Chudnutie a častá stolica
ahojte
prosim zacala som sa viac hybat a vela zeleniny ovocia
no vaha neklesa, telo sa meni, tak vidim ze asi chudnem
no co je zaujimave, denne mam naozaj velku potrebu aj 3-4x a ja jem uplne zdravo
to akoze chudnem ten tuk ci z coho tolko odpadu?
nerozumiem tomu :(
dakujem za vysvetlenie.
Zaujalo ma to zlcnikove blato, pls vysvetlis? Kvoli hladovaniu?
@liv1 ano presne tak, ked telo neprijima dostatok tukov v strave, tak sa zlc hromadi v zlcniku a pokial tam mas dake mini kamienky, tie sa mozu zmenit na zlcnikove blato. vyguugli. velmi velmi nebezpecne, pretoze stena zlcnika moze prasknut, je to zivot ohrozujuci stav. zial mame sekusnot v rodine. :(
@tanyan No len ubytok centimetrov vzdy bude reflektovany vo vahe, to je proste fyzika. Menej tuku - menej kil. Aj keby teoreticky tuk okamzite nahradzala svalovou hmotou, bude vidiet vysledky ovela neskor, ako pri chudnuti. To je nieco, co robia profesionalni atleti, a velmi podrobne si sleduju kalorie, protein a tuky popri intenzivnom a cielenom treningu, takze pochybujem, ze by sa to autorke stalo nahodou.
Ovela pravdepodobnejsi je ovela jednoduchsi scenar - pridala zeleninu (preto tolko vlakniny) ale neubrala ine problemove potraviny, a dalsi kaloricky prijem ma zo zvysenej konzumacie ovocia, takze nechudne, a zmena tela je skor v hlave, ako realita.
@zorienka28 ubrala ssom, [praveze , nepijem alkohol ( zvykla som vino) a nejem vobes mastne ani vyprazane, praveze ovela viac bielkovin a zeleniny. ovela menej chleba. co si neodpustim je proste par kociek cokolady a neodpustim si syry ( hpcjake) tie proste milujem
@zorienka28 Ak píše, že je jej oblečenie voľnejšie, tak to nebude len v hlave. 😉
Hoci v úvodných fázach je to do veľkej miery regulácia nadmerného zavodnenia organizmu.
@tanyan ano, mam problem aj so zadrziavanim vody, ked som nezdravsie jedla,m vela soli , tak ja som mala medzi rannym a vecernym vazenim niekedy aj 3kg narast. zial pecen je obalena tukom, takze aj preto chcem, aby som prosye zacala zdravsie zit, lebo prave oblicky a pecen ked su obalene zbytocne sa zzdrziava voda v tele, plus musim menej solit :(
Tvoje telo sa nemeni, inak by klesala vaha. Svalovu hmotu aj s intenzivnym kazdodennym treningom uvidis najskor za 3 mesiace.
Co sa deje je to, ze jes vela vlakniny, ale nechudnes, lebo 1. si nezredukovala ostatne veci, z ktorych priberas, a 2. jes vela ovocia, a ovocie je kaloricky intenzivne, predovsetkym veci ako banany, mango, avokado, atd.
Pomohlo by, keby si sem dala svoj celkovy denny jedalnicek.
@zorienka28 Svalstvo je ťažšie ako tuky, Takže kg môže byť rovnaká, ale bude vyzerať chudšie. Nevieš to?
@zorienka28 Svalstvo je ťažšie ako tuky, Takže kg môže byť rovnaká, ale bude vyzerať chudšie. Nevieš to?
@sisska96 no snazim sa o tom presviedcat akoze schudla som dako 3kg za ttri tyzdne ale ja mam vacsou vahu tak som cakala ze to pojde rychlejsie. :/
V človeku je 5 kg odpadu (stolice)...neverila som, kým som nevidela (detaily radšej nenapíšem kde som to videla a v akej situácii)
V človeku je 5 kg odpadu (stolice)...neverila som, kým som nevidela (detaily radšej nenapíšem kde som to videla a v akej situácii)
@marcellka32 to nemam , mala som robene kolono takze nemyslim si ze som sa tak zaniesla a praveze ja mam dstolicu as 3-4x denne riadne velku.
@marcellka32 preto mnohi podstupuju klystir, no mne stacilo prehanadlo z ktoreho som sa skoro dogrcala.
No tak preto nechudnes. Cokolady a syry 🤷♀️
@sisska96 To viem, ale pisem, te na to by musela mat za sebou mesiace cieleneho treningu a jedalnicku. Autorka sama pise, ze si nevie odpustit cokolady a syry, a vsetky ste tu take, ze uuuuurcite chudne, len ma pokazenu vahu.
No tak preto nechudnes. Cokolady a syry 🤷♀️
@zorienka28 Ja som schudla keď som si dala syry so zeleninou. 🙄 a tiež keď si dám čokoládu doobeda, vôbec nepriberám .Jedine keď si dám večer
@sisska96 To viem, ale pisem, te na to by musela mat za sebou mesiace cieleneho treningu a jedalnicku. Autorka sama pise, ze si nevie odpustit cokolady a syry, a vsetky ste tu take, ze uuuuurcite chudne, len ma pokazenu vahu.
@zorienka28 Môže byť aj vekom nad 40,50 už kilá idú oveľa tažšie dolu. Niekomu vôbec
@zorienka28 Ja som schudla keď som si dala syry so zeleninou. 🙄 a tiež keď si dám čokoládu doobeda, vôbec nepriberám .Jedine keď si dám večer
@sisska96 No tak asi si ubrala inde. Je uplne jedno, ci rano, alebo vecer. Proste kalorie neoklames, aj keby si sa na hlavu postavila, preto tu ma tolko bab problem s chudnutim/priberanim.
Skratka ak priemerny denny kaloricky prijem prevysuje priemerny denny vydaj, priberas. Ak je cca rovnaky, drzis si vahu.
Cokolady a syry su typy potravin, ktore su kaloricky intenzivne a neobsahuju protein (alebo minimalne), teda nezasytia, oreto nenahradia vyvazene jedlo, a clovek ma potrebu jest, co vedie k dalsiemu kalorickemu prijmu, ktory u vacsiny ludi prevysi vydaj.
@sisska96 No tak asi si ubrala inde. Je uplne jedno, ci rano, alebo vecer. Proste kalorie neoklames, aj keby si sa na hlavu postavila, preto tu ma tolko bab problem s chudnutim/priberanim.
Skratka ak priemerny denny kaloricky prijem prevysuje priemerny denny vydaj, priberas. Ak je cca rovnaky, drzis si vahu.
Cokolady a syry su typy potravin, ktore su kaloricky intenzivne a neobsahuju protein (alebo minimalne), teda nezasytia, oreto nenahradia vyvazene jedlo, a clovek ma potrebu jest, co vedie k dalsiemu kalorickemu prijmu, ktory u vacsiny ludi prevysi vydaj.
@zorienka28 Ja som redukovala iba pečivo a večerne sladkosti. Nič iné.
@zorienka28 syry neobsahuju protein a ked tak minimum? Ty zijes kde?
@zorienka28 Ja som redukovala iba pečivo a večerne sladkosti. Nič iné.
@sisska96 to uz som nastastie urobila.
@zorienka28 syry neobsahuju protein a ked tak minimum? Ty zijes kde?
@evcagabi No podla toho, kolko. 10g syra ma okolo 2,5-3 g proteinu, a vezmi si do uvahy, ze priemerna zena potrebuje tak 50-60g proteinu denne. Takze toho syra by si musela zjest tolko, ze by ti vyleteli kalorie na nejakych 3000 denne. Syr ako zdroj proteinu je teda uplna kravina.
@zorienka28 syry obsahuju proteiny a davam so zeleninou.
Syr ma na pocet kalorii ale strasne malo proteinu. Podla toho, kolko toho syra a cokolady denne zjes, ale je velmi realne, ze prave to je velka cast problemu, ze nechudnes.
Syr ma na pocet kalorii ale strasne malo proteinu. Podla toho, kolko toho syra a cokolady denne zjes, ale je velmi realne, ze prave to je velka cast problemu, ze nechudnes.
@zorienka28 no urcite ho obmedzim.. akoze nejem ho na kila. to nie. ale je pravda ze syry su tucne.
@zorienka28 ja som schudla 3kg ale pride mi to malo za 3 tyzdne. malo. mam vyssiu vahu, na vahe stojim asi tyzden a pol. nechapem preco, beriem lieky na kyselinu, mozno mam pomalsie travenie..
Ale tuky sa spália. Zadoček rastie z cukru a sacharidov. 3kg za 3 týždne je ok. Nie je zdravé rýchlo schudnúť. Ja som schudla 10 kg za pol roka
@evcagabi No podla toho, kolko. 10g syra ma okolo 2,5-3 g proteinu, a vezmi si do uvahy, ze priemerna zena potrebuje tak 50-60g proteinu denne. Takze toho syra by si musela zjest tolko, ze by ti vyleteli kalorie na nejakych 3000 denne. Syr ako zdroj proteinu je teda uplna kravina.
@zorienka28 dokonca jem hodne toho cottage robim si wrapy z neho,
Ja som schudla 20 kg a mozem ti povedat, ze pri svojich 173 cm som si "dovolila" do 20g syra na den a aj to nie kazdy den, lebo to uz mas (podla syra) 80 kcal, co je pri kalorickom plane 1380 kcal/den (moj objem na chudnutie) ako pochutina uz celkom dost.
Ale tuky sa spália. Zadoček rastie z cukru a sacharidov. 3kg za 3 týždne je ok. Nie je zdravé rýchlo schudnúť. Ja som schudla 10 kg za pol roka
@sisska96 predtym som schudla 10kg za mesiac
ale to malo uplne inu pricinu.
Vekom sa môže metabolizmus spomaliť. Ale 10 kg za mesiac je veľa. Potom keď rýchlo schudneš, ľahšie priberáš.
@zorienka28 priemerna zena potrebuje okolo 50-60gr proteinu? To nie je ani 1.5nasobok bielkovin na vahu. Este raz sa ta pytam, ty kde zijes? Preco tu mudrujes ked o tom vies velke nic? Kto uz ma len prijem bielkovin z jednej potraviny aby prijal len v syre 3000kcal? Ty si si dovolila 20gr syra 😅 ja som mala vcera cez 100gr a zmestila sa do svojho prijmu, ktrory nie je ako pre decko 1380kcal ty odbornicka 😅😅😅
Vekom sa môže metabolizmus spomaliť. Ale 10 kg za mesiac je veľa. Potom keď rýchlo schudneš, ľahšie priberáš.
@sisska96 nie neie to som nastastie nenabrala naspat ..

Tvoje telo sa nemeni, inak by klesala vaha. Svalovu hmotu aj s intenzivnym kazdodennym treningom uvidis najskor za 3 mesiace.
Co sa deje je to, ze jes vela vlakniny, ale nechudnes, lebo 1. si nezredukovala ostatne veci, z ktorych priberas, a 2. jes vela ovocia, a ovocie je kaloricky intenzivne, predovsetkym veci ako banany, mango, avokado, atd.
Pomohlo by, keby si sem dala svoj celkovy denny jedalnicek.
@zorienka28 inac toto je blbost - mne stala vaha aj ked som behavala 10km denne a videla som na oblecenoi ze som ovela pevnejsia (''Tvoje telo sa nemeni, inak by klesala vaha.'')