icon

Chudnutie obéznych

zuzlicek44
21. feb 2015

Chudnutia tu je dosť...ale chudnú také, čo majú 60kg..
Zakladám temu pre nás "dvakrát také ´+ "... to už je iné chudnutie a preto je potrebná aj iná podpora🙂
Kto sa pridá, nech sa pridá,si vrelo vítaná 🙂

p_etrisha
1. mar 2015

@kaciatkom
@miskakyblik ahojte baby 🙂 neni problem pridat, ale uz sme riesili podstatu skupiny a mali mensie nezhody, takze mi, prosim napíšte do IP vase BMI 🙂 Alebo vahu, miery, nech vas nepridam a hned nebudem musiet vylucit z dovodu, ze nesplnate XL/XXL 🙂
Vdaka za pochopenie, pekny vecer

janielka2
2. mar 2015

@p_etrisha ako oznacovat? 😉

vierkaaa85
2. mar 2015

Tak ja mám 178 cm a 86 kg..pôvodná váha bola 70 kg.. začala som od 1. marca s 90 dňovou diétou, takže som zvedavá, dokedy to zvládnem a či vôbec pôjde niečo dole.. mám veľmi silné stehná a boky s bruchom...to je moje trápenie..začala som chodiť pešo do práce, čo mam cca 5 km tam a späť spolu, tak uvidím, čo sa z toho bude dať do leta urobiť 🙂 ak nespĺnam váhové kritéria, tak ma kľudne vymažte, konfekčnú veľkosť som nosievala L, sem tam M 🙂 a teraz XL a nohavice trošku viac ako XL ☹

mimca77
2. mar 2015

@ragulca prosim aj mna do sukromky, dakujem

p_etrisha
2. mar 2015

@janielka2 # mriezkami, v skupine to uvidis 🙂

timi1012
2. mar 2015

aj ja chcem ísť do skupiny prosím Ďakujéém.

katrin
2. mar 2015

ahojte, chcela by som sa aj ja pridať do súkromky.. v roku 2013 som mala váhu s trojciferným číslom , teraz som na váhe cca 73-75kg, BMI mám teraz okolo 27.... 🙂

snapi
3. mar 2015

Ahojte, škoda, že ste sa takto do súkromky presťahovali.....ja tiež bojujem už pár týždňov, idem z váhy niečo nad 98kg, mám dole zatiaľ 5kg a možno aj o niečo viac, už som sa dlhšie nevážila....takže ak by ste ma pridali do skupiny, budem rada 🙂.

pianistka
3. mar 2015

Baby, drzim vam palce, aby ste to vsetky zvladli a dosiahli ciel po akom tuzite 🙂 Pamatajte, ked sa chce, vsetko sa da 🙂 Odporucam vam do vasej skupiny pridat aj baby, ktore uz v sucasnosti mozno nie su XXL, ale boli take v minulosti a podarilo sa im uspesne schudnut, a vahu si udrzat, mohli by vam dat cenne rady a podporit vas 🙂

blondyblond
3. mar 2015

Ahojte konecne sa odhodlavam pridat,stale len citam citam a ze uz zacnem a .......nic.Moja vyska 173 vaha 110kg.Tak od dnes zacinam cvicenim a upravim aj stravu,moj problem je zahanat zlu naladu cukrovinkami.Uz raz sa mi podarilo schudnut 40kg a potom sme chceli druhe dieta a neslo to ,depresie som zahnala sladkym az sa to po 9 rokoch podarilo.Myslim ze vtedy to slo lahsie clovek bol mladsi,lepsie sa chudlo.Teraz stihat domacnost dve deti robotu,asi to je problem viacerych mamiciek.Tak vas poprosim pridat do vasej skupiny a spolocne to pojde.

gabiiika
3. mar 2015

Vuau, tak na takuto temu som čakala, ja pri BMI 38,5 mám čo robiť, vidím že píšete o nejakej sukromnej skupine, ja celkom neviem ako to tu na MK chodí , ak by mi vedel niekto pomôcť bola by som vďačna, ďakujem 🙂

nekonecna
3. mar 2015

@gabiiika p_etrisha ta da skupiny

gabiiika
3. mar 2015

@nekonecna ďakujem, pisala som jej ip

blondyblond
3. mar 2015

Mozete pridat aj mna prosim ☹

lauritania
3. mar 2015

ahojte , môžte aj mna pridať ? .. .... pozeram že už mate aj sukromku , ja som schudla zo 126kg na 54kg , dnes mam 60kg ... za prvý rok som schudla okolo 60kg . Nikdy nezabudnem na život s morbidnou obezitou a som šťastná že som nepolavila a zdolala ju ...

palomablanca
3. mar 2015

@lauritania ahoj. môžeš prosím ťa prezradiť ako sa ti to podarilo? to je niečo neuveriteľné!! 😅

lauritania
3. mar 2015

@palomablanca zdravotné problémy so žaludkom , nasledna operacia , pričom mi aj zmenšili žaludok / resekcia žaludka / , prisna pooperačna dieta a zmena stravovania , jedavam malé porcie a 5-7 x denne ....
Operácia resekcia žaludka sa robí aj morbidne obeznym , som aj v kontakte s ludmi ktorí to maju za sebou ... a uspešne ..

palomablanca
3. mar 2015

@lauritania videla som veľa zahr. - ang. videí na túto tematiku...verím, že ti to pomohlo. ...bolo by to asi na dlhú debatu, ja by som sa toho teda bála, hlavne po zhliadnutí tých videí. Hlavne toho že je to nezvratná zmena s tým žalúdkom... a tak...ale obdivujem ťa, že si nabrala odvahu. Stálo to za to,však? vyzerá to tak, že áno...držím palce. 🙂 😉 ešte 1 otázka? cvičila si? či si to všetko dosiahla len stravovaním?

lauritania
3. mar 2015

@palomablanca necvičila .... cvičiiť som začala ked som dochudla na 54kg .... cvičim teraz , spevnujem telo , mam 60kg a už na vahe stojim .. pošlem ti link kde si možeš prečitať o tejto operacii a skusenosti nas čo sme tým prešli , tu na koníku ...

palomablanca
3. mar 2015

@lauritania díky moc 😉

nekonecna
3. mar 2015

@lauritania poprosim ta o link aj mne do spravy,,,klobuk dole,,,ty vies presne ako sa clovek citi s kilami navyse

snapi
4. mar 2015

@lauritania a neostala ti potom ovisnutá koža? ako vauuu, super výsledok, fakt gratulujem. Ja idem z menšej hmotnosti, ale tohto sa clekom bojím...aj ekď cvičím teda 5krát do týždňa minimálne , krémujem sa o dušu...ale bojím sa toho...

lauritania
4. mar 2015

@snapi nie je pravidlo že koža ovisne , zaôeži o to starostlivosti o pokožku celkovo , celý život a elasticidy kože. ja som schudla cca 70kg , za prvý ok okolo 60kg .... nemam žiadne previsy ako to ukazuju v tv , ale mam taku pokrčenu kožu akoby zvraskavenú , ked som naha je vidieť že som čo to schudla , ale je to len na stehnach a na spodku brucha ... žiadne previsy , len dokrčená akoby zvraskavena koža , ale žiadna katastrofa , dá sa to riešiť na plastike ale myslím že to nie je až tak nevyhnutné ... ale čo tam po koži - hlavne že su kila preč !!!!!!!! neriešte ako bude vyzerať koža , chodte si za cielom ! mna nikdy nenapadlo , že aka bude koža ... držim palce!

snapi
4. mar 2015

@lauritania ďakujem. jasné, viem, že to je individuálne. Tak ono zase nie je mi uplne jedno ako budem vyzerať a keďže plánujem ešte aj deti ak sa podarí, tak tá koža dostane ešte zabrať....Určite by ma to neodradilo od chudnutia a chudnúť budem naďalej, ale bola som zvedavá. Lebo o tomto sa ženy väčšinou nejako nechcú vzjadrovať, alebo obídu priamu odpovedať, takže si cením, že si mi to tak narovinu napísala.

lauritania
4. mar 2015

@snapi ja som sama prekvapená že mam tu kožu taku aku mam , poznám ženy čo schudli menej ako ja a museli na abdominoplastiku bruška lebo im ostali haldy velkej kože že mohli prehadzovať ... veru , je to individuálne .. tak mne ostala na pamiatku len skrčená koža , ale som si na to zvykla a neriešim to a už idem aj do plaviek a na pláž a je mi jedno či ludia na mna čumia .... aj ked v plavkach sa veru neprechádzam , šatku mam prehodenú vždy :D

snapi
4. mar 2015

@lauritania tak ono zase trocha pokrčenej kože je určite lepšie ako kopec tuku na bruchu.. a aj sa to lepšie schová 😉 . Hlavne je, že sa určite eliminujú zdravotné riziká. Aspoň teda ja cítim aj po tých 5 kilách, že sa mi niektoré veci upravili, tak som celkom zvedavá aké to bude keď dám dole ešte 20 kíl 😀

22beba
4. mar 2015

ahojte kočky zdravím vás 🙂 Povodná váha 121 kg ... teraz mám 111 váha ide krásne dole zdravo sa stravujem cvičím a je mi lepšie .. hlavne to robím koli otehotneniu 🙂 chcem ísť na 75 kg 🙂 a výška 180 cm

nynyky
4. mar 2015

@22beba super sj mne treba koli tehotenstvu. ako zrdavo papas? lebo ja vysadila uplne pecivo a neako nic sa vobec nedeje stale som na rovnakej vahe ☹

22beba
4. mar 2015

@nynyky ahoj 🙂 nejem vobec žiadne pečivo uplne som vylučila bielu múku a tučné jedlá to vieš aj sama ... väčeinou jem zeleninové šaláty kuracinu morčacinu ryby a vela bielkovin .. vela receptov čerpám z dukanovej diéty . a cvičím na rotopede každé ráno a večer po pol hodine plus minus pár minut ako dlho vydržím dietovať som začla od 13.1. vtedy mi aj dorazil drahý bicykel tak som si povedala že ked som tolké prachy do toho vrazila tak to už musím využívať ale nie ako vešiak ... a nechcem byť takáto tučná ☹ je to moc a tie pohľady mi nerobia dobre ☹

radopp
4. mar 2015

@22beba Čo zlé obsahuje biela múka? Pečivo aj múka tiež obsahujú bielkoviny, viac, kvalitnejšie a lacnejšie ako z vtákov a rýb. Cukry sú pre telo rovnako dôležité ako iné látky. Mäso obsahuje nekvalitný tuk. Cvičenie je dobrá vec, musí byť pravidelné, výsledky sa dostavia až neskôr. Je dobré fyzicky pracovať, je to zábavnejšie ako fitko. Vylúčením cukrov zo stravy sa spotrebujú ich zásoby v bunkách a ubudne aj voda. To je možno tých 10 kg čo si schudla. je to dočasné, nie je to riešenie.