Chudnutie pri dvojročnom dieťati
Ahoj mamky mam prvé dieťa a chcela by som schudnúť. Začínam chodit do fitka ale len na bežiaci pas len chodím. Je dobré ak cvičím ( chôdza na pase) každý deň nedeľa voľná... alebo radšej každý druhý deň?
Kojim este ci môžem cvicit cviky na prsia ci to ma nejaký vplyv na materskej mlieko
Ďakujem mamičkám za skusenosti rady 🙂
Kolko mas vahu ze "cvicis" chodenim?
Fitko je fajn ale da sa aj bez toho
Platit za fitko a chodis tam na pas? Vyhodene peniaze , ber dieta do kociara a prechadzaj sa
Ja som nikdy do fitka nechodila, mam podobne stare dieta a schudla som za 6mes 25kg
Ziadne platene jedalnicky ziadny couching online ziadne fitlavie ci fitshaker
Popri kojeni som normalne cvicila silovy trening a s mliekom sa nic nestalo 🤷🏼♀️ kludne mozes cvicit aj cviky na prsia…ja by som isla do siliveho treningu, prechadzat sa ako na pase mozes aj vonku s detmi…
Nejde len o to schudnut, ja som hlavne po tych porodoch nechcela byt mlandrava.
Cvičiť si mohla už po šestonedelí🙂resp.po 3 mesiacoch po pôrode....a ano ako píšu kočky vyššie chodiť na pás do fitka je blbosť....zober dieťa do kočíka, hrádza a rýchla chôdza.....prípadne ak príde muž, miesto fitka choď niekde na ihrisko a postupne si daj 7-8kolečiek vonku na školskom ihrisku....u nás tam normálne chodievajú behať, ja som jedna z tých čo dávajú rýchlu chôdzu....počas obeda keď dieťa spí, máš youtube daj si HasFit for beginners a cvič....miesto činiek ak ich nemáš, flaše s vodou.....
Chôdza nie je nejaké ťažké cvičenie aby si ho nemohla vykonávať každý deň. Čiže kľudne každý deň, ja mam každý deň vyše 20 tisíc krokov len tým, že chodíme s dieťaťom, taktiež dvojročným, von..
Ale čo sa týka každodenného kardia, prečo? Silový tréning je ten kľúč na chudnutie. Schudneš tuk a budeš budovať svaly. Kardiom sval nevybudujes a aj keď schudneš, budeš mladrava, skinny fat.. Ja by som určite pridala silový tréning minimálne 3x do týždňa, keďže máš možnosť chodiť do fitka. A chôdzu nechala na von.
Máš ťažkú nadváhu keď obyčajnú chôdzu nazývaš cvičením?
Skús si toto najst na nete a stiahni si..je to 12 týždňový cvičebný plán, postavený na cca 40 min cvičenie 2-3x do týždňa a zvyšné dni je tam odporovanie na nejaké 30 min cardio a s týmto budeš vidiet vysledok..da sa to cvičiť stále dokola alebo potom prejdi na appku Sweat, táto kniha sa rozvinula už to tej aplikácie..a prečo sa to da cvičiť dokola je, že to sú vlastne 4 x 7 min okruhy..jeden okruh ma 4 cviky a cvicis ich bez prestávky, kým neuplynie tých 7 min, čiže ked sa bude zvyšovať kondícia, tak sa zvysi počet tých opakovaní čo stihnes za 7 min, takze sa to da naozaj roky cvičiť, potom si zvýšit aj vahu cinok a podobne
Chodza kazdy den je dobra ked mas 2r dieta si lravdepodobne este na RD tak dala by som do kociara a minimalne 1 prechadzka denne aj 2hodky
alebo v tom fitku aj ked tam to je podla mna skoda, ked teraz vonku zvykne byt pekne ani nie zima ani horuco a potom doobeda/poobede bez kociara nech si aj ono pochodi ale to potom ty sa vela nenachodis. Keby si cvicila silove cviky tam sa 1 partia tela osporuca cvicit 2 maximalne 3x do tyzdna, niektori chodia aj 5-6dni do tyzdna a tak si to rozvrhnu rozne partie ini ako ja cvicim cele telo.
Ja som zacala chudnut ked som si zacala strazit kalorie - a poctivo, aj olej na ktorom robis jedlo, kusok masla, to su vsetko skryte kalorie. Samozrejme, cvicenie je dolezite, ale vsetko zacina pri kalorickom deficite
To neznamena ze budes hladna, na nete najdes kopu receptov. Po porode skus viac silove cviky, aj s vlastnou vahou, telo potrebuje zo vsetkeho najviac teraz spevnit.
Ja som zacala.chudnut twraz, ked ma mala.rok a chodi- beha. .
Plus po 14 00 uz nejem. Z vahy 73 som sla na 57.
ja zastavam iny nazor. chodenie s kociarom a chodenie na pase je dost vleky rozdiel a urcite na pase psalis viac. na pase predsa chodis rychlejsie, mozes si nadstavit aj teren do kopca. s kosiarom sa vacsinou tak ryhclo neda, navyse ta dieta vyrusuje, cize sa zastavujes, nehovoriac o tom, ze taketo deti uz casto v kociku byt nechcu. ja osobne mam rada chodenie na pase.
silove cvicenie? no neviem, pokial viem najviac sa spaluje aerobnym cvicenim. mozno su ine poznatky, netusim. nad tymto nechcem polemizovat. no kazdopadne, akykolvek pohyb navyse je pohyba a neunguje na vzduch,a le spalujes pri no rovnaku energiu, ako pri inych pohyboch, rozdiel je len v mnozstve energie, ktoru spalis.
dalsi dolezity fakt, najviac ma na chudnutie strava. samotnym cvicenim zazraky neurobis, pokial to nie je extrem.
casto na tych pristrojoch sa uvadza, ze spalis 500-600kcal/hod na danom pristroji, v prvom rade to je individualne aj podla hmotnosti, lebo pre 100kg cloveka a 70kg cloveka hoci rovnakej konstrukcie a vysky je to rozdielna namaha. a v druhom rade su tieto cisla nadhodnotene. povedzme, ez to moze byt 300-400kcal, snad. to, ez su nadhodnotene sa sice hhovori, ale nikto nikdy nepopisal kolko. teda myslim, nesledujem to podrobne.
cize ak tvoje telo bezne spali 1750kcal za den, bazal mas 1450kcal, tak na chudnutie mozes ubrat povedzme 250kcal.
no ak pridas denne cvicenie a tvoja spotreba sa dvihne na 2100kcal, potom mozes ubrat viac, cize chudnutie pojde ryhclejsie a mozes aj viac zjest. napr mozes zjest 1700kcal.
takze hoci strava robi vela,a le pohyb je velkou vyhodou.
cize pas denne je fajn, len uber zo stravy.
Tým, že dojčíš si vo výhode, dieťa ti zje nejaké tie kalórie navyše. Kým chodíš na páse, tak sa môžeš poobzerať kto ako cvičí, na nete nájdeš k tomu aj tutoriály - áno, je normálne si pozrieť video predtým ako cvik odcvičíš), robím to aj po rokoch, keď sa po pauze vratim do fitka). Ale na začiatok ideálne aspoň 1-2 tréningy s trénerom. A potom strava strava strava.. to je alfa omega ale ber to tak, že aj svojmu dieťaťu pôjdeš príkladom 😊
Tým, že dojčíš si vo výhode, dieťa ti zje nejaké tie kalórie navyše. Kým chodíš na páse, tak sa môžeš poobzerať kto ako cvičí, na nete nájdeš k tomu aj tutoriály - áno, je normálne si pozrieť video predtým ako cvik odcvičíš), robím to aj po rokoch, keď sa po pauze vratim do fitka). Ale na začiatok ideálne aspoň 1-2 tréningy s trénerom. A potom strava strava strava.. to je alfa omega ale ber to tak, že aj svojmu dieťaťu pôjdeš príkladom 😊
@denkabemommy to mi nikdy nenpadalo,a le tie videa su dobry napad. na nete je vsetko mozne.
@denkabemommy to mi nikdy nenpadalo,a le tie videa su dobry napad. na nete je vsetko mozne.
@majamat strašne veľa tréningov si zostavujem z videí, napr aj tu nájdeš super inšpirácie https://www.instagram.com/filipkova.adriana?igs...
Ale keď sa potrebujem rozpamätať, tak si vždy pozerám správny postoj aj držanie tela podľa videí, kde, vysvetľujú zvyčajne na ytb
Ja som zacala.chudnut twraz, ked ma mala.rok a chodi- beha. .
Plus po 14 00 uz nejem. Z vahy 73 som sla na 57.
@snowflakenel a celý život nebudeš jesť po 14tej? 🤔
Ahoj. Ja som upravila stravu. Veľmi vtom hra eoku. Kaloricky deficit je úplne super. Treba si pozrieť na nete je toho veľa. Super rcpty sú aj na instagrame.
Rýchlu chôdzu som začala keď maly spával cez deň v kociku. Každý deň 1h.
Tiež dobrý je prerušovany post.
A hlavne všetko si nastaviť v hlave. Neprejedat sa nedzobkat nedojedat
To o akých prechádzkach s kočíkom s 2-ročným dieťaťom píšete? Autorka nemá malé bábätko, ktoré hodí do kočíka a ide. 2-ročné dieťa chce váčšinou chodiť a nie voziť sa hodinu-dve v kočíku (česť výnimkám, ale neverím, že ich bude veľa). 😅
Ziadne cviky neovplivnuju tvorbu a ani kvalitu mlieka- mas 2 rocne dieta pre take dieta prsnik nie je primarne dolezity na prezitie. V tomto veku je to skor k emkcnom ukludneni potrebe blizkosti a malej " šmakicinke". Chodit mozes aj s dietatom doma, v parku na prechadzke. Ked uz chodis do fitka zaplat si dve tri hodiny s trenerkm nech ti ukaze spravnu techniku cvikov( vyuzitie strojov) a cvic silovo- budes mat krajsiu postavu akk pred detmi. Nase mamky babky casto tvrdia ze po porode uz to nebude "ono" a musis sa s tym zmierit- ved si rodila. Nenude! Bude tk lepsie ak zacnes cvicit a spravne jest.
Ahoj cvicila som 3 mesiace od porodu (sekcia) silovy trening tym sa chudne najviac. Nie chodenim na pasu to mozes aj po vonku. Akoze dvojrocne dieta je uz fakt velke tam nemusis riesit nic.
Segra nemohla chodiť do fitka, cvičila podľa ladylab - mala aj jedálniček schudla 27kil. Daj si urobiť stravu a v tom fitku cvičiť a nie chodiť treba 🤦 Chodiť môžeš s kočíkom zadarmo. Zaplať si trénera na silový tréning. Lebo bez svalov to nepôjde tak dobre (a so svalmi to aj lepšie vyzerá). Ja som o svoje tehotenské kilá prišla do dvoch týždňov po pôrode. No postavu nemám peknú, lebo som prišla o svaly, takže mám doma trojmesačného, dve hodiny denne v teréne s kočíkom a večer pekne krásne cvičím.
Keď budeš chodiť aspoň na 5/6 rýchlosti a pridaj aj cviky tak to pôjde..veď vo fitku na strojoch je väčšinou vysvetlené ako sa čo robí ak nie je tak si kúp trénera na pár krát , držím palce
som sfotila,co mi ukazuju KT. samozrejme kcal su asi nadhodnotene tak ako to byva, len poukazujem na rozdiely pri cviceni.
co sa tyka pasu, urcite zavisi od zataze, lebo tam je zataz dost variabilna.cize da sa spalit aj malo,a le podla mna aj viac ako kT ukazuju., toto bude skor akysi primer. podla mna by to malo byt dost podobne ako ten elipticky trenazer.
A ešte na páse vieš ísť aj do kopca
Mozes kludne cviky na prsia, to nema vplyv na kojenie, cvicila som s trenerkou od 3 mes po porode az kym som po 4,5 roku planovane neotehotnela. Uz sa tesim ako po porode ficim dalej. Aj som na treningu medzi setmi kojila.
Ono dobre je vziat si trenera a dat si Aspon par hodin, naucit sa silovy trening, s kocikom si mozes poobede dorobit na druhu fazu nohy do kopca. Alebo rychla chodza s kocikom. Ja som to tak robila bezne. Tam este to kojenie pozerie kalorie a mas nadherny deficit a zaroven spravne smerujes tu hmotu. Ono tie kila po tehu maju aj vyhodu, lebo mozes sekat z objemu ako chces. Toto bezne tak lahko nespravis. Tehu je vdacna objemovka v tomto smere.
Ziadne cviky neovplivnuju tvorbu a ani kvalitu mlieka- mas 2 rocne dieta pre take dieta prsnik nie je primarne dolezity na prezitie. V tomto veku je to skor k emkcnom ukludneni potrebe blizkosti a malej " šmakicinke". Chodit mozes aj s dietatom doma, v parku na prechadzke. Ked uz chodis do fitka zaplat si dve tri hodiny s trenerkm nech ti ukaze spravnu techniku cvikov( vyuzitie strojov) a cvic silovo- budes mat krajsiu postavu akk pred detmi. Nase mamky babky casto tvrdia ze po porode uz to nebude "ono" a musis sa s tym zmierit- ved si rodila. Nenude! Bude tk lepsie ak zacnes cvicit a spravne jest.
@zuzinka888 Po porode to zacne byt este len ono 😂😂😂 Kedy mozes dva- tri roky robit taku formu a v takej intenzite.
@snowflakenel a celý život nebudeš jesť po 14tej? 🤔
@earlgrey vies co, ja ale nehladujem, ako napriklad v inych diskusiach jedna radila, ze ranajky jogurt, obed salaty a potom uz nic.....☹ Ranajky normalne, rozne kase, aj pecivo, aj salama alebo vajicko,,toast so zeleninou atd. Desiata ovocie, veru aj sladke. Obed normalne, no nie zas extra velka porcia. Normal. Polievka plis druhe.Obedovat stiiham az okolo tej 14.00. Plus vela tekutin.Potom zas idem do skoly pre starsie.dieta, nakupy, ulohy a rozvoz na kruzky 3x do tyzdna, este varenie.....cize vlastne do vecera ani uz potom nestiham akosi. A mne vzdy.chutilo jest dopolidnia. Kebyze sa rano nenajem, tak ma.boli hlava....🙂
ja zastavam iny nazor. chodenie s kociarom a chodenie na pase je dost vleky rozdiel a urcite na pase psalis viac. na pase predsa chodis rychlejsie, mozes si nadstavit aj teren do kopca. s kosiarom sa vacsinou tak ryhclo neda, navyse ta dieta vyrusuje, cize sa zastavujes, nehovoriac o tom, ze taketo deti uz casto v kociku byt nechcu. ja osobne mam rada chodenie na pase.
silove cvicenie? no neviem, pokial viem najviac sa spaluje aerobnym cvicenim. mozno su ine poznatky, netusim. nad tymto nechcem polemizovat. no kazdopadne, akykolvek pohyb navyse je pohyba a neunguje na vzduch,a le spalujes pri no rovnaku energiu, ako pri inych pohyboch, rozdiel je len v mnozstve energie, ktoru spalis.
dalsi dolezity fakt, najviac ma na chudnutie strava. samotnym cvicenim zazraky neurobis, pokial to nie je extrem.
casto na tych pristrojoch sa uvadza, ze spalis 500-600kcal/hod na danom pristroji, v prvom rade to je individualne aj podla hmotnosti, lebo pre 100kg cloveka a 70kg cloveka hoci rovnakej konstrukcie a vysky je to rozdielna namaha. a v druhom rade su tieto cisla nadhodnotene. povedzme, ez to moze byt 300-400kcal, snad. to, ez su nadhodnotene sa sice hhovori, ale nikto nikdy nepopisal kolko. teda myslim, nesledujem to podrobne.
cize ak tvoje telo bezne spali 1750kcal za den, bazal mas 1450kcal, tak na chudnutie mozes ubrat povedzme 250kcal.
no ak pridas denne cvicenie a tvoja spotreba sa dvihne na 2100kcal, potom mozes ubrat viac, cize chudnutie pojde ryhclejsie a mozes aj viac zjest. napr mozes zjest 1700kcal.
takze hoci strava robi vela,a le pohyb je velkou vyhodou.
cize pas denne je fajn, len uber zo stravy.
@majamat za silovy trening spalis cca za mna 600kcal a viac, zalezi co robis, ake ides kombinacie. Lebo casto ides na preskacku napr silne drepy, uzke, s vyskokom, toto ked das 4 serie a tie silne velka vaha, tak to je strasna naloz sama za seba, ked po tomto ides napr vystupy na lavicku do kriza a nejake vypady s vahami, potom beh na mieste/ vyskoky tak nevies ze ci dozijes koniec treningu 😂😂😂 Silove treningy su idealne prave pre zeny od 30 vyssie, od 40 je to must be, ak chces mat nejaku svalovu hmotu a nestracat krivky. Ja nie som velky fanusik kardia ako takeho, lebo to clovek vie dorobit aj pohybom mimo, staci prejst 3km rychlym tempom. Skor ide o nacasovanie kardia ked tak. Lebo to je tiez trosku carovanie, ze kedy co robit. Aerobik za mna je fajn, ale nespravis ten tvar, ten sculpting je idealny pri silovom treningu. A ked uz sekam hmotu a mam tu moznost, tak od zaciatku cielene. Napr ja sa vzdy nejak pozriem na seba a co so sebou na dalsiu sezonu spravim. Vies clovek neustale musi nieco skusat 😀 ale ako hovoris, vsetko je bonus a lepsie ako sediet na gauci a cakat na zazrak

Chodit do fitka aby si v nom chodila sa pase sa ti vobec nevyplatí. Silový cvičením sa chudne viac. Zaplať si na hodinu trenéra, aby ti ukázal vhodné cviky na strojoch. Tie potom budu stačit 3x tyzdenne. Chodit mozes vonku s kocarom popri tom.
Inak chudnutie je hlavne o strave, tak si stiahni apku Kalorické tabulky, správne ju nastav a par dni odvaž a zapis všetko, co zješ, aby si mala predstavu, kolko kalorií prijmes. Aby si sa v tom fitku potom "netrápila" zbytocne.