icon

Cvičím a aj tak priberám

nanynou
16. mar 2018

Ahojte mám takú dilemu 😩 Bola som na Dukanovej diete a pritom som cvičila denne na stepperi hodinu denne , s diétou som musela prestať kvôli bolesti obličiek.. Teraz sa stravujem pomerne zdravšie ako pred tou diétou jem vela zeleniny , ovocia sem tam sladkosť cvičím na eliptickom trenažéri už niečo cez dva týždne , prvý týždeň som cvičila hodinu denne teraz už týždeň cvičím 2 hodiny denne tréning som si rozdelila po 30 min no váha mi stúpla o 1,4kg 😢 Tak neviem čo robím zle 😓

Strana
z2
spanielka2
16. mar 2018

vizualny efekt cvicenia bolo u mna vzdy vidiet tak cca po pol roku..najskor dlho nic a potom som sa vzdy ako keby po nejakej dobe skovito zobudial vizualne stihlejsia..cvicenim som chudla sice tuk ale naberala svaly ktore su tazsie cize na vahe som realne nikdy neschudla ale v centimetroch som schudla znacne.. stravu k cviceniu som mala vzdy postavenu najma na bielkovinach (maso) a zelenine.. sacharidy len ked som mala "cheat day" raz za tyzden a aj to len s mierou ..zaroven je nevyhnutne si zapamatat ze toto by mal byt zivotny styl, nie nieco z coho cakame vysledky za dva tyzdne a potom sa vratime k povodnej strave a pohybu

montemotherone
16. mar 2018

@nanynou cvičíš zbytočne veľa. Stačí aj 30 minút, ale je dôležité ako. Je ideálne držať sa v určitej tepovej frekvencii (burning zone), kedy sa pália tuky. Tá sa vyráta podľa tvojej výšky, veku, hmotnosti. To čo spomínaš sú aeróbne cvičenia. Bolo by vhodné ich kombinovať s posilňovaním. Aj tu na MK nájdeš skupinu Jillien Michaels, ktorá má ucelené 30 min bloky, kde precvičíš efektívne všetky svalové skupiny a striedaš ich aj s aerobnym cvičením. Ďalšia vec je, či si sleduješ obvody, objemy, alebo hmotnosť. Svaly sú totiž ťažšie ako tuk.

montemotherone
16. mar 2018

@nanynou ... a nedietuj už. Pokaziš si len zdravie... Radšej racionálne, (občas hriešik 😉 ale vydržať minimálne... do konca života 😀

katkullka
16. mar 2018

Ak pijes sladku vodu a malinovky tak neschudnes.

juliet86
16. mar 2018

Zrataj si kalorie skus interminent fasting. Steava je 80 percent. Zmen sposob ako cvicis na steperi na hiit tj. Maximalny vykon sprint pauza a tak dokola. Vela spi. Vaha sa ti meni aj pidla kramov radsej sa meraj a fot. Drzim palce.

lorela
16. mar 2018

@nanynou Asi ta nepotesim, ale mas uplne zly jedalnicek a cvicenie 2 hodiny po 30 min, neviem, kolkokrat do tyzdna, tiez nie je idealne.

katarinamarkova
16. mar 2018

@nanynou ....to dakedy na desiatu banán - znamená, že niekedy banán niekedy niečo iné.....alebo niekedy desiatujem niekedy nedesiatujem?

katarinamarkova
16. mar 2018

@nanynou podla toho čo si uviedla ako jedálniček
- ješ málo
- ješ nekvalitne, nezdravo
- vynechávaš uplne olovrant, večeru
- málo bielkovín
- samé sacharidy

váhou sa neriad - tak ako bolo písané, svaly vážia viac ako tuky. riaď sa výzorom, cm, zdravím.

lorela
16. mar 2018

@nanynou A este k tej vahe: Je pravda, ze svaly vazia viac ako tuk, lenze po 2 tyzdnoch na trenazeri sa predsa neda hovorit o nejakom naraste svalovej hmoty. To nie je tak jednoduche, 1 kg svalov, kdeze... Navyse vobec nie pri nedostatku bielkovin.
Alfa a omega je u teba dobry stravovaci plan. Na nom si daj v prvom rade zalezat.

nanynou
autor
17. mar 2018

@lorela 2 hodiny denne po 30 min každý deň

nanynou
autor
17. mar 2018

@katarinamarkova že niekedy desiatujem a niekedy nie

quaxi
17. mar 2018

@nanynou dukanova dieta funguje do velkej miery na odvodneni, preto si pri nej tak rychlo schudla ale to je len vypustena voda, nie je to schudnuty tuk takze si sa uplne zbytocne tesila zo stratenych kg. Bola si vlastne dehydrovana a to co si teraz "pribrala" je akurat voda ktoru si telo naspat doplnilo na normalny stav. To je dobre lebo keby si ju nedoplnilo, tvoje oblicky by trpeli dalej a hrozilo by ich poskodenie.
Cvicenie neprinasa vysledky na vahe ale na centimetroch a efekt je viditelny najskor po par mesiacoch, aj to len ak cvicis spravne. Tvoje aktualne cvicenie je vhodne akurat na to aby ti trochu narastli a spevneli stehna (objemovo budu posobit mozno aj vacsie ako predtym), ale na zvysok tela to nebude mat takmer nijaky vplyv. Na palenie kalorii pri cviceni zabudni - spotreba je prilis mala na to aby vynahradila zly kaloricky prijem. Pri chudnuti takmer cely uspech zavisi od stravy.
Stravu mas mizernu, je zjavne ze o strave nevies nic, posplietala si rady z casopisov, rozne myty dokopy a podla toho sa stravujes... Je vela sposobov ako si upravit stravu, a treba najst ten ktory vyhovuje a funguje tebe. Niekomu vyhovuje jest 5x denne male porcie, niekomu 3x denne trochu vacsie porcie, niekomu iba 1-2x denne ale najest sa spokojne dosyta, u niektorych ludi velmi zalezi na skladbe stravy - pomer bielkoviny/sacharidy/tuky, u inych je to viac-menej jedno a len musia dodrzat KJ... Musis zistit co plati na teba. Vseobecne plati ze cim castejsie jes, tym dolezitejsia je skladba stravy, takze pri tom velmi odporucanom modeli jedenia 5x denne si musis stravu najprisnejsie strazit (odbornici uz od toho casteho jedenia upustaju ale medzi ludmi to stale preziva ako ideal zdravej stravy). Ak by si jedla 5x denne tak porcie treba zozaciatku vazit, davat si do kalkulacky, aby si vedela zlozenie, ci ti sedia KJ, BTS... pri takomto jedeni musis davat uz velmi velky pozor aj na glykemicky index jedla, na sladkosti nie je ziadne miesto, kazde jedlo musi obsahovat aj bielkoviny a primerane male mnozstvo tuku. Pri jedeni 3x denne (ale ziadne pamlsky medzi jedlami) mas trochu viac volnosti, netreba az tak riesit zlozenie a GI, ak si das energeticky menej narocne jedlo tak ti zostane miesto aj na drobnu sladkost hned po jedle. Celkovo odporucam najprv si nieco nastudovat a potom si vybrat jeden smer ktory ti pripada najpouzitelnejsi pre tvoj zivotny styl, a toho sa drzat bez vynimiek aspon 3 mesiace aby si videla vysledky. Nemiesat rozne diety dokopy. Vynimka 1x tyzdenne uz vie uplne pokazit celotyzdnovu snahu takze naozaj to treba drzat poctivo. Ak kvoli sportu mas potom navaly hladu, alebo hoc len pocit ze "ved som cvicila tak teraz mozem zjest aj nieco naviac" tak radsej cvic menej ale stravu musis dodrzat, to je ovela dolezitejsie.

nanynou
autor
18. mar 2018

@quaxi čo mám prosím ťa cvičiť? Keď som ten trenažér kupovala tak to je vraj aj na silové cvičenie a že to precvičuje celé telo 😞Fitko ma nebaví , už som aj cvičila podľa takej stránky fithall alebo tak nejak sa volá a po mesiaci ma to prestalo baviť, zatiaľ jedine toto a stepper ma baví.

katarinamarkova
18. mar 2018

@nanynou v prvom rade ti pomôže ak začneš normálne jesť. Môžeš akokoľvek cvičiť a trápiť svoje telo....ale ak doň dáš len ráno raňajky, na obed kúsok zeleniny s cestovinami a to je všetko.....tak si len zničíš svoje zdravie a budeš nie chudnúť ale začneš pravdepodobne po čase priberať ,,so vzduchu,, lebo ty takto svoje telo programuješ - pozor dlhodobý nedostatok energie - ukladajme tuky!
- poradil ti niekto takúto stravu?
- prečo takto ješ?
- necítiš sa vyčerpaná? nebývaš chorá?

ty si niekde vyššie písala že už ješ zdravšie.....toto zdravé nie je....a ako vidíš sama ani chudnúť ti to nepomáha.

kondaska1
18. mar 2018

@nanynou k tomu cviceniu, ten trenazer nie je zly, jasne ze aj pomocou neho sa da schudnut, ale cvicis asi zlou technikou, ked nasadis pomale tempo a monotonne v jednej urovni, ze sa ani nespotis tak to je zbytocne minuty cas. Cvic na nom v style Hiit alebo tabata, tj. urcity casovy usek na maximum svojich sil a potom chvilku zvolnit a takto to opakovat. Zarucene po 15-20 min budes mat prepoteny uterak. Dolezite je aby sa poriadne zvysila tepova frekvencia. Tu ani tak nejde o cviky, ze co mas cvicit ale ako. Ak chces cvicit aj mimo neho, tak je dobre zaradit cviky ktore zatazia v jednom cviku viac svalovych partii, na rozcvicenie je dobry panak, potom horolezci, drep, plank, bicykel. Na youtube je kopec hiit cviceni, ktore su skutocne dobre. Ak uz niekto chce neskor postavu aj formovat tak treba pridat silovy trening, bez toho to nejde.
Ale pri kazdom chudnuti je najdolezitejsia strava az potom to cvicenie. Treba omnoho viac bielkovin do jedalnicka zaradit a zeleniny a uplne vypustit take to pozobkavanie alebo dojedanie po detoch cez den a znizit prijem cukru (pecivo/ryza/cestoviny/omacky/sladkosti) a tiez spravidelnit jedenie, urcite nechodievaj spavat hladna, vela pit cistej vody, obmedzit solenie a postupne sa vaha pohne nadol, ale chvilku to potrva.

vanearysss
20. mar 2018

Veru treba si nastudovat vela, ale neexistuje ze ak cvicis a pekne papas tak priberas.. teda urcite nie tuk. A svalstvo ta trapit nemusi... a samozrejme je to dlhy proces. Ja by som tiez mala zacat... a ja mam veru nastudovane a viem co ako robit.. ale este som nenabrala silu :D vkuse nejaky kolacik niekto spravi, alebo aj som makronky skusala piect.. no a vies..pekar ochutna :D

Ak sa ti nechce citat, tak si skus pozriet aj nejakych Youtuberov co si to nastudovali a uz to trusia svoje vedomosti. Napriklad taky Muki style fitness je celkom fajn. A dokonca teraz 15teho zacal chudnut "online" 🙂

lu_lajf
Odpoveď bola odstránená
babina_33
28. mar 2018

Lahko sa povie, ze svalstvo trapit nemusi @vanearysss 😀 Najhorsie je ked vidis, ze rucicka sa posuva k vyssiemu cislu a nevies kde je problem 😝 A pritom to fakt mozu byt svaly. Ja som povedala, ze vahu vyhodim von oknom a zacnem sa riadit svojim pocitom ako sa citim 🙂

kondaska1
28. mar 2018

Vaha ta skutocne nemusi az tak velmi trapit, hlavne aby si videla nejaky progres v zrkadle 😉 ak nevidno ani ten, nieco je potrebne zmenit. Nejaku zmenu tiez nevidno hned, ale az po case, treba byt vytrvala. Vaha tiez kolise v zavislosti od menstruacneho cyklu, pred menzesom je zenske telo plne zadrzanej vody, mozu zato hormony. Po menzese vzdy rucicka klesne.

vanearysss
29. mar 2018

@babina_33 ja som uz prestala sledovat vahu tiez... moja psychika je tiez zranitelna.. :D minule to skoncilo tak, ze som mala na vahe celkom malo... a moja hlava si bez mojho dovolenia povedala, ze ok "tak mozme jest viacej trosku, ked uz sme schudli" :D ... takze teraz sa zase bojim postavit navahu a ani to nespravim dufam, neviem na co som do nej kupovala nove baterky..dobre bola v kute zaprasena tak ako bola 🙂

babina_33
16. apr 2018

Lebo u mna to proste bolo tak @vanearysss, ze aj som sa lepsie citila, aj som obliekla veci, ktore predtym nie, ale ta vaha proste ukazovala jak keby zle 😀
Ja neviem naco vobec vahy vyrabaju, taky krasny zivot by sme mali bez nich 😀

eliska13
16. apr 2018

@nanynou nie je dobre poobede a večer nič nejesť.Ak Ti nechuti mäso a ryby čo jedavas?cestoviny zeleninu?2 žemle sa mi zdá veľa na raňajky🙂

zbt138
16. apr 2018

@nanynou ahoj 🙂 ja síce nie som odborník ale napíšem mne osobne kedy sa podarilo zhodiť najviac. Sladké vôbec! Keď som mala chuť na sladké,tak biely jogurt,med a orechy,mandle,no proste niečo také. Cukor v káve a čaju nahradiť medom. Ovocie pred obedom (popbede a večer už nie) prílohy nahradiť zeleninou,napr. ráno tučniak NIE S CHLEBOM ale so zeleninou,mäso (ja som aj rezne síce zriedka)ale zo zeleninou. Tiež si myslím že aj príliš cvičíš stačí 2-3 krat do týždňa (hlavne ak si mamina 😂 ) telo si musí aj oddýchnuť a najskôr silné kardio. Elipyicky je super,tiež som s ním cvičila,sú tam programy,tak len nastaviť taký "až riť mám spotenu " frekvenciu 😂 a bude to. Nacvičiť s vahami,svaly začnú rásť pod tukon a budeš vyzerať väčšia. Kardio + ak chceš cvičiť tak s vlastnou váhou. Ja som tak dala za 2 mesiace 8kg. Najlepšie bolo že spolu so sestrou,podržali sme sa keď sme už mali dosť 😁

Strana
z2