Ahojte prosim tie co uz mate skusenost poradite mi ako najlepsie schudnut po sekcii? Som dva mesiace po porode. Resp budem potrebovat skor spevnit zadok a nohy. Co ste zacali ako prve cvicit a po akom case od porodu? Mozem napriklad drepovat a robit vypady alebo taku rychlejsiu chodzu?
Neviete o nejakom programe na cvicenie ako je napr fitshaker ktory je vhodny aj pre zeny po sekcii?
Som objednana aj k fyzio na kontrolu diastazy, vyzera to tak ze diastazu mam bohuzial rozsiahlu, po akej dobe ste videli vysledky ked ste zacali s takymi cvikmi?
Podarilo sa vam upravit stravu pri detoch? Ako na to? Prosim zeny cokolvek pridajte co vas napadne nejake dobre rady lebo strasne zle sa citim vo svojom tele a do toho nestiham vobec dobre jest pri detoch.
Kedy ste sa zacali po sekcii citit tak ze okey? Ze ste sa nebali na brucho hybat a nejako ho zatazit?
No ja som vyše 4 mes. Po sekcii a celé zle. Teraz mám od od fyzio cvičenia. Mám ísť na to postupne väčšie cvičenie mi povedala najskôr po pol roku. Ideál je chôdza všetko postupne. Ja mám stále problém s bruchom a keď viac robím alebo sedím stále to boli.
@aurora33 dakujem to som vobec netusila myslela som ze to sa tyka len zien co rodili prirodzene
@mimi852021 to ma mrzi aj ta boli jazva?
Ja nemam bolesti skor mi je tak nekomfortne a ze som taka az moc opatrna v pohyboch. Ale celkovo sa citim zle a ze som “obrovska”. Mam pocit ze aj ponozky su mi tesne.
Aj má.boli aj zhtubl na kúsku. Masirujem.cvicim včera som bola u koznej že mám pokračovať a že keď to nepomôže keď sa to zahojí že vie tam niečo vpichnúť aby to nebolo tak zrhubnute. Mala som akútnu sekciu náročný pôrod tak musím dať tomu čas ale j ja mám podobne sťavy. Hlava chce ale telo nepustí musím sa dať hlavne zdravotné dokopy a to počká ešte.
Ak chceš napis mi súkromne.
Pjooooj to je este malo 2mes, prilis si premotivovana
Inak da sa vsetko aj pri detoch
Všetko chce svoj čas. Strašne sa síce môžeš cítiť, ale nič s tým neurobíš, kým nebudeš v stave začať cvičiť. Inak si môžeš ešte viac poškodiť. Ja som sa po sekcii zameriavala na dieťa a psychickú pohodu, dojčenie, po 6 mesiacov som bola na váhe 54 kg ( moja pôvodná) a medzitým som začala pomaly a pre radosť posilňovať bruško ( cviky do kríža sú na diastazu top), panvové dno, nohy, stehna. Ale nedá sa povedať, že by som sa cítila zle v tele po pôrode. Myslím, že keby som tlačila na pílu, tak budem mať iba stresy a Jojo efekt.
Úplne sa ukľudni a poďakuj svojmu telu každý deň za to, čo zvládlo - vynosiť dieťa. Dopraj si kvalitné jedlo, ja viem, že to ide ťažšie, keď si doma s deťmi ale keď nebudeš mať doma blbosti, tak sa prinútiš si dať niečo normálne. Doma som mala vždy cottage, ochutený tvaroh a kadejaké iné takéto rýchlovky. A na varenie len zdravšie potraviny. Nebudem klamať, občas som zožrala 300g čokoládu ale vôbec som si nerobila kvôli tomu výčitky
@denkabemommy ja som maximalne vdacna za zdrave dieta, ale tak treba aj prakticky sa zamysliet ze ako kazda mama chodim dieta kocikovat, mam doma aj 2,5 rocne dieta s ktorym sedim na zemi a hrame sa. Takze potrebujem byt pri tom oblecena a citit sa pohodlne;) a nechcem nakupovat novy satnik, som velmi zavodnena, kratke rukavy na trickach ma rezu, netehotenske oblecenie mam napasovane ze mi je nepohodlne, gombiky na nohaviciach mam problem zapnut.. ide leto tak predsa clovek nechodi vo volnych svetroch a kabatoch
@autorka tým nemyslím, že máš byť spokojná so svojou postavou. Netreba si mýliť vďačnosť a spokojnosť. Vďačnosť znamená oceniť sa, aj keď nejdeš úplne 100%. . Mne keď sa druhý syn narodil, prvý mal necelé 3r. Ale chcel nechcel (vždy chcel) chodili sme veľa von, aj keď som potrebovala niečo v meste vybaviť, šli sme pešo. Teraz je už pekne počasie, tak vieš bez problémov ísť von, pripadne cez deň zacvičiť doma. Aj ked najpodstatnejšie na chudnutí je strava. Vždy strava. Cvičenie a iné aktivity sú už len na spevnenie tela. Skús stiahnuť kalorické tabuľky a zapisovať si úplne každé jedno jedlo denne - okrem toho, že budeš mať prehľad o prijatých kaloriach, prestaneš len tak ďobkať blbosti, lebo sa ti to nebude chcieť zapisovať
Mne odporucali cvicit najskor 6 mesiacov po sekcii. Ja som ale vahu neriesila, sama sla dolu, diastazu mam stale, treba len zistit, ktore cviky su pri nej vhidne, aby si si este viac neublizila
Ja by som urcite investovala do kvalitnej fyzioterapie. Žiadne také, že nájdem si cviky na internete. Tým si mozes ešte viac uškodiť.
Ahoj, napíš mi prosím súkromnú správu.
U fyzio si daj skontrolovať aj panvové dno.