Čo hovoríte na tento typ postavy?
Ahojte, mám 46 rokov a dlhé roky aktívne cvičím. Áno mám veľké prsia, a mám bruško. Nikdy v živote som ho nemala ploché, snáď možno do 18tich, potom už nie. Prídem vám ako XL veľkosť? Zrejme tie prsia robia svoje a pôsobím mohutne. Pani v obchode mi išla poradiť s oblečením a povedala, že máme niečo aj pre vašu veľkosť od XL vyššie, pre moletnejšie ženy. Mám 172 cm a 67 kg (o 4 kg viac ako je moja norma). Prídem si priznám sa nadrozmerná už asi.

Mám podobné bruško, aj nohy, prsia mám menšie a nosím 36, niečo 38. max.
Na foto neposobis mohutne, len trosku disproporcne, chyba ti zadok, ktory by postavu trocha vyvazil. Ale toto je este fajn postava.
M spodok l vrch tipujem
M spodok L vrch by som tipla
Si jablko. XL by som nepovedala, ale take Lko ano, nohy mozno M.
@anonym_1e7aaa nie je jablko ale stvorec
Spodok nosím S, M. Vrch som nosila M, ale ako idem do menopauzy, tak som rozkvitla na L. Akonáhle si dám voľný sveter alebo vrch, už pôsobím mohutne. Zadok mám malý, ale zadok nemám. Ale na tom páse sa podpísali 4 kg navyše, pracuje sa na tom. Každopádne podľa pani predavačky patrím do nadmerných veľkostí.
Možno to predavačka myslela tak, že každý obchod alebo značka má svoje strihy. Napr je rozdiel sinsay a KiK. Sinsay má malé strihy, KiK väčšie. Neber si to k srdcu že si teraz extra large.
Možno ti treba vrch xl niekedy kôli hrudníku ale nohy máš štíhle.
Možno by si nemala byť taká vzťahovačná... mám doma oblečenie od 38 po 44 lebo každý obchod, iný strih.
@anonym_autor úprimne, máš super postavu a na svoj vek ani nevravím, koľko je vypasených študentiek, mladých maminiek a ty si dole chudá a hore tak akurát, len s väčšími prsiami. Nevymýšľaj s diétou, lebo akurát nastane jojo efekt a potom budeš reálne tučná... A netreba kupovať vrch oversize, ale proste áčkové strihy, čo hore ti nepridajú a zakryjú brucho a nechajú vyniknúť pekné nohy.
Každá máme inú postavu a svoje obliekacie problémy. Ja som hruška a neviem si ani pekne rifle obliecť lebo sa mi robia vodorovné záhyby. No tak to musím riešiť inak.
Možno by si nemala byť taká vzťahovačná... mám doma oblečenie od 38 po 44 lebo každý obchod, iný strih.
@janai1 ja nie som vzťahovačná, som sebakritická. Viem, kde mám svoje silné a slabé stránky. Slabou stránkou je brucho.
Asi by sme tu mali ochkať ako super vyzeraš na svoj vek.To ano,ale na druhej strane sa ozaj čudujem,ze v tomto veku riesiš akusi predavačku a jej poznámku.
@janai1 ja nie som vzťahovačná, som sebakritická. Viem, kde mám svoje silné a slabé stránky. Slabou stránkou je brucho.
@anonym_autor nie je jedno ake cislo je na obleceni? Hadam je podstatne aby ti sedelo, poznam jednu pani ta nosi zasadne vylucne S, aj keby ta mal gombik zastrelit a svy drzia len silou vole.
Asi by sme tu mali ochkať ako super vyzeraš na svoj vek.To ano,ale na druhej strane sa ozaj čudujem,ze v tomto veku riesiš akusi predavačku a jej poznámku.
@janinah nemyslím si, že vyzerám OK. Mám na čom pracovať. Chcela som vedieť, či vám prídem ako žena rozmerov XL. Ja viem, že nie som ultra štíhla, ako som bývala, ale stále som si neprišla ako nejaké moletná žena. Ale asi tak pôsobím.
@anonym_autor Ahoj. Postavu máš skvelú. Ano, ten zadok a aj stehná by mohli byť väcsie. Ale akože super aj tak. Bruško no áno. Ale už na tom makáš. Skús vis nahrazde a rob prednosy. Alebo nieco v tom style. Dam priklad, ze vieš isť teraz s nohami až hore k hlave, kebyze visiš nahrazde rukami volne visom?
Je vynikajuce ze cvicis. Ja takisto. Mať takú ženu s ktorou by som chodil trenovať ej bysťu. Extáza. Aj statické cviky su vynikajuce na bruchu ci teda "core". Prsia maš oki. Nie su velké..Akurát 😊
@anonym_autor tvoja slabá stránka je tvoje nízke sebavedomie... To, že v nejakom obchode ti ponúkli veľkosť XL a čo? Radšej by si sa narvala do M a vyzerala ako špekáčka?
@anonym_1e7aaa nie je jablko ale stvorec
@anonym_a5ad0c podla mna jablko. Veľký vrch, menšie noh6
@janai1 Asi tak, tie veľkosti sú od buka a pri niektorých značkách už aj slon bude nosiť S. Mama má 160cm, 70kg, veľké brucho a prsia a má z Lidla šaty XS čo sú jej akurát, tričká bežne S. Ja mám postavu akurát, ale som nižšia a hore chudá s malými prsiami a ja už mám problém kúpiť vršok, lebo aj XS mi je veľké, kupujem v obchodoch ako Sinsay, New Yorker XXS a aj to niekedy je veľké. Najviac mi sedí dievčenská veľkosť 164 hore aj dole, ale väčšinu oblečenia vyrábajú len do 146 veľkosti. A toto čo autorka spomína možno bol butik s Talianskym oblečením a oni celkovo majú všetko o číslo menšie, teda tu M je u nich L, 42 je u nich 44 a teda namiesto L tam sedí XL. Proste XL z talianskeho obchodu môže byť dnes rozmerovo aj ako XS alebo S zo Sinsay a podobných obchodov. Dnes sa podľa veľkosti nedá kupovať a riadiť.
@janinah nemyslím si, že vyzerám OK. Mám na čom pracovať. Chcela som vedieť, či vám prídem ako žena rozmerov XL. Ja viem, že nie som ultra štíhla, ako som bývala, ale stále som si neprišla ako nejaké moletná žena. Ale asi tak pôsobím.
@anonym_autor nie, absolútne nepôsobíš na XL, ba ani na L. to S a M, čo aj nosíš, na to tvoja postava aj vyzerá. ja mám len 171 cm a mám 77 kg (možno trochu menej, lebo posledné týždne viac bicyklujem, ale neodvážim sa odvážiť) 😀 a ja nosím M-L. tričká M, nohavice L. ja mám zase boky a riť... hore som útlejšia a mám rada obtiahnutejšie veci, preto si takto kupujem. pár voľnejších tričiek L tiež vlastným, keď chcem byť v maximálnom pohodlíčku. takže NIE, tvoja postava určite nie je XL.
dobre tu padla poznámka, že možno konkrétna značka - obchod má také divné (vietnamské) číslovanie, či čínske. skrátka chápeš. že pre nich si už "veľká". ale to si sa mala opýtať tej predavačky, že prečo preboha XL?
Tak každá značka má svoje veľkostne tabuľky. Pozri moja mama nosí hore veľkosť 46,dolu 36-38. V menopauze a perimenooaze sa jej začalo všetko ukladať do prs a vzhľadom na to že si je vedomá "tohto nedostatku" tak by neriešila čo si nejaká predavačka o nej myslí. Ale poznám aj osobu ktorá by si neobliekla z princípu nič kde je xl a viac aj keby jej to malo zrovna sadnúť ako uliate, len preto že je tam xl
@anonym_a5ad0c podla mna jablko. Veľký vrch, menšie noh6
@anonym_1e7aaa ved o tom je stvorec. Ona nie je hore gula ze by mohla byt jablko. Nema take velke brucho.
toto je dalsia vymyslena tema, ludia nereagujte.
Aj ja mám veci od s po XL, veď každý predajca má svoje číslovanie. Pani predavačka očividne svoj tovar pozná.
Určite neposobis na XL, také menšie M by som povedala. Dobrú postavu máš. Na perimenopauzu výbornú.
@anonym_1e7aaa ved o tom je stvorec. Ona nie je hore gula ze by mohla byt jablko. Nema take velke brucho.
@anonym_a5ad0c ale jablka, ktore cvicia, nemaju brusisko. Cize tazko urcit, ked nie je obrastena tukom ako jablka casto byvaju.
@anonym_autor no, je aj mozne, ze predavacka nevie, co presne znamena slovo moletnejsia / moletka... lebo velke prsia neznamenaju moletku... A teda mozno ti chcel povedat, ze "maju aj nieco na tvoje vacsie poprsie"...
ignorovala by som...

Si jablko. XL by som nepovedala, ale take Lko ano, nohy mozno M.