Chudnutie zdravo a efektne
Cavte holky chcem sa poradit ako mam schudnut po porode som 9mesiac takze ked som sla rodit mala som 90 a teraz mam 80 a neda sa mi to zhodit ani ta svet ale diety nedrzim jem normáne poradte ako na to mate dake skusenosti dik
@leo25 z vlastných skúseností môžem povedať, že na každého funguje niečo iné a každá diéta funguje dovtedy, kým ju vydržíte držať.Skùsila som všetko možné,aj drahú lymfodrenaz (samozrejme zbytočne vyhodené peniaze) Jednoznačne zdravá strava a nejaký šport.U mňa funguje jedine oddelena strava a beh
@michaelaur a ked si sa vrátila k normálnej strave, tak si nenabrala naspäť?
Ako si riešila stravu v práci pri delenej strave?
Ja som sa po pôrode stravovala viac menej zelenina + bielkoviny, s postupným zaradením sacharidov a kilá išli pekne dolu.
Návod na stravovanie je tu:
http://www.vitaminex.sk/knihy/
@leo25 Robíš dobre🙂, diéty na určitý obmedzený čas a s vynechaním množstva potravín alebo celých skupín (sacharidov, napríklad) je naozaj čistý nerozum.
V prvom rade by si mala obmedziť množstvo porcie a jesť približne každé 3 hodiny, z toho 2 malé porcie jedla (desiata a olovrant). Takto si udržíš metabolizmus na optimálnom spaľovaní kalórií. Dostatok tekutín, a to najmä čistej vody tiež netreba podceňovať.
Dokonca môžeš jesť normálne 😉, avšak za predpokladu tých menších porcií. No predsa len by bolo vhodné určité potraviny - jedlá a spôsoby ich prípravy nahradiť vhodnejšími - zdravšími. Tak napríklad nie sú dobrou voľbou vyprážané jedlá. Nahradiť ich môžeš prípravou na prírodno, alebo dusením, či na pare. Chlieb a pečivo, cestoviny, ryžu nahradiť, alebo aspoň občas kupovať aj celozrnné/grahamové. Smotanové ovocné jogurty nahradiť bielymi živými jogurtmi. Tavené syry stredne tučnými tvrdými syrmi. Výrazne obmedziť údeniny (salámy, párky, paštéty...). Namiesto všakovakých sladkostí a slaností ovocie a rôzne jeho varianty, kvalitnú horkú čokoládu, domáce piškótovo-ovocné koláče, orechy a semená natural atď.
Zaradiť do jedálnička veľa zeleniny, a to surovej, na pare, dusenej, aj pestré čerstvé šaláty k obedu či večery. Ďalej kyslomliečne výrobky, cottage syry, tvaroh a z neho rôzne domáce pomazánky, ryby, avokádo a kvalitné extra panenské oleje.
@leo25 ak sa nevies pohnut dole, priciny mozu byt v hormonalnej nerovnovahe po porode, nasadenim hormonalnej antikocepcie, stres, malo spanku atd. atd. Ak su tieto priciny odstranene, tak treba dbat na bilanciu prijem/vydaj energie. Dobre na chudnutie a tvarovanie postavy su cvicenia napr. Jillian Michaels alebo Ewy Chodakowskej.
Dik baby skusim odobrat z jedalnicka sladkosti a pecivko lebo toho jem az az a viac zeleniny a ovocia lebo tej jem pomenej a daky ten pohyb heh dik za rady baby nieco z toho skusim a hadam sa zadari 🤗
Poradila by som Vám výživovú poradkyňu Zuzku Líškovú. Vďaka jej metóde sa mi podarilo schudnúť už viac ako 10 kíl a vôbec nebývam hladná a zlepšila sa mi aj pleť z čoho sa veľmi teším. Vôbec nejde o nejaké drastické diéty ani super potraviny, ktoré sú drahé alebo ťažko zohnateľné - varí sa z toho čo máme dostupné u nás. 🙂 Prechádza sa 4 fázami počas ktorých sa upraví metabolizmus a naozaj pekne schudnete. Treba však dodržiavať pravidlá a plán, ale myslím, že kvôli vysnívanej postave to stojí za to. 👍

toto aj mňa zaujíma. Ja potrebujem posledných pár kg a nie a nie ich schudnúť.