Čo je podľa vás najdôležitejšie pri chudnutí?

doda818
30. júl 2020

Tak čo myslíte? Ako to je? A priamo u vás? Ktoré z toho najviac zaberá, a naopak? Dajte mi vedieť čo je váš kameň úrazu. U mňa osobne najviac problémov robí práve spánok

Poteším vás 💙

matus7030
30. júl 2020

@doda818 skúšala som všeličo, ale jedine co naozaj zabralo je staré známe, vyšší výdaj ako príjem. Normálne som si počítala kalórie, aby som neprijala viac ako je potrebné. A hlavne aj tuky a sacharidy. A funguje to 🙂 a vtedy môže jesť človek čokoľvek.

majamat
30. júl 2020

ja som sa cez karantenu trosku pokazila, ale pred karantenou mi chudnutie islo vemi dobre.
takze ja som si upravila stravu, chlieb som zamenila za celozrnny, hlavne koli tomu, ze ma ovela viac vlakniny a aj vitaminov. na chlieb sa snazim pouzivat skor rastlinne produkty - sojove pomazanky, zltu Floru, ale obcas dam aj platok sunky. akoze nei vsetko je zamerane len na chudnutie, ale aj na obmedzenie zivocisnych tukov. na obed jem doma to co mame, niekedy si aj uvarim nieco lahsie a jednoduche, v robote chodim normalne na obedy a casto zjem aj cely obed. vecera vacsinou zas chlieb. snazim sa pridavat zeleninu k jedlu. pripadne na desiatu, ci olovrant ovocie, ale nie vela.
no co u mna hlavne zabralo je, ze nezobkam stale nieco, proste dam si porciu jedla ( neprehanam to s velkostou porcie ), medzi jedlami nezobkam stale nieco, nejem sladkosti,len vynimocne. snazim sa nebyt dlho hladna, lebo potom som ako kyselina, no medzi jedlami robim pauzy bez jedla ( cize aj bez toho zobkania, ako som uz napisala). ked zacinam pocitovat hlad a nemam nic po ruke, hodim si do ust cukrik. nosim stale Haslerky rosypane v kabele 😀
ide o to, ze telo prechadza do usporneho rezimu, ked nedostava energiu.
a k tomu fitko, pocas karanteny neskor po otepleni bicykel. teraz zas fitko. a to tak 3x tyzdenne aspon 1 hod. akurat dnes sme boli. mimo to sa snazim tiez hybat, mam zapnuty stale krokomer. do prace chodim peso, kym sa da. ked bude menej svetla uz to nepojde.
teraz mam problem sa udrzat s jedlom, pokazila som sa pocas karanteny a sice som nejak moc nepribrala,a le teraz ide chudnutie pomalsie, no na zaciatku som za 1,5m schudla tusim 7kg. teraz za 3m len 3kg,a le apson to ide dole.

havana40
30. júl 2020

Za mna len jedina vec vzdy pomohla. Vacsi vydaj ako prijem. 🙂

lenuliatko84
30. júl 2020

Nažrať a cvicit

bobricek1979
30. júl 2020

@matus7030 poraď ako na to ďakujem krásne ❤️🙏

andreatytler
31. júl 2020

Nikdy sa nevazim.
Ked mam problem zapnut nohavice, dam si na veceru jeden krajec chleba namiesto dvoch a po par tyzdnoch uz zapinam nohavice v pohode. Nikdy ziadne diety, ziadne vynechavanie napriklad tukov alebo sacharidov.

matus7030
31. júl 2020

@bobricek1979 stiahla som si aplikáciu kaloricke tabulky. Naštudovala som si nejaké veci o nutrientoch a začala som.vsetko čo som zjedla zapisovat do tabuliek (appka). Pridala som k tomu cvičenie na doma + nejaký bicykel a išlo to dole. Stale sa snažím variť zdravo, ale už všetko nevazim. Zatiaľ som schudla 17kg.

dankovicova
31. júl 2020

mne pomohlo nejesť do prasknutia, kedysi som proste jedla toľko čo som vládala najmä keď bolo niečo čo ľúbim, ale od istého obdobia nie, najmä aj na raňajky, keď som hladná a idem si chlieb urobiť tak si poviem, že jeden mi bohato stačí, lebo zase mi jedia len oči a keď si takto k sebe prehovorím, tak ozaj nepotrebujem toľko jesť a je to lepšie 🙂

bobricek1979
31. júl 2020

@matus7030 ďakujem veľmi pekne skúsim

petra_ko
5. aug 2020

@doda818 Ahoj, na mňa platí obmedzenie cukru, dlhodobo, hoci občas zhreším, tiež sa vyhýbam úplným mastnotám 🙂 - vyprážané, klobásky, slaninka a tak. Potom pravidelné cvičenie, 2-3 x do týždňa, mne stačia ľahké aeróbne aktivity a myslím je dôležité veľa piť. Beriem tiež Bromeslim, na podporu trávenia a chudnutia. Takže nejaká takáto zmeska, ale treba si nájsť ten svoj režim, aby to fungovalo a cítila si sa dobre.