Čo prinúti muža schudnúť?
Idem si k vam po vase vlastne SKÚSENOSTI, nie rady, nakolko za tie roky rokuce som urcite vyskusala vsetko, ako mojho muza motivovať schudnut.(varim nie extra prehnane zdravo, ale nie mastno, samej mi to nerobí dobre.. Pravidelne jem, kusok športujem, som stihla, sebazaprenie mam ak priberiem kilo navyse atd..) Chcela by som vediet, co vasich manzelov prinutilo k tomu aby schudli. (motivovanie hocicim, spolucvicenie, vyhrazky.. Nic nepomaha) . Ide o riadnu obezitu, nie len nadvahu. Manzel uz dostal druhu sancu na zivot, ked unikol smrti o vlasok pre covid.. No zas ostalo len pri reciach, a tie skoro 2 desiatky kil co krasne za vyse mesiaca pribral a pribera stale viac a viac. U neho je problem malo pohybu navyse (okrem toho nutneho v práci) a nepravidelna strava. Teda je tak 1-2xdenne a samozrejme potom velke porcie. Casto krat najdem v aute flasku od sladkej vody. Ci robim alebo nerobbim nic, on len pribera a som z toho uz na prasky, mame 2 male deti ak chapete.. Zeny sa chcu pacit, tak achudnu, vacsinou, ale ako tonje s muzmi??? Chcem mu dat vase odpovede precitat... Dakujem
Môj muž schudol cca 20 kíl, keď sám povedal, že vyzerá ako sviňa. Ja som mu nikdy nic nehovorila, naozaj to nebolo nič extrémne, ale to bol mladší. Teraz, keď ma po 40 a mal by zlozvyky a nadváhu, už by som sa oňho bála.
Každopádne, už by som bola naňho tvrdá. Po tom co opisujes ze si prežívala a deti skoro prisli o otca, ja už by som bola sviňa. Povedala by som mu, že sa mi to naozaj hnusí. Ze keď ho netrápi zdravie, tak nech ho trápi ze sa žene hnusí. Prevalovat sadlo po byte len preto, že je lenivý sa hýbať (ak mu to nespôsobuje choroba ovšem), to teda nie.
Moja skúsenosť napr je, že nezaberá ponúkanie "urobím ti to a to na raňajky" vyberie si možnosť "nie" lebo sa teší na sracky co do seba natlaci v robote. Postaviť jedlo normálne na stôl a "dobru chuť, raňajky sú základ"
A kalorické tabuľky mu môžeš vyplniť, to ti všetko zrata ľahko a rýchlo, nech máš lepsiu predstavu (ak sa už spomínali, sorry, niektoré príspevky som preletela😔)
ak chce skoro zomrieť a nevidieť svoje deti vyrastať, tak nech sa prežiera, je to len na ňom
Pokial to nenajde motivaciu sam v sebe, nepomoze asi nic :( Nabalit mu desiatu a aj obed zdravy do roboty, aj flasu vody, ine ma uz nenapada... podla mna pokial je tak obezny ako popisujes, musi toho do seba tlacit ked je mimo domu ine mnozstva :( Obezna mama nie je argument, moze byt "vacsi", ale od obezity je to este velky krok... skonci s cukrovkou, zlyhanymi organmi, donicenymi klbmi a na voziku, to je vizia... jasne by som mu povedala, ze ak rata s tym, ze sa o neho v starobe budes starat - nech s tym nerata teda...
Môj mal na svadbe 96 kíl, a zrazu bum 112 kg. Brucho ako pivný súdok - on si pripadal stále krásny a chrápal viac a viac, až sa pri ňom nedalo spať. Už som odmietala mať aj štuple v ušiach zapichnuté každú noc, boleli ma z nich uši a aj tak som chrápanie počula, či ležal na boku alebo na chrbte. Veď on sa vyspal, tak aký problém. Inak, vyšetrenia - alergológia a ORL boli vždy ok, takže to v jeho prípade bolo jednoznačne len z nadváhy, čo si samozrejme nepripúšťal. Tak som ho raz nahrala na mobil ako chrápe - doslova píli každú noc, ale toto už vtedy bolo mega. A raz počas hádky som mu to pustila, boli pri tom aj deti, ktoré dosvedčili, že sa na neho budia vo vedľajšej izbe. Neveril, neveril až uveril a neskutočne sa zahanbil. A zrazu obrat o 360 stupňov, v priebehu pár mesiacov schudol 20 kg, upravil stravu, začal cvičiť s kamarátom, ktorý je kondičným trénerom, neustále je v pohybe, brucho zmizlo, chrápanie zmizlo...a už sa nechce takto rozožrať a zanedbať, lebo sa mi vraj chce páčiť. No prosím. Problém už ale je, že keď niekto nechce, tak s ním nepohne ani pár volov, ako sa hovorí.
@777januska777 u mna nie je problém. Ja som stihla dost, cely život, je pravda, ze geny.. Ja som pri oboch tehu 2 roky naberala naspat povodnu vahu, lebo tak som schudla moc, a nic som nerobila. A teraz mam 59kg, som dost vysoka, takze ked ja chcem schudnut tak ide tak o 1az 2kg z brucha.. Toto o mne nie je. Ale jemu by vyzivovy sa zišiel ano
Moj sa zaprel a schudol 25 kil.
Motivovala ho nasa spoločná foto pri plazi, kde som 55kilova fitness kocka vedla neho a on …
Tak sa zaprel, ze som nechápala. 25 kil dal dole pred 2 rokmi, odvtedy sa drzi, cvici kazdy druhy den a neje blbosti.
A tento rok sme na plazi boli sfoteny uz 2 fitnesaci ❤️
@elizabet173 ach veru i to robím stale :( pozriem sa na seba, a tak ze do kelu aha ako mi rit narastla (nenarastla), ze musim nieco urobit a robim. A potom sa vystafirujem, vecer von idem, poviem mu ze mala som napadnika a tak.. A on nic. Ze on vie ze ma atraktivnnu zenu, ze je stastny, ze mma ma.. Žiarlivosť žiadna
@simca06022011 aj take vyhrazky som mala, ale jemu uz i libido kleslo tak je to pre nneho prijatelny trest.. Ma 195cm a donedavna mal 125kg a teraz ho uz vvaha nezvazi, kedze limit vahy je 130kg (na nasej). Ta strava vravim doma je taka normálna, ale co ja viem co je mimo dom... :( dakujem za tvoju skusenost
@katuskamala1 no musi cvicit... ale takymto stylom ho cakaju problemy napr. s chrbticou, klbami... tak uz len pritvrdit, ze najdes si milenca :D a keby si ho zacala tahat na vychadzky, cvicit a pod? zrusila mu napr. auto?
@katuskamala1
@kosicanka1 Presne, aj to ako žena vyzerá určite zaváži. My tri - ja a 2 dcérky sme vysoké štíhlučké paličky s večným problémom pribrať. A veru taký "priestorovo výraznejší" tatko (ako sa aj sám nazýval) vyzeral pri nás už dosť komicky - skrátka, nezapadal medzi nás. A tiež tak isto, že si je vedomý toho, že sa za mnou chlapi obzerajú - čo som si ja ale nikdy nevšímala, že akú má kočku pri sebe...veru, aj toto asi dosť zaváži. A po intímnej stránke to bolo už tiež nič moc, "kamoš" ho prestával poslúchať. No je toho viac, čo zapríčiňuje už len nadváha a nie ešte obezita.
Zdravotne je ako na tom? Tlak a cukor urcite nie su v poriadku? Moj stryko sa zlakol inzulinu a injekcii, ze radsej upravil stravu, schudol aj 20kg a odvtedy sa udrzuje. To je uz hadam aj 20rokov.
Môj partner je v podstate čerstvý 30tnik, má miernu nadváhu, a jeho motivácia? Žiadnu nemám, nič na neho neplatí. Za necelých 7 rokov čo sme spolu pribral 24kg, a je to na ňom veľmi vidno, a vie že sa mi to nepáči. Samozrejme, že ho milujem takého aký je, ale predsa... Sme mladí. Skúšala som ho nahovoriť na cvičenie, nevyšlo. Začala som mu zdravo variť. Od raňajok, cez mlsku až večeru som mu chystala každý deň zdravé jedlá, pod podmienkou, že raz si dá chipsy, burger, pizzu, pivo s kamošmi, tak končím. Skončila som po týždni :D ... Čiže veľmi ti poradiť neviem, ale viem čo prežívaš, tiež mu to už jemne začína zasahovať do zdravia... Držím ti palce a dúfam, že sa tvoj muž spamätá, kým nie je neskoro.
@katuskamala1 chceš zmeniť chlapa, ktorý bol vždy taký, dokonca ani hrozba smrti ho nezmenila a pýtaš si tu rady...🤔. Ak ho ani to "uniknutie smrti o vlások" nenamotivovalo, ja by som sa s tým zmierila, že ho jednoducho nezmením 🤷. Veď to je tá úplne základná chyba, keď si žena myslí, že "ona ho zmení". Myslím si, že musí nájsť motiváciu sám, iná cesta tu asi nebude...
@qwer2019 dakujem ti pekne za pochopenie. Dúfam ze ta necaka cesta ako u nas. Nech moj muz mu je odstrasujucim prikladom. Co sme spolu 15rokov tak pribral cca 30-40kg. Ma stastie, ze je vysoky, ale brucho ma uz nechutne, i prsia 🙈😱😧.
Treba ho motivovať, nech si nájde milenku a odsťahuje sa 🤷♀️ kvôli milenke by schudnúť mohol 🤔 a viem, čo vravím, môj muž má 180kg a s.x nemáme už cez tri roky, nedá sa. Už skôr riešime, kedy sa odsťahuje 🥺 ako mrzí ma to, ale s ním nepohne nič. Iné problémy veľmi nemáme, len toto. Ale všimla som si, že keď je (zriedkavo) doma sám, tak si varká dáke zdravé gebuziny, ide na prechádzku, porobká si - taká pohodka. Preto mám pocit, že mu vadí prostredie - my doma.
@deninka233 pane bože :( prepac za reakciu ale toto je veru asi odstrašujúci priklad ako mozeme dopadnut i my dvaja. Predpokladam, ze sa uz i laska vytratila podla tvojich slov. Je to vsetko sposobene "len" tou obezitou? Ak smiem vediet, kludme do ip ak to nechces verejne pisat.
@mikadooo normálne som ti sla, aj som napisala ze nebol vzdy taky ale som to zmazala lebo som si uvedomila, ze ano, mas pravdu, vzdy bol taky. Spoznala som ho pred 15rokmi,mladuckeho a mal okolo 100kg (ma skoro 2 metre) mal take male brusko som sa smiala z neho ze aky pupcek. No len ten pupcek sa zväčšoval a riadne, nakolko ked mal uz i mna a nie len seba a pracu, tak uz nemal az tolko casu na plavaren (ale to bolo jeho vnimanie nie ze by som zakazovala kokos kdeze), a proste zacalo co? Výhovorky. A trva to doteraz... Ake uvedomenie... :( :( ano, vzdy bol taky. A ja ho chcem zmenit.. :(
@mikadooo ale inak rady som si nepytala. Ako som pisala ked kuknes znova. Ale o skusenosti, ze ak ma niekto doma takeho muza, s obezitou, ze co ich prinútilo zmenit to.
@katuskamala1 no tak držím palce 🤷🤷🤷. Ja by som si tým psychiku zbytočne neničila. Snáď nájdeš čo hľadáš 🤷.
@katuskamala1 dočítala som teraz všetky tvoje reakcie v diskusii, ako keby som seba videla 😕 ja som o štvrtej ráno vstávala, aby som mu spravila krabičkovú diétu na celý deň, a on sa za rohom napchal mekáčom. V bývalej práci mal vždy pri stole 2,5l flašu Coca coly. Alebo jeho otec mu platil takú tú krabičkovú diétu, čo vozia jedlo na celý deň a nič, dolial a dojedol sa sladkosťami. Vrchol bol, keď som asi pred mesiacom robila chleba vo vajci deckám na večeru, on sa vyjadril, že si nedá, následne im to takmer celé zožral a potom keď sme sa dovadili a ja som si ľahla odutá spať, tak si objednal donášku. Celé auto, keby si otvorila a povyhadzovala von všetko, tak tam nájdeš aspoň 3kg sladkostí. Doma sa snažím sladkosti nemať, ale on už je ako alkoholik. Vie že je tlstý, že sa mu “čas kráti” ale ide ďalej. Nedávno som v siahe dreva, čo máme uskladnené tak mimo priamy dohľad našla flašu vinei. A podobne. Všetky naše problémy súvisia s tou obezitou, on doma nepomôže, iba fakt keď sa pohádame, veľa vecí ani fyzicky už robiť nemôže (hádaj kto mu strihá nechty na nohách), stále je unavený a furt by spal, takže jeho deň vyzerá tak, že sedí v aute, sedí za PC alebo leží. Spáva na matraci na zemi a ja spím s dcérou v posteli, lebo sa pod ním rozlomila posteľ. Nedávno zlomil kuchynskú stoličku. A párkrát sme museli odísť z vybranej reštaurácie, lebo sa nezmestil do ich stoličky s opierkami a oni iné sedátko nemali. A vedela by som takto písať celé dni. Ako on sa sťažuje, že musí jesť sladké, bo som naňho nervná. Ale po toľkých rokoch bez sexu? Sa divím, že máme vôbec dcéru…
@katuskamala1 v iných zalezitostiach je zodpovedny a da sa s nim normalne dohodnúť? Nemam skusenost, ale keby som bola v takej situacii a nepohla s nim nijako, dala by som mu len dva papiere, do jednej ruky rozvodove, do druhej pernamentku do fitka +plus vyž.poradca. a povedala mu, ze je len na nom aka bude jeho buducnost ci s vami zdravy a šťastný, alebo 200kilovy sam umierajuci vo velkych bolestiach .
@20erika07 no fitko a nejaky osobny trener ci poradca zial stoja i nejake tie eura a nie malo. To kym som ja na materskej zial nie je mozne zrealizovat. Ale napr na plavaren moze, byvame na okraji hmed v prirode, na prechadzky ci rychlu chôdzu ako vysite, i velky dvor kde moze cvicit, ci behat, moznosti su... Je oddany manzel i otec, milujúci, rozumny..
Ďakujem vam vsetkym za vase skusenosti. Porozprávali sme sa práve a vysvetlila som mu, ze mu posledny krat vravim, ze nechcem aby dospel do ciela - rakva, ze uz raz nas skoro opustil a nemohol za to, ale ze teraz ano a ako mam detom vysvetliť, ze otec zomrel lebo bol obezny a zlyhalo mmu srdce nnapr. Aj ze stracam voci nemu take to sex. pritahovanie,aj zdr problemy ktore ma, ze sa mi uz hnusia.. Vravim, ze ak nechce zomriet, ze okamzite idu byt činy.
Uznal, ze roky su len výhovorky a ze proste s nim je problem v hlave, lebo mal tazke roky.. Co chapem. Ale uz sa i tie problemy pohli k lepsiemu, ze i on ide seba k lepsiemu. A zacne teda pohybom navyse. Osobne si nemyslim, ze to staci, ale hhlavne nech sa hybe, aby vladal. Lebo doteraz nema taku silu po tom covide,kedze bol leziaci na stroji... Ponukla som mu podporu a pomoc ak bude nieco potrebovať. Drzim mu palce... Snad...
@deninka233 ach to ma mrzí... To je strasne :(:(
@katuskamala1 rozumiem, tak namiesto tej pernamentky mu skus vypracovať ty nejaky plan, o zdrave jedlo ( pripravu) si spominala , ze nemas problem sa starat aj to robis, proste jeho denny plán pohybu. S tymi rozvodovymi papiermi je to kruté ked je po inych strankach uzasny, ale tak nemyslim take riadne spisane na podanie navrhu, alebo proste namiesto toho spíš vsetky svoje emocie, prosby, vyznania, hnev, zufalstvo, trapenie,strach ,nech si to číta denne predtym ako bude denne plnit plán pohybu ktorý mu zostavis ☹ je mi z toho smutno, viem sa vcitit do tvojho "kricania" o pomoc a nasledneho sklamania a zufalstva ☹ velmi drzim palce aby sa spamätal 🍀✊

Môj muža som prinútila cvičiť, jedným časom cvičil tabatu, dokonca ho to bavilo. 3 videjka každú večer po 10 minút každé. Ale to mal nadváhu. Ale ako sa nám narodilo druhé dieťa,obaja sme sa opustili. On furt je ako ho pozorujem,ja som sa začala dávať dokopy, strážim si stravu,pohyb. Ale ja som ho vyhnala hocikedy nech ide na rýchlu chodzu vonku,na bicykel, nech ide cvičiť. Ak nie, odchádzam ja a ty sa starajú o dieťa, úprac,navar. Vždy radšej išiel a v konečnom dôsledku bol veľmi šťastný že šiel. A jedlo varím zdravé, bez cukru, a tak,len on v robote a u svokry pije somariny,lebo ona vyvara a vypeka ako nepríčetna a neje to lebo však priberie (je vychudnutá) tak to jemu dáva (jak prasiatko, lebo ona miluje piecť,variť). A keď som doňho hustila nech nevezme od nej tie buchty,že však nejdeme také, tak raz nevzal a potom si celý večer vravel že mu to vyčítala,že ona sa s tým trápi,chce mu dať a on nechce a že to bude musieť ona jesť , tak potom vravel že od nej už bude brať stále.