Chudnutie zdravo a efektne

leo25
24. máj 2017

Cavte holky chcem sa poradit ako mam schudnut po porode som 9mesiac takze ked som sla rodit mala som 90 a teraz mam 80 a neda sa mi to zhodit ani ta svet ale diety nedrzim jem normáne poradte ako na to mate dake skusenosti dik

lienka737
24. máj 2017

toto aj mňa zaujíma. Ja potrebujem posledných pár kg a nie a nie ich schudnúť.

liz_lemon
24. máj 2017

napis, co je, napr. co si jedla dnes cely den

michaelaur
24. máj 2017

@leo25 z vlastných skúseností môžem povedať, že na každého funguje niečo iné a každá diéta funguje dovtedy, kým ju vydržíte držať.Skùsila som všetko možné,aj drahú lymfodrenaz (samozrejme zbytočne vyhodené peniaze) Jednoznačne zdravá strava a nejaký šport.U mňa funguje jedine oddelena strava a beh

lienka737
24. máj 2017

@michaelaur a ked si sa vrátila k normálnej strave, tak si nenabrala naspäť?
Ako si riešila stravu v práci pri delenej strave?

adeli79
25. máj 2017

Ja som sa po pôrode stravovala viac menej zelenina + bielkoviny, s postupným zaradením sacharidov a kilá išli pekne dolu.
Návod na stravovanie je tu:
http://www.vitaminex.sk/knihy/

lorela
25. máj 2017

@leo25 Robíš dobre🙂, diéty na určitý obmedzený čas a s vynechaním množstva potravín alebo celých skupín (sacharidov, napríklad) je naozaj čistý nerozum.
V prvom rade by si mala obmedziť množstvo porcie a jesť približne každé 3 hodiny, z toho 2 malé porcie jedla (desiata a olovrant). Takto si udržíš metabolizmus na optimálnom spaľovaní kalórií. Dostatok tekutín, a to najmä čistej vody tiež netreba podceňovať.
Dokonca môžeš jesť normálne 😉, avšak za predpokladu tých menších porcií. No predsa len by bolo vhodné určité potraviny - jedlá a spôsoby ich prípravy nahradiť vhodnejšími - zdravšími. Tak napríklad nie sú dobrou voľbou vyprážané jedlá. Nahradiť ich môžeš prípravou na prírodno, alebo dusením, či na pare. Chlieb a pečivo, cestoviny, ryžu nahradiť, alebo aspoň občas kupovať aj celozrnné/grahamové. Smotanové ovocné jogurty nahradiť bielymi živými jogurtmi. Tavené syry stredne tučnými tvrdými syrmi. Výrazne obmedziť údeniny (salámy, párky, paštéty...). Namiesto všakovakých sladkostí a slaností ovocie a rôzne jeho varianty, kvalitnú horkú čokoládu, domáce piškótovo-ovocné koláče, orechy a semená natural atď.
Zaradiť do jedálnička veľa zeleniny, a to surovej, na pare, dusenej, aj pestré čerstvé šaláty k obedu či večery. Ďalej kyslomliečne výrobky, cottage syry, tvaroh a z neho rôzne domáce pomazánky, ryby, avokádo a kvalitné extra panenské oleje.

admet
1. jún 2017

@leo25 ak sa nevies pohnut dole, priciny mozu byt v hormonalnej nerovnovahe po porode, nasadenim hormonalnej antikocepcie, stres, malo spanku atd. atd. Ak su tieto priciny odstranene, tak treba dbat na bilanciu prijem/vydaj energie. Dobre na chudnutie a tvarovanie postavy su cvicenia napr. Jillian Michaels alebo Ewy Chodakowskej.

leo25
autor
7. jún 2017

Dik baby skusim odobrat z jedalnicka sladkosti a pecivko lebo toho jem az az a viac zeleniny a ovocia lebo tej jem pomenej a daky ten pohyb heh dik za rady baby nieco z toho skusim a hadam sa zadari 🤗

lenanda
7. jún 2017

Poradila by som Vám výživovú poradkyňu Zuzku Líškovú. Vďaka jej metóde sa mi podarilo schudnúť už viac ako 10 kíl a vôbec nebývam hladná a zlepšila sa mi aj pleť z čoho sa veľmi teším. Vôbec nejde o nejaké drastické diéty ani super potraviny, ktoré sú drahé alebo ťažko zohnateľné - varí sa z toho čo máme dostupné u nás. 🙂 Prechádza sa 4 fázami počas ktorých sa upraví metabolizmus a naozaj pekne schudnete. Treba však dodržiavať pravidlá a plán, ale myslím, že kvôli vysnívanej postave to stojí za to. 👍

leo25
autor
8. jún 2017

@lenanda ahoj mozes mi dat nanu kontakt dakujem