Chudnutie zo 90 a viac kg: Skúsenosti a tipy?
Ahojte, idete teraz niekto z vysokej váhy? Mám 94 kg som 5 dní na tabuľkách ale nedávam to. Stále som hladná.
ja som chudla z 95kg.
neviem ako si na tom, ale nie je idealne napr zacinat pred ms. vtedy robia hormony svoje a tazko to vybojujes.
neviemt eda,a ko si na tom s ms cyklom?
@pukina mám to dobre, nastavovala mi to sestra, ona za rok s nimi dala dole krásnych 20kg. Aj ma to motivuje, je z nej kocka ale tie kŕče v bruchu. Ja jej vždy zavolám že to nedám tak ma nejak nakopne ale fakt sa bojím že to nedám. Ale chcem vyzerať krajšie ako teraz. Na nervy som z toho. Je to ťažké. Bola som zvyknutá na mekač 3x do týždňa, sladké každý jeden deň ja som prijímala 2,5 násobok kalórií ako teraz
@majamat za 8 dní mám ms je to chyba?
nie, nie je, ale teda vacsina zien am v tejto faze ô6ravku" cize tazko to vybojujes, ked toto mas.
ak to dokazes, je to ok, ked uz si zacala, tak skus, ale ak by si to sem tam nahodou nedala, netrap sa tym.
ono je to tazko, je dobre zacat vzdy hned, ako sa da,a le proste toto obdobie ej anrocne to dodrzat. ja sa netrapim, ak v tomto obdobi zjem o par stoviek kcal via.c ide o to, ze rezim chudnutia je nadstaveny na to, aby si zjedla asi o 300-500kcal menej, ako tvoje telo potrebuje. ja to teda vypriemerujem - okolo 400kcal.
ak to teda nevydrzis a zjest o tych 400kcal viac, potom je tu moznost, ze neschudnes, ale priberat tiez nebudes. cize sa minimalne nadstavis na udrzanie a potom po ms prejdes do fazy chudnutia.
ja teraz neviem, ako mam cyklus, lebo mam vyoperovanu maternicu, ale teda ked som na rezime chudnutia a nedari sa mi pocas ms ( teda ked som v case, ez by som asi mala mat ), potom zrazu rpide den, kedy uz tak "rozozrana" nie som. zrazu som v pohode a dodrzim rezim.
ked chudnutie prebieha uz 2 cyklus, uz sa to udrziava lepsie, lebo dodje k nejakemu takemu navyku na rezim chudnutia. no aj pocas dlhodobeho chudnutia som v tomto obdobi jedavala o nieco viac.
a teda najdi si potraviny, ktore ta zasytia a su malo kaloricke.
ozaj a nezabudni na jendu vec. pred ms zacina stupat hmotnost, lebo sa vplyvom hormonov zadrziavaju tekutiny.
ja soms a jedno obdobie vazila skoro denne. denne som dala dole asi 100g ( mozno trosku viac, co ale vaha neodvazi ) a teda ked prichadzal ms, hmotnost sice nestupala, lebos tale som dodrziavala dietu, no ani neklesala, ako predtym, hoci som dietu neporusila.
prebehla ms a na 8den mi zrazu hmotnost poklesla naraz o 0,5kg, na 9den dokonca o 1kg. cize za 2 dni pokles 1,5kg, co relane nie je shcudnutie za 2dni,a le asi za 2t, ale zadrziavanie tekutin mi toto skreslilo na vahe.
Ahoj, ja začínam s 91 kg pri 168cm, ale bez tabuliek. Idem orientačne a hlavne väčšina bielkovín, minimálne 10 tis krokov za deň a silový tréning 2x do týždňa. Dúfam, že to pôjde a držím aj Tebe palce. Tiež som bola zvyknutá na mekáče a kraviny. Teraz idem raňajky väčšinou 2 vajíčka, chlieb, rajčiny. Obed normálny mäso s prílohou ale bez polievky. Večera jogurt/protein drink/syry so zeleninou a pod.
a ano, to som zabudla, snas z sa ak sa da, pridat na aktivite. aj ti to odputa pozornost od jedla, uvolni sa ti viac hormonov stastia a tiez dopad prehreskov bude mensi.
Ja to isté. Mam 165 cm a už 102 kg. Som zo seba už smutná ale skúšala som rôzne diéty aj kalorické tabuľky a nikdy som nevydrzala. Stále som bola hladná. Môj jedálniček je cca taky ako tvoj, mekac, pizza, kebab a ine somariny. Odporúčam ísť na to postupne aby si nebola sklamaná že sa Ti nedarí. Držím Ti palce.🙂
Odkiaľ ste? Skúste pozrieť na fb alebo instagrame Palencara…funguje to, nebudeš hladná a keď si objednas aj donášku bez starosti… ja odporúčam
Pi veľa vody. A ak chceš zahrešiť, daj si uhorkovy šalát alevo mrkvu. ;D Z takej váhy dole nejdem ale tiež chudnem. Po pôrode.
Ak mas spravne nastavene tabulky a si aj tak velmi hladna, tak ich mas budto zle nastavene alebo zlu skladbu jedla. Z mojich skusenosti. Tiez idem z vysokej vahy, na tabulkach idem 2 mesiace a dole mam 12 kil. A mozem povedat ze hladna fakt nie som. Dokonca ja som velka milovnicka niecoho sladkeho ku kavicke a zmestim tam aj to kazdy den. A ano, pit dostatok vody je velmi dolezite.

ako mas nastavene tabulky? treba si uvedomit, ze prve tyzdne je ten hlad uplne prirodzeny, ked seknes s xy kaloriami, ktore si prijmala navyse. musis sa prekonat. ale kludne mi napis spravu mozme na to pozriet, ci mas vsetko nastavene spravne.