Chudnutie bez tabuliek, prerušovaný pôst
Skúsil niekto schudnúť bez toho aby si počítal v kalorickými tabuľkách čo a koľko toho zje ?
Mna to vôbec nebaví si zapisovať a hľadať čo koľko obsahuje vážiť ai jedlo no proste katastrofa
Potrebujem schudnúť 10 kil
Mám 160cm a 65 kil čo je pre mna už max hranica
Rozhodla som sa pre prerušovaný post 8/16
A raz v týždni držať “hladovku”
Samozrejeme jedla obmedzím a pridám aspoň chôdzu keďže na sport niesom 😬
Ja nikdy som si nezapisovala približne človek vie či zje 500 alebo 1500 kalórií podľa toho sa treba drzat a vždy som schudla, nikdy som nedržala diéty pretože potom by som mala brutálne nervy, jedlo je pre mňa základ ak nejem dlhšie ako tri hodiny celú má rozklepe, takže jesť menšie porcie a zdravšie verzie a cvičiť úspech zaručený, ja by som nevydržala ani toto 8/16 brechala by som na kazdeho a hlava by ma bolela nejesť, zapojiť kardio určite 4 x do tyzdna
Nikdy som nič nezapisovala nevazila neprepocitavala a schudla som.
prerusovany post nie je dieta a hladovka je sice fajn, ale tiez nie kvoli chudnutiu.
odporucam prekonat sa a nieco obetpvat pre schudnutie - aspon tri mesiace poctivo a naozaj dokladne vsetko zapisovat - ber to ako investiciu do buducnosti. naucis sa potom, co ma kolko kalorii, aka skladba stravy ti vyhovuje.
proste sa treba zatat
Nie netreba tabuľky len bez nich nebudeš vedieť presne koľko toho ješ.
Ja drzim treti tyzden
Po 2 tyzdnoch som mala o 1 kg menej. Hlavne to vidim na objeme brucha. Jem klasicky, ale striktbe len tych 8h a neprejedam sa. Ako zaverecne jedlo som zo zaciatku davala ovsenu kasu, potom som kludne vydrzala tych 16h, teraz sa niekedy pozabudnem, ze uz mozem jest.
Jem ranajky, obed a veceru a medzi to ovocie. Aj sladke sem tam, nie vela, ale dam si.
Ja som bola presne ako ty - načo tabuľky , to ma baviť nebude atd … Ale dala som im šancu a teda ostala som brutálne prekvapená …
Len pre info, 6 dni v tyzdni športujem, pôst už držím 1,5 roka, zdravo sa stravujem a predsa som mala nejaké to kilo navyše, pneumatiku okolo brucha … proste vek, genetika + štítna žľaza. …
A hlavne telo ma svoju optimálnu váhu ktorá je bohužiaľ u niekorích žien skratka krv a mlieko, s pôstom síce zhodis to co je vylozene navyše, ale potom sa to stopne ked je telo so svojou váhou spokojne. Aj ked sa to hlave moc nepáči
Toto je presne môj prípad 🤷🏼♀️
Skúsila som tabuľky a schudla som hneď. Nemusela som ich ani dlho používať, možno tak dva-tri týždne a už som mala super prehľad koľko co obsahuje, koľko “príloh “ si môžem dať na tanier, co všetko treba zjesť aby som zjedla dosť bielkovín.
Ja
A za mna blbost, nefungovalo to, intuitivne som jest nevedela
Poctivo zapisujem a za cca 6mes som schudla uz 24kg
@taktotedanie prosím ťa, ktoré tabuľky máš stiahnuté. Musím sa aj ja do toho pustiť. Mne netreba zhodiť moc, ale potrebovala by som odrazový mostík. Ďakujem.
@zirafienka kaloricke tabulky
Ja chudnem aj bez tabuliek, ale v minulosti som ich používala a tak to mám tak nejak v oku. Bez nich neviem či by som sa niekam posunula. Mala som skreslenu predstavu o jedle, kým som ich reálne neskusila. 😄
@taktotedanie mas premium?
Ja si zapisujem 4 dni a dam si moje jedlo a neuklada mi ho....zapise mi ho jednorazovo, potom uz ukazuie v mojich jedlach len prvu polozku..tak zakazdym musim znova ( napr.mam babovku chvem si dat 3 dnj kusok)..
@katrin21 nemam
Tiez mi to blbne
Mne tabuľky skvelé fungujú ale nie na chudnutie ale na to aby som videla.kolko zjem cukrov a tukov lebo som bola dosť zhrozená keď som videla ako nezdravo sa stravujem. Čiže tabuľky mám na zdravú stravu a na chudnutie máš jedine pohyb. Nič iné ti neviem odporučiť. Mne ani prerušovaný post nefungoval. Odpadávala som od hladu.
Áno,ja som tak schudla 17 kg.Nezapisovala, nevážila som nič.Vlastne áno.Asi 4 dni KT a potom som na to nemala už nervy. Celý deň myslieť iba na jedlo a na zapisovanie.Ďakujem,neprosím.Takto sa naobedujem, dám si olovrant,keď prídem z práce a večeru a hotovo.Dnes mám Novolunový pôst.Teda už mi skončil,teraz som jedla 1.jedlo od včerajšieho večera.Mne tento systém strašne vyhovuje a nemenila by som.Fungujem takto už skoro 3 roky.Aj keď ja mám len light verziu, lebo ja pijem kávu s mliekom.Takže technicky si tou kávou ten zdravotný pôst preruším.Ale aj tak ide v podstate stále a len o zníženie porcií a tým pádom kalorický deficit.Chudneš-si v deficite.Priberáš-nie si v deficite,treba menej jesť.Jednoduchá rovnica.
Ale KT nie sú pre mňa.Nepôsobia dobre na moju psychiku.
prerusovany post mas ako vacsina populacie, ved nejes v noci, ci? sprostost na n-tu. proste sa viac hyb netreba ti tabulky....

ja si nezapisujem do tabuliek, ale snazim sa mat aky taky prehlad pri vareni, kolko som si toho asi urobila ako to zhruba kaloricky vychadza..