Čo si myslíte o fastingu?
Ahojte čo si myslíte o fastingu? Ja sa priznám,že som ho praktikovala už 5 rokov dozadu aj keď som nemala v úmysle chudnuť a už vôbec som nevedela ako ho pomenujú🤣.Vždy som bola plnšia aj po pôrode na výšku 174cm som mala asi 70kg ale dcéra začala chodiť do škôlky ja do prace a proste od rána naháňanie.Išla som ráno odniesť dcéru odtial utekala do práce a prácu som mala od 9 do 15,zabalili mi v kuchyni jedlo a ja zas utekala z prace pre malú a prvé jedlo som si zjedla doma cca okolo 16tej a kľudne si dala hneď za tým niečo sladké a kávu.Brucho som mala tým pádom plne až do spania a takto som fungovala každý jeden deň.Nerobila som nič nasilu,proste prirodzene a pila 3 litre vody denne a pila medzi tým kávu s mliekom a s troškou cukru.Naozaj to fungovalo a behom chvíle som videla tie zmeny.Telo malo kopec energie a všetko som zvládala super.Jedla som vážne čokoľvek ale iba jedno jedlo denne.Zmenila som robotu kde sme jedavali už skor aby sme mali potom čas keď prídu návaly ľudí a zrazu som zas nabehla na iný režim a začala trosku priberať.Niekolko kg sa mi vrátilo lebo som si rozhadzala režim že najprv polievka a hneď hlavne a samozrejme večer ešte večera v praci a už to išlo hore a poviem pravdu ,keď telo vkuse nieco trávi je aj viac unavené a aj energia sa stratila.Rozmyšlam,že zas idem naspäť do toho,že prvé a psledne jedlo bude cca o 15-16.Čo si myslíte vy?
mala som to podobne, u mňa je najhoršie jesť pravidelne hneď od rána, to mi ide váha hore a neviem to stopnúť, čiže som sa musela vrátiť k tomu, že ráno len káva, potom niečo malé a poobede doma varené jedlo
@anonym_24c544 presne tak isto aj ja, keď som doma to robím takto ale v práci samé nástrahy už od rána keďže robím v gastre a tu som si to úplne pokazila lebo keď aj kolegovia tak aj ja a znova sa do toho chcem dokopať,vážne mi to tak vyhovovalo a nemala som ani toľko tráviacich ťažkosti ako keď jem jedno cez druhe
@anonym_autor tuto metodu nepoznam. Za aky cas si schudla tych 14 kg prosim ta?
Jasné že si schudla, keď tvoj kalorický príjem bol max 1000kalorii - to je objem kalórií, ktoré zje 2-3r dieťa 🤦♀️.
Ak sa pýtaš čo si myslíme, tak k tomu mi napadá len pár vecí - vynechanie menštruácie, padajúce vlasy, časom aj únava a nervozita, rozvoj PPP, miesto na psychiatrii.
Žijem fastingom už viac ako 10 rokov (18/6). Avšak to musíš aj vedieť, lebo jesť 1 jedlo denne síce môžeš ale malo by mať v tvojom prípade aspoň 1700kcal.
@anonym_autor tuto metodu nepoznam. Za aky cas si schudla tych 14 kg prosim ta?
@vikusjk cca rok
Stále je to prijem < vydaj, ci uz jes 1x alebo 5x denne
Jasné že si schudla, keď tvoj kalorický príjem bol max 1000kalorii - to je objem kalórií, ktoré zje 2-3r dieťa 🤦♀️.
Ak sa pýtaš čo si myslíme, tak k tomu mi napadá len pár vecí - vynechanie menštruácie, padajúce vlasy, časom aj únava a nervozita, rozvoj PPP, miesto na psychiatrii.
Žijem fastingom už viac ako 10 rokov (18/6). Avšak to musíš aj vedieť, lebo jesť 1 jedlo denne síce môžeš ale malo by mať v tvojom prípade aspoň 1700kcal.
@a0 vôbec nič z toho,vlasy mam po pás a husté a nemám ani žiadne vynechanie menštruácie ani nič podobné a únava žiadna,práveže ked jem 3 jedla denne som unavená
@a0 nič z toho som nemala
@anonym_autor ja netvrdím, že to príde hneď. To až keď telo nebude mať čo páliť.
@a0 to je jasne ale pokiaľ ma a hlavne človek má dostatok minerálov a vitamínov a všetko čo telo potrebuje,nie je o čom.
Ale veď fasting dodržiava asi každý
Ale veď fasting dodržiava asi každý
@minenkaa no ja momentálne nie 🤣preto kg išli aj hore lebo jedávam teraz denne 3 niekedy aj 4 krát akože menej ale to čo sa rozpráva ze tak to treba na mňa to ma asi opačný efekt lebo vtedy priberám a cítim sa jak chodiaca matoha bez energie.
@minenkaa no ja momentálne nie 🤣preto kg išli aj hore lebo jedávam teraz denne 3 niekedy aj 4 krát akože menej ale to čo sa rozpráva ze tak to treba na mňa to ma asi opačný efekt lebo vtedy priberám a cítim sa jak chodiaca matoha bez energie.
@anonym_autor fasting dodržiavaš aj ty ,minimálne ten čas čo spis
Ja napríklad tiež jem raz alebo dvakrát do dňa
@anonym_autor pozri, fasting je len sposob (jeden zo sposobov) akym sa stravujes... samotny fasting nic nevyriesi... Ked za hodinu zjes 2 pizze a flasu coca coly, tak mozes fastovat 23/1 a priberies... Na druhej strane mozes jes 10x denne kus brokolice a nepriberies... Ide o kalorie...
Druha stranka veci je samotna kvalita jedla a vplyv na "well being"... mozes zjest jednu 1200 kcal cokoladu denne kazdy den a nepriberies, ale vplyv na zdravie po mesiaci asi uvidis... tak isto sa mozes raz za den o 19.00 nafutrovat a ist spat a ak to bude menej ako to co spalis, si kaloricky ok, ale asi kvalita spanku nebude nic extra...
kilogramy - kcal
wellbeing - typ jedla a stravovanie
svaly - cvicenie
@a0 aj si schudla alebo si len drzis vahu? A čas jedenia máš aký? 16/8 chcem zacat aj ja ale neviem aký čas mi bude najviac vyhovovať.
@a0 aj si schudla alebo si len drzis vahu? A čas jedenia máš aký? 16/8 chcem zacat aj ja ale neviem aký čas mi bude najviac vyhovovať.
@anonym_6e4a9c neschudla ale pribrala 10 kíl (mala som 45kg) fasting mám zvyčajne s oknom na jedenie od 14 do 20 alebo od 15 do 21 - odporúčam takto neskoro, najmä ak v lete oblubuješ grilovačky alebo stretnutie pri večeri s priateľmi
To slovo Počujem prvý krát.
Ja že to nejaká sexuálna praktika 🙈😆
Spôsobov ako schudnúť je dosť, najdôležitejšie je asi si vybrať spôsob ktorý bude tebe najviac vyhovovať a dodržovať nejaké zásady aby si si počas procesu chudnutia zdravotne neublížila.
Chudnúť pomalšie - Treba si vypočítať koľko kalórií potrebuje tvoj bazálny metabolizmus (to je na základné funkcie tela) na deň a koľko by mala byť tvoja normálna spotreba a pohybovať sa medzi týmito dvoma hodnotami.
Nie sú kalórie ako kalórie - prijať 1000 kalórií z klobás a 1000 kalórií z brokolice + vajca + celozrnného chleba je síce stále 1000 kalórií ale pre telo je to obrovský rozdiel.
Pevná vôľa - Znie to jednoducho no pritom je to najťažšie hlavne keď prídu psychické výkyvy, návaly vlčieho hladu či ďalšie iné veci, stále dodržovať svoj režim.
+ na záver - Neviem ako ostatným ale mne sa pri dlhodobej diéte osvedčilo praktikovanie tzv. "Cheat day" teda že jeden deň za dva týždne som zjedol o dosť viac aby som telo oklamal že sa pôstne obdobie skončilo.. keďže telo sa pri chudnutí prispôsobuje a začína spaľovať menej a viac jedla okamžite ukladať do zásob.
To slovo Počujem prvý krát.
Ja že to nejaká sexuálna praktika 🙈😆
@anonym_b22168 tam je rozdiel v 1 pismenku... takze pozor na to, ked povies manzelovi / partnerovi alebo v praci, ze co chces vyskusat 🙂 🙂 🙂

mala som to podobne, u mňa je najhoršie jesť pravidelne hneď od rána, to mi ide váha hore a neviem to stopnúť, čiže som sa musela vrátiť k tomu, že ráno len káva, potom niečo malé a poobede doma varené jedlo