Chudnutie pri PCOS a inzulínovej rezistencii
Prijímam každú cennú radu a pohľad na vec , hlavne teda od niekoho, kto možno mal niečo podobne a podarilo sa mu von.
V skratke - neúspešne chudnutie už cez 2r, PCOS, inzulínová, nábeh na cukrovku, som často unavená. Nastavené kcal, denná rýchla chôdza , max kardio , deficit dodržaný , skúšala som na odporúčanie lekára prísnu nizkosacharidovu, lenže mi to robilo zle a rozhodilo mi to cyklus ( cyklus mám pravidelný aj napriek PCOS).
Počas kojenia pár rokov dozadu som schudla vďaka KT 35kg, po kojení hneď išli nazad, odvtedy váha sa nepohne. A teda motivácia po tak dlhej dobe nikde už, vydrzim mesiac- dva, váha klesne o 1-2kg alebo ledva 1kg. Následne si vypnem KT a váha znovu stojí alebo sa vráti na začiatok. Pohybujem sa -2kg , +2kg uz dlho. Nižšie ani vyššie to neide.
Spánok mám 7-8H denne, ale mám extrémne vela stresu, tendenciu sem tam zajedat stres ( ale stále v rámci KT a následne vyvážiť dňami bez sladkého napríklad).
Skusala som aj jedalnicek, vydržala som vždy týždeň max, keďže stravovať sa podľa jedálnička pri deťoch, rodine, práci a mojom minime voľného času bolo pre mňa dosť obmedzujúce a stresujúce.
Ďakujem za každú CENNÚ radu 🙏🤭
Tvoj problem je jednoducho ze nevydrzis a hladas vyhovorky, pri detoch nie, vela stresu…Podla mna na to ides uplne zle, myslim v tom ze to prezenies so sladkym a potom to kompenzujes niecim inym. Ovela lepsie by bolo uplne obmedzit sladke a zdravo sa stravovat (a s nabehom na cukrovku obzvlast), ale na to treba pevnu volu. Tak bud ju najdes, alebo budes stale v zacarovanom kruhu. 35 kil nadvahy je fakt dost, mozno by ta mohlo motivovat ze pri detoch musis byt fit a idealne tu pre ne byt zdrava a plna energie co najdlhsie. Ak to nemotivuje, tak potom asi uz nic.
@anonym_autor tak ono paradoxne tebe by najviac pomohol kvalitne zostavený jedálniček, strava to je alfa a omega ja napr. cvičím..cvičím tvrdo ale bez stravy by som nedokázal nič, a tiež mi trvalo roky kým som to prial a hľadal výhovorky že to sa nedá a pod.
@goodidea Ono ja viem že strava je najdôležitejšia, predtým to chudnutie som naozaj v podstate iba vďaka upravenej strave mala. Ale zaberá mi naozaj vela času kým pripravím deťom i rodine zvlášť jedla , sebe zvlášť, a to kľudne aj 2-3x denne. Skúšala som to, ale už som asi fakt veľmi pohodlná, lebo mi to nesedí. Keď boli deti menšie tak som to nemusela tak riešiť. Momentálne sú vo fáze kedy sú väčšie, ale stále nie tak že si vedia spraviť jedlo. Plus keď celej rodine varím, i mužovi, náhodou návšteve. Zato som sa snažila teda spraviť taký kompromis, že variť možno tak 50:50, také nech sa to hodí aj mne do KT a je to lepšie, ale zároveň nech to zje aj rodina a neofrfle s tým, že o hodinu si pýtajú niečo iné 😅
Sama si si odpovedala, vydržíš maximálne mesiac, potom ďalší mesiac priberieš nazad a zase mesiac kontroly. Ak chceš naozaj schudnúť musíš si to najprv vyriešiť v hlave.
Žiaľ bez toho aby si vydržala to nepôjde. Sama som to tak mala a myslela som že už ani kilo nepôjde ale vydržala som a mám dole 40 kg. Momentálne mám udržiavace kalórie a aj tak mam KT lebo ak by som nevedela čo jem a jedla ako vždy tak je jasné, že kilá pôjdu znova hore. Chce to len silnú vôľu a disciplínu,
@januska12323 dobre. Takže podľa teba pokračovať tým pádom aj napriek tomu že do toho dávaš čo vieš, a neodzrkadľuje sa to nijak extra navonok ? To sa nebavíme že čakám že schudnem zázrakom 10 kilo za týždeň vieš, ale proste vidieť úbytok kilo za mesiac aj keď robíš naozaj čo vieš, to je pre mňa osobne dosť demotivujúce 😅 hlavne keď si pamätám obdobie nedávne keď mi to šlo naozaj že 3-4 kg mesačne dole..
Tvoj problem je jednoducho ze nevydrzis a hladas vyhovorky, pri detoch nie, vela stresu…Podla mna na to ides uplne zle, myslim v tom ze to prezenies so sladkym a potom to kompenzujes niecim inym. Ovela lepsie by bolo uplne obmedzit sladke a zdravo sa stravovat (a s nabehom na cukrovku obzvlast), ale na to treba pevnu volu. Tak bud ju najdes, alebo budes stale v zacarovanom kruhu. 35 kil nadvahy je fakt dost, mozno by ta mohlo motivovat ze pri detoch musis byt fit a idealne tu pre ne byt zdrava a plna energie co najdlhsie. Ak to nemotivuje, tak potom asi uz nic.
@anonym_df8f47 po akom čase to začalo ísť dole ? Teda koľko si musela vydržať( v úvodzovkách ) aby si videla nejaký úbytok na vahe ?
Musíš vydržat. Mesiac je málo. A byť na seba prisna a dosledna.
Sebe dokážes uvarit ryza + kura + zelenina na 3 dni za 30 minut. Večere teplé nepotrebujes. Zdravé pečivo + šunka /syr +zelenina.
Kilo za mesiac je nic moc, ale 12kg za rok už neznie tak zle, nie?
Ahoj ako keby som čítala o sebe . Ja chudneme akurát cez program schudni s Dave a ide mi to super .🙏😊 Kľudne mi napíš . A to nikomu nerobím reklamu
@januska12323 dobre. Takže podľa teba pokračovať tým pádom aj napriek tomu že do toho dávaš čo vieš, a neodzrkadľuje sa to nijak extra navonok ? To sa nebavíme že čakám že schudnem zázrakom 10 kilo za týždeň vieš, ale proste vidieť úbytok kilo za mesiac aj keď robíš naozaj čo vieš, to je pre mňa osobne dosť demotivujúce 😅 hlavne keď si pamätám obdobie nedávne keď mi to šlo naozaj že 3-4 kg mesačne dole..
@anonym_autor ja ťa chápem ale aj kilo dole je 12 kíl za rok.
@anonym_autor 1kg za mesiac je pekne, uplne zdrave, pri velkej snahe je 0,5kg za tyzden. Ak sa nastavis, tak ze je to pre teba udrzatelne a pojde 1kg za mesiac dole ber to za svoj uspech. Radsej dlhodobo a takto a nechaj tomu viac casu, aj ten rok. Drz sa, naozaj aj to kilo dole je super.
@anonym_df8f47 po akom čase to začalo ísť dole ? Teda koľko si musela vydržať( v úvodzovkách ) aby si videla nejaký úbytok na vahe ?
@anonym_autor ja som takto nechudla, ked som chcela schudnut, tak som sa zacala hybat, rychla chodza a inokedy kruhovy trening, ale to boli radovo kila, isli dole rychlo, tak 3-4 mesiace a potom udrziavat. Ty chces schudnut vela, cize to bude trvat dlhsie, ale nemas vydrz, to je hlavna chyba ktoru budes musiet zmenit. Necakaj rychle vysledky ani raketove chudnutie, to ta len vrati naspat.
Ja sice nemam problwm dlhodobo, ale stravujem sa tak, ze ranajky si dam kusok peciva s nejakou bielkovinovou natierkou(cottage vajce, skyr mrkva) barsjake kombinacie, alebo sunku, zeleninu, omeletu, aby som zacala den bielkovinami, to jedia aj moje deti. Obed vacsinou jem to, co varim ostatnym, len mensiu porciu. A veceru si davam napriklad biely jogurt, cakankovy sirup a trochu granoly. Ak som cez den hladna, dam si nejaku zeleninu alebo ovocie, pripadne protak v mlieku ako dezert😀 vsetko su to jedla, co mi nezaberaju cas. Jednoducho je to v jedle
@anonym_autor skúšala si aj také jedlá, že môžeš si ich zjesť plnú krabičku a ok? Napr. jeden tip napíšem: pokrájana šalát.uhorka, na to trošku na strúhadle nastrúhanej mrkvi, grécky jogurt- osolis, okorenis a na to kuracie mäso - kúsky(opečené), dáš to do uzatvaratelnej dózy, potrasies, všetko sa premiesa a môžeš jesť do sytosti
@anonym_autor vidíš že ti aj ženy píšu že strava je základ, musíš porozmýšľať pomocou inšpirácií na nete(YouTube,tiktok,insta) a spraviť to aby to bolo udržatelné..naučiť sa tu stravu spraviť tak aby to bolo tvojou súčasťou, aby ťa to bavilo, aby ti to chutilo, a aby si sa cítila dobre ..ono napr. Hodiť na panvicu kuracie prsia, opiect ich a hodiť do rúry jeden zemiak nieje atómová veda príklad
Poznáš knihu Glukózová revolúcia? To by mohlo byť presne pre teba.
@anonym_autor ja ti verim, ze mas problem schudnut. Niektori ludia maju zly metabolizmus. Skusila si silove cvicenia? A postupne pridavat vahy? Svaly zrychluju metabolizmus, podla mna je lepsie take cvicenie ako kardio. A samozrejme, nejest kvoli cviceniu viac, ale iba tak ako by si jedla, keby si necvicila. A kvalitnu stravu
Ďakujem za odpovede a cenne rady ☺️ vyskúšam určite aj recept, a pozriem si aj knižku ( niečo podobne som v minulosti videla ale nekúpila , asi je čas :D )
Čo sa týka silového - zdravotne dôvody, nemôžem dlhodobí, zato mám aspoň rýchla chôdza, chôdza, pomaly beh, bicykel keď sa da. Aaa niekde hore vyššie som čítala komentár že urobiť jedlo na tri dni dopredu - toto u mňa naozaj nie. To som až moc fajnova 🙄 ťažko sa mi zje jedlo aj na ďalší deň, nie ešte na tri dni :D obdivujem každého kto si vie takto spraviť jedlo aj na týždeň, mne to jedlo nechuti. Celkovo jem menej masa, čiže sa snažím bielkoviny dopĺňať ináč než cez mäso, ryby nejem, zelenina ovocie a celozrnne neni problém, zeleninu jem denne na kila skoro. Proste stravu ovládam, len zladenie celkovo každého aj seba aby mi to bolo rýchle, neofrflané, trefné do KT celkovo, nie moc sacharidove mi zaberá. Preto vydrzim mesiac max dva a proste nedávam to. Plus ako vravím, vela varím a peciem pomimo, čiže stále potrebujem robiť niečo. U mňa že striktne vylúčiť sladké neexistuje, potrebujem minimálne stále ochutnávať, ladit 🙂

@anonym_autor tak ono paradoxne tebe by najviac pomohol kvalitne zostavený jedálniček, strava to je alfa a omega ja napr. cvičím..cvičím tvrdo ale bez stravy by som nedokázal nič, a tiež mi trvalo roky kým som to prial a hľadal výhovorky že to sa nedá a pod.