Cviky na chudnutie a kalorická tabuľka
Ahojte.Poprosila by som o radu.Chcela by som schudnúť cca.15 kíl.Mám problém s chrbticou,tak asi žiadne činky atď.neprídu do úvahy.Aj kvôli chrbtici musím niečo začať,začala som na bežiacom páse rýchlu chôdzu,ale to je málo.Aké cviky odporúčate ,alebo s akou aplikáciou máte skúsenosti čo aj pomôže schudnúť? Fyzioterapeut mi odporučil SM systém,no to bez dohľadu vraj neodporúčajú, obvodný zas ,že hocičo môžem...cviky s vlastnou váhou.Druhá otázka by bola ,že tí ktorí používate kalorickú tabuľku tak podľa čoho varíte?Ja pravdupovediac neviem vymíšlať recepty s čím by som do kalorického deficitu zmestila... stále mám niečo viac niečo menej..Keď hľadám recepty na internete tak dosť drahé suroviny tam potrebujete k tomu.Ďakujem za odpoveď
Máš FB? Tam je skupina ku kalorickým tabuľkám, kde sa môžeš inšpirovať.
Co je drahe? Zemiaky su po 25 centov, kuracie prsia po 4,5 eur, kare po 3,5 eur v Lidli. Nakupit do mrazaka a mozes zacat carovat (varit, prazit, zapekat).
Chudnes stravou, resp kalorickym deficitom… nepotrebujes cvicit ak mas pohyb pocas dna. Schudla som tak 10kg
Jedla som vsetko to co som aj varila pre vsetkych. Nevarila som zvlast pre seba. To by sa mi naozaj nechcelo
@nikoleta1872011 rychla chôdza je malo?Potom malo chodíš,zavážia na nohy a ruky a daj každý deň 7km ,plus náklon
Trx
Môžeš cvičiť bežné cviky na chrbticu predsa
neviem čo znamená že rýchla chôdza je málo, zvlášť keď si sa dovtedy nehýbala… to že začneš cvičiť že môžeš viac jesť…
a varenie, no, var podľa seba, nie podľa receptov - veľa zeleniny, veľa bielkovín, primerane cukrov a tukov…
Var ako doteraz, aké drahé suroviny?
A ešte pozor aj na tú chôdzu,ja som si tým pretazila chrbát.neviem síce aký máš problém ty a ani ako rýchlo a dlho chodíš,ale aj tak bacha
A aký máš problem s chrbtom?Ja praveze odkedy cvičím silovo ma konečne chrbat prestal bolieť.Ale tiez odporúčam aspoň na začiatok stránky trénerom, aby si cvičila spravne
Máš FB? Tam je skupina ku kalorickým tabuľkám, kde sa môžeš inšpirovať.
@thereisabear áno mám ... ďakujem ,pozriem
Co je drahe? Zemiaky su po 25 centov, kuracie prsia po 4,5 eur, kare po 3,5 eur v Lidli. Nakupit do mrazaka a mozes zacat carovat (varit, prazit, zapekat).
@anonym_35acd5 nie konkrétne na tieto suroviny som myslela...čo som pozerala recepty....
Var ako doteraz, aké drahé suroviny?
Tak konkrétne recepty som pozerala ...
A ešte pozor aj na tú chôdzu,ja som si tým pretazila chrbát.neviem síce aký máš problém ty a ani ako rýchlo a dlho chodíš,ale aj tak bacha
@esther100 tak nie je to až taká veľmi rýchla chôdza... zatiaľ som len na začiatku tak 15minut každý deň
@nikoleta1872011 čo sa týka receptov, zamerala by som sa na strukoviny, kuracie na všetky možné spôsoby (okrem vyprážania), z príloh bulgur, kuskus na obmenu voči zemiakom a ryži, k tomu veľa zeleniny. Je pravda, že dnes je skoro všetko drahé, alebo teda vlastne všetko. Nejaké extra potraviny by som neriešila, tuším aké super zdravé recepty máš na mysli.
@esther100 tak nie je to až taká veľmi rýchla chôdza... zatiaľ som len na začiatku tak 15minut každý deň
@nikoleta1872011 ou,to je ozaj nič.a kto povedal ,že smko bez dohľadu neodporucaju?mne hneď po prvej hodine fyzio.kázala doma cvičiť
Rýchla chôdza musí byť rýchla, to čo vidím vo fitku ľudia len zbytočne blokujú pás (musela som, štve ma to😅) a 15min je ozaj malo. Cvičenie nejaké rekreačné s vlastnou váhou spali minimum kalórií, ten čas by som skôr investovala do naštudovania si niečoho o strave a deficite pre začiatok. Ale ak máš chuť tak samozrejme cvic, každý pohyb dobry. Zdravé jedlo nemusí stáť veľa, neviem aké recepty si to našla. Sezónna zelenina a ovocie nie sú drahé, vajíčka, tofu, tvaroh možnosti je veľa

Skus pozrieť tripleF. Female fyzio fit.