icon

Chudnutie počas menopauzy

21. júl 2025

tri dni som si dala do tela a jedla dietnejsie (rychlochodza, plavanie)
ani gram na vahe neklesol este aj stupol,mam sa utesovat ze to su svaly?
jem vela zenieny aj bielkovin , obmedzila som sacharidy, nepijem alkohol ....
mam velky vahu a zvykla som aj kilo dat dole za 2-3dni, lebo to ide lahsie kedze mam nadvahu
vidim na sebe ze pevniem no riadna demotivacia.
ked som predtym zacala chudnut aj bez pohybu len upravou stravy mi slo aj 2kg dole za tyzden , kde su tie casy, za mesiac v pohode 10kg :( teraz ledva 10kg za polroka..odkedy mam po 40tke a menopauzu ide to tak pomaly ze az.
ma niekto podobnu skusenost proi menopauzue? cyklus mavam 3-4x do roka. max. lekarka neriesi. prosim vyjadrite sa hlavne tie zienky co uz nemate cyklus aste menopauzisticke. vopred dakujem

biba_18
21. júl 2025

čože??? 😲

autor
21. júl 2025
@biba_18

čože??? 😲

@biba_18 nikdy som nemala problem rychlo chudnut resp rychlejsie ale teraz mam pocit ze sa ma to drzi ako kliesta. mas to taky tak?

lujza123
21. júl 2025

No kašli na to, 3 dni chudneš a žiadny výsledok, to sa ti neoplatí namáhať.
Nedá sa schudnúť, nejde to, celé zle, za to isto môže menopauza, zlé postavenie planét, temné sily a Donalt Trump.
Po 3 dňoch plávania už by si mala mať veľkosť XS

mk1111111111
21. júl 2025
@lujza123

No kašli na to, 3 dni chudneš a žiadny výsledok, to sa ti neoplatí namáhať.
Nedá sa schudnúť, nejde to, celé zle, za to isto môže menopauza, zlé postavenie planét, temné sily a Donalt Trump.
Po 3 dňoch plávania už by si mala mať veľkosť XS

@lujza123 ved pise, ze predtym to slo

sense
21. júl 2025

Za tri dni rýchlo chôdze a plávania nenaberies toľko svalstva aby sa to prejavilo na váhe.

anonym_6d5eb7
21. júl 2025

@anonym_autor máš to trochu pomýlené. Keď si kedysi dala dolu 2 kg za týždeň, alebo kg za dva, tri dni, určite to neboli 2 kg tuku, ale časť bola zadržaná voda, vyprázdnila si sa. 10kg za pol roka po menopauze je predsa super, ideálne je chudnúť tempom 2kg mesačne, v menopauze ti ide ťažšie, telo môže viac zadržiavať vodu, takže nechápem, prečo si nespokojná. Tie kg naviac si tiež nenabrala za týždeň,. Že ješ veľa zeleniny a bielkovín, je síce super, ale bolo by ideálne, keby si to nahádzala do KT a možno už po týždni zistíč, kde robiíš chybu. Dať si do tela za tri dni nie je zlé, no lepšie je pravidelné cvičenie 6x do týždňa, jeden deň oddych, Zaraď aj silové cvičenia, sú dôležité. A uvedom si, že ak za ďalšieho pol roka dáš dolu ďalších 10kg, na Vianice môžeš mať o 20kg menej, ako si mala minulé Vianoce. Nezabädaj na dostatok spánku, oddychu, vody. Neupínaj si príliš na váhu, niekedy postojí aj týždeň a dlhšie, aj keď všetko dodržiavaš a naopak, potom zletia 2kg akoby nič, Nezabudni sa pomerať, číslo na váhe vidíš len ty, cm všetci.

anonym_6d5eb7
21. júl 2025
@mk1111111111

@lujza123 ved pise, ze predtym to slo

@mk1111111111 skutočne si myslíš, že dala za týždeň dolu 2 kg tuku? Je to nemožné. Áno, chudne sa v mladom veku rýchlejšie, ale čakať po troch dňoch zázraky je tak pre 14 ročnú žabu

mk1111111111
21. júl 2025
@anonym_6d5eb7

@mk1111111111 skutočne si myslíš, že dala za týždeň dolu 2 kg tuku? Je to nemožné. Áno, chudne sa v mladom veku rýchlejšie, ale čakať po troch dňoch zázraky je tak pre 14 ročnú žabu

@anonym_6d5eb7 netvrdim, ze tuku, to naozaj nie je mozne, ale, aspon ten prvotny pocit, nape.po tom odvodneni ju nakopol pokracovat dalej

anonym_d01980
21. júl 2025

tento krasny poeticky popis tvojej diety.... je z neho akurat jasne, ze mas uplne v prdeli metabolizmus, nie z menopauzy, ale z tych vykyvov co praktizujes. 10 kg za mesiac? a to je akoze drave a udrazatelne? skus rozmyslat ako 40 rocna zena, mozno potom aj to chudnutie ti pojde lepsie.

anonym_6d5eb7
21. júl 2025
@mk1111111111

@anonym_6d5eb7 netvrdim, ze tuku, to naozaj nie je mozne, ale, aspon ten prvotny pocit, nape.po tom odvodneni ju nakopol pokracovat dalej

@mk1111111111 myslím, že žena v zrelom veku, ktorá má o chudnutí čo to naštudované, nepotrebuje klamať sama seba

anonym_c5184d
21. júl 2025

@anonym_autor , bežným zvýšeným letným pohybom som nikdy neschudla, ani v dvadsiatich . Aktuálne po 11 mesiacoch s trénerom, ktorý mi radí aj v jedálničku ( ale netvorí mi ho, len ma učí, no skôr na začiatku, ako si mám sama zostaviť jedálniček ) som na váhe, ktorú som ani nedúfala. ( -25kg, BMI ako v 18.) ) Takže za mňa jednoznačne odporúčam trénera. A áno, som v menopauze.

biba_18
21. júl 2025
@anonym_c5184d

@anonym_autor , bežným zvýšeným letným pohybom som nikdy neschudla, ani v dvadsiatich . Aktuálne po 11 mesiacoch s trénerom, ktorý mi radí aj v jedálničku ( ale netvorí mi ho, len ma učí, no skôr na začiatku, ako si mám sama zostaviť jedálniček ) som na váhe, ktorú som ani nedúfala. ( -25kg, BMI ako v 18.) ) Takže za mňa jednoznačne odporúčam trénera. A áno, som v menopauze.

@anonym_c5184d koľko si mala predtým kíl a koľko si mala svalov?

anonym_5c6f03
21. júl 2025

@anonym_autor Neváž sa po 2-3 dňoch. Potom jasné, že si demotivovaná. Ja už som si zakázala vážiť sa častejšie, než raz za 2 týždne. Vážim sa každú druhú nedeľu ráno. Niekedy ide váha dole viac, niekedy menej, niekedy vôbec. Čo už narobím? Telo už nie je, ako v 20tke, ani 30tke. Som rada, keď to nejde hore, aj to je úspech.

anjelicek26
21. júl 2025

Tri dni fakt ocakavas nejako vela... aj kedysi si neschudla tuk, ale sla prec voda, vykakala si sa s prepacenim upravila stravu a to boli tie tvoje dve kila dole prvy tyzden... rychlochodza a plavanie nie je nic, cim naberies svaly za tri dni, to tiez napad... daj tomu mesiac, nevaz sa, zmen stravu, vela pi a potom sa odvaz. Nema zmysel teraz spekulovat nad tym... mam 41, vidim, ze to ide dole tazsie (mam stale tie 1,5-2kg navyse a drzia sa ma ako kliest), ale ty chces fakt zazrak nejaky...

terezia74
21. júl 2025

@anonym_autor mám ten istý problém ako ty,, ja som z 53 kg za polroka pribrala na 61 🥴 trápila som sa 2 roky, tabuľky, diéty, vitamíny, beh 🤷 teraz? Už som v štádiu že je mi to jedno, vek neoklamem, a prírodu tiež nie

autor
21. júl 2025
@anonym_5c6f03

@anonym_autor Neváž sa po 2-3 dňoch. Potom jasné, že si demotivovaná. Ja už som si zakázala vážiť sa častejšie, než raz za 2 týždne. Vážim sa každú druhú nedeľu ráno. Niekedy ide váha dole viac, niekedy menej, niekedy vôbec. Čo už narobím? Telo už nie je, ako v 20tke, ani 30tke. Som rada, keď to nejde hore, aj to je úspech.

@anonym_5c6f03 nie zle som napisala toto mi trva uz mesiace, len som robila pokus ze som naozaj jedla zdravo vyvazene a sportovala nic z toho. toto ja nechudnem len 3 dni.

autor
21. júl 2025
@anjelicek26

Tri dni fakt ocakavas nejako vela... aj kedysi si neschudla tuk, ale sla prec voda, vykakala si sa s prepacenim upravila stravu a to boli tie tvoje dve kila dole prvy tyzden... rychlochodza a plavanie nie je nic, cim naberies svaly za tri dni, to tiez napad... daj tomu mesiac, nevaz sa, zmen stravu, vela pi a potom sa odvaz. Nema zmysel teraz spekulovat nad tym... mam 41, vidim, ze to ide dole tazsie (mam stale tie 1,5-2kg navyse a drzia sa ma ako kliest), ale ty chces fakt zazrak nejaky...

@anjelicek26 nie trva to uz mesiace asi polroka. naozaj nie a nie schudnut

autor
21. júl 2025
@anonym_d01980

tento krasny poeticky popis tvojej diety.... je z neho akurat jasne, ze mas uplne v prdeli metabolizmus, nie z menopauzy, ale z tych vykyvov co praktizujes. 10 kg za mesiac? a to je akoze drave a udrazatelne? skus rozmyslat ako 40 rocna zena, mozno potom aj to chudnutie ti pojde lepsie.

@anonym_d01980 ano bolo pred 10 rokmi nemozem za to ze to tak slo a chudla som asi z 85kg co je dost. nechudnem zo 65kg samozrejme

autor
21. júl 2025

zle som sa vyjadrila aspon vidim ako si hned kazda honite ego, od rana. smutne.

autor
21. júl 2025
@anonym_6d5eb7

@anonym_autor máš to trochu pomýlené. Keď si kedysi dala dolu 2 kg za týždeň, alebo kg za dva, tri dni, určite to neboli 2 kg tuku, ale časť bola zadržaná voda, vyprázdnila si sa. 10kg za pol roka po menopauze je predsa super, ideálne je chudnúť tempom 2kg mesačne, v menopauze ti ide ťažšie, telo môže viac zadržiavať vodu, takže nechápem, prečo si nespokojná. Tie kg naviac si tiež nenabrala za týždeň,. Že ješ veľa zeleniny a bielkovín, je síce super, ale bolo by ideálne, keby si to nahádzala do KT a možno už po týždni zistíč, kde robiíš chybu. Dať si do tela za tri dni nie je zlé, no lepšie je pravidelné cvičenie 6x do týždňa, jeden deň oddych, Zaraď aj silové cvičenia, sú dôležité. A uvedom si, že ak za ďalšieho pol roka dáš dolu ďalších 10kg, na Vianice môžeš mať o 20kg menej, ako si mala minulé Vianoce. Nezabädaj na dostatok spánku, oddychu, vody. Neupínaj si príliš na váhu, niekedy postojí aj týždeň a dlhšie, aj keď všetko dodržiavaš a naopak, potom zletia 2kg akoby nič, Nezabudni sa pomerať, číslo na váhe vidíš len ty, cm všetci.

@anonym_6d5eb7 ok takze mam ocakavat ze to pojde pomalsim tempom, asi sa s tym len musim zmierit. akoze som vdacna aj za tych 10kg no mam dost kil navyse aby to slo rychlejsie, no ale kym som bola mladsia to slo lahsie, musim len vytrvat

autor
21. júl 2025

tu vsade spominaju ozempik ale ten brat nechcem, BMI na to mam.

autor
21. júl 2025
@anonym_6d5eb7

@anonym_6d5eb7 nemam dost spanku, aj to moze byt problem?

michaela329
21. júl 2025

@anonym_autor moja mamina počas menopauzy pribrala dokonca, ale keď to prešlo a mala to za sebou. Ani nevie ako a 10 kíl dole, hormóny sa ustálil. Urcite vydrz, ono to raz pride.

luccija
21. júl 2025

Aj 10 kg je uspech niekedy sa to zastaví.Tak vytrvaj a áno ide to oveľa ťažšie.Hlavne nerob blbosti a chudni zdravo s vyvážene.Aj sacharidy telo potrebuje

autor
21. júl 2025
@michaela329

@anonym_autor moja mamina počas menopauzy pribrala dokonca, ale keď to prešlo a mala to za sebou. Ani nevie ako a 10 kíl dole, hormóny sa ustálil. Urcite vydrz, ono to raz pride.

@luccija dakujem
@michaela329 dakujem

lekarka mi nebrala hormony ale vlastne co by mi to aj pomohlo.

anjelicek26
21. júl 2025

Ale ved si dala 10 kil dole za pol roka, fakt sa ti to zda malo? Niekedy telo proste najde svoje "centrum" a je mu tak dobre pri zdravej strave, proste mlada srnka ani gram tuku inde, to uz proste nikdy nebudeme...

januska12323
21. júl 2025
@anonym_autor

@luccija dakujem
@michaela329 dakujem

lekarka mi nebrala hormony ale vlastne co by mi to aj pomohlo.

@anonym_autor čakala si, že budeš každý mesiac chudnúť tak veľa? Len pokračuj v tom čo robíš a nečakaj zázraky na počkanie.

luccija
21. júl 2025

Áno, nedostatok spánku stres nepomáha pri chudnutí, ale gro je strava, pohyb...Robíš nočné?

autor
21. júl 2025
@luccija

Áno, nedostatok spánku stres nepomáha pri chudnutí, ale gro je strava, pohyb...Robíš nočné?

@luccija nie zle spavam kvoli depresiam. ale tak niekedy sa mi podari 6 hodin spat niekedy 5.

taktotedanie
24. júl 2025
@anonym_autor

@biba_18 nikdy som nemala problem rychlo chudnut resp rychlejsie ale teraz mam pocit ze sa ma to drzi ako kliesta. mas to taky tak?

@anonym_autor 3 dni si si dala do tela? To nemyslis vazne? A cakas, ze schudnes? Alebo ze si pribrala a su to svaly? A z coho ti za 3 dni narastli svaly?
Myslim, ze nemas potuchy co robis