icon

Chudnutie od 1.4.2016

ruzovykvietok
30. mar 2016

Kto sa ku mne ide pridať? 🙂 chcem zmeniť najmä stravu, pridať aj trochu cvičenia, ale strava je prvoradá 🙂 najlepšie keby sa našli aj vegetariáni (keďže ja sama som, aby sme sa inšpirovali, motivovali). A dáme si taký veselý dátum 1. apríla 🙂

njonja
31. mar 2016

@qyxina dukanova je rychla, ale nie zdrava. Dr. Dukana kvoli poskodeniu zdravia pacientov na tejto diete vylucili z lekarskej komory. Je to brutal zaberak na organizmus vsetky tie bielkoviny. Daj si pri nej pozor. Nerobila by som ju prilis dlho, lebo je strasne nezdrava.

timea7
31. mar 2016

@aankaa ráno celozrnný chlieb, k tomu syr, zelenina, na desiatu vločky s jogurtom a ovocím, na obed nelúpená ryža ku kuraciemu mäsu alebo rybe, zelenina, na olovrant Knackebrot a Cottage chees, zelenina, na večeru zeleninový šalát so šunkou a vajíčkom, do neho cestovina. Napríklad. Určite nebudeš hladná, takže nebudeš mať po týždni záchvaty žravosti, ani nepríde jojo, lebo nepôjdeš s príjmom prudko dolu, ale kg budú ubúdať, lebo telo nebude mať pocit, že je momentálne stav núdze a tak musí uložiť každé sústo navyše, ktoré prijmeš.

hope252
Autor odpoveď zmazal
timea7
31. mar 2016

@qyxina jasné, že koláče nevyhodíš, mala si ich pekne zobrať do práce kolegyniam, nech priberajú oni, tým pádom ty budeš pri nich vyzerať štíhlejšie 😀 😀 😀 😀
@mateson veď môžeš ísť s kamoškami na večeru a nemusíš zjesť pol prasaťa na nej. Dáš si kuracie mäso, alebo hovädzí steak a zeleninu, ak si dáš prílohu, tak si z nej dáš len dve lyžice a vybavené. Určite z takejto večere nepriberieš kg a stále sa niečo nájde v rodine, medzi známymi, kde je riziko, že sa človek utrhne z reťaze. Ale utrhne sa najmä vtedy, ak diéta pre neho znamená hladovku, alebo absolútne vylúčenie množstva potravín.

timea7
31. mar 2016

Veľmi vám všetkým držím palce, aby ste zajtrajším bláznivým dátumom naštartovali nie diétu, ale nový život. S novým stravovaním, s pravidelným pohybom, hlavne nestresujte, ak váha sem-ta zostane stáť, ona sa zase pohne smerom dolu a pre príjemný štart uvádzam dôležité zásady - v pôvodnom znení:
Desatero pro štíhlů líniu od Bolka Polívku.

1. Dyž neco jíte a nikdo vás nevidí, tož to nemá žádné kalorie.

2. Dyž do seba cpeš čokoládu a chlastáš k temu slivovicu, tož
tá ti ty kalorie zruší.

3. Dyž sa postaráš, aby všecí okolo přibrali víc kilo než ty, tož budeš najštíhlejší.

4. Dyž sa vás bude cpat víc, tož sa počítajů kalorie enom temu, kerý sní najvíc.

5. Jídlo, co sníš v kině a nebo u televize, popřípadě u počítače, jako polárka, oplatky, sušenky,
to sa nepočítá, protože to patří do zábavy a né do jídla.

6. Kakao, brandy, topinky, dorty, chleba se sádlem, špek a klobásky neobsahujů kalorie, dyž sa pijů a jedí ze zdravotních důvodů.

7. Jídlo, keré sníte, dyž vaříte, taky nemá kalorie, protože to nejíte, ale koštujete.

8. Jídlo, keré má stejnů barvu, taky neobsahuje kalorie. Třeba dyž sníte špenát a pistáciovů zmrzlinu, tož to je jak dybyste nesnědli nic.

9. Obezita je nemoc a tož je potřeba pořádně sa nadlábnůt, aby s ňů tělo mohlo pořádně bojovat.

A navíc:

10. Ženská bez břucha je jak hrnek bez ucha !!! A ženská bez řiti je jak váza bez kvítí !!!

mateson
31. mar 2016

tak sa hlásim dnes deň 1: raňajky 1 celozrný rožok, maslo, čaj
desiata: jogurt biely, obed : pečené maso, uhorkový šalát a varené zemiaky /ale tých fakt máličko/
olovrant: žltá paprika /milujem ju/ na večeru si udusím zeleninu. Kolegyňka moja úžasná samozrejme vytiahla po obede milku, ale odolala som / odišla som do kancelárie 😝 / Zajtra na večeru si dám maso zo zeleninou / my chodíme do steahouse/. Ovšem s počasím prichádza další obrovský pokušitel a to je Zmrzlina!!!

hope252
Autor odpoveď zmazal
mateson
31. mar 2016

@timea7 to já su teda dobrá váza. Tos napsala krásně mou rodnou řečí. Taky mám u s kroužkem páč mám českou klávesnici 😅

timea7
31. mar 2016

@mateson som Slovenka, ale Čechov a Moravákov zvlášť zbožňujem a oblasť Valašska zvlášť. Nedávno som tam bola a cítila som sa tam ako doma 😉

mateson
31. mar 2016

a zahájila sem dnes opalovací sezónu. Nám na dvor nikto nevidí 😀

timea7
31. mar 2016

@mateson povinne si čítaj každý večer články o salmonelóze, o utrpení ľudí, ktorí s ňou skončili v nemocnici, chuť na zmrzlinu prejde 😉 😉 😉 😉

mateson
31. mar 2016

@timea7 zas ale salmonela znamená hubnutí 😀 To by možná stálo za to, že bych nemusela držet tu dietu.

timea7
31. mar 2016

@mateson ale potom príde jojo ako Brno!!!! Ja som prvý krát v živote náhle pribrala práve po črevnej viróze a to ani salmonelóza nebola. No počas týždňa išlo dolu takmer 5kg (jasné, že nie tuku) a potom som nabrala za necelé dva mesiace 8 (osem) !!!! 😠 😠 😠 😠

njonja
31. mar 2016

Kocky, moj den dnes - ranajky - zelene smothie, desiata mandarinka, obed bruschetta s paradajkami, olovrant 2 articoky s rohlikom, vecera salatik s parmezanom.
Cvicenie az zajtra s trenerkou. Vcera ma uplne znicila a to iba za 30 minut! Takze mam des povinnu pauze 😀 😀 No a vazim hrdych 87 😝

evittam
31. mar 2016

@njonja Ješ málo - celé zle....

njonja
31. mar 2016

@evittam s tym absolutne nesuhlasim, lebo jem tolko, ze som syta. 5 krat denne, sacharidy, zelenina a ovocie. V podstate je to moj jedalnicek uz pol roka, len nejem sladke. Kedze som takmer vegankou.
Co by si ty pridala???? lebo mojo fitness trenerka je max spokojna.

evittam
31. mar 2016

@njonja Tak ak je spokojná tvoja trénerka tak to bude určite v poriadku. Prepáč, ale tvoj jedálniček je fakt biedny - daj si to na kalórie a ostatné živiny a daj si to oproti vydaným kalóriam a prídeš na to, že je to celé zle.....Ale ako myslíš.....Ja netvrdím, že máš jesť sladké...No a ak si takmer vegánkou -tak to fakt nemáš moc na výber....

timea7
31. mar 2016

@njonja tiež mi pripadá, že ješ veľmi málo, po prechode na bežnú stravu príde jojo celkom určite, ak sa teda nemieniš takto stravovať do konca života, čo by nebolo bohviečo 😒 😒 😒 😒Fitness trénerku to vyhovovať bude, lebo pri takejto strave idú kg dolu rýchlejšie, čiže aj jej pôsobenie vyzerá, že má väčší dosah, no treba myslieť dlhodobo. Chýbajú ti bielkoviny a pochybujem, že pri tomto zložení stravy dostáva tvoje telo všetko, čo potrebuje.

njonja
31. mar 2016

@evittam no kalorie prepocitavat - na to ja nie som. Jem tolko, ze ma to zasyti. ziviny a bielkoviny mam z rastlin, pripadne orechov a semiacok. potom su este rastlinne proteiny, ktore 100 percent nahradia tie zvieracie a su zdravsie. Ale to je debata na inu tem. To je o veganstve. Kuk moj album - Zdrave recepty. Viem, ze ti to pripada malo, ale skus si niekedy navarit niektore z tych jedal a uvidis, ako ta super zasiti...
Moj najvacsi problem su sladkosti, co ich dem po veceroch😢 a stresove ladovanie vsetkeho. Toto musim odburat...

evittam
31. mar 2016

@njonja No to je už tvoja vec - proste ješ málo - a máš v tom prípade aj málo potrebných živín. Ale hádať sa s tebou nemienim a ani ťa o niečom presviedčať. To čo si napísala a podľa tých fotiek - no nech si zjedla za deň max 1000 kalórii -bieda a nebodaj ak by si mala tréning, cvičila alebo podobne.....

njonja
31. mar 2016

@timea7 bielkoviny nechybaju. To je typicky nazor masozravca, ktory si mysli, ze len odtial su. Ale to je na inu debatu. A ano, tanto sa check stravovat cely zivot, lebo j eto uzasny zdravy sposob zivota, ktory ti da nesmierne vela energie. Ale je tazkoq to vysvetlit niekomu, kto si tento sposo stravovania nikdy neskusil. Ja som bedla maso a skusala "normale" diety" a jojo bolo tu. Takze tu som presvedcena , ze toto nie je dieta, ale sposob zivota. a to je rozdiel.

timea7
31. mar 2016

@njonja zdravá výživa nie je o zasýtení, ale o tom dodať telu všetko, čo potrebuje. Kľudne to môže byť aj vegánstvo, Ja u teba nevidím žiadne strukoviny, žiadne semienka, oriešky.Síce tam je syr, čomu zase nerozumiem, keď vegánstvo, ale to je tvoja voľba. Prejsť na vegánstvo nie je o tom len vylúčiť niektoré potraviny, ale o naštudovaní toho, čo telo potrebuje. Nehnevaj sa, že ti do toho kecám, alebo teda kecáme, ale dala si tu jedálniček aj s fotografiami, môže to kopa žien brať ako recept na zníženie váhy, čo síce je, ale zrejme to nebude recept na udržanie váhy dlhodobo. A myslím si, že tu baby nechcú len schudnúť, ale chcú byť štíhle, nie sa tu donekonečna s nadváhou potácať po témach o chudnutí.
A toho mäsožravca si teda trafila.....sa tu rehocem....ja a mäsožravec. Nehnevaj sa, ale o stravovaní mám čo to naštudované z dôvodu mojich dávnych zdravotných problémov, takže ja neodsudzujem, ani by som si to nedovolila žiadny iný spôsob stravovania. Iba ma zaráža, že píšeš o strave, ktorá ti dodá všetko, čo potrebuješ a dáš tu jedálniček, ktorý tomu odporuje. Ešte raz opakujem, že je to tvoja vec a nechcela som, aby sa táto téma uberala týmto smerom.

njonja
31. mar 2016

@evittam uvidime v zavere. Napokon su to vysledky, ktore dokazu, ktory sposob stravovania je pre koho vhodny. A o veganskej strave su nespocetne studie a dokazuju, ze napriek zastaralym nazorom o nedostatku zivin, ich ma telo viac, ako masozravci, ktori napriek velkym mnozstvam trpia vitaminovou podvyzivou. To, co si videla, bol priklad jedneho dna, nie cely tyzden a vyvodzovat z toho tvoje zavery, je fakt priskoro.

njonja
31. mar 2016

@timea7 ???????????? a to si ode nabrala? Z jedneho dna? Ako prepac, ale nie som na halve padnuta. Zaoberam sa tymto sposobom stravovania pasivne uz druhy rok , aktivne pol roka. Takze viem, co potrebujem doplnat. Ale nebudem tu vypisovat, ze do smoothie si dam hrst mandli, robim ho z orechoveho mlieka, dve lyzice lanovych semien a velku odmerku ryzoveho proteinu... a ostatne veci, lebo nemyslim, ze toto je dietologicka poradna, ale skupina na vzajomnu podporu a motivaciu.

timea7
31. mar 2016

@njonja stačí, že napíšeš, že tvojím problémom sú sladkosti, najčastejšie s nimi majú problém ženy, ktoré svojmu telu nedodávajú všetko, čo potrebuje. Ak počas dňa hladuješ a tvoj jedálniček je hladovaním, tak je prirodzené, že si tvoj organizmus energiu večer vypýta a vypýta si ju v podobe takej, akú si spomenula. Ty sa tým zaoberáš druhý rok, ja takmer dvadsať, na začiatku len zo zahraničnej literatúry, lebo tu sme boli kŕmení inými kravinami...Ja som odporca diét, to som písala už veľa krát, každý by si mal nájsť taký spôsob stravovania, ktorý mu vyhovuje, ale treba myslieť na to, čo bude o desať rokov, o dvadsať. Nemyslím prejsť na živočíšne bielkoviny, to vôbec nie, ešte raz sorry, nie ej to dietologická poradňa, to máš pravdu, ale dovolila som si napísať svoj názor, nakoľko to číta kopa žien.

njonja
31. mar 2016

@timea7 a co s tym ma spolocne literatura, ktora je na SK? Ja ovalada 5 svetovych jazykov, zijem v zahranici a ver mi, leiteraturu v slovencine som necitala od svojich 15 rokov. No a k tym sladkostiam - ano, lebo nespavam uz takmer dva roky, kedze moje dieta sa budi kazde dve hodiny.
A odkial si prave Ty berrei tu istotu tvrdit a posudzovat z JEDNEHO prispevku, sposob stravovania mna? Pozri si moj albmum zdrave recepty a pochopis, ze je to o niecom inom.

alaguema
31. mar 2016

@njonja to tu nevysvetlíš. Tu ešte ženy žijú v tom, že platí potravinová pyramída spred 40 rokov, skledujú kalorické tabuľky a vyznávajú mantru o jedení 5x denne. Nepochopia, že toto sú veľmi individuálne veci. Tvoj dnešný jedálniček sa mi páči, pokiaľ si dala orechy, mandle a ľan, pravdepodobne máš ok aj kalórie, aj zdravé tuky a proteíny. Ja nie som síce vegán, zjem občas rybu aj kyslomliečne výrobky, ale stravujem sa podobne, veľa zeleniny, dosť kvalitných rastlinných tukov, málo sacharidov a jem skôr striedmo. Mne sa osvedčil prerušovaný pôst, prechod na tukový metabolizmus. Držím si váhu už roky. A cvičím a behám okolo dvoch detí bez problémov 🙂 Držím palce 🙂

@timea7 sladkosti sú problémom mnohých ľudí (nie len žien) a aj takých, ktorí majú dokonale vyváženú stravu. Závislosť na sladkom je väčšinou psychického pôvodu. Nakoniec - ako všetky závislosti.

timea7
31. mar 2016

@njonja kde beriem tú istotu? No asi tam, kde ju berieš ty, keď píšeš to, čo píšeš, ale opakujem sa, je to tvoja vec, výsledok ukáže čas.

miskakyblik
31. mar 2016

@njonja a to na obrázku je syr ?

maryskas
31. mar 2016

Pridávam sa k vám, permanentka do fitka kúpená a chladnička plná zeleniny! Baby, snáď nám to dlho vydrží! :D