icon

Chudnutie pri dvojročnom dieťati

26. apr 2025

Ahoj mamky mam prvé dieťa a chcela by som schudnúť. Začínam chodit do fitka ale len na bežiaci pas len chodím. Je dobré ak cvičím ( chôdza na pase) každý deň nedeľa voľná... alebo radšej každý druhý deň?
Kojim este ci môžem cvicit cviky na prsia ci to ma nejaký vplyv na materskej mlieko
Ďakujem mamičkám za skusenosti rady 🙂

Strana
z2
denkabemommy
26. apr 2025
@earlgrey

@snowflakenel a celý život nebudeš jesť po 14tej? 🤔

@earlgrey ak jedáva napríklad od 6 do 14, tak je to normálne 8h fasting okno. Ako niekto má napr 10-18… každý by mal mať, ako mu vyhovuje. Ja napríkad prvé jedlo mám medzi 11-13, lebo keď sa najem moja produktivita prudko klesá 🙂 ale nad tým sa nik extra nepozastavuje

majamat
26. apr 2025
@kiki68

@majamat za silovy trening spalis cca za mna 600kcal a viac, zalezi co robis, ake ides kombinacie. Lebo casto ides na preskacku napr silne drepy, uzke, s vyskokom, toto ked das 4 serie a tie silne velka vaha, tak to je strasna naloz sama za seba, ked po tomto ides napr vystupy na lavicku do kriza a nejake vypady s vahami, potom beh na mieste/ vyskoky tak nevies ze ci dozijes koniec treningu 😂😂😂 Silove treningy su idealne prave pre zeny od 30 vyssie, od 40 je to must be, ak chces mat nejaku svalovu hmotu a nestracat krivky. Ja nie som velky fanusik kardia ako takeho, lebo to clovek vie dorobit aj pohybom mimo, staci prejst 3km rychlym tempom. Skor ide o nacasovanie kardia ked tak. Lebo to je tiez trosku carovanie, ze kedy co robit. Aerobik za mna je fajn, ale nespravis ten tvar, ten sculpting je idealny pri silovom treningu. A ked uz sekam hmotu a mam tu moznost, tak od zaciatku cielene. Napr ja sa vzdy nejak pozriem na seba a co so sebou na dalsiu sezonu spravim. Vies clovek neustale musi nieco skusat 😀 ale ako hovoris, vsetko je bonus a lepsie ako sediet na gauci a cakat na zazrak

@kiki68 ak kardio sice nie je silove, ale rovnako sa zapajaju svaly a mozu sa pomerne dost zapajat a aj to moze byt pomerne vysoka zataz, je pri nom viac lahkeho pohybu + o nieco menej napinania svalovej hmoty. cize ma nieco + a nieco -. nie kazdy chce ist na maximum. mna osobne silovy trening nebavi, radsej by som bola na pase.a robit to s nechutou nema dovod. zas tolko mi to neda.

majamat
26. apr 2025
@denkabemommy

@earlgrey ak jedáva napríklad od 6 do 14, tak je to normálne 8h fasting okno. Ako niekto má napr 10-18… každý by mal mať, ako mu vyhovuje. Ja napríkad prvé jedlo mám medzi 11-13, lebo keď sa najem moja produktivita prudko klesá 🙂 ale nad tým sa nik extra nepozastavuje

@denkabemommy dost zavisi ako sa najes. ja to mam odpozorovane v robte.
mame na vyber z 2 jedal - klasika a druhe je pid nazvom BIO co ale ziadne bio nie je. a teda niekedy ani jedno nie je idealne.

no a teda ked si dam klasiku, aj ked nezjem cleu porciu, poobede ma chyta unava, moja vykonnost veru klesa. no ak si dam bio, kde je napr maso s kopou zeleniny, vykonnost je rozhodne vyssia. cize dost zalezi od toho, ako jedlom zatazis organizmus.

majamat
26. apr 2025
@denkabemommy

@denkabemommy no vsak ale nei je jednotny scenar,a ko sa stravovat,c o sa tyka rozlozenia jedla. cize kazdy nech robi ako mu vyhovuje.
fakt ale je, ez by si mal kazdy jedlo aj v redukcnom rezime priblizit timu, co bude mat v udrziavacom rezime, aby nenastala prilis velka zmena pri prechiode a jojo efekt.

kiki68
26. apr 2025
@majamat

@kiki68 ak kardio sice nie je silove, ale rovnako sa zapajaju svaly a mozu sa pomerne dost zapajat a aj to moze byt pomerne vysoka zataz, je pri nom viac lahkeho pohybu + o nieco menej napinania svalovej hmoty. cize ma nieco + a nieco -. nie kazdy chce ist na maximum. mna osobne silovy trening nebavi, radsej by som bola na pase.a robit to s nechutou nema dovod. zas tolko mi to neda.

@majamat je kopec inych sportov ako iba fitness. Ja som roky cvicila aikido a karate. Ako s nadvahou som nikdy nemala problem, ani po porode.

earlgrey
26. apr 2025
@snowflakenel

@earlgrey vies co, ja ale nehladujem, ako napriklad v inych diskusiach jedna radila, ze ranajky jogurt, obed salaty a potom uz nic.....☹ Ranajky normalne, rozne kase, aj pecivo, aj salama alebo vajicko,,toast so zeleninou atd. Desiata ovocie, veru aj sladke. Obed normalne, no nie zas extra velka porcia. Normal. Polievka plis druhe.Obedovat stiiham az okolo tej 14.00. Plus vela tekutin.Potom zas idem do skoly pre starsie.dieta, nakupy, ulohy a rozvoz na kruzky 3x do tyzdna, este varenie.....cize vlastne do vecera ani uz potom nestiham akosi. A mne vzdy.chutilo jest dopolidnia. Kebyze sa rano nenajem, tak ma.boli hlava....🙂

@snowflakenel Chápem...potom to máš dobre 😉 a bez cvičenia?

earlgrey
26. apr 2025
@denkabemommy

@denkabemommy Veď ja to chápem, len som sa zo zaujimavosti opýtala...ja som schudla 25kg za pár mesiacov...jedla som 5x denne ale plakala som skoro pri tom...v živote som toľko jedla nezjedla ako v tých mesiacoch, keď som chudla...ale tak ja som aj 6x do týždňa bola vo fitku...takže napchávať som sa musela...aby som mala čo vydať...

denkabemommy
26. apr 2025
@majamat

@denkabemommy no vsak ale nei je jednotny scenar,a ko sa stravovat,c o sa tyka rozlozenia jedla. cize kazdy nech robi ako mu vyhovuje.
fakt ale je, ez by si mal kazdy jedlo aj v redukcnom rezime priblizit timu, co bude mat v udrziavacom rezime, aby nenastala prilis velka zmena pri prechiode a jojo efekt.

@majamat skúšala som, dokonca aj keď si dám len zeleninu alebo len smoothies, tak sa cítim unavená, síce to môže byť kľudne placebo ale tak vyhovuje mi jesť tak, ako jem, viem že kopec ľudí to má inak 🙂

denkabemommy
26. apr 2025
@earlgrey

@denkabemommy Veď ja to chápem, len som sa zo zaujimavosti opýtala...ja som schudla 25kg za pár mesiacov...jedla som 5x denne ale plakala som skoro pri tom...v živote som toľko jedla nezjedla ako v tých mesiacoch, keď som chudla...ale tak ja som aj 6x do týždňa bola vo fitku...takže napchávať som sa musela...aby som mala čo vydať...

@earlgrey ja napríklad do 3-4 jedál som schopná napratať 2500kcal -zdravých, nie blbosti, ale tak je tomu 10 rokov, čo mám takýto štýl stravovania, čiže určite keby som mala teraz prejsť na niečo iné, tak by som to nezvládala 😅🙈

earlgrey
26. apr 2025
@denkabemommy

@earlgrey ja napríklad do 3-4 jedál som schopná napratať 2500kcal -zdravých, nie blbosti, ale tak je tomu 10 rokov, čo mám takýto štýl stravovania, čiže určite keby som mala teraz prejsť na niečo iné, tak by som to nezvládala 😅🙈

@denkabemommy Veď to, že začiatky sú hrozne ťažké...mne tréner natavil 2200 kalórii.. veď to sa nedalo...museli sme znížiť na 1800...lebo som toľko nedokázala zjesť...

snowflakenel
26. apr 2025
@earlgrey

@snowflakenel Chápem...potom to máš dobre 😉 a bez cvičenia?

@earlgrey kedysi som xvicila, pred detmi. No mala som iraz a poskodila.som si chrbticu a mam.aj zahradku, kym porobime.s.manzelom co treba, tak je to namiesto cvicenia. Cez tyzden som s.detmi do vecera.sama. no a Pomedzi vsetko,beham za.malou, cize bohybu mam dost.
Ale.zas obcas dam len rychlu chodzu , tak hodinu cez dedinu. Viac nic. Mam.cez 40 vlani som porodila a vahovo som na tom lepsie ako pred tehu.

denkabemommy
26. apr 2025
@earlgrey

@denkabemommy Veď to, že začiatky sú hrozne ťažké...mne tréner natavil 2200 kalórii.. veď to sa nedalo...museli sme znížiť na 1800...lebo som toľko nedokázala zjesť...

@earlgrey to ti verím, vie to byť zahul celkom 😅🙈 ja by som to tak mala s raňajkami, by sa zo mňa stala asi aj bulimička 😅

earlgrey
26. apr 2025
@snowflakenel

@earlgrey kedysi som xvicila, pred detmi. No mala som iraz a poskodila.som si chrbticu a mam.aj zahradku, kym porobime.s.manzelom co treba, tak je to namiesto cvicenia. Cez tyzden som s.detmi do vecera.sama. no a Pomedzi vsetko,beham za.malou, cize bohybu mam dost.
Ale.zas obcas dam len rychlu chodzu , tak hodinu cez dedinu. Viac nic. Mam.cez 40 vlani som porodila a vahovo som na tom lepsie ako pred tehu.

@snowflakenel Tak máš toho riadne dosť...ale super, že sa ti podarilo schudnúť a že si spokojná 😉

earlgrey
26. apr 2025
@denkabemommy

@earlgrey to ti verím, vie to byť zahul celkom 😅🙈 ja by som to tak mala s raňajkami, by sa zo mňa stala asi aj bulimička 😅

@denkabemommy 🤣 takže vieš o čom píšem 😄

marca12
26. apr 2025
@taktotedanie

Fitko je fajn ale da sa aj bez toho
Platit za fitko a chodis tam na pas? Vyhodene peniaze , ber dieta do kociara a prechadzaj sa
Ja som nikdy do fitka nechodila, mam podobne stare dieta a schudla som za 6mes 25kg
Ziadne platene jedalnicky ziadny couching online ziadne fitlavie ci fitshaker

@taktotedanie Ako si teda schudla?

taktotedanie
26. apr 2025
@marca12

@taktotedanie Ako si teda schudla?

@marca12 povedala som si dost, chcem vyzerat lepsie, zatala zuby, stiahla som si KT, oprasila kuchynsku vahu, nastavila kcal, prerusovany post, posadila dieta do kociara a kocikovala najpr 2km potom 4 potom 6km denne
Az po asi 2 mes som zacala k tomu cvicit kardio aj to len po 20min a poostupne zvysovala , asi po 4mes eliptik
Mam dole 25kg a velkost S, chcem este 5-7kg dole
Ziadne fitko, nikdy som tam nebola, ziadne platene jedalnicky, online couching, ziadny vyzivovy poradca, ziadne lieky na chudnutie ziadny ozempic a pod

nevenka
26. apr 2025
@lalala94

To o akých prechádzkach s kočíkom s 2-ročným dieťaťom píšete? Autorka nemá malé bábätko, ktoré hodí do kočíka a ide. 2-ročné dieťa chce váčšinou chodiť a nie voziť sa hodinu-dve v kočíku (česť výnimkám, ale neverím, že ich bude veľa). 😅

@lalala94 no nase 2 rocne uz kocik ani neppuzivali a to je z nohy na nohu, zastavujeme pri kazdom papeku, kameni alebo naopak, mi utekali...suseda sa pozastavila, ze ved to je este malicka...ma 2 roky a 4 mesiace a ja ze malickaaaa? Nas prvorodeny mal 21 mesiacov, ked sa narodila sestricka a kocik sme teda posunuli jej a on chodil vedla neho. Len je pravda, ze pri prvom som schudla ako nic, a to boli rezke prechadzky kazdy den, tak do roka...

nevenka
26. apr 2025
@earlgrey

@earlgrey a co konkretne si jedla?
Ja mam nastavene 1600 a teda som hladna 😵‍💫. A kedze som hladna, tak ja do poobedia nejak vydrzim, ale potom to dozeniem a prezeniem a stale dokola.

earlgrey
26. apr 2025
@nevenka

@earlgrey a co konkretne si jedla?
Ja mam nastavene 1600 a teda som hladna 😵‍💫. A kedze som hladna, tak ja do poobedia nejak vydrzim, ale potom to dozeniem a prezeniem a stale dokola.

@nevenka No tak raňajky som mala cereálnu kaiserku, buď so šunkou a syrom a zelenina (väčšinou paradajka a uhorka), desiata proteinový nápoj (protein, jogurt, voda, banán, vločky), obed ryža a kuracie alebo hovädzie, zelenina, olovrant buď mozzarela a paradajky, alebo opäť proteinový nápoj...večera to, čo na obed...
Samozrejme som to obmieňala..niekedy cottage syr namiesto mozzarely, alebo vajíčko a tuniak...ovocie, zelenina..atď. a to bolo už tých 1800 ...keď mi dal jedálniček tréner, nedokázala som to jesť...to sa nedalo, to bolo hrozne veľa...a schudla som 25kg za necelé 4 mesiace...už vyše roka to mám za sebou...pribrala som 2-3 kg...teda váha kolíše ...ale to je v pohode aj podľa trénera a teraz nemám obmedzenia, zjem aj pizzu, aj sladké ... samozrejme nepreháňam...ale tak zatiaľ sa držím a už ani necvičím...

autor
27. apr 2025
@really8

Kolko mas vahu ze "cvicis" chodenim?

@really8 80kg

autor
27. apr 2025
@pl2y

Skús si toto najst na nete a stiahni si..je to 12 týždňový cvičebný plán, postavený na cca 40 min cvičenie 2-3x do týždňa a zvyšné dni je tam odporovanie na nejaké 30 min cardio a s týmto budeš vidiet vysledok..da sa to cvičiť stále dokola alebo potom prejdi na appku Sweat, táto kniha sa rozvinula už to tej aplikácie..a prečo sa to da cvičiť dokola je, že to sú vlastne 4 x 7 min okruhy..jeden okruh ma 4 cviky a cvicis ich bez prestávky, kým neuplynie tých 7 min, čiže ked sa bude zvyšovať kondícia, tak sa zvysi počet tých opakovaní čo stihnes za 7 min, takze sa to da naozaj roky cvičiť, potom si zvýšit aj vahu cinok a podobne

@pl2y vieš mi poslať stránku lebo neviem to nájsť vdaka

autor
27. apr 2025
@snowflakenel

Ja som zacala.chudnut twraz, ked ma mala.rok a chodi- beha. .
Plus po 14 00 uz nejem. Z vahy 73 som sla na 57.

@snowflakenel krásne si schudla 🙂 Čiže jes od rano cca 6tej 7tem a po 14tej uz nejes???
Ved to ja by som nevydržala musela by som niečo zakusnut ......
Aj si cvicila ci len tým stravovaním si tak schudla ????
Ďakujem za odpoved

autor
27. apr 2025
@majamat

ja zastavam iny nazor. chodenie s kociarom a chodenie na pase je dost vleky rozdiel a urcite na pase psalis viac. na pase predsa chodis rychlejsie, mozes si nadstavit aj teren do kopca. s kosiarom sa vacsinou tak ryhclo neda, navyse ta dieta vyrusuje, cize sa zastavujes, nehovoriac o tom, ze taketo deti uz casto v kociku byt nechcu. ja osobne mam rada chodenie na pase.

silove cvicenie? no neviem, pokial viem najviac sa spaluje aerobnym cvicenim. mozno su ine poznatky, netusim. nad tymto nechcem polemizovat. no kazdopadne, akykolvek pohyb navyse je pohyba a neunguje na vzduch,a le spalujes pri no rovnaku energiu, ako pri inych pohyboch, rozdiel je len v mnozstve energie, ktoru spalis.

dalsi dolezity fakt, najviac ma na chudnutie strava. samotnym cvicenim zazraky neurobis, pokial to nie je extrem.
casto na tych pristrojoch sa uvadza, ze spalis 500-600kcal/hod na danom pristroji, v prvom rade to je individualne aj podla hmotnosti, lebo pre 100kg cloveka a 70kg cloveka hoci rovnakej konstrukcie a vysky je to rozdielna namaha. a v druhom rade su tieto cisla nadhodnotene. povedzme, ez to moze byt 300-400kcal, snad. to, ez su nadhodnotene sa sice hhovori, ale nikto nikdy nepopisal kolko. teda myslim, nesledujem to podrobne.
cize ak tvoje telo bezne spali 1750kcal za den, bazal mas 1450kcal, tak na chudnutie mozes ubrat povedzme 250kcal.
no ak pridas denne cvicenie a tvoja spotreba sa dvihne na 2100kcal, potom mozes ubrat viac, cize chudnutie pojde ryhclejsie a mozes aj viac zjest. napr mozes zjest 1700kcal.
takze hoci strava robi vela,a le pohyb je velkou vyhodou.

cize pas denne je fajn, len uber zo stravy.

@majamat ďakujem 🙂 za slová ( moje slová co sa tycha chôdze na pase a s 2 ročným dieťaťom v kociari ......)
A ta strava jasne ze si upravím stravu chcela by som pri tom skúsiť prerušované post sa to vola ...vynechám ranajky a začnem jest napríklad o 11tej- 12tej do 19tej-20tej ale samozrejme ze budem aj zdravšie sa stravovať a nie veľa ako som zvykla a hlavne rychle do seba hodiť jedlo 😐

autor
27. apr 2025
@paulinkaa2

Ahoj. Ja som upravila stravu. Veľmi vtom hra eoku. Kaloricky deficit je úplne super. Treba si pozrieť na nete je toho veľa. Super rcpty sú aj na instagrame.
Rýchlu chôdzu som začala keď maly spával cez deň v kociku. Každý deň 1h.
Tiež dobrý je prerušovany post.
A hlavne všetko si nastaviť v hlave. Neprejedat sa nedzobkat nedojedat

@paulinkaa2 ďakujem 😉

autor
27. apr 2025
@lalala94

To o akých prechádzkach s kočíkom s 2-ročným dieťaťom píšete? Autorka nemá malé bábätko, ktoré hodí do kočíka a ide. 2-ročné dieťa chce váčšinou chodiť a nie voziť sa hodinu-dve v kočíku (česť výnimkám, ale neverím, že ich bude veľa). 😅

@lalala94 druhá co to chape 🙂
Ďakujem 😉

paulinkaa2
27. apr 2025

Co sa týka prerušovaného postu. Ja začínam o 9. Raňajky sú zaklad, nedokážem ich vynechať. Začínam kasou tu si jedinú dávam na váhu. A jem max do 17;18tej podľa toho ako mi vychádza večera.
Teraz som posledný mesiac pridala 1 deň postu v týždni. Najelpsi je pre mňa pondelok. Pijem len vodu a žihľavovy čaj. Je to super očista. A tak som schudla ďalšie kila, čo už nebolo v plane.

Strana
z2