icon

Chudnutie popri dojčení

9. apr 2023

Dobrý den, potrebujem schudnúť aspoň tých 5 kg vážim okolo 60 kg ale absolútne neviem kde začať. Nikdy som nemusela chudnúť. Problem je aj to že ešte dojcim. Dieťa má však 2,5 čiže tolko mlieka už nemám. Stále však po dojceni vyhladnem. Ďalší problem je že dojedam po malom kadejaké blbosti jogurty krupicovu kasu palacinky. Vôbec neviem kde začať jedlom športom?

petamich
9. apr 2023

jedlom 🙂 napr. tym, ze nedojedaj, uz tonna zaciatok vie vela spravit

denkabemommy
11. apr 2023

Začni tým, že prestaneš dojedať po dieťati. Kašu, ani palacinky nepotrebuje ani on, takže to môžeš prestať aj variť 😅. 2.5r dieťa sa nepotrebuje kojiť veľa, ani často (kojím 2.5r dieťa), takže keď mu skrátiš intervaly kojenia a predĺžiš intervaly medzi kojením, tak neprídu kojohlady. A potom postupne malé kroky. Napríklad si urobíš super zdravé raňajky (ja napríklad raňajkujem smoothies). K obedu si pridáš zeleninový šalát, vynecháš pečivo, jedlá si rozdelíš, aby tebe vyhovovalo, počet, aj čas jedenia, len pokry všetky potreby tela. Na pomoc si aspoň pre začiatok (a predstavu toho, čo ješ) môžeš stiahnuť kalorické tabuľky.

Hlavne sa nesústreď na to, že niečo nemôžeš ale sústreď sa na to, čo všetko "nové" môžeš skúsiť, čo neješ bežne.

Dáš viac zeleniny, než ryže/zemiakov, miesto mäsa skús aspoň 1-2x týždenne ryby a strukoviny.. atď. Netlačiť sa do toho na silu, že chceš všetko naraz, lebo od toho upustíš. V podstate pomaly svojim tempom postupne zmeníš životný štýl. A telo ti poďakuje, aj tvoje vlastné ja, za pár rokov, lebo okrem peknej postavy budeš mať aj peknú pleť, pokožku, vlasy, nechty.... 😊 a šport si pridaj kedy chceš, aký chceš (tiež ale nepreháňať). To je taký super doplnok na spevnenie, chudne sa ale v kuchyni.