icon

Čo pomôže schudnúť po pribratí v práci?

15. jan 2025

Mam novu prácu,admin čiže len sedím a stále v práci oslavy a ja som sa vypapkala za rok som pribrala 8kg🥹🥹 Poraďte je lepšie nejesť pečivo, alebo sladke,kalorické tabuľky nebudem robiť už som to 3 krat vzdala.Co vám najviac pomohlo?

lucia13022023
15. jan 2025

Kaloricky deficit. Ak chceš schudnúť udržateľne, vymen obyč Pecivo za celozrnné, sladké za ovocie, ale môžeš jest len všetko, stačí byť v deficite.

biba_18
15. jan 2025

ja som pribrala pri menopauze ale mala som aj iný zdravotný problém - pomohla len zmena stravovacích návykov a prísne dodržiavanie ... ak nevieš dodržať takú jednoduchú vec ako KT alebo niečo podobné, aby si dosiahla deficit - tak to v podstate ani nechceš, len máš pre niečo pocit že by si mala ...

cukroska
15. jan 2025

Podobne. Len nie som admin 😁 ale normálne pracujúca žena a doma troch chlapov 🤣 Ale pevná vôľa,prísnosť mi už veru rokmi chýba. Ja zase skôr som typ,že cez deň zob sem zob tam a večer keď konečne padne,alebo som v strese tak jem hlúposti a sladkosti. Celé zlé 🙃

cukroska
15. jan 2025

@lucia13022023 Len ako vedieť či som v deficite bez KT...

quaxi
15. jan 2025

Na počítaní kalórií dokáže schudnúť len 0,8% žien a 0,4% mužov. Teoreticky to síce funguje, ale v praxi to ľudia nedokážu dodržiavať. Takže ak ti počítanie kalórií nesadlo, nemaj žiadne výčitky, väčšina ľudí je na tom úplne rovnako.
Keď si pribrala len za rok a predtým si nemala problém s priberaním, tak vieš asi celkom presne povedať, čo sa za ten rok zmenilo. Či je to len nedostatok pohybu, alebo si sa začala aj ináč stravovať. Na to aby si schudla ti potom stačí vrátiť sa ku starým zvykom pri ktorých si tento problém nemala. Skús sa zamyslieť čo ješ a piješ, a koľko z toho sú chronicky známe spúšťače priberania: sladkosti, sladké nápoje, čipsy, slané pochutiny a oriešky, alkohol, veľmi mastné alebo vyprážané jedlá, prebytok pečiva a mucnych výrobkov... Najjednoduchšie je tieto jedlá výrazne zredukovať - stačí tie skupiny ktoré sú u teba najväčší problém. K tomu pridaj denne hodinku prechádzku a váha pôjde pekne dole.

jahu348
15. jan 2025

@biba_18 co je kT a decifit

biba_18
15. jan 2025

@jahu348 to prvé sú kalorické tabuľky a deficit je nedostatok - v tomto prípade je to že máš nižší príjem energie než denne vydáš ...

rozculena
15. jan 2025

vážne sa pýtaš,či máš prestať jesť sldké?

taktotedanie
15. jan 2025

Nepomohlo nic len kaloricke tabulky, pohyb a prerusovany post
Za cca 6mes som schudla 21kg ( 20kg bol ciel za rok) islo to ako sialene dole

jahu348
15. jan 2025

@biba_18 dakujem...a co mam teda robit...ako sa mam nastartovat

danyelia
15. jan 2025

Cvičenie, šport, tréningy! A úprava stravy...

biba_18
15. jan 2025

@jahu348 odpovedala ti @danyelia ... proste začať drobnými krokmi, začať chodiť, hýbať sa, POSTUPNE, menej jesť, jesť zdravšie a vyváženejšie ...

simik22
16. jan 2025

@taktotedanie ako presnejšie si prosim fungovala s KT a postom prosim? Môžeš aj ip

biglovemom
16. jan 2025

Vyhod pecivo,cukor.kaloricke tab ti netreba,Treba len jest s rozumom.neprezierat sa .a schudnes.

jahu348
16. jan 2025

@biba_18 ja mam dost pphybu kazdy den a menej jem uz asi 5 rokov.

taktotedanie
16. jan 2025

@simik22 zadala som si vsetky info do tabulky, prepocitalo sa to, vytiahla som kuchynsku vahu a vazila jedlo, do toho 3l vody denne, prerusovany post 16/8 a pohyb, ide to dole rychlo sama som prekvapena

biba_18
16. jan 2025

@biglovemom to čo píšeš nemusí byť celkom pravda, z dlhodobého hľadiska - pretože sa môže stať, že bude jesť menej ako potrebuje a bude podvýživená ...

biglovemom
16. jan 2025

@biba_18 nie. Nebude .preco by mala? Telo nepojde samo proti sebe .

biba_18
16. jan 2025

@biglovemom aha. ty o vyváženom a zdravom stravovaní asi veľa nevieš ... no nevadí. proste áno, ženy ktoré chcú chudnúť sú často prijímajú menej ako by zdravo mali - práve preto lebo nevedia koľko je zdravé prijať energie ...

biglovemom
16. jan 2025

@biba_18 autorka chce schudnut 8kg …nie 80kg . Viem o zdravom stravovani dost , ale nepatrim k tym posahanym co si daju salat ,ledva ho zhltnu lebo ved musia lebo sa Inak ta tabulka bude hnevat .
Mam 160 cm a 50 kg . Doma cvicim , a doprajem si aj ten salat , aj mäso ale aj vcerajsie parene buchty.
Proste mi z toho nehrabe. A kg sli krasne dole.

biba_18
16. jan 2025

@biglovemom no, a sme doma - tabuľka od teba nikdy nebude chcieť aby si jedla šalát. ale aj 150 g masa a jeden zemiak - to je to, falošná predstava akože zdravé jedenie, že iba šalát ..

biglovemom
16. jan 2025

@biba_18 bolo to obrazne pisane 🤦‍♀️

biba_18
16. jan 2025

@biglovemom lenže ženy to tak berú - lebo veď "len" nebudem jesť pečivo ... a možno aj keď nebudem dávať olej, tak rýchlejšie schudnem, šak logika ... a už to ide ...

biglovemom
16. jan 2025

@biba_18 Chapem ta