tycinku jem resp. zapijam priebezne s vyse pol litra vody.
Ti co nestihaju cez obed si mozu dat tuto tycinku skor cez obed a na veceru maso a salaty, grecky salat, tofu prazenicu, losos atd.
Veru veru je to len o strave aj sa musim zapierat a najradsej by som jedla nakladany encian, parene buchty, lievance, palacinky, zmrzlinu, zakusky, knedlu, zemiakove placky atd atd. ale zial chcem nejako vyzerat pre seba, manzela a tak si musim davat pozor a od nedele sa uz tak stravuje aj moj muz
Ahojte este som sa nepridala.., lebo som chora..., ale chcem vas poprosit, v podstate ja som zvyknuta vela jest, a ked rapidne zmensujem porcie atd...tak mam pocit hladu, ako to riesite?, aby ste nezhresili?, davate si aj nejake tabletky?
dakujem , drzim palce nam vsetkym 🙂
@takyna ja mám 43 rokov a začala som 2.1.2014 , tiež celý život nejaké diety držím, snáď to teraz dám... ako štart som si dala cca 8 dní prvej fázy dukanovej diety, lebo som sa potrebovala naštartovať... teraz už len zdravá výživa, 5x denne jesť a u mňa hlavne dodržiavať pitný režim... je blbosť nejesť napríklad od 17:00, záleží podľa toho kedy ideš spať... ak cca o 22:00, tak aj o 20:00 si dám večeru, len nie hocičo 🙂
@takyna no a najdoležitejšie som nenapísala, cvičiť ešte necvičím, ale mám 6 kíl dolu 🙂
@takyna pitný režim, alfa omega 🙂
@dmoravska jj chudnem, teda...zacala som... lebo uz je to horsie ako zle... v den porodu som mala 86 teraz mam 83 , takze katastrofa... nehovoriac o tom, ze pred porodom som mala 62 a v den odchodu z porodnice 70 :( ale u mna kojenie proste tak funguje ako maxipriberajuce :( pri Teri som dala za rok +16 kg a teraz za 10 mesiacov +13 kg :( takze des... ale je pravda, ze som zrala ako kyselina a absolutne som si na nic nedavala pozor... :( zas na druhej strane, kaslat na to, lebo baby su zdrave, Teri ma 5 rokov a chora este ani raz nebola a Viki detto... takze to asi stalo za to 🙂 no ako tehotna velryba uz dalej vyzerat nechcem !!! takze uz som rozhodnuta s tym nieco robit a vratit sa k povodnej vahe...alebo aspon priblizne povodnej... caka ma dlha cesta, ale tak uvidime...same od seba to nezmizne :( a co sa tyka mojho muza, tak tomu to skor vyhovuje, ako vadi...ale ja sa hrozne zle citim :( hlavne mi vadi, ze nic nevladzem, prejdem 3 schody a fucim ako parna lokomotiva a potim sa jak diva svina ! takze proste stacilo !!! nehovoriac o 4 plnych skriniach veci, ktore neobleciem :(
@bernadeta2 ja vela pijem, s tymto problem nemam, ale proste pozierat stale nieco musim...hlavne pri strese, alebo pri mojej robote za pc, stale by som nieco zula 🙂
@takyna ja si do práce nosím nakrajaný kaleráb s mrkvou, pokvapkaný trochou olivového oleja kvôli vitamínom rozpustným v tukoch... prípadne jemne osoliť si to môžeš, ja to nesolím... toho môžeš aj za vagón 🙂 alebo keď potrebujem mlsať tak pár vlašských orechov, prípadne 90 percentná čokoláda... aj taký banán je menšie zlo, ako keksík, aj keď ho veľmi neodporúčajú... ono je to fakt o tom naštvať sa a venovať sa tomu, variť si, myslieť na to, čo budeš jesť zajtra atď. ...mám na to len jednu odpoveď, buď sa naserieš, dáš si to v hlave do poriadku , lebo všetko to máme v hlave, alebo sa na to vykašleš ... žiadne výhovorky, chorá , nechorá, makaj 🙂 držím palce ! 🙂
@ivinka77 hej to mame aj my stastie, ze mame deti zdrave, ale ja som kojila malu do 10mes a uvidíme ako teraz malého, to sa odstavila Barborka sama.
Ale ja som okamzite zacala cvicit, presne najma kvôli veciam a kvôli pohladu v zrkadle a chcem dobre vyzerat na dovci 🙂
tak sa drzte,
@bernadeta2 preprogramot hlavu ja viem..., ix krat skusala, dokonca som aj zhodila, ale znova zlihala 🙂 , ja aj mlstnem karelab, mrvicku...orechy-to nemozem zacat, lebo balik padne, mam strasne rada, ja si neviem povedat , ze 10ks, radsej nic..., banan , ale akonahle stresik-zbadam keks-horor normalne ma trasie,
mozno si niekto povie , ze cica nezer-drz sa, ale skutocne to nie je pre mna take jednoduche...
mozno ani pre vas.., ale preto vravim, ze mozno by mi pomohla nejaka tabletka ...
popri uprave stravy ason ako start..
nemate nejake skusenosti s niecim takym? aky druh?
Pred tym ako som mala malu 3,5rocnu som chodila cvicit na kardio stroje to milujem, mam orbitrek doma, ale sa mi pokazilo meranie na nom, - odradza ma to na nom cvicit, niekto si povie vyhovorka, ale mna to demotivuje 😖
kupila som si parny hrniec, celkom je to fajna vecicka, hlavne ked som doma a nevarim pre rodinku tak suchnem losos, zemiaky, zeleninu iba mierne posolim, niekedy ani to a sparim a rychlovka obedik,
najvacsi problem je mm- ten mlsa casto, a tym ma tiez irituje ☹
Ale musim sa sprepacenim uz nasrat 🙂
@takyna žiadne tabletky, v našom veku máme aj tak dosť zdravotných nástrah 🙂 tá posledná veta, fakt je to len o tom ....mňa nerozhadže už nič..lebo som sa zdravo nasrala 🙂
Ja by som chcela schudnut - hlavne kôli sebe... 🙂 a svojmu zdraviu..., ale ešte by fakt potešilo nasrať moju svokru, tým , že schudnem 🙂 , lebo mi pri každej rodinnej akcii, - netaktne pripomenie, že jáj si ťa pametám aká si ty bývala chudučká a tie tvoje chudé nožky 😖 - ked ste sa zoznámili...
ale to opomenula na fakt, že som vtedy mala 23 rokov- 1-porod za sebou..., vela som sa hybala, sexovala 🙂 , netrpela som astmou, ochorenim spomalenej stritnej zlazy, nerodila este 2-krat...a nemala 40rokov ako teraz 😝 🙂
ta by to neprezila keby som zhodila na daku 62kg vahu.....mozno by ju aj vystrelo 😉 🙂
@takyna ja som mala ten istý problém ,celý den som nebola hladná ,no jedla som normálne a ked prišiel večer klud pri počítačí som zjedla na posedenie velku milku ,alebo aj celý balík keksov ...proste vtedy som si neuvedomovala čo robím ,ruku som stále dávala do sáčka pokial nebol prázdny ...a tak som sa vypásla na neskutočnú váhu 102,3 ked som to uvidela nechcela som veriť že tam je trojciferné číslo!!!!bolo to presne 11.1 vtedy som si uvedomila že už na seba pomaly nič nekúpim ....a bude to len horšie ,od toho 11 som začala jesť normálne jedlo ,menšie porcie ,vynechala maškrtenie ,všetky sladkosti a pečivo som vylúčila a začala piť vodu čistú ,za tých 17 dní mam dolu pomaly 4 kg na váhe svieti 98 ,je to aj tak vela ,a mám pred sebou dlhu cestu,viem to ...ale vidím že to ide smerom dolu a nie hore ,do svojích narodenín v júli by som chcela mať 85...neviem či to dám ,ale idem si za tým !!!a posledný týžden som začala na orbitreku ,váha ide pomalšie dolu ako prvý týžden ale nevadí ...som vdačná za každe kilo dolu 😀 😀 😀 držím ti prsty určite to dáš 😅

@lorela to sa aj predava zajacia sunka?
Ja som dnes pred obedom mala kus kozieho syra a asi 10 bobul physalis, nevydrzala som 😀
Na obed telacie na grile s uhorkovym salatom a cerstvou kuceravou kapustou.
Potom 2 kocky 70% coko s mandlami a teraz dopijam pohar bielho sucheho vina.
Olovrant asi nebude, lebo mam teraz behacky az do cca 20,00, a na veceru bude asi cukina na cibulke s hribami a vajickom