icon

Chudnutie: Jesť pravidelne alebo dodržiavať prerušovaný pôst?

8. okt 2024

Baby. Už milióntý krát potrebujem niečo urobiť s váhou.
Za môj najväčší problém považujem jedlo. Aj si začnem nahadzovať do kalorických tabuliek - po chvíľke ma to prestane baviť.
Ale hlavne ma zaujíma otázka - čo je lepšie? Jesť pravidelne (napríklad 5x za deň menšie porcie)? Alebo sa držať prerušovaného pôstu.
Nemáte skúsenosti?
Mám toho načítané fakt hodne, ale každý odborník tvrdí niečo iné a práve to jeho je to správne.
Neviem čoho sa chytiť.
Za každú normálnu radu vopred ďakujem 🙂

bellaa3007
8. okt 2024

Tak to si musíš sama vyskúšať a odsledovať.
Mne dlhodobo vyhovuje prerušovaný pôst

shee11
8. okt 2024

prerušovany post nie je dlhodobo udrzatelny vo vacsine pripadov.

bellaa3007
8. okt 2024

@shee11 prečo nie? ranakujem o 9, posledné jedlo o 17

januska12323
8. okt 2024

Vyskúšaj na sebe. Mne malé porcie nevyhovujú potom som furt hladná a celkovo zjem toho viac.

mamamasama
8. okt 2024

Mne osobne IF nevyhovuje.

martinka13
8. okt 2024

Mne vyhovuje prerušovaný pôst. Fungujem tak už cez 2 roky. Ale aj tu mam pravidelnú stravu. Raňajky, obed a skoršiu večeru.

evcagabi
8. okt 2024

Mne pred tehotenstvom if maximalne vyhovaval. Sla som ho do cca 7mesiaca, potom to bolo pre mna uz neudrzatelne a teraz uz pri malej vobec. Citim sa mizerne ale telo neo**bem pri starostlivosti o babo😅😅😅

sense
8. okt 2024

Na toto ti presnú odpoveď nikto nedá, nakoľko jazde telo funguje inak. V oboch prípadoch musíš prijať menej ako vydas

mandzula
8. okt 2024

Je v zasade jedno, ci 5x denne alebo akokolvek inak, dolezity je celkovy prijem. Ja jem 5x denne, lebo si neviem predstavit jest narazovo viac, takto mam vyrovnanu hladinu cukru, energie, neprepada ma vlci hlad, tym padom si viem ustriehnut velkost porcie a necitim sa prezrata.

taktotedanie
9. okt 2024

Kaloricky deficit
Tak ako sa ti nechce nahadzovat jedlo do kalorickych tabuliek z lenivosti tak ti ani to odhodlanie chudnutia nevydrzi dlho

biba_18
10. okt 2024

celkom nerozumiem preďo pri IF by človek nemohol jesť pravidelne ☺️ jem 5x denne vrámci IF…