icon

Chudnutie po pôrode

mischelle
20. feb 2008

Nenašla som tému čisto len o chudnutí...možno som málo hľadala...ale...

som 8tt po pôrode, únava pomaly ustupuje, dieťatko je úžasné a mňa pomaly prestáva bolieť telo...čiže...som sa postavila na váhu. Rodila som cisárskym...pred otehotnením som mala 73kg, keď som išla rodiť 93 alebo 95kg, neviem presne....dnes mám okolo 80kg, raz hore - raz dole jedno kilečko...čo je pre mňa - hotová tragédia.
Pred pár rokmi mi diagnostikovali hypotyreózu - spomalenie činnosti štítnej žlazy...dovtedy som mávala 55 kg...za štyri mesiace nato 70kg....

Otázka:...plne kojím...je reálna šanca, že schudnem aspoň na tých 70kg?

Strana
z88
opytajsatrenera
Včera o 15:56

Ahojte,
vidím tu veľa otázok o chudnutí po pôrode a chcem vysvetliť jednu vec, pretože väčšina rád na internete je pri tejto téme na míle vzdialená od reality.

Prečo vám nefunguje to, čo fungovalo pred tehotenstvom:

Po pôrode máte hormonálne úplne "iný terén" — estrogén, kortizol a prolaktín fungujú inak ako pred otehotnením. Klasický prístup „menej jesť, viac cvičiť" tu buď
nefunguje vôbec, alebo funguje tri týždne a potom platina. Nie je to vaša vina, je to biológia. Čo reálne funguje: - Spánok má prednosť pred cvičením (viem, znie to ako bláznovstvo, ale kortizol z nevyspatosti sabotuje všetko ostatné)
- Bielkoviny pri každom jedle — nielen „zdravé" jedlo vo všeobecnosti
- Pohyb áno, ale nie intenzívny aspoň prvých 8–12 týždňov — riskujete len zápal a vyčerpanie

Som Martin, certifikovaný tréner, dvadsať rokov pracujem so ženami a chudnutie po pôrode je jedna z najčastejších tém. Spúšťam online poradňu kde položíte konkrétnu otázku a ja osobne odpoviem — nie AI, nie chatbot.

Stránka ešte nie je verejne spustená, ale záujemkyne sa môžu zapísať: http://www.opytajsatrenera.sk

Strana
z88