Nikdy som nebrala nič na chudnutie, viete mi poradiť niečo účinné na podporu chudnutia?
Nezrat a hybat sa
Strava tvorí 80% toho ako vyzeráš, zvyšných 20% je pohyb a genetika
Kaloricky deficit
Lieky ktoré reálne funguju sú viazané na lekársky predpis ( napríklad saxendo )a bez potrebných trvalých zmien budú mať len dočasný účinok . Nehovoriac že sú dosť drahé .
@spanielka44 to určite nie . Strava je pre dosiahnutie kalorického deficitu určite dvoležitejšia ako šport. Ale jednoznačne človek ako vyzerá má cvičenie oveľa väčší význam ako len 20% o zdraví vitalite kondícii prevencii Jojo efektu nehovoriac . A aj pre redukcii hmotnosti má cvičenie viac benefitov ako len pálenie kalórií
@jogy1984 po prvé píše sa dôležitejšia 🤦🏽♀️ a presne to som tam napísala… že je dôležité dodržovať stravu lebo ta tvorí postavu a to znamená keď chceš schudnut musíš byt v kalorickou deficite. Keď chceš mat svaly treba navýšiť príjem bielkovín atd. Zo športu samotného si postavu nespravim pokým neupravia stravu
Samozrejme viem, že len dopovať sa niečím nepomôže. O to mi ani nejde. Pravdaže upravím aj stravu (výdaj väčší ako príjem) a snáď aj šport. S čím je u mňa problém, lebo mám niečo s krížami. Minulý rok mi už aj drepy tak uškodili, že som skončila na injekciách a rehabilitácii. Nepomohlo odstrániť problém. Teraz už zostáva len koliesko obvoďák, ortopéd a MRko. Teda mi zostávajú len jemné naťahovačky, čo mi ukázali na rehabilitácii a skúsim behať. No mám 43 r. a sedavú prácu. Geneticky v rodine priberáme hlavne na brucho a ostatné je chudšie, čiže skoro každý si myslí, že som tehotná. Preto som chcela niečo na zrýchlenie metabolizmu alebo niečo podobné. Vôbec sa v tom neorientujem, keďže vždy som bola proti prostriedkom na chudnutie.
@spanielka44 ale ani bez športu ťa postava nebude . Aj keď kaloricky deficit je kľúčoví ale len sám o sebe nebude mať ani dobre ani trvalé výsledky.
Čaj maté (taký ten co sa pije so slamkou), je povzbudzujúci a spoľahlivo potlačí hlad.
Prerušovaný pôst
Vylúčiť (alebo maximálne obmedziť) lepok, rafinovaný cukor, údeniny aj tavene syry.
Zelený čaj pomáha zrýchliť metabolizmus.
Ahoj, ak máte problémy s bruchom, tak to je stravou. Večerné vyjedanie, veľa sacharidov a môže byť problém s pečienku.
Zameraj sa na bielkoviny a zeleninu.
Pohyb je potrebný nie len pre stratu kalórií, ale nakopne Ti aj metabolizmus a budeš mať oveľa menšiu potrebu jesť nepotrebné jedlá. Začni aj 5 minútami( napr. v sede dvíhaj nohy) a postupne pridávaj.
@matrioska u mňa posunutá platnička v krížovej oblasti.Nemám sedavu prácu.Staci že vysavam a bolesti sú na svete.Na mňa platí jednoznačne cvičiť rehabilitačné cviky každý deň a postupne pridávať aj posilňovacie cviky na spevnenie Core...samozrejme čo mi chrbát dovolí...stravu som upravila pridala viac tekutín váha išla dole o 9kg.Momentalne mám menej času na seba a tým pádom necvicim pravidelne tak bolesti sú na svete...no stravu sa snažím dodržiavať aj s malými prehreskami a váha sa drží+-1kg.Drzim palce v pevnej vôle 😉
@zdienka1133 ďakujem pekne
@matrioska nemusíš brať nič. Len cvičiť a dať pozor na stravu.