icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

davita
26. jan 2014

@tenerifka prosim ta ja o tom nic neviem, je ten strach racionalny? akoze kolko ludi sa tym nakazuje? je to bezna nakaza alebo ojedinela? lieci sa to? ako? kurnik co ja pozeriem sushi, ked mam moznost, ja nerada riskujem v takychto veciach,aj tatarak LEN z domaceho prevereneho zdoja ...

prosim o info, dakujem

miskap2111
26. jan 2014

@davita Ďakujem! U mňa ani nie je problém s téoriou, skor s nedisciplinovanosťou, čo sa týka jedla. Ale viem sa nakopnúť, len mi treba dobrú motiváciu. 🙂

tenerifka
26. jan 2014

@davita v Europe nehrozi, lebo ako som pisala, uz par rokov tu plati zakon o tom, ze ryba, ak sa bude konzumovat surova, sa musi zmrazit min.48 hodin pod -20ºC(alebo -22ºC, uz si nepamatam), to potencionalneho parazita zabije. Neviem, ake su smernice mimo EU, ale v Japonsku to urcite nerobia, pre nich je to znehodnotenie ryby.
Zdravy clovek by sa mal z toho dostat, ale ochorenie ma vraj neprijemny a dlhy priebeh podobny gastroenteritide.

tenerifka
26. jan 2014

Ranajky za mnou-malicke bio jablko teraz kupene na trhu, hrst vlasskych orechov a par bobul physalis......uvidime, kedy sa ohlasi znova hlad 😀

davita
26. jan 2014

@tenerifka dakujem. fuj! a teraz mam v hlave jedno dokola, ako nam furt nieko garantuje, ze "100% cerstve maso, este pred chvilou ryba plavala ..." ja seriozne pochybujem, kolko prevadzok vie zamrazit hocico na -20/22°C 😒
ja uz tolko veci nejem v restikach :(

kazdopadne moc dakujem za tuto info

inak maminky co varime? u nas hov na svieckovy sposob, kopa zeleninky 🙂 nezahustovana, okrem klasiky pridavam hokaido tekvicu, chuti to skvele a kedze s tym mame radi aj cestoviny, mame nachystane pohankove, klasika vyvar a idem este rychlo strudle dokoncit ....
ja som mala rano citron + voda, smootie, obed si dam polievka druhe s mierou a s odstupom 2 hod, potom mam mliecne - jogurt a late, tiez s odstupom, COKOLADKU a vecer smootie a taka semienkova tycinka ... melasa pomiesana so semienkami ....
pestro, zdravo, striedmo 🙂

tenerifka
26. jan 2014

Inak som spokojna s dnesnym nakupom na trhu, je viacej zeleniny ako napr. pred 2-ma tyzdnami. Nakupujem u jednej pani, ktora ma bio-certifikat na vsetko co pestuje(vraj aj mava caste kontroly), a teda vzdy nakupim 2 plne tasky od salatu, uhoriek, zemiakov, rajcin......az po jablka,papaye a citrony. U dalsej pani domace vajicka a u dalsej cerstvy kozi syr, milujem tuto zem......, takto sa chudne jedna radost

tenerifka
26. jan 2014

@davita u nas dnes ryba na grile, miesany salat a pre deti aj varene zemiaky k tomu.

Ja som vcera robila strudlu deckam- este dnes ju ranajkovali-nahrubo nastruham 2 jablka(moze byt 1 jablko a 1 hruska), do toho pomlety mak a pomlete orechy(riadnu davku), do toho asi lyzicu-dve javoroveho sirupu(nemusi byt), a zaviniem do listkoveho cesta(na dlzku, aby to bolo vacsie). Potom trochu narezem navrchu nozom akoze naznak porcii a upeciem, ani nepotieram nicim. Po upeceni trosku posypem pravou ciernou vanilkou. Je to vcelku zdrave, az na to listkove cesto, ale zatial som nenasla alternativu

davita
26. jan 2014

@tenerifka fuuu ako u nas doma, aj ja to povazujem za ok, lebo to cesto mam straaasne tenke a vacsina je ovocko ... ja sirup nie, ja domaci tekuty dzem .... taky riedky asi ako jen javorovy sirup alebo med 🙂
robila som aj bezlepkovu verziu = bezlepkove liskove cesto 🙂

inak baby ten moj marod bol celu noc hore, hltal ruzove štastička (ibalgin a spol) a rano opuchnuty ako boxer po zapase a tak sup na pohotovost :( teraz to nie je pre slebsie zaludky, preto upozornujem, dalej necitajte, mm ma zapal okostnice z hnisaveho loziska pod zubom a cele lice pri dasne prerezane a vydrenazovane, kazdy den na cistenie, po tyzdni zasit .... auuuuuuuuuu .... no a to sa chudne ... chuda moje, lenvodu po duskoch pije :(

ajka20
26. jan 2014

Ajojte baby tak ja dnes ranajky 2 vajíčka so šampionami,1 paprika, 100 g NORBI chlieb, desiata pol zel jablčko a KEKS ! nemusel byť ale museeel, obed 1 kopka ryža 100 g prsičko gril, hlávkový šalát, olovrant si dam kaleráb a večeru cottage syr 1/2 hodku si zacvičím Lill Michaels čo na to odborník na výživu?? 😀 takto to pojde dole či nee?

tenerifka
26. jan 2014

@davita Boze strasne, ale na chudnutie super. Ja sa uz dlho chystam dat si vytrhnut zub mudrosti, ale stale to odkladam, ja totizto k zubarovi chodim iba na preventivky a dost sa bojim. Ked mi treba plombu, tak zasadne bez anestezie, lebo ja sa prave tej injekcie bojim......

tenerifka
26. jan 2014

@ajka20 Ty kolko chces dat dole?(uz si nepamatam, prepac).

ajka20
26. jan 2014

@tenerifka mala som 6.1 80 kg a dala som si ciel -15 kg dole zatial po troch týždňoch -1,5 a cm neviem 6.2 uvidím,či tá drina a odriekanie za dačo stoja cvičím poctivo každý deň Jiil Michaels a potim a potim 😀

nina233
26. jan 2014

ahojte 40++ 🙂 , tak ja som dnes zacala velmi zdravo, rano jogurt, desiata 2 mandarinky a musli, obed slepacia polievka, masko na sampinonoch a zelenina. Poobede dolahla na mna kriza zo sladkeho a zjedla som kusok z milky 😉 Teda 3 kusky 😉 . Ale radsej, ako keby som mala vecer zbastit celu coko alebo nieco podobne. Na veceru bude obmena obeda. Od zajtra sa chystam cvicit. Do jari to babulky dame, kazda aspon 5-10 kg 😉

bronia13
27. jan 2014

@tenerifka wow o tych parazitoch som este nepocula, neviem ci aj tu to robi (zmrazuje)...susi jedavam nie casto ale tak asi 15 rokov a tatarak od malicka co si pametam....mozno som mala len stastie 😉

libusa57
27. jan 2014

@tenerifka takze o tom zrychlenom metabolizme ....ked vidis chudu zenu ktora jedava obrovske porcie a stale a sladke a vsetko co sa jej zachce a dalej je ako prutik!Ona ma zrychleny metabolizmus!Takze to co do seba nahadze behom hodinky je von.Jedina nevyhoda je ze dost casu travi na zachode 😀 Ale ja by taku nevyhodu brala vsima styrma!A opacne spomaleny metabolizmus je ze sa vsetko uklada v tele a ty priberas a mas nepravydelne vyprazdnovanie atd

briketa
27. jan 2014

@bronia13 v USA co je 316+ milionov obyvatelov je rocne zhruba 10 pripadov... preto si o tom este nepocula. Statisticky je to niekde zaroven napadnutia zralokom.

bronia13
27. jan 2014

@briketa nie nie co som myslela ze ci sa aj tu zmrazuju tie ryby ako doma....ale aj o tych parazitoch teda....

bronia13
27. jan 2014

@nina233 si podarena ze kusok a potom 3 😉 😀 ale aspon sa priznas... ja som tiez akurat dojedla jednu 😵 ale dost velku 😎

tenerifka
27. jan 2014

@briketa
@bronia13 niekde som citala, ze 95% vsetkych pripadov anisakis vo svete je prave v Japonsku. No a co sa tyka vyskytu, vraj takmer 70% atlantickych ryb(najma tresky a lososy) su tymto nakazene. Parazit sa drzi v stredne casti tela blizko kosti.
Mala som parkrat chut vyskusat sushi na dovolenke, ale ak som 8000 km od domova niekde, kde neviem, co ma caka, ak mi treba do nemocnice,aka je tam uroven,no a celkovo to pokazi dovolenku, tak si necham prejst chut.
Tu u nas nie su japonske restauracie, preto nemam moznost ochutnat doma.

takyna
autor
27. jan 2014

Ahojte tento vikend zabijak same oslavy... 🙂 a aby sa mi ratalo tak som schorena jak pes ☹ , takze chudnutie sa mi posuva , ale nevadi, dolezite je zacat a neprestat, toto si musim stale pripominat 😉
pozdravujem vas kocky 🙂

lorela
27. jan 2014

@ajka20 Áno, paradoxne nechudnutie môže byť spôsobené aj malým, nízkym príjmom (= spomaleným metabolizmom čo sa týka príjmu, tak aj výdaja energie).
Môžeš mi napísať ako sa stravuješ, ako piješ, kedy - koľko cvičíš, aké sú to za cviky?

briketa
27. jan 2014

@tenerifka nastastie som v Pacifiku 🙂. No samozrejme, clovek nikdy nemoze vediet. Ale zase keby som neriskovala, nikdy nic neochutnam.

Pisem z postele a manzel sa mi dnes smial, ze ako su zeny zvycajne uchylne na kabelky alebo topanky, tak jeho zena, to ako ja som uchylna na postele 😀 . Moj vyber tohto kusa nabytku musi splnat specialne kriteria, postel musi byt urcitej vysky, musi mat okruhle rohy, byt pevna, ziadna vetcha drevotrieska, mat rosty a ziadny podmatrac (to je americky a kanadsky system) cast ramu co vytrca okolo madrace nesmie byt viac ako nejake tri cm, kym to nie je caluneny ram. Opierka na hlavu musi mat trochu sikmy uhol, aby sa na tom dalo opierat. Madrac musi byt vylucne jeden model od konkretneho vyrobcu, perina musi byt prave perie a stupen teploty dva alebo tri a ten potah v com je perie, nesmie byt tvrdy, lebo inak vydava taky praskavy zvuk ked sa s tym hybe. Obliecka musi byt na omak jeden druh bavlny s urcitou hustotou vlakna a ziadny iny, lebo to ma potom vplyv aka je na dotyk.Vankus musi mat paperie ale musi byt vylezany,tenky, Beriem si ho vsade so sebou.
Aj obliecka musi splnat urcite farby (ci skor ne-farby, lebo nesmie byt vyrazna) a vzor moze byt len male vysite aplikacie, alebo potom iba splyvavy v pastelovych farbach a nesmie to byt nic prehnane, ziadne kvety alebo pavy :0.... no ja by som mohla napisat knihu len o jednom kuse nabytku a vybavenia. Skratka uchylka. ALe potom mam super spanok 😵

tenerifka
27. jan 2014

@briketa 😀 😀
dakujem, toto dnes precitam mojmu nanzovi, nech si uvedomi, aky poklad ma doma 😎

Mna ta predstava surovej ryby moc nelaka, mozno by som vyskusala, ale nejdem sa za tym zabit. Aj tak nejem ryzu. Aj v Pacifiku to ryby mavaju(Japonci si to odnasaju najviac), ale tam je ta konzumacia vacsia a mozno predsa len v Statoch robia nejake kontroly.

Ja dnes od rana 1 cerveny caj a teraz 1 bylinkovy, zacnem vynechavat ranajky ako take a obedovat budem uz o 12,00

ajka20
27. jan 2014

@lorela pijem ráno 3 dcl voda teplá +citrón, a potom v práci mám 1,5 l fľašu pri sebe pochlipkávam, R celoz pečivo nátierka /s málo tuku/ šunka zelenina , alebo praženička z 2 vajec na oliv.oleji + norbi chlieb + zelenina to väčšinou cez víkend, D ovocie 1 ks mimo banána /ten nie/ rôzne jabko,hruška,ananás 2 veľké krúžka, O -1 dcl polievka zeleninová /nie múčna nie mliečna, 100-150 g mäsko hocijaké + zelenina čerstvá veela kapusta alebo mrkva ,alebo paradajky alebo paprika čo máme /poprípade si dám ešte varenú brokolicu tak 4 ružičky/, Ol cottage s paradajkou,alebo zvolenský ružový jogurt bez cukru a tuku s Goji aby som to mala hustejšie alebo kaleráb alebo mrkva , potom cvičím 05 hod alebo 55 min Jiil M /kardio, posilovačky nohy, zadok , brucho ruky / a tak za hodku na to, si dám syr mozarella +zeleninka .Takto sa stravujem 3 týždne. Sladké som si dala za tie tri týždne asi 3x a to 1/2 horálka, 3 kocky čokoláda 70%, a ešte si kupujem z Norbi Update chlieb ,ktorý si dávam ale len ráno, cestoviny mám ,ale ešte som si nerobila, sladkosti tam majú nutellu tak to si dám 2-3 lyžičky doobeda ak je kríza. Snažím sa naposledy najesť do tej 18,30 spať idem okolo 21,00. neviem ,ale či to stačí, hladná nikdy nie som a strážim časy ,aby odstup medzi jedlami bol max 3 hodky - tak uvidím. 😉

tenerifka
27. jan 2014

@libusa57 lenze v mojom pripade mam spomaleny metabolizmus aj ked jem vela pocas celeho dna a aj ked jem malo, v tom prvom pripade vaha stoji, nejde ani hore ani dole, a v tom druhom ide dole. Takze je to jasne. Ja si proste pravidelnou stravou a sportom metabolizmus nijak neurychlim

ajka20
27. jan 2014

@tenerifka tiež som určite na tom ako Ty , keby niekto poradil , alebo keby sa to dalo nikde vyčítať na nete ako sa naštartovať ....... do šlaka 😝

lorela
27. jan 2014

@ajka20 Odstup medzi jedlom 2 - 3 hoďky, aj tá večera sú načasované veľmi správne 😉 , čo sa týka pitného režimu, ak ešte k tej vode vypiješ doma povedzme 0,5 litrov (teraz v zime), tak je to tiež OK. Sladkosti by som škrtla úplne, resp. pridala na olovrant 1 kus ovocia, keď ťa prepadne chuť na sladké, alebo 1 - 2 kocky horkej čokolády, ale viac ako 70% kakaa.
A k jedálničku: Celozrnné pečivko u nás neexistuje, nemýľ si ho s cereálnym (môžeš grahamový rožok, grahamové žemle som ešte videla, a to je asi tak všetko, + Slatinský celozrnný chlieb a Bevit - originálna receptúra.). Nátierky by boli vhodné skôr tvarohové nízkotučné, než tie s maslom, a keď už nátierka, tak potom si nedaj šunku. Jedno alebo druhé. Šunku hydinovú alebo zajačiu. Veľa zeleniny. Praženica OK. Na desiatu (môžeš aj banán 1x do týždňa, inak, aj tá hruška a ananás majú veľa sacharidov podobne ako banán) a pridaj biely jogurt a pár kusov orechov (vlašské, lieskové, alebo slnečnicové semienka a pod.), inokedy namiesto ovocia ovsené vločky. Obed - polievky bez zápražky OK, mäsko nie hocijaké, ale chudé a na prírodno 🙂 a na šalát pár kvapiek panenského oleja (olivový, avokádový atď). A prílohu! Olovrant je dobrý, no ale namiesto toho ružového zvolenského (tento je naozaj hroznej, ale hroznej chuti), môžeš kľudne aj iný biely jogurt cca 300 kJ na 100g - nejedávaj odtučnené. Inokedy napr. kyslé mlieko s polovicou grahamového rožka a zeleninou, alebo spomínané ovocie 1 ks (menšie jablko, mandarínka, pomaranč, grep). Na olovrant sacharidy ešte môžeš. Večera tiež OK, rôzne zeleninové šaláty s tuniakom vo vlastnej šťave, cottage, mozarela light, opečené mäsko, tvaroh, vajíčko.
Aby som to zhrnula 🙂: Odporúčam ti pridať sacharidy, hlavne doobeda a na obed! (ovsené vločky, celozrnné cestoviny, ryžu, varené zemiaky) - nebudeš mať potom nástojčivú chuť na sladké - tá býva z nedostatku zložených sacharidov. Pridaj zdravé tuky - panenské oleje a orechy a semienka, nepražené nesolené. A pestrejší výber mliečnych výrobkov a vôbec bielkovinových potravín (nie odtučnených, stačí nízkotučných).
Porcie všetko tak do dlane 🙂, okrem zeleniny, tej bez obmedzenia. Ovocka max. 2ks denne.
Čo sa týka cvičenia, optimálne by bolo cvičiť 4x do týždňa 1 hodinu.
A ešte otázočka, chceš schudnúť do 10 kg, alebo viac ako 20 kg?

lorela
27. jan 2014

@ajka20 Áááá, už som vyčítala, takže poslednú otázku - škrtám 😵.

ajka20
27. jan 2014

@lorela dííky vytlačím si to a skúsim takto na to ísť 😉 To by bolo , že sa to nepohne !! 😀

lorela
27. jan 2014

@ajka20 A daj vedieť po čase, alebo sa ešte pýtaj, keď bude treba 🙂