Účinné tipy na podporu chudnutia

matrioska
15. máj 2025

Nikdy som nebrala nič na chudnutie, viete mi poradiť niečo účinné na podporu chudnutia?

jaass
15. máj 2025

@matrioska nemusíš brať nič. Len cvičiť a dať pozor na stravu.

vanilkovazmrzka
15. máj 2025

Nezrat a hybat sa

spanielka44
16. máj 2025

Strava tvorí 80% toho ako vyzeráš, zvyšných 20% je pohyb a genetika

lucia13022023
16. máj 2025

Kaloricky deficit

bytc20
16. máj 2025

@matrioska pevna vola

jogy1984
16. máj 2025

Lieky ktoré reálne funguju sú viazané na lekársky predpis ( napríklad saxendo )a bez potrebných trvalých zmien budú mať len dočasný účinok . Nehovoriac že sú dosť drahé .

jogy1984
16. máj 2025

@spanielka44 to určite nie . Strava je pre dosiahnutie kalorického deficitu určite dvoležitejšia ako šport. Ale jednoznačne človek ako vyzerá má cvičenie oveľa väčší význam ako len 20% o zdraví vitalite kondícii prevencii Jojo efektu nehovoriac . A aj pre redukcii hmotnosti má cvičenie viac benefitov ako len pálenie kalórií

really8
16. máj 2025

@matrioska jasne zlaticko. Pogoogli cajiky alebo nejake sumienky a budes chudnut ako barsjaky influ. Ja naozaj, ale ze naozaj nechapem ze si niekto mysli ze takto este schudne. A ak nahodou myslis na ozempic a podobne chutovky tak na to rychlo zabudni.

spanielka44
16. máj 2025

@jogy1984 po prvé píše sa dôležitejšia 🤦🏽‍♀️ a presne to som tam napísala… že je dôležité dodržovať stravu lebo ta tvorí postavu a to znamená keď chceš schudnut musíš byt v kalorickou deficite. Keď chceš mat svaly treba navýšiť príjem bielkovín atd. Zo športu samotného si postavu nespravim pokým neupravia stravu

matrioska
autor
16. máj 2025

Samozrejme viem, že len dopovať sa niečím nepomôže. O to mi ani nejde. Pravdaže upravím aj stravu (výdaj väčší ako príjem) a snáď aj šport. S čím je u mňa problém, lebo mám niečo s krížami. Minulý rok mi už aj drepy tak uškodili, že som skončila na injekciách a rehabilitácii. Nepomohlo odstrániť problém. Teraz už zostáva len koliesko obvoďák, ortopéd a MRko. Teda mi zostávajú len jemné naťahovačky, čo mi ukázali na rehabilitácii a skúsim behať. No mám 43 r. a sedavú prácu. Geneticky v rodine priberáme hlavne na brucho a ostatné je chudšie, čiže skoro každý si myslí, že som tehotná. Preto som chcela niečo na zrýchlenie metabolizmu alebo niečo podobné. Vôbec sa v tom neorientujem, keďže vždy som bola proti prostriedkom na chudnutie.

jogy1984
16. máj 2025

@spanielka44 ale ani bez športu ťa postava nebude . Aj keď kaloricky deficit je kľúčoví ale len sám o sebe nebude mať ani dobre ani trvalé výsledky.

cukroska
16. máj 2025

@matrioska Nemusíš cvičiť a mať veľa pohybu aby si schudla. Strava je alfa omega .Šport a pohyb môžeš zaradiť aj neskôr.

lujza123
16. máj 2025

Čaj maté (taký ten co sa pije so slamkou), je povzbudzujúci a spoľahlivo potlačí hlad.

Prerušovaný pôst

Vylúčiť (alebo maximálne obmedziť) lepok, rafinovaný cukor, údeniny aj tavene syry.

zuzitko74
17. máj 2025

Zelený čaj pomáha zrýchliť metabolizmus.

zdienka1133
20. máj 2025

Ahoj, ak máte problémy s bruchom, tak to je stravou. Večerné vyjedanie, veľa sacharidov a môže byť problém s pečienku.
Zameraj sa na bielkoviny a zeleninu.
Pohyb je potrebný nie len pre stratu kalórií, ale nakopne Ti aj metabolizmus a budeš mať oveľa menšiu potrebu jesť nepotrebné jedlá. Začni aj 5 minútami( napr. v sede dvíhaj nohy) a postupne pridávaj.

luucka32
21. máj 2025

@matrioska u mňa posunutá platnička v krížovej oblasti.Nemám sedavu prácu.Staci že vysavam a bolesti sú na svete.Na mňa platí jednoznačne cvičiť rehabilitačné cviky každý deň a postupne pridávať aj posilňovacie cviky na spevnenie Core...samozrejme čo mi chrbát dovolí...stravu som upravila pridala viac tekutín váha išla dole o 9kg.Momentalne mám menej času na seba a tým pádom necvicim pravidelne tak bolesti sú na svete...no stravu sa snažím dodržiavať aj s malými prehreskami a váha sa drží+-1kg.Drzim palce v pevnej vôle 😉

matrioska
autor
21. máj 2025

@zdienka1133 ďakujem pekne

matrioska
autor
21. máj 2025

@luucka32 Ďakujem pekne.