Čo sa stane pri nižšom príjme kalórií?
Ahojte
Takze chudnem od 5.9, zmena stravy, pridany pohyb, mam apku kde si zapisujem - kaloricke tabulky, vypocitalo mi to priblizne 1400kcal denne a akoze by som mala byt v kalorickom deficite
Neviem ci som mala den aby som vobec tolko prijala z jedla, vacsinou menej, ak som si do apky zapisovala aky pohyb som vykonavala a kolko minut tak sa to este odratalo, niekedy sa stalo, ze som sa po zapisani celkovej aktivity dna dostala az do minusovych hodnot kcal
Podotykam citim sa dobre , niesom slaba, nemota sa mi hlava, neboli ma hlava
Pijem 3l denne vody, uzivam kolagen, karnitin, chrom, mam aj protein yum yum od beastpink, pred aktivitou bud synefrin ( termicky spalovac myslim, potim sa jak blazen) tbl alebo pump ( po nom ako keby ma ihlami po celom tele pichali)
Neviem aku som mala pociatocku hmotnost, nemala som odvahu sa odvazit, teraz aktualne 93kg ale nemam pocit, ze som nieco vobec schudla
Prosim nepiste mi, ze takto sa nechudne aj ti co sedia v base a nejedia tak nepriberu ale schudnu
@panda21 dakujem
@kavasmliekom bohuzial nie kazdy den je ideal vcera sa dojedalo co bolo
Ale uznavam nejake jablko ci banan mozem pridat, chia semienka tiez
ahoj autorka, ja som pred 10 mesiacmi zacinala na takych istych mierach ako mas ty, len vek mam nizsi. bazal mam 1430 a odporuceny prijem pre chudnutie 1750. drzim sa toho ako kliest a mam skoro 10 kil dole. cvicim len jogu aby ma nebolel chrbat a nohy. ziadne kardio, len to co sa nabeham okolo malej. urcite si to nastav podla tej stranky calc.kaloricketabulky.sk.
pod bazal nechod, ja som tuto chybu robila dlhe roky a preto som sa dostala na taku vahu, tehotenstvo mi za tym len dalo finalnu bodku. celych 10 mesiacov som sa ucila jest spravne.
drzim ti prsty ✨
Autorka buď začni normálne jesť alebo aspoň prestaň prehnane cvičiť. Nedá sa oboje naraz to už hranici s PPP.
@haraburdova ale ved ja to mam vyplnene podla tejto stranky aj v apke to tak mam nerozumiem preco si tu kazdy mysli ze to mam zle nastavene ved ja som si to sama nevypocitala
Schudla si pekne ale ja v takom caovom horizonte musim schudnut raz tolko
@bbshop ahoj
Myslim ze hodina cvicenia denne nieje az tak prehnane
Tych 5km idem lebo je to prechadzka s kociarom
Hodinu na stepperi som este nezacala lebo teda o 5:00 sa mi zatial nechce vstavat naozaj ms pocit ze prehnane cvicim? Neplet tu ppp
1394kcal mi ukazuje apka , denne
Tak predsa nad tuto hodnotu ist nemam alebo tomu nerozumiem?
No ja fakt nechápem, ako pri takom malom prijme nemozes byt hladna. Verim tomu, ze zle a nepoctivo zapisujes, dojedaš, zobes mimo tabulky. Lebo od slabého obeda zjest už len protein...to je nemožné.
Ja mám o 20kg menej, urcite som staršia, nastavenu mam miernu aktivitu a je tazke poskladat jedlo tak, aby som nepresvihla svojich 1630kcal a nebola hladna. Fakt ma nezasytia 3 tyčinky 🤦🏻♀️
Ja neverim, ze ti hento vypocitali tabulky. Ja mam 54 rokov, o 30kg menej ako ty a mam cez 1400kcal vyratanych.
@barka1 ale ved ja netvrdim, ze niesom hladna jasne ze sem tam hlad pocitim ale napijem sa vody a a idem
Poctivo zapisujem vsetko nevidis ze zapisujem aj obycajnych 10g masla
Teraz som to vypisovala nanovo nad ranom a toto vyslo este som aj zrusila aktivitu co mi radili aj to ddd a dala strednu aktivitu ako mi tiez radili
Tak asi chcem schudnut vela tak nemozem prijat ako ty
@barka1 nic nedojedam, nic nezobem
Nezjem nic navyse co nieje v tabulke a ani nic ine nevypijem a nepijem len cistu vodu
Precitala som len prvú stranu, ale stačilo mi, že máš problém prijať viac ako 70% z nastavených 1400. Koledujes si o riadne problémy, toto nie je udrzatelne. Mala by si jest normálne a pestro a nie hladovať.
Autorka, ja som ti vyssie dala vypocet, podobny ako robia kaloricke tabulky. Nie je mozne, aby si toto, co si tu dala, msla nastavene spravne! 1394kcal nie je pri tvojej hmotnosti ani bazal. Ja som to teraz vyplnila na stranke - dala som vek 33 rokov, hmotnost 95, vysku som si tipla 164 a rezim stredne aktivny, kedze vela cvicis. Pozri, co mi vyslo - ako to mas vobec nastavene? Zeny, co maju o 30kg menej maju vyssi odporucany prijem na chudnutie ako ty. Zamysli sa nad tym.
@janinka007
@janinka007 dodatocne som to vypisovala cez stranku ako mi tu radili a potom mi to prepojilo apku v mobile
@barka1 ja som bola zvyknuta jest, jasne ze sem tam mi zakruci v bruchu ale vobec to nieje nic strasne dokonca vecer tym ze jem posledne jedlo ako keby veceru o 15:00hod tak vecer vobec niesom hladna v noci sa na hlad nebudim, rano nevyzeriem celu chladnicku ale len a len a LEN toto co mam v tabulke
@barka1 a mimochodom tento den teda mam pocit ze budem jest stale aby som toto naozaj splnila ved to mam na cely den rozvrhnute
Dokonca som mala zapisanych 10g luciny a navazila som 13 aj to som upravila a uhorku salatovu nie 50 ale 56 aj to som upravila aby mi to sedelo
A teda aby som neklamala ani tych 50kcal co sa to tym navysilo
Ale napíšem ti môj priebeh chudnutia, aj keď pochybujem, že si z toho niečo vezmeš. Začala som chudnúť v januari, prekonala som stravu, zrušila som sladené nápoje, sladkosti, vyprážané a začala jest 3krat denne. Na raňajky 100g celozrnného chleba, lucinu, šunku a zeleninu. K tomu nesladeny caj. Na obed to co sa varila, čiže kľudne mäso s ryzou, cestoviny hocijaké, vlastne čokoľvek. Obedy som takmer nemenila, len som opäť pridala zeleninu. Na večeru som si dala bud zeleninový šalát s vajíčkom, tuniakom, mäsom alebo ak som mala na raňajky niečo ľahšie ako vločky s jogurtom a ovocím, tak som si dala kľudne pecivo s pomazankou a opäť zeleninu. Potom cvičenie pol hodina, lebo viac som nestíhala a za tým proteín. Doteraz čiže za 10 mesiacov som schudla 17 kíl a strava mi chuti, hlad nepociťujem žiadny. Ty vidíš len chudnutie nič iné, ale to ze to musí byť udržateľné ignoruješ. Jasne ze si hladna, keď zješ menej ako dieťa vo škôlke, spamataj sa a rýchli, kým si neprivodis zdravotné problémy. A to nemusí byť hneď zajtra ale kľudne o rok o dva. Zo zlej životosprávy nikto zdravý neostal.
@nelka93 ved to mame skoro podobne, no ja pridavam cvicenie viac kedze potrebujem schudnut viac
Obedy tiez neriesim akurat nezjem tolko kolko som jedla predtym ale dam si menej jedla a odvazim si to a nedam si k tomu tatarku ako som napr k niektorym jedlam zvykla davat
Celozrne toasty mam na ranajky aj ja alebo grahamove, nejaka ta sunka a uhorka
Cvicim viac ako ty, davam si aj protein, jem aj grecke jogurty, skyry to mi vacsinou na veceru staci a k tomu bud nejake hrozno alebo uhorku alebo jeden celozrny chlieb a veela vody
Vecer nevyjedam nic navy
@11bodka11 mne to velmi vyhovuje tych 16 hodin post, najskor som zacala postom niekedy koncom leta ze ako to budem zvladat a konecne ma nebolel zaludok, potom od 5.9 som nabehla na takuto dietu a klaorickymi tabulkami a cvicenim
A ako hovorim zaludok ma neboli,ziadne hnacky, ziadne naduvanie, stolica pravidelna, pokozka hladka a vypnuta, ziadne akne, menstruaciu mam ako hodinky, nechty a hlavne koza okolo sa mi neskutocne zlepsila ziadne hnusne zadere, vlasy mam leskle a lahsie sa mi rozcesavaju niesom ako vypelichana slepic
@nelka93 ja som jedla vela, velke porcie zaludok som si roztiahla, potrebujem aby su telo proste zvyklo na mensie porcie, zaludok je sval, nech sa trosku stiahne
No dobre vzdavam to… ides si svoje 🤷♀️ Tie tabulky mas nastavene zle. Poskodis si zdravie.
Ked neboli kaloricke tabulky ludia dietovali a neumreli
No nemáme to podobne, lebo ja nebývam hladna, nemám 50 gramov mäsa ale tak 150g. A aj ja chcem schudnúť ešte 10 kíl ale nečakám ze to dám za 2 mesiace. A navyše, ja nemám problém sa dostať na 1500kcal. Ty Si písala ze nevieš zjesť 1400 a ze chodíš tak na 70%. A práve to ze cvičíš viac by si mala aj viac jest, ale to je škoda ti tu niečo písať, lebo si ideš svoje. Ja len dúfam, že fakt nebudeš mať zdravotné problémy.
Ja tam mozno mam preklep (i a j mam nad sebou, ale ok, niecoho si sa chutit musela), ale ty si svoju dietu neudrzis ;) ja ked som sa vyzrala, aspon som si zabezpecila, ze nebudem mat jojo efekt. Bola som tucnejsia nez ty, tak asi viem, o com hovorim a ake to je chudnut velke mnozstva a ako telo reaguje (presne tak, ako ti tu vsetci pisu). Ale kedze si najmudrejsia, najsikovnejsia, najodbornejsia, absolutne nechapem, na co si zakladala diskusiu, ved vsetko vies absolutne najlepsie a netreba ti rady, tak pokracuj teda 🙂 a ozvi sa o par rokov, ako si tu novu vahu udrzujes ;)

Zdravé chudnutie je cca 2-4kg mesačne. Tak aby si telo udržala v chode, fungovali orgány ako mali, a aby si nemala jojoefekt. Každých cca 10kg keď schudnes, musíš ísť o 150kcal dole. Ty skončíš posledné kilá na 1000kcal a to chceš tak fungovať celý život? 3 ročne dieťa prijme viac.
Zbytočne si znizis bazal, a potom keď budeš chcieť v budúcnosti schudnúť, tak budeš musieť ísť pod 1000kcal. Zbytočne hazardujes so svojim zdravím. Ja som ako 166cm/70kg chudla na 2200kcal. Posledné kilá išla na 1900.. trvali mi to 3 mesiace.. o pár rokov budeš riešiť reverznu diétu, aby si nakopla a navýšila bazal tam kde ma byt.